Şimdi Ara

Playing game on PC will be dead till to end of this year! (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
74
Cevap
0
Favori
1.221
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Konsollar bir kere KAFADAN KAPASİTEDEN ve BOYDAN KAYBEDİYORLAR ...

Zira her ne durumda olurlarsa olsunlar konsollar tümel yapıdadırlar. ve dışarıdan müdahaleye kapalıdırlar.

PC ler ise kabul etmek gerekir ki bu işlemlere açıktırlar. Bu sayede PS2 nin hızlı erişimine önce karşı koyup sonra kolayca alaşağı edebildiler.

Bir hatırlayın.. PS2 de ne vardı, 48GB/s lık iç erişim , fpu görevini alacak olan iki vektor unit (4 er pipeline) ve 300MHz RISC ALU Core vardı..[128bit denmesinin sebebi VU ların ALU ya 32şer bitlik 4 pipeline dan bağlanıyor olmasıydı sadece]

Bu sayede o süratte ve 32MB lık kısıtlı beleğe rağmen hızlı erişim ve sıkı renderlar çok iyi işler çıkardı. Öyle ki, SONY GS, sadece görüntü çevirme,framebuffer ı daha az bekleme yaratacak şekilde akıtırken ve overlaya bakarken (ki bizim TNT kartların tek işiydi zamanında);

Emotion engine,; Çekirdek programı, Mantık işlemlerini AI yi bütün bunlar da yetmezmiş gibi TnL Pixel ve Vertex Shading

işlerini tek başına yürüttü.

PC cephesinde ise durum farklıydı..

İç erişim çok düşüktü , ve hala düşük ; Ki 2008 de piyasaya çıkması beklenen HyperTransport çiplerinde bile 22.4GB/s ık transfer hızları sadece profesyonel pazarda olmak üzere sunulacak..

Ama bunu yenmek için PC ni de elinde farklı kozlar vardı.

Nedir bunlar :

1 ) CACHE LER

2 ) Bağımsız ve birbirlerine sadece bitmiş işlem çıkışı veren işlem üniteleri.. Özellkile Son Nesil directX9 kartları..

Bu işlem mimarisine cluster deniyor.. Prodüksiyon işlerinde de büyük sistemlerde kullanılan metod budur..

Kaldı ki PIXAR ın arkasındaki itici güç ve büyük animasyonların arkasındaki lokomotif SADECE birbirine gigabit Ethernetle bağlı ve sadece kendi payına düşen işlemleri yapıp bitmiş olarak veren yaklaşık 200 tane
    PowerMac tan kurulu computer farm sistemi.

Stüdyolarda görüntü işleme için kullanılan Smoke ve Flame sistemlerinin de yapısı aynen bunun gibidir.. sadece bağlı bilgisayar sayısı 6 ~8 adetle sınırlı..

1 sinde cacheler, işlenecek olan binary nin cache belleğe akıtılıp oradan günümüzdeki ramlerin ortalama 2.6GB/s lik iletişimi yerine yaklaşık 240 ~400GB/s lik L1 ve 92~110GB/s lik L2 ve 12GB/s lık L3 cachelerden okuyup işlemesi ve dışarı bitmiş işlem çıkarmasıyla bunun üstesinden gelindi.

2) Özellikle günümüzdeki ORTALAMA değerlerle bakınca VGA larımızda 2.1GB/s lık AGP8x üzerinden verilen kaplama bilgisi, modellerin binary dökümü gibi gibi veriler VGA larımızın ramlerine depo edilmekte ve oradan yaklaşık 256 bitlik ve (Radeon9700 çipsetinde bu değer 922GB/s idi) Terabyte/s mertebelerine ulaşan iç hızlarla sahne hesaplamasının yapılıp dönüşüm ve ışıklandırmasının , pixel başı görüntülerin defalarca yeniden sıvanması, ve oluşturulması sonunda da frame bufffer a bindirilip en nihai olarak DAC a aktarılması işini üstlenen çiplerimizin sırf poligon üniteleri, texture unit leri gibi bileşenleri 3 adet AMD opteron gücünde.. Shaderları sorarsanız onlar da zaten 15 tane opteron biraraya gelse onları trace rutini olarak işlese ancak o hıza erişebilir.

PS2 ilk çıktığı zamanda bütün bunlar birer hayaldi..

Bu kadar sayıyorum bu demektir ki PS3 tukaka mı..

Hayır. Gerçekten çok iyi.. Cluster ve çok hızlı iletişimi tek çipte çok ucuza birlştirmek çok iyi bir fikir..

Ama teknoloji bir verildikten sonra en az önümüzdeki 6 sene boyunca blok olarak kalacağı düşünülürse bundaki sonun da PS2 deki gibi olması işi bozuyor.

PS2 ilk çıktığında ondaki oyunları o hızda oynatabilecek pcler çok azdı.. O zamanlara ait olan ve PC ye de port edilen ve severek oynadığım bol efektli "Oni" adlı oyun, o zamanların ortalama pc si sayılacak p3 733 + GeForce256 bir sistemde 15 ~20fps civarında kalırken PS2 de bu değer 100fps yi buluyordu. (özellikle 100fps sabitini tutturmak çok önemliydi Sync açısından. Framelerin yarısı yok düşünün artık..

Ama gelin bakın şimdiki duruma..

• freeq haber için teşekkür ederim.
    ps3 ün güçlü bir işlemciyle geleceğini bende duymuştum ama bu kadar dehşet verici olacağını bilmiyordum.
    yalnız kafama şu soru takılıyor ;
    bilgisayarda ki ram e karşılık ps3 de ram taminen ne kadar olur?
    sorumun nedeni fps(macera vs..) tarzı oyunlarda yapay zeka sorunu yaşanabilir mi?yani çok fazla ram isteyen bir oyunda yavaşlama sorunu olabilir mi?
  • ps3 de expansion kullanılacakmış ama 256MB ram planlanıyor default.
  • o kadar geç çıkacak bir teknoloji için bu kaar heyecan yapmamak lazım... Şimdi ben desem "2018'de 28GHz işlemci piyasaya girecek..." ---olmaz--- Hem o zamana o teknolojiler de ucuzlar...
    ------Ama yakın bir tarihte çıksaydı, ofiyata, ortlığı kasıp kavururdu------
  • FreeQ kardeş; milletin sana bu kadar tepki göstermesinin sebebi, senin ilk yazında bilgisayar camiasını hafiften de olsa alaya almana dayanıyor galiba...
  • quote:

Konsollar bir kere KAFADAN KAPASİTEDEN ve BOYDAN KAYBEDİYORLAR ...

Zira her ne durumda olurlarsa olsunlar konsollar tümel yapıdadırlar. ve dışarıdan müdahaleye kapalıdırlar.

PC ler ise kabul etmek gerekir ki bu işlemlere açıktırlar. Bu sayede PS2 nin hızlı erişimine önce karşı koyup sonra kolayca alaşağı edebildiler.

Bir hatırlayın.. PS2 de ne vardı, 48GB/s lık iç erişim , fpu görevini alacak olan iki vektor unit (4 er pipeline) ve 300MHz RISC ALU Core vardı..[128bit denmesinin sebebi VU ların ALU ya 32şer bitlik 4 pipeline dan bağlanıyor olmasıydı sadece]

Bu sayede o süratte ve 32MB lık kısıtlı beleğe rağmen hızlı erişim ve sıkı renderlar çok iyi işler çıkardı. Öyle ki, SONY GS, sadece görüntü çevirme,framebuffer ı daha az bekleme yaratacak şekilde akıtırken ve overlaya bakarken (ki bizim TNT kartların tek işiydi zamanında);

Emotion engine,; Çekirdek programı, Mantık işlemlerini AI yi bütün bunlar da yetmezmiş gibi TnL Pixel ve Vertex Shading

işlerini tek başına yürüttü.

PC cephesinde ise durum farklıydı..

İç erişim çok düşüktü , ve hala düşük ; Ki 2008 de piyasaya çıkması beklenen HyperTransport çiplerinde bile 22.4GB/s ık transfer hızları sadece profesyonel pazarda olmak üzere sunulacak..

Ama bunu yenmek için PC ni de elinde farklı kozlar vardı.

Nedir bunlar :

1 ) CACHE LER

2 ) Bağımsız ve birbirlerine sadece bitmiş işlem çıkışı veren işlem üniteleri.. Özellkile Son Nesil directX9 kartları..

Bu işlem mimarisine cluster deniyor.. Prodüksiyon işlerinde de büyük sistemlerde kullanılan metod budur..

Kaldı ki PIXAR ın arkasındaki itici güç ve büyük animasyonların arkasındaki lokomotif SADECE birbirine gigabit Ethernetle bağlı ve sadece kendi payına düşen işlemleri yapıp bitmiş olarak veren yaklaşık 200 tane
    PowerMac tan kurulu computer farm sistemi.

Stüdyolarda görüntü işleme için kullanılan Smoke ve Flame sistemlerinin de yapısı aynen bunun gibidir.. sadece bağlı bilgisayar sayısı 6 ~8 adetle sınırlı..

1 sinde cacheler, işlenecek olan binary nin cache belleğe akıtılıp oradan günümüzdeki ramlerin ortalama 2.6GB/s lik iletişimi yerine yaklaşık 240 ~400GB/s lik L1 ve 92~110GB/s lik L2 ve 12GB/s lık L3 cachelerden okuyup işlemesi ve dışarı bitmiş işlem çıkarmasıyla bunun üstesinden gelindi.

2) Özellikle günümüzdeki ORTALAMA değerlerle bakınca VGA larımızda 2.1GB/s lık AGP8x üzerinden verilen kaplama bilgisi, modellerin binary dökümü gibi gibi veriler VGA larımızın ramlerine depo edilmekte ve oradan yaklaşık 256 bitlik ve (Radeon9700 çipsetinde bu değer 922GB/s idi) Terabyte/s mertebelerine ulaşan iç hızlarla sahne hesaplamasının yapılıp dönüşüm ve ışıklandırmasının , pixel başı görüntülerin defalarca yeniden sıvanması, ve oluşturulması sonunda da frame bufffer a bindirilip en nihai olarak DAC a aktarılması işini üstlenen çiplerimizin sırf poligon üniteleri, texture unit leri gibi bileşenleri 3 adet AMD opteron gücünde.. Shaderları sorarsanız onlar da zaten 15 tane opteron biraraya gelse onları trace rutini olarak işlese ancak o hıza erişebilir.

PS2 ilk çıktığı zamanda bütün bunlar birer hayaldi..

Bu kadar sayıyorum bu demektir ki PS3 tukaka mı..

Hayır. Gerçekten çok iyi.. Cluster ve çok hızlı iletişimi tek çipte çok ucuza birlştirmek çok iyi bir fikir..

Ama teknoloji bir verildikten sonra en az önümüzdeki 6 sene boyunca blok olarak kalacağı düşünülürse bundaki sonun da PS2 deki gibi olması işi bozuyor.

PS2 ilk çıktığında ondaki oyunları o hızda oynatabilecek pcler çok azdı.. O zamanlara ait olan ve PC ye de port edilen ve severek oynadığım bol efektli "Oni" adlı oyun, o zamanların ortalama pc si sayılacak p3 733 + GeForce256 bir sistemde 15 ~20fps civarında kalırken PS2 de bu değer 100fps yi buluyordu. (özellikle 100fps sabitini tutturmak çok önemliydi Sync açısından. Framelerin yarısı yok düşünün artık..

Ama gelin bakın şimdiki duruma..

harika bi yazı tebrik ederim....

• Teşekkür ederim fatalcan

FreeQ sanırım orada atılan fikirlerde kullanılan teknoloji ve ilkeler sabit ancak göaterilen kullanım alanları ve işlevsellik açısından farklar var sanırım..

Mesela o coldheat olayında sadece metale tems edince ısı oluşuyormuş..

Bu foucault akımları ile ısıtma sağlayan CERAN teknolojisi ile alakalı bişey olsa gerek..

ama güzel fikir.. normal havya başı ve yaklaşık çeyrek metreküp havayı ısıtmadan sadece bölgeyi ısıtmak.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-AEA24002F -- 31 Ocak 2005, 0:59:10 >
  • Abi sen yemeğeni yesene ya bırak kim nerde oynuyasa oynasın.
  • quote:

Orjinalden alıntı: Acharad

ps3 de expansion kullanılacakmış ama 256MB ram planlanıyor default.

eyvallah acharad ,yani sorun olmayacak değilmi!
    birde şu diğer yazdıklarını anlayabilsem.yani ingilizce yazsan belki daha çok şey anlarım
  • iyi olacağı kesin
  • quote:

Teşekkür ederim fatalcan

FreeQ sanırım orada atılan fikirlerde kullanılan teknoloji ve ilkeler sabit ancak göaterilen kullanım alanları ve işlevsellik açısından farklar var sanırım..

Bu foucault akımları ile ısıtma sağlayan CERAN teknolojisi ile alakalı bişey olsa gerek..

ama güzel fikir.. normal havya başı ve yaklaşık çeyrek metreküp havayı ısıtmadan sadece bölgeyi ısıtmak.

Coldheat in PS3 ile alakasi yok ki. IBM geliştirlmesine para istemeyeceği fikirlerden sadece bir örnek.

@suslu76

ilk yazdığımın yanlış anlaşıldığını yazdım zaten.Eğer burada bir uretici yoksa kimseye bir kötü bir şey söylemek istemedim. Niye söyleyeyim ki? Ama bu forumun çivisi çıkmış ve bunu C.Y. yaptı bence.

• Playing game on PC will be dead till to end of this year!

Freeq kardeş..ingilizceni geliştirmen lazım azcık...Playing game on PC will be dead till THE end of this year!
    OLACAK..till zaten -e kadar demek bi daha to demene gerek yok..ders bitmiştir..tenefuse
  • freeq burada zaten ps3 olayı tartışılmadı ki sadece.. teknolojiler olayını dedim ben..

Önyarfı gibi algılama ama patenti alınıp sonra ya ürüne dönüşüp ya da dönülemeyenlerin ifşa edilmesi de bana biraz ürünün tutma kuşkusu + ticari kaygı ve proje sonucu gelecek kar marjı ile ilgili kaygıları çağrıştırdı sanki bana..
  • lütfen isim vermeyelim... C.Y. kim?
    quote:

Orjinalden alıntı: FreeQ

quote:

Teşekkür ederim fatalcan

Coldheat in PS3 ile alakasi yok ki. IBM geliştirlmesine para istemeyeceği fikirlerden sadece bir örnek.

@suslu76

ilk yazdığımın yanlış anlaşıldığını yazdım zaten.Eğer burada bir uretici yoksa kimseye bir kötü bir şey söylemek istemedim. Niye söyleyeyim ki? Ama bu forumun çivisi çıkmış ve bunu C.Y. yaptı bence.

• @mkafkas

Haklısın aceleden bir hata yapmışım orada. Dersimi verdiğin için teşekkürler. Ama inan ondan çok daha önemlisini öğrendim burada.

@Acharad

Ben artık şu şekilde düşünüyorum. Umurumda değil. Sony den falan bana ne ki. Böyle gelen böyle gitsin. Beni aşıyor bu konular.

Ben çekiç aramaya gidiyorum.

Hoşçakalın.
  • ps3 monitörlere takılabilecekmiymş?
  • ya ben bu topici niye önceden görmemişim.abi bir adamın üstünede bu kadar gidilmezki freeq arkadaşımızı kastediyorum.sony ps3 bu özelliklerin bulunacağındanda eminim + sony firması ülkemizde kalitesine rağmen fiyatları yurt dışına parelellik gösteren bir markadır.xbox gibi tr yi es geçmiyor en azından.ürün yeni çıktığında iyi bir tv almışsam ben alırım yeter hersene bilgisayara bağladığımız 100 lerce dolara hatta bazı arkadaşlar sadece 1000 dolar işlemciye veriyorlar nerde fiyat/performans ?ps 3al 3-4 yıl başın ağrımadan gitsin

• quote:

Orjinalden alıntı: TEKnaKILLAH

yaw hiç ps da oyun oynanırmı asıl oyun pc de oynanır.

.
    ya tabiii tabiii ;
    1-oyunun önce ps de çıkmasına aldırmayacaksın bekleyeceksin çıkacak
    2-sonra bigisayarda bakacaksın ram in işlemcin yetiyormu oyunu oynatmaya
    3-doğru sürücüyü yükledin mi
    4-frame limit sorunu var mı
    5-doğru directx kurulumu
    6-harddiskte yer varmı
    7-bunları hallettikten sonra oyunu kuracaksın
    8-aa oda ne virüs ,format atacaksın baştan herşeyi kuracaksın
    9-tam oyunun başına oturacaksın baban gelecek yeter bırak ben internete girecem diyecek kaldıracak,yada bir aile ferdi diyecek ben müzik dinlemek istiyorum ,sen sittir çekecen dövüş çıkacak
    10-acaba işlemci ısındımı yaptığım overclock tam değerinde mi diye zırt pırt kontrol edecen
    11-oyun nvdia nın oyunu ise sende ati varsa temiz çalışmayacak yada tersi
    vs.........
    ama ps de alacaksan oyunu eve getirip takacaksın ve oynayacaksın.
    herhalde artık anlamışsındır hangisinde oyun oynanır hangisinde oynanmaz ,eğer hala anlamadıysan yorum yapma.

• quote:

Orjinalden alıntı: mkafkas

Playing game on PC will be dead till to end of this year!

Freeq kardeş..ingilizceni geliştirmen lazım azcık...Playing game on PC will be dead till THE end of this year!
    OLACAK..till zaten -e kadar demek bi daha to demene gerek yok..ders bitmiştir..tenefuse

Anlaşılan ders henüz yeni başlıyor, doğrusu şöyle olmalı :

" Playing games on PC will be dead by the end of this year." veya " before the end of this year" .

Şimdi teneffüse gidebilirsiniz sayın mkafkas........

Saygılar.
  • by the end le till the end farklı ama ... ikiside olabilir
    ama ikisi de aynı kapıya çıkar

till the end of this year --> yılın sonuna kadar bitmiş olacak
    by the end of this year --> yılın sonunda bitmiş olacak ... (daha önce de olabilir anlamı bunda da var yine de)

ikisinin de kullanımında bi sakınca görmüyorum ben
    tabi by the end biras daha havalı ...
  • 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.