Şimdi Ara

PLATFORM> SonyEricsson ^K850i^

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
8.689
Cevap
3
Favori
348.433
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Sony Ericcsoon “5 Megapiksel” Barajını Aştı

Kuruluşunun 2. yılında k750 ile 2mp barajını aşan SonyEricsson, şimdilerde çıkardığı “5 Megapiksel” kameralı K850 ile bu ilginç geleneği/tesadüfü 5. yılında da bir kez daha tekrarlıyor.

Cihaz -ülkemiz şartlarında ne yazık ki işe yaramayan- en gelişmiş 3G şebekesi ve bu şebekeye paralel yardımcı ek özellikler ile birlikte geliyor. 3G altyapısı kullanan Avrupa ülkelerinden birinde yaşıyorsanız eğer; 5mp boyutlarındaki hayli yer kaplayan resimleri bekleme yapmadan "foto blog" unaza, viyoları ise “vidyo blog” sayfanıza upload edebilecek, otobüsle eve dönerken takımınızın şampiyonluk maçını 2,2 inç büyüklüğündeki “256k renk” ekrandan izleyecek..,. belkide telefonunuzun internet tarayıcısı "NetFront" ya da sonradan yüklemeyi seçtiğiniz –alternatif- "Opera" ile ilgilendiğiniz bi konu yada olay ile ilgili internette forum sitelerinde, portallarda hararetli tartışmalara, bitmek tükenmek bilmeyen kapsamlı sohbetlere dalıp zamanın nasıl geçtiğini anlamayacaksınız. kim bilir belkide bu tartışma ortamından kız arkadaşınızın tatlı gülümsemesiyle merhaba diyerek başladığı "görüntülü konuşma" sizi ayındıracak, "AA bu kadar zaman geçti mi?" diyerek elinizdeki bu küçük cihazla ne kadar vakit geçirdiğinize siz bile inanamayacaksınız. İşte bunlar 3G ile yapabilceklerinizden yalnızca bir kaçı… ülkemiz için konuşursak, 3G çin adsl hizmetinin ceplerimize inmesi, hızlı internetin avcumuzun içinde kendine bi kullanım alanı bulması olarak açıklayabiliriz.

Şimdi isterseniz çeyrek asırlık bi teknoloji olan “GSM” altyapısını kullanan ülkemize geri dönelim; malum önümüz seçim, Onca aksiyon arasında kısa vadede ülkemize “3G” ‘nin geleceği falan yok, bi süre daha eski toprak “GSM” ile idare etmek zorunda kalacağız. En azından şimdilik.

Haa ne diyorduk, konu neydi !??!

Vee işte K850; Sonyericsson ‘un 5. yılında 5mp barajını aştığı presij abidesi, şirketin 2007-2008 dönemindeki amiral gemisi. Xeon flaşı, “autofocus” - otomatik netleme - özelliğinden tutunda makro moduna, çektiğiniz fotolar üzerinde makjay, ayarlama yapabileceğiniz fotoğraf editörüne, kapsamlı çekim ayarlarına kadar muhteşem, harikulade bi fotoğraf makinesı… O bir telefon değil, o telefon özellikli “cyber shot” kamera…

madem telefondan ziyade “fotoğraf makinesı” sıfatıyla karşımıza çıktı, biraz şımartalım onu;

Cihazın tasarımı, sahip olduğu “foto mak.” İmajı ile uyumlu.., mübareğin tasarımına bakın; proporsiyon tam. Mevcut tüm alanlar kullanılmış; keşke ekranın altındaki boşluğu yada yok efendim alt kısımdaki boşluğu da değerlendirseymişler diyebileceğimiz bi oran hatası yok. Herşey yerli yerinde ve tam…

Haa ne diyorduk, “foto makinesı” bu. Teklarlıyorum; bu bi “FOTO MAKİNASI”. Daha önceki k750, k790 gibi modellerde cihazın bi yüzü telefon, diğer yüzü foto makinesı gibi tasarlanıyordu, baktığınızda bi yüzü telefon gibi görürken çevirip arka kısma baktığınızda foto makinesi görüyordunuz…, bunda da aynı tasarım anlayışı var fakat, hemen hemen cihazın her tarafına foto için kısayollar , foto makinesi konseptine yönelik atanmış çeşitli işlev tuşları yerleştirildiği için sadece bi tarafı foto makinası gibi demek yanlış olur.., Biraz açmak gerekirse;

Cihaz üzerindeki numerik tuşlarda bile 5mp kamerayı daha verimli kullanmanızı, size büyük kolaylık saylayacak kapsamlı ayarlar, çeşitli kısayol tuşları bulunuyor…herkes Fotoğraf çekebilir, ama kimi alnından boncuk boncuk ter atarak, kimi tek eliyle rahat bi şekilde. Burada kullanılan cihazın tasarımı devreye giriyor.. hemen bi senaryo yazalım;

Karşınızda stand üzerinde aysu baceoğlu ile cindy craunford yan yana durmuş poz veriyorlar ve sizde çekeceksiniz.(fotoğraflarını )
    Sadece fotoğraflarını çekmek ve onlara dokunamamak… !?!? elbette işin bu kısmından bahsetmiyorum.. nerden çıktı bu.., son söylediğimi unutun, ben makinenin fotoğrafı çekerken kullanıcının eline tam oturması, fotoyu çekerken ve çektikten sonra çeşitli kısayollar ve hızlı düzenleme tuşlarıyla kullanıcısının konsantrasyonunu tamamen aysu ve cindy üzerinde yoğunlaştırabilmesinden bahsediyorum. Elinizden kayan kasa, çekim tuşu ters bi tarafa konmuş, fotoyu çektikten sonra kaydedilsin diye bi süre sizi bekleten makineler, elbette cindy ve aysu üzerinde kuracağınız hakimiyeti –aynı zamanda karizmanızı- olumsuz etkileyecektir.
    Düşünsene hatunu çekmişsin…, bi göster resmimi diyor.., uyuz eden menü düzeni yüzünden hatunun karşısında tel ile cebelleşip duruyorsun. Oldumu hiç ??? yakıştı mı sana :P
    K850 sizi bu tür konularda yarı yolda bırakacak basit bi cihaz değil.

Resimlerden de anlaşılacağı üzere foto için kapsamlı ayar yapmak gerktiğinde illa menüye girmek zorunda değilsiniz. Bi önceki model k810 da olduğu gibi sağ köşede kalan 3, 6, 9, ve # tuşlarına kısayollar atanmış. karmaşık menü içlerinde dolaşmak yerine rakamlar üzerindeki bu kısayolları yada ekranın hemen altındaki dokunmatik 3 tane seçim tuşunu kullanarak yapmak istediğinizi kolay bi şekilde gerçekleştirebiliyorsunuz.

Peki ya müzik, peki internet, peki ya msjlaşma, yada vidyo çekimi… önceki "K" serisine ait modellerde kısmen göz ardı edilen bu özellikler halen daha pek önemsenmiyor mu? Bu cihazı sadece telefon yanında “foto makinesı” görevinide üstlensin diye mi alacaz? Mp3 çalar, vidyo fim izleme gibi multimedya ağırlıklı kullanılamaz mı/tercih edemez miyiz?

İşin müzik tarafında walkman telefonlarda bulunan “mega bass” teknolojisinin bu cihazda yer almaması(-), 3,5mm standart kulaklık girişi olmaması(-), üzerinde müzik dinlemeyi kolaylaştırıcı çal/durdur/duraklat/sonraki parçaya geç gibi kısayol tuşları olmaması(-) eksiler ilk etapta müzik tarafında pek bişey beklemememiz gerektiğinin sinyallerini veriyor (beklide veriyor gibi gözüküyor).

Ama k850, sahip olduğu A2DP denen güzide bi özellik sayesinde bizi biraz olsun müzik konusunda tatmin edeceğe, kendini affettireceğe benziyor. Cihaz üzerinde özel müzik tuşları yada 3,5mm standart kulaklık girişi olmayabilir fakat, alacağınız bi A2DP kulaklık sayesinde hem kablosuz stereo müzik dinlemenin hemde hemen kulağınızın dibinde yada boynunuzun arka kısmında kalan kısayol tuşlarıyla telefonunuzu cepten/ çantadan çıkarmadan müzik çaları yönetme imkanına sahip olacaksınız.

Üstelik sizi ertesi gün yarı yolda bırakmayan güçlü bataryanız ile de müzik telefonu adı altında satılan hemen bi çok telefondan çok daha uzun süre müzik dinleyebileceksiniz. Üstelik hepsi bu kadar da değil, müzik tarafında pek tatmin etmiyor gibi dursada emin olunki k850, n73 adlı güzide cihazın müzik versiyonu adı altında satılan modelinden bile daha iyi, daha yüksek ses kalitesine sahip. Yani sanıldığının aksine k850 yada diğer alt model K serisi cihazlar (k750, k790, k810) aslında müzik dinlemek için yanlış seçim değil.

İnternet konusunda giriş kısmın da belirttiğim gibi ülkemizde 3G olmaması bu konuda cihazdan tam anlamıyla verim alabilmemizi engelliyor ancak her şeye rağmen müzik tarafında olduğu gibi , k810 bu konuda da sizi yarı yolda bırakacağa benzemiyor.Yükleyeceğiniz ”opera mini” web tarayıcısıyla özel sifreleme gerektiren sayfaları açabilir - nette kredi kartı kullanılan sitelerden alışveriş yapabilir, bankacılık işlemleri (eft, fon alımı satımı..vb) gibi işlemleri 10 -20 bilemedin 30 kontör karşılığında şuan için ülkemizdeki en iyi çözüm olan “edge” üzerinden yapabilirsiniz.

Msjlaşma ve genel olarak tuşların dizilimi, kullanımı konusuna gelirsek…, 3310 kadar rahat olur mu bilmem ama cihazın tuş takımını ben çok beyendim.. “son dönem çıkan cihazlar arasında bir numara” sanırım yeterli olmuştur… olmadı demi? Ee o zaman bu konuyu da biraz açalım.

Cihazın numerik tuşları gayet güzel, aralarındaki boşluklar, tipleri falan hepsi bir numara…, yenilikçi 4 yönlü navigasyon tuşu da gayet güzel olmuş. İlk dönem biraz zorlasada alışınca pek bi sorun yaratmayacağını tahmin ediyorum. Peki seçenek tuşları nerede dediğinizi duyar gibiyim...,

Bu fotoya bakın, dokunmatik ekranın altında herhangi bi seçim /işlev tuşu yok. Ekranda gördüğünüz play/open/more seçneklerini doğrudan ekranın üzerine tıklayarark çalıştırıyor/seçiyorsunuz.

K850 ‘de dokunmatik ekranı olmadığı halde, w950 ve m600 deki bu yöntemin bi benzeri ile iş görüyor.. , Bunu sağlamak adına ekranın hemen bitiminde 3 adet sensör/dokunmatik tuş bulunuyor. aşağıda eklediğim örnek fotoda ekranın ortasındaki “kamera” ikonuna tıklamak ve bu sayede kamera menüsüne girmek için parmağınızı kamera simgesinin hemen altında/ fotoya göre yanında kalan sensörün üzerine getirmeniz ve basmanız gerekiyor. bu sayede seçim işleminini yapmış oluyorsunuz.

Vidyo konusuna gelirsek, vidyo çekimi SonyEricsson telefonların kanayan yarası. Aslında Avrupa pazarına sürelen k750 ‘ler bu konuda pek de kötü değillerdi, k750 ilk çıktığında yayınladığım “Kophenhang Sokakları” adlı videoyu hatırlayanlar olacaktır. Ne bir karelenme ne bir donma takılma vardı… tek sorun çözünürlüğün düşük olmasıydı. Yani demek istediğim SonyEricsson kaliteli video çeken bi cihaz üretecek kapasitede…, ama buna şuan için pek sıcak bakmıyor. k850 den fazla bi şey beklemesemde gene de bu güne kadar ki en iyi video çekim kalite ve performansına sahip SonyEricsson olacağını söleyebilirm.

Ben halen daha se ‘nin iyi video kalitesine sahip cihaz çıkartmamasını uyguladığı pazarlama stratejisine bağlıyorum. Bilindiği gibi SonyEricsson “walkman” adı altında müzik özelliklerine, “cyber shot” ile de kamera özelliklerine vurgu yapıyor. Belkide önümüzdeki dönemde duyuracağı ”handy-cam” adı altında yeni bi seri ile bizlere kaliteli vidyo çekiminin ne demek olduğunu…, aynı şekilde “bravia” adı altında devasa cam gibi ekran ve divx desteğine sahip bi seriyle de cepten film nasıl izlenirmiş pek yakında kanıtlayacak…

bu yüzden neden vidyo çekimi ve ekranı daha iyi değil gibi yorumlar yapmanın şu aşamada bize bi getirisi yok. bu sadece sonyericsson un değil, diğer tümmarkaların stratejisi. her alanda dört dörtlük özelliğe sahip bi cihaz kolay kolay çıkmayacaktır. ama K850 "FOTOĞRAF MAKİNASI" olarak tasarlandı ve üretildi… ve benim şahsi fikrim, bu konuda emin olun ki k850 amacına ulaştı, sınıfı geçti...

W850 Türkiye Web Sayfası:
    http://www.sonyericsson.com/spg.jsp?cc=tr&lc=tr&ver=4000&template=pip1&zone=pp&pid=10868

Ürün Özellikleri:
    www.gsmarena.com
    Sony Ericsson K850 - Full phone specifications
    http://www.gsmarena.com/sony_ericsson_k850-2003.php

Tanıtım Videosu:
    PortableGearyoutube
    Sony Ericsson K850i
    http://www.youtube.com/watch?v=PZZ9qr0ftds

Fotolar:

Fotolar, ZOOM +

face1tr

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi face1tr -- 15 Şubat 2008; 8:50:25 >

• Çok Güzel Görünüyor.
  • tasarımı harika herşeyiyle mükemmel görünüyor, benimde hoşuma gitti fiyatı ne kadar olur bu cihazın ?
  • quote:

Edit; sony bu defa hatta belkide "tarihinde ilk defa" çok ciddi ve gümbür gümbür girdi piyasaya!!

++1
  • Güzel bir ön inceleme olmuş face.
    İnşallah cihazın incelemesini de yaparsın

SE beklediğim kadar ses getirecek kadar giremedi bence. Ha evet sağlam cihazlar sundur. Ortalığı sarsar. Ama ben en azından bir de iphone rakibi beklerdim.
    N91 8gb'a karşı sundu.
    N95e kısmen bir rakip sundu(k850.fakat bir çok eksiği mevcut.gps wlan vs.)

Hadi hayırlısı olsun diyelim
  • quote:

Orjinalden alıntı: PHI

Güzel bir ön inceleme olmuş face.

SE beklediğim kadar ses getirecek kadar giremedi bence. Ha evet sağlam cihazlar sundur. Ortalığı sarsar. Ama ben en azından bir de iphone rakibi beklerdim.
    N91 8gb'a karşı sundu.

bence w960 iphone çok azılı bir rakip..hatta iphone u cebinden çıkarır bence.. çünkü hem walkman hem kamer hem de symbiandan dolayı iş telefonu..daha ne olsunn

• ben şuan piyasada se w960 dan daha iyi bi telefon göremiyorum.. w810 gibi hem kamerası iyi, hemde müzik telefonu olan, bi de bunların üstüne dokunmatik ekranı ve symbian sisitemiyle akıllı telefon unvanı kazanan ülkemiz pazarında satılacak tek telefon şuanda.. aksini iddia eden çıksın
  • quote:

Orjinalden alıntı: barisozer83

quote:

N91 8gb'a karşı sundu.

bence w960 iphone çok azılı bir rakip..hatta iphone u cebinden çıkarır bence.. çünkü hem walkman hem kamer hem de symbiandan dolayı iş telefonu..daha ne olsunn

aslında bir yerde haklısın
    w960 çılgınca bir şey

quote:

Orjinalden alıntı: face1tr

ben şuan piyasada se w960 dan daha iyi bi telefon göremiyorum.. w810 gibi hem kamerası iyi, hemde müzik telefonu olan, bi de bunların üstüne dokunmatik ekranı ve symbian sisitemiyle akıllı telefon unvanı kazanan ülkemiz pazarında satılacak tek telefon şuanda.. aksini iddia eden çıksın

Kesinlikle katılıyorum.
    w960 bana göre k850den dahi üstün
    w960 konusuna da yazdım
    adamlar her özelliği eklemişler
    wlan
    autofocus
    symbian
    walkman
    8 gb

neyse w960ı orda tartıışırız
    gerçi neyini tartışacaksak

• quote:

quote:

quote:

N91 8gb'a karşı sundu.

aslında bir yerde haklısın
    w960 çılgınca bir şey

quote:

ben şuan piyasada se w960 dan daha iyi bi telefon göremiyorum.. w810 gibi hem kamerası iyi, hemde müzik telefonu olan, bi de bunların üstüne dokunmatik ekranı ve symbian sisitemiyle akıllı telefon unvanı kazanan ülkemiz pazarında satılacak tek telefon şuanda.. aksini iddia eden çıksın

Kesinlikle katılıyorum.
    w960 bana göre k850den dahi üstün
    w960 konusuna da yazdım
    adamlar her özelliği eklemişler
    wlan
    autofocus
    symbian
    walkman
    8 gb

neyse w960ı orda tartıışırız
    gerçi neyini tartışacaksak

kardeş ben buldum bile tartışacak yönünü..flaşı yok gibi sanki..

• ön inceleme hatta, ön inceleme demek bile fazla cesur olur, "ilk izlenim" yazım nası olmuş..? unutmayın cihazın duyurulduğu ilk 10 saat içinde yayına verildi

edit:

@barisozer83

w960 'da flaş var. vidyonun tam sonuna dikkat et. aşağıda phi nin verdiği resimdeki iki tane delik flaş, ayroca ışık sensörü işlevide görüyordur... vb

http://www.youtube.com/watch?v=4xAQqEIeLSM

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi face1tr -- 15 Haziran 2007; 10:02:31 >
  • quote:

kardeş ben buldum bile tartışacak yönünü..flaşı yok gibi sanki..

vallahi yok gibi

ama ne yalan söyleyeyim
    diğer tüm özellikleri onu bastırıyor

fakat
    kemeranın hemen üstünde 2 tane beyaz nokta var
    onlar olabilir mi acaba?

quote:

ön inceleme hatta, ön inceleme demek bile fazla cesur olur, "ilk izlenim" yazım nası olmuş..? unutmayın cihazın duyurulduğu ilk 10 saat içinde yayına verildi

eline sağlık ne diyelim
    yabancı forumlarda bile yok eminim
    çoğu burdan kopya yapacak buna da eminim

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi PHI -- 15 Haziran 2007; 10:01:57 >

• inşallah flaştır ama hiçbi sitede yazmıyor hatta senin sitesinde bile..
  • quote:

inşallah flaştır ama hiçbi sitede yazmıyor hatta senin sitesinde bile..

yukarda da yazdım;

w960 'da flaş var. vidyonun tam sonuna dikkat et. iki tane delik olan yer flaş/yada ışık, ayrıca o deliklerden bi tanesi ışık sensörü işlevide görüyordur... vb

• quote:

quote:

yukarda da yazdım;

w960 'da flaş var. vidyonun tam sonuna dikkat et. iki tane delik olan yer flaş/yada ışık, ayrıca o deliklerden bi tanesi ışık sensörü işlevide görüyordur... vb

evet varmış videoda
    içime su serptin walla..hadi gidip alalımm hemen

• sen yukardaki yazımdan bahset, beni sabah gazetesine editör yaparlar mı? bende o ışığı görebiliyor musun?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi face1tr -- 15 Haziran 2007; 10:12:43 >
  • quote:

sen yukardaki yazımdan bahset,nası beni sabah gazetesine ediyör yaparlar mı? bende o ışığı görebiliyor musun?

kardeşim her zamanki gibi döktürmüşsün..mobimag sürünsün hala sensiz fevkaladenin fevkinde

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cepciniz83 -- 15 Haziran 2007; 10:14:22 >

• quote:

quote:

yukarda da yazdım;

http://forum.donanimhaber.com/m_15028095/mpage_1/key_//tm.htm#15028095
    w960a burdan devam edelim
    burası k850nin mekanı

flaş kesin var
    xenon olmayabilir belki
    ama var

quote:

sen yukardaki yazımdan bahset, beni sabah gazetesine editör yaparlar mı? bende o ışığı görebiliyor musun?

Yapmazlar

• quote:

quote:

sen yukardaki yazımdan bahset, beni sabah gazetesine editör yaparlar mı? bende o ışığı görebiliyor musun?

Yapmazlar

neden, yoksa tarzımı begenmüyormüsün

• quote:

quote:

quote:

Yapmazlar

neden, yoksa tarzımı begenmüyormüsün

şaka yahu
    Eğer öyle editörlük falan düşünüyorsan başvur mobil haber dergilerine.
    Bunları da refererans göster

• muhteşem bir telefon
  • 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.