Şimdi Ara

plakamı 37 yaptırmak istiyorum

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
27
Cevap
0
Favori
610
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • bizim manisada arkadaşın 2010 i20 ye 600 lira civarı bi sigorta çıkmış. bıktım 34 plakanın fazla ödemesinden. arkadaşımın iki katı sigorta ödüyorum. bende plakamı 37 yaptırmak istiyorum. belki daha az çıkar. ikametgahım istanbulda kalıp plakayı memleketim 37 yaptırma şansım var mı ? plakaya göre daha az çıkar diyolar. ikametgahım istanbul görünüp plaka 37 olunca aynı manisadaki arkadaşım gibi sigorta düşer mi sizce ? yani sigorta ikametgahımamı bakıyor yoksa plakama mı bakıyor ? bi de istanbulda 37 ile gezsem sıkıntı yaşar mıyım ?

• plakayı 37 yaparsanız daha az çıkacaktır

plakayı değiştirmek için önce aracı bir tanıdığa satmalı daha sonra ikametgahınızı 37 kodlu ile almalısınız. Sonrasında aracınızı kendi üzerinize geri alacaksınız ve noter sorduğunda plaka değişikliği olacak mı dediğinde evet diyeceksiniz.

Yeni ruhsatı ve plakanızı almak için kastamonuna bie günlük ziyaret yapmanız gerektiğinide hatırlatmak isterim.

Yani kısacası size plaka deişikliği için bi 500-600 tl masraf olur ama sigortanız her sene az çıkar

- 1.noter satış 100 tl

- 2.noter satış 100 tl

- plaka değişikliği 100 tl

- kastamonu git gel otobüs parası - 150 tl

- diğer ıvır zıvır masraflar

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Donald Draper -- 7 Mayıs 2016; 9:03:36 >
  • Plaka değiştirmenize gerek yok. Sigortada önemli olan ikametgah adresinizdir.

Örneğin; Birisi atıyorum Zonguldak'tan kalktı İstanbul'dan ikinci el bir araç aldı plakasını değiştirmedi ama Zonguldak'ta kullanacak, sigorta 34 plaka olduğu için İstanbul'a göre mi çıkar yoksa Zonguldağa göre mi ?
    Bu yüzden plakadan önce ikametgah adresi önemlidir. Ama bunun da bazı cezaları olabilir ikametgah adresi kalmadığınız yer olmadığı için.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Dün generali sigortadan yaptırdım. Plaka 07 adres manisa yaş 32 kaza hiç yok. Fiyat 503 lira

• plakam 37. 2014 model dobloya en düşük 850 lira sigorta çıktı
  • quote:

Orijinalden alıntı: JustForYouu

Plaka değiştirmenize gerek yok. Sigortada önemli olan ikametgah adresinizdir.

Örneğin; Birisi atıyorum Zonguldak'tan kalktı İstanbul'dan ikinci el bir araç aldı plakasını değiştirmedi ama Zonguldak'ta kullanacak, sigorta 34 plaka olduğu için İstanbul'a göre mi çıkar yoksa Zonguldağa göre mi ?
    Bu yüzden plakadan önce ikametgah adresi önemlidir. Ama bunun da bazı cezaları olabilir ikametgah adresi kalmadığınız yer olmadığı için.

bence plaka 34 olduğu için istanbul a göre çıkar. çünkü istanbulda kullanıp farklı illerin plakalarını takanlar ucuz kullanıyorlar. aynı mantık zonguldakta oturup 34 plaka kullananda pahalı öder. bu yüzden plaka değiştirip zonguldak a aldırır diye düşünüyorum.

• quote:

Orijinalden alıntı: legendboxer

plakam 37. 2014 model dobloya en düşük 850 lira sigorta çıktı

ikametgah neresi hocam ?
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: pokezoom

quote:

ikametgah neresi hocam ?

Kastamonu
  • Nisan ayında Manisa'dan ford transit aldık plakayı değiştirmedik İzmir'de kullanıyoruz aynı ay içinde diğer kamyonumuzun sigortası da geldi kamyonu 1400'e (2 yıldır kazası yok ondan önce de ufak tefek hasar kaydı var) transiti de 1460 a yaptırdık. Transiti aldığımız Adam 600-700 civarına yaptırdığını söylemişti.

• quote:

quote:

quote:

ikametgah neresi hocam ?

Kastamonu

acaba bende ikametgahı kastamonuya aldırsam 37 plaka ile istanbulda gezsem bi sıkıntı çıkar mı ?
  • quote:

Nisan ayında Manisa'dan ford transit aldık plakayı değiştirmedik İzmir'de kullanıyoruz aynı ay içinde diğer kamyonumuzun sigortası da geldi kamyonu 1400'e (2 yıldır kazası yok ondan önce de ufak tefek hasar kaydı var) transiti de 1460 a yaptırdık. Transiti aldığımız Adam 600-700 civarına yaptırdığını söylemişti.

o zaman ikametgahı değiştirsem yeter heralde ? aracı istanbulda sürecem ama ikametgah kastamonu olacak.
  • quote:

quote:

quote:

quote:

ikametgah neresi hocam ?

Kastamonu

acaba bende ikametgahı kastamonuya aldırsam 37 plaka ile istanbulda gezsem bi sıkıntı çıkar mı ?

Hocam bırak İstanbul'un derdini tasasını. Gel burda yaşayalım
    Trafik yok stres yok. Temiz hava ohh mis.
    Arabayıda az kullanırsın

• Satış yapmanı gerek yok. İkametgahı değiştirip 1 ay içerisinde yeni plaka alabilirsiniz. 3-4 kere yaptığım için biliyorum

• quote:

Orijinalden alıntı: w.antilles

Satış yapmanı gerek yok. İkametgahı değiştirip 1 ay içerisinde yeni plaka alabilirsiniz. 3-4 kere yaptığım için biliyorum

Peki ikametgahı değiştirdim diyelim. Plaka değişikliğini İstanbul dan yapabilir miyim yoksa onuda memleketten mi yapmam lazim

• Evet hocam ikinci adres olarakta şimdi kaldığınız yeri gösterirsiniz. Ayrıyetten satış vermenize gerek yok notere gidin plakamı değiştirmek istiyorum deyin gerekli işlemleri yaparlar diye umuyorum.

• quote:

Evet hocam ikinci adres olarakta şimdi kaldığınız yeri gösterirsiniz. Ayrıyetten satış vermenize gerek yok notere gidin plakamı değiştirmek istiyorum deyin gerekli işlemleri yaparlar diye umuyorum.

Peki hocam tam tersini yapsam. Mesela İstanbulu ilk. İkincide memleketi adres gostersem sonrada ikinci gösterdiğim yere plaka alabilir miyim yoksa illa ilk yere goremi plaka olusturabilirim.

• İstanbul trafiğinde Farklı illerin plakalarına karşı olan tutumu az çok bi çoğumuz biliyoruz her trafiğe çıktığınızda o stresi yaşamaktansa bence bu plaka değişikliği mevzusuna hiç bulaşmayın daha iyi

• Yeni araç aldım 07 plakalı. İkametgah ısparta yalvaç. Plakaya 1400 tl sigorta çıktı. Şimdi plaka numarası bekliyorum.

1- noter masrafı 227 ödedim
    2- şöförler cemiyetine 13,5 dosya parası(verdikleri dosya kırtasiyede 1,5 tl Haram olsun)
    3-plaka basımı 35 tl

Başka masraf yok.

Bilseydim noterde plaka değişmeyecek derdim. Aracı aldıktan sonra noterden 1 ay içinde plaka değişikliği için başvururdum. Onun ücreti ne kadar acaba? Gerçi aynı paraya gelmz mi? İşin içine ruhasat değişimi de girecek?

• Farklı bir ile ikametgah alacak daha sonra emniyete gidip ben artık burda yaşıyorum buranın plakasını almak istiyorum diyeceksin. Ruhsat değişim, plaka baskı ve cemiyet parası var. Toplam 180 lira gibi maliyeti olur

• İlk adresinize göre çıkar 1. İkametgah neredeyse oraya göre. Benim size tavsiyem önce ikametgahı memleketinize aldırın öyle ne kadar ücret çıktığına bakın olmadı plaka değiştirirsiniz @pokezoom

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.