Şimdi Ara

Piyasadaki en kaliteli ses kartı (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
54
Cevap
1
Favori
11.423
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • @ChAtlAx41 Merhaba, sorunu çözdünüz mü acaba? Ben de kulaklık alacağım. Sennheiser game one ve diğer ses kartlı modeller arasında gidip geliyorum.
  • Dostum bass beklentin varsa kesinlikle farklı bir kulaklığa yönelmeni tavsiye ederim. Ama kulaklık gerçekten elit hissi veriyor, gerek konfor gerek ses kalitesi olsun hoş. Müziklerde çok tatmin etmese de(bassların eksikliğinden dolayı) Oyunlar da tatmin ediyor. Ses kartına gelince Creative kulaklık almıştım şundan 5-6 yıl önce, onun yanında USB ses kartı geliyordu, onla kullandığım da yeterince besliyor kulaklığı bizzat GSX 1000 ile de denedim arasında üf abi bu ne nasıl bir fark denilecek kadar fark yok. 7.1 dışında, surroundu gerçekten farklı bir boyuta taşımışlar amfi de.

    Kulaklık olarak 3-4 seçenek içindeyim öncelikle henüz kablolu mu kablosuz mu alayım karar veremedim. Steelseries arctis pro+gamedac veya wireless, Sennheiser Game one veya Zero, Kingston HyperX Revolver S veya Cloud 2 veya Cloud Alpha. Öncelikle bütçen yüksek ise, bu kulaklıklardan birini tavsiye ederim geri kalan seçeneklere pek bakma uzun süredir araştırıyorum :)

    Bass beklentin varsa SS veya Kingston yoksa Sennheiser'a da bakabilirsin. Kısacası zevk meselesi, eğer Sennheiser almayı düşünüyorsan ufak bir ses kartı da besliyor merak etme.




  • Tamamen aynı durumdayız diyebilirim.Sennheiser game one, ss arctis pro, ss arctis pro dac, cloud alpha. bunlar arasında gidip geliyorum. anakartım msi x470 gaming m7 ac. bakalım biraz daha araştıracağım :) bass ihtiyacım yok ben tamamen oyun odaklı olarak kulaklığı düşünüyorum.müzik dinlenmeyecek kulaklıkta. anakart+sennheiser game one yetmez mi diyorsun?
  • Dostum tamamen oyun ise, bass ihtiyacın ve müzik ihtiyacın yoksa hiç düşünmene gerek yok al Sennheiser Game one veya Zero bak keyfine anakart yeterli gelir merak etme :)
  • Bakalım bende Beyerdynamic mmx300 ve sennheiser gsx1200 amfi aldım. Amazondan bu hafta gelir deneyeceğim sonuçları burada paylaşırım eğer unutmazsam. :)
  • O kulaklığı çok merak ediyorum ama fiyatı 2000 TL üzerinde diye alamıyorum :/
  • quote:

    Orijinalden alıntı: siyau

    Bu dönemde, çok özel bir kullanım amacınız yoksa, ses kartına para vermek gereksiz. Kulaklıkla kullanacağım diyorsanız, üzerinde kulaklık amfisi de barındıran harici bir USB DAC ile çok daha kaliteli ve güçlü ses çıkışı elde edersiniz.
    Yeni bir sistem kurdum ve anakartın (ASUS Maximus X Hero) ses çıkışında -okuduğum kadarıyla kronik- bir cızırtı problemi var ve muhtemelen çok uzun sürecek ve sonucu meçhul olan servis/RMA sürecine girip de bilgisayarsız kalmaya niyetim olmadığından sadece kulaklıkla kullanacağım bir ses kartı arayışına girdim. Mevcut konulara bir göz atayım derken sizin mesajınıza denk geldim, biraz da şaşırdım çünkü şu konudaki Beyerdynamic kulaklığı alan benim ve sizin oradaki yorumunuz şöyle:https://forum.donanimhaber.com//mesaj/yonlen/132370100

    Eski sistemimdeki anakartın ses işlemcisiyle ihtiyacımı karşılamış olan ama şu an cızırtıyı olduğu gibi aktaran bir tüplü kulaklık amfisi var elimde. Niyetim Sound Blaster Z ayarında bir kart ile memnun kalmama durumunda canımı sıkmayacak bir maliyetle giriş yapmak. Gördüğüm kadarıyla amfili USB DAC fiyatlarının da ses kartlarından aşağı kalır tarafı yok. Benim durumumdaki birine, yani sadece kulaklık kullanan ve memnun olduğu bir kulaklık amfisi olan birisine öneriniz var mı?




  • leventserdar kullanıcısına yanıt
    Yanlış anlaşılma olmasın, orada yazdığım yorum "Gaming - Oyuncu" ekipmanı etiketiyle pazarlanan kulaklıklarla, eli yüzü düzgün bir ses kartı - kulaklık kombinasyonunun kıyaslaması idi ve "Gaming" kulaklıkların balon gibi şişirildiğini vurgulamak istemiştim. Zira iyi bir ses kartı ve iyi bir kulaklık ikilisi, o tür ürünlerden kat be kat iyi sonuç veriyor nihayetinde.

    Ancak son dönemde daha kompakt sistemlerin, mini ITX kasaların yaygınlaşması sonucunda artık anakartlarda ses kartı takabileceğimiz PCI/PCIe yuva yer almıyor. Benim de kendi oyun/eğlence sistemimde tercih ettiğim mini ITX kurulumlar için en mantıklı çözüm, USB üzerinden bağlanan ve üzerinde kulaklık amfisi de barındıran harici DAC'ler.

    Bu tür DAC çözümlerine çok fazla bütçe ayıramam diyorsanız size işe yarar bir tüyo vereyim. LG'nin G5 model telefonları için ürettiği bir HI-FI modülü var; LG Hi-fi Plus olarak geçiyor. Bu modülü, USB kablo ile bilgisayara bağlayıp kulaklık amfisi olarak da kullanabiliyorsunuz. Üzerinde ESS Sabre DAC yongası taşıyan ve benim denemelerime göre 300 ohm'luk Beyerdynamic'leri rahatlıkla sürebilen bu modül zamanında 40-50 TL gibi bir fiyata n11, Gittigidiyor gibi yerlerde satılmıştı; ben de n11'den kablo ile birlikte 70 TL gibi bir fiyata satın almıştım. Böyle bir ürün denk getirebilirseniz, ekonomik yoldan bir çözüm bulmuş olursunuz.

    Piyasadaki en kaliteli ses kartı




  • siyau kullanıcısına yanıt
    Teşekkür ederim cevabınız için. USB üzerinden ses bilgisi iletilmesi kısmına takılıyorum, yani denk teknik özellikleri olan dahili bir kart düz mantıkla sanki USB bağlantılı bir ekipmandan daha "iyi" olur gibi geliyor. Yer darlığı veya mobil olsun takıntısı olmadığı durumda benzer fiyat aralığında USB DAC yerine dahili ses kartını tercih etmek gerekmez mi?

    Çok soyut oldu, 250 Ohm kulaklık için şöyle bir örnek vereyim: Creative Sound Blaster Z + kulaklık amfisi mi, FiiO E10K veya dengi bir cihaz mı?
  • leventserdar kullanıcısına yanıt
    Aslında o konuda tam tersi geçerli oluyor. Şöyle ki, harici bir cihaz her halükarda bilgisayar kasası içindeki elektromanyetik kirlilikten etkilenmeyecek. Yine aynı şekilde bilgisayarın güç kaynağından beslenen bir çözümden ziyade, kendi adaptörüyle şebeke elektiriğinden beslenen bir cihaz daha temiz bir sinyal üretecektir. Bilgisayarlarımızda kullandığımız güç kaynaklarının AC-DC çevriminde, arzu edilen temizlikte elektrik sinyali üretimini engelleyen ve giderilemeyen bazı kronik sorunlar mevcut.
  • turuncu55 kullanıcısına yanıt
    Asus Xonar U7 Echelon Edition kartını 2 hafta kadar kullandım 2.el alıp Dolby'i kapattığınız zaman sesi flat veriyor ve benim kulağıma hiç güzel gelmedi açık söyliyim. 0 fiyatına göre gerçekten parasını hak eder dedim ama sonradan pişman olup sattım sattığım kişi de satılığa koymuş kartı Asus bu müzik işinde kaliteli değil bence daha çok Oyun odaklı. Creative hakkında yazılımı daha başarılı geldi bana çöp demek yanlış olur.
  • dahili ve harici bir çok ses kartı kullandım.
    usb harici ses kartları daha iyi en azından dahili kartlarda olan parazit oluşma riski yok.
  • kulaklıkta bassları güçlü istiyorsan Ostry Kc06a alabilirsin. telefondan müzik için güzel bir kulaklık.
    PC için ise ses kartı yerine dac da olabilir.
  • sennheiser gsx 1200 al ve arkana yaslan hocam ;)
  • Creative Sound BlasterX G6 bu kartı alabılıyosan al ev arkana yaslan 130 desibel sag ve sol ayrı ayır kulaklık anfisi 384 bit ses cıkısı var.
    alacagın kulaklık 60 mm olmasına dıkkat et
  • 32 bit yanlış yazmışım
  • Parsalihan kullanıcısına yanıt
    Hocam selamlar acaba Sennheiser GSX 1200 pro mu kullanıyorsunuz ? Belirli konularda yardıma ihtiyacım varda :)
  • Evet hocam buyur

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Parsalihan kullanıcısına yanıt
    Hocam bende aldım aynı üründen fakat garip bir şekilde onboard ses kartımdan daha da kötü bir ses veriyor ürün, onboard ses kartından daha canlı ve yüksek ses alıyorum. Ayalarlarınıda yaptım fakat bir çözüme ulaşamadım. 7.1 modu beni pek ilgilendirmiyor, stereo olarak kullanmak istiyorum fakat stereo modunda sesler boğuklaşıyor, kısılıyor ve hiç canlılık yok acaba bu konu hakkında bilginiz var mı ?
    (Aynı zamanda yön hissiyatı da yok, sıfır.)
    Kulaklık: Sennheiser PC350 Special Edition



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Gorkembulut00 -- 15 Haziran 2019; 22:2:39 >
  • Çok fazla kurcalamaya gerek yok. Xfi chipsetli ses kartları,bir çok incelemede ve ses uzmanının incelemeleri sonucunda dünyadaki en iyi ses chipsetlerinden biri olarak kabul görür.
    Xfi Titanium
    Xfi fatality
    Xfi Fatality Pro
    Xfi Titanium HD

    Bu ses kartlarndan birini 2. el olarak bulabilirseniz alın. Harika bir ses kalitesi üretirler.Geçen gün Xfi titanium 2. el olarak 150 lira civarında satılmaktaydı, bir bakın...
  • 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.