Şimdi Ara

Piyasadaki en kaliteli ses kartı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
54
Cevap
1
Favori
11.421
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Merhaba arkadaşlar,

    Ben yeni bir ses kartı almayı düşünüyorum 3-5 gündür de araştırıyorum. Aklımda birkaç soru var bazıları diyor asus ses kartları çöp bazıları ise diyor creative ses kartları çöp.
    Alacağım ses kartı ucuz bir şey olmayacağı için, verdiğim paranın da en iyi hakkını vereceği bir kart istiyorum.

    Aklımdaki kartlar şunlar; Creative Sound BlasterX G6, Creative Sound Blaster Zx(veya Z), Sennheiser GSX 1000 kulaklık anfisi ve Asus'un herhangi bir kaliteli ses kartı.

    Öncelikle fiyat maximum 1500 TL olarak belirledim. Ses kartları ekran kartları gibi olmadığı için, sürekli yenilemek, oyunlara göre senkroni etmek gerekmediği için bu fiyat bandını düşündüm.
    Kullanım amacım genelde PC Kulaklık üzerine olacak, 5+1 ses sistemim de var. Oyun olarak, genelde LOL, WİTCHER 3 ve PUGB oynuyorum. LOL olsun Strateji oyunları oynarken genelde müzik dinlerim. Bazen sadece müzik için bile bilgisayarın başına oturduğum olur, ses kalitesi benim için önemli bu yüzden.

    Açıkcası Sennheiser GSX 1000 almayı düşünüyordum ama kendi markasının kulaklıkları dışında tam performans verilmiyor gibi bir şeyler okudum. Yoksa çok övülen bir kart gözüküyor. Şu an ki kulaklığım; Steelseries Siberia v2 ve 3-5 ay sonra değişirim kulaklık pedleri yıprandı yırtılmaya başladı derisi tamamen bitene kadar kullanmayı düşünüp sonra değişmeyi düşünüyorum. Ses olarakta bass'ı sevdiğim için Sennheiser kulaklıkları genelde bass kalitesini pek sağlayamıyor. Özetle bu arkadaşlar

    Yani alacağım ses kartı USB olarak daha iyi dedikleri için şu an aklımda GSX1000 sıcak geliyor. Bu fiyat bandında alacağım en iyi performans hangisinden olur, şimdiden teşekkürler.







  • Bu dönemde, çok özel bir kullanım amacınız yoksa, ses kartına para vermek gereksiz. Kulaklıkla kullanacağım diyorsanız, üzerinde kulaklık amfisi de barındıran harici bir USB DAC ile çok daha kaliteli ve güçlü ses çıkışı elde edersiniz.
  • Çok özel bir kullanımım yok, sadece daha kaliteli bir ses için almayı düşünüyorum. Kulaklık ile gelen ses kartlarının güzel olmadığını söylüyorlar genelde. Harici olan ses kartları çok daha kaliteli ses verdiği söyleniyor bundan dolayı alma gereği duyuyorum malum müzik için değer diye düşünüyorum.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Önerisi olan yok mu?
  • Ses kartını bilemem ama eğer bas seviyorsanız Sound Blaster Tactic Omega 3D kulaklığı mutlaka denemenizi öneririm. Standart bir ses kartıyla bile beni şaşırtan bu kulaklığı özel bir ses kartı ile düşünemiyorum.

    Aynı zamanda kablosuz çekim mesafesi de taktire şayan ...
  • Öncelikle önerin için teşekkürler dostum, ama kulaklık 3-4 ay sonra almayı düşünüyorum şu an ki kulaklığımın bass'ı ve seviyesi beni tatmin ediyor. Padleri zarar görmeye başladı iyice bozulunca yenisini alırım. Öncelikli olarak karta yoğunlaştım

    Aklımda 3-5 tane var ama kestiremiyorum...

    Sound BlasterX G1
    Sound BlasterX G5
    Sound Blaster Omni Surround 5.1
    Sound Blaster X-Fi Surround 5.1

    Sound BlasterX G6 (Türkiye de yok, amazondan alınabiliyor, daha önce almadım o yüzden emin değilim..
  • Sound Blaster X-Fi Surround 5.1
  • Neden onu tercih ettiniz? 5.1 seçeneklerinden Omni daha üst gözüküyor?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • ChAtlAx41 C kullanıcısına yanıt
    Creative X-fi beş para etmez bir kart. Kullandığım için rahatlıkla söyleyebilirim. Creative'ler genel olarak oyun odaklıdır, nacizane deneyimime göre ise Asus'lar ise müzik yönünde daha başarılı.

    Öncelikle bilgisayarınız laptop mu?
    Ve de 5.1 sesisteminiz Creative yada Logitech tarzı multimedia-pc ses sistemi mi?

    1- Eğer bu iki sorunun cevabı da evet ise usb ses kartı almak zorundasınız. O zaman benim tavsiyem Asus Xonar U7 modeli olur.
    https://www.sanalmarketim.com/Urun/Asus-Xonar-U7-MKII-Gercek-7-1-Oyuncu-Usb-Ses-Karti---Kulaklik-Amplifikatorlu/90263

    2- Eğer ses sistemi Samsung yada LG'nin bluray vs'li 5.1 sistemi ise ve bu sistemde hdmi giriş (çıkış demiyorum) ve de laptopta da hdmi çıkış varsa sadece bir hdmi kablo ile bağlantıyı yapabilirsiniz.
    Eğer 5.1 bağlantıyı bu şekilde çözebilirseniz, ses kartı vs işlerini geçip direkt DAC ve kulaklık amfisi araştırın derim. Nihayetin de bu Asus yada Creative ses kartları her işe yarasın diye yapılmış kartlar. Eğer gerçekten müzik işine yoğunlaşacaksanız USB DAC konularına bakın. Ama sizin bakacaklarınız kulaklık amfili olmak durumunda. O sorduğunuz Sennheiser GX 1000'in müzikte başarılı olacağını düşünmüyorum.

    Ben bir ara alttaki Schiit marka Modi DAC ve Magni kulaklık amfilerini almayı düşünüyordum. Bu dac ve kulaklık amfisi konuları tamamen ayrı konular ve pek bilgili olduğum bir alan değil, o yüzden biraz araştırın derim. Ben sonrasında kulaklık işinden vazgeçtim. İsforumlarını biraz inceleyin.terseniz alttaki head-fi
    http://www.schiit.com/products/modi-1
    http://www.schiit.com/products/magni-1
    https://www.head-fi.org/forums/


    3- Eğer pc laptop değilse ve ses sistemi Logitech tarzı bir 5.1 sistem ise ve DAC vs işlerine girmeyecekseniz, dahili ses kartlarına bakın. 2. elde Asus Xonar D2X yada Creative ZXR gibi modeller olabilir. Amazon Almanya ve Amerika sisteerine de fiyat için bir bakın.




  • Öncelikle güzel cevabın için teşekkür ederim, 2 haftadır araştırıyorum ama belli bir bilgi verilmiyor açıkçası sitelerde, genelde sadece kulaklık veya High sistemler öneriliyor forumlarda. Bunlar benim için pek gerekli gibi gözükmüyor.

    Genellikle ses kartını bilgisayardan kullanacağım, hatta sürekli olarak bilgisayardan kullanacağım. Bilgisayarım laptop değil, masaüstü. 5+1 sistemim ise Philips (doğru mu yazdım emin değilim) 5+1 HDMI ile bağlamıyorum ama. Şimdi açıkçası biraz takıntılıyım o yüzden iyice araştırmak istediğim için forumlara yöneldim ama bu işten pek anlayan ve yardımcı olmaya çalışan pek göremiyorum.

    Sonuçta 1000-1500 TL az bir para değil amaaan alayım deyip geçmek istemiyorum. Ama dediğim için müzik benim için hobi gibi bir şey, kaliteli olsun istiyorum kartımın. Genelde oyun oynayıp müzik dinliyorum oynadığım oyunlar Knight, LOL, PUBG gibi oyunlar. PUBG de olduğu için aslında aklım 7.1 destekleyen bir ses kartı mı alsam almışken diye düşünüyorum.

    Amazona gelince yurt dışından alınca garantisi olmuyor, geliş gidişi sıkıntı oluyor gibi şeyler duyduğum için pek sıcak bakmıyorum yoksa Sound BlasterX G6 baya performanslı bir ses kartı gibi duruyordu onu düşünüyordum ama yurt dışında olunca pek sıcak bakmadım.




  • He birde demeyi unutmuşum, DAC ve kulak amfisi olarak ayrı konular demişsiniz pek anlamadım, Bilgisayarda kullanacağım kulaklıklar genelde oyuncu kulaklıkları olacak mesela;

    Sennheiser GSP 300
    Sennheiser Game One
    Kingston HyperX Revolver S
    Razer Kraken Pro V2
    Steelseries Arctis Pro

    tarzı kulaklıklar kullanacağım yani hangisi benim için daha iyi olur öneriniz nedir?
  • Sound BlasterX AE-5
  • 1000 TL ye değecek bir kart mı?
  • Merhabalar creative beş para etmez diyen arkadaş hangi kartı kullanmış bilmiyorum ama genelleme yapmak doğru olmaz.Güncel kartları takip etmiyorum ama ben x fi titanium kullanıyorum.Bence dolby ve dts decoderi olan bir kart al.Ses ayarlarından sadece ecolizer ayarını yap.Diğer ayarlar sesi bozuyor bence.
  • Creative beş para etmez dememiş, Creative X-Fi beş para etmez demiş, kullandığı bir kartı söylemiş yani.
  • benimde elimde sennheiser pc 363d kulaklık var ses kartı olarakta creative soundblaster g1 usb kullanıyorum gayet iyi arkadaşlarda asus z270 e anakartın ses kalitesi iyi değil başka ses kartı al diyolar gaming model olarak ne alsam karar veremedim
  • 4 gün önce Game Zero aldım, ses kalitesi aşırı derecede kötü geldi, tatmin etmedi yani geri aide ettim. 1200 TL'ye almıştım halbuki fiyat olarak da çok iyiydi yani, iade ettikten sonra arkadaşlar ses kartından dolayı tam performans alamadığımı falan söyledi ama bilmiyorum sennheiser deneme merkezinde denemek lazım.
  • Yukarıda belirtilen oyuncu kulaklıklarını kullanacaksanız yeterli ses alacağınız herhangi bir ses kartını alabilirsiniz. Creative ses kartlarının ses kalitesi kötüdür ancak o kulaklıklarla çokta farketmezsiniz.

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Oyuncu kulaklığına 1500 liralık ses kartı alıp parayı çöpe mi atacaksın? Öncelikle 5.1 veya 7.1 diye satılan kulaklıkları alacaksan onların kendi ses kartları var yani senin kullandığın ses kartının hiçbir önemi kalmıyor. Yok ben müzik için stereo kulaklık alcam diyorsan ses kartına vereceğin parayı kulaklığa harca daha çok memnun kalırsın.
  • Zaten ses kartı alacak olduktan sonra stereo kulaklık kullanmam gerektiğini biliyorum hocam o kadar da değil yani :) Kulaklık olarak ne alsam hala karar vermiş değilim, ses kartıyla hiç uğraşmayıp direk kendi ses kartı olarak satılan bir model mi alsam yoksa, beyerdynamic, audio gibi kulaklıklar mı alsam diye hala düşünüyorum.
  • 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.