Şimdi Ara

Piyanoya başlayacağım yardımınız lazım

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
5
Cevap
1
Favori
977
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhaba arkadaşlar,

    Uzun süredir piyanoya başlamayı düşünüyordum. Artık zamanının geldiğine karar verdim. Sıfırdan başlayacağım. Ders almadan, şimdilik düşünmüyorum belki ilerde alabilirim, evde kendim çalışarak öğrenmeye çalışacağım. Evimde yer olmadığından kuyruklu ya da duvar piyanosu alamıyorum bu sebepten ötürü dijital piyano alacağım. Araştırmalarım sonucu önce idarelik bir şey alayım düşüncesinin yanlış olduğunu gördüm bu yüzden iyi bir dijital piyano olduğuna ikna olduğum Yamaha P45 i almayı planlıyorum. Sizce P45 yeterli olur mu ? P45 yerine başka bir dijital piyano önerir miydiniz ? Benim gibi sıfırdan başlayanlara önerileriniz nelerdir ? Son olarak sizden kitap tavsiyesi istiyorum. Piyasada bir sürü kitap mevcut ama hangisi iyidir değildir bir fikrim yok. Önereceğiniz kitabın dili İngilizce olabilir. Değerli cevaplarınız için teşekkür ederim.







  • Merhabalar ben de Yamaha P45 almayı düşünüyordum sonra P115 in sesinin P45'e göre cok daha iyi olduğunu fark ettim. Sonra hemen hemen ayni seviyedeki Roland Fp-30, Yamaha P115 ve Kawai ES100 arasında kaldım. Rolandi bulamadim internette satan birkac yer vardi onlar da 4000 gibi bi fiyat veriyordu onu eledim. P115 e 3500 dediler Kawai ye 3000 dediler ve Kawaiyi aldım. P45 de 3000 lira civari gidiyor ama ayni fiyattaki Kawainin muadili P115 aklında bulunsun bu.Bu arada Kawai benim için en iyisi oldu çunku Yamaha "bana göre" diğer ikisinden geride kalıyordu ses olarak. Roland ve Kawai arasinda 1000 liralik bi fark da yok zaten. Baya memnunum tuşesi, sesi gayet iyi. Ben de ders almıyorum şu an. Alfred's Piano kitabini kullaniyorum 3 seviyesi var ilk seviyesinden başladım iste. İnternette PDF'i var İngilizce olarak. Biraz pahali ama Simply Piano diye bir uygulama var o da hiç fena değil. Piyanonun sesinden hangi notaya bastığını anlıyor sana pratik yaptırıyor. Midi desteği de var.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >




  • Merhaba,

    Ben de Kawai CN27 alarak sizlere katıldım. Kendim için ders almayıp youtube'da Fulya Çelikel'in videoları ve bitince simply piano satın alarak devam etmeyi düşnüyorum. Geçen seneden bu yana tecrübelerinizi aktarmanız mümkün mü? Oğlum için ders bakıyoruz şu an. Onun için de öneriye açığım.

    Roland rp102, Kawai KDP110, Kawai CN17, Kawai CN27 gibi digital piyanolarda bluetooth özelliği yeni başlayanlar için bir avantaj olabilir. Özellikle Roland'ın bu konuda çok da iyi bir eğitim uygulaması var. Biz sesini daha çok beğendiğimiz için Kawai aldık.
  • Anladığım daha kompak bir piyano arıyorsunuz. P45 fazlasıyla işini görür ancak Türkiye'de yamaha fiyatları yüksek.Casio cdp 130-135 de işini gayet iyi görür fiyat performans olarak başarılı buluyorum.

    Ancak benim bütçem 5.000 TL ve üstü olabilir derseniz:

    1. Roland FP 30
    2. Yamaha P125
    3. Casio PX-160

    Fiyat Performans bir şey lazım derseniz, casio CDP 130-135 bence rakipsiz 2000-2500 TL ye alınıyor full set. Yamaha P45 4500 TL civarlarında stand tabure vermiyorlar. Casio dan biraz daha tuşesi iyi açıkcası ama ben almazdım. Almışken P125 ya da fp30 alırdım ilerde.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi V2 -- 6 Aralık 2018; 13:36:39 >
  • Benim de kız arkadaşım piyano eğitimine gidiyor şuan ancak daha fazla devam edemeyecek. Kendi başına öğrenmeye çalışıcak. Araştırmalarıma göre klasik piyano eğitiminin başlangıcı Ferdinand Beyer metoduymuş ama sanırım Beyer nota öğretmiyor. Bu yüzden iyice kafam karışık. Bu işleri bilen bir arkadaş yazarsa eğer çok yardımcı olmuş olur.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.