Şimdi Ara

Piyano parmak numaraları (yardım!)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
12
Cevap
1
Favori
1.338
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Öncelikle cevap verecek ya da sadece okuyacak arkadaşlara şimdiden teşekkür ederim.
    Bende kawai cn17 dijital piyanosu var 2 yıldır eğitim almadan çalıyordum. Sonra daha hızlı ilerlemek için youtube'dan notaları ve çoğu kuralı öğrendim ama kafama birşey takıldı kursa gitmediğim için de sorabileceğim birini bulamadım cevaplayabilirseniz sevinirim.
    Bir parça çalışırken bazı şarkılarda parman numarası(1,2,3,4,5) var notaların üstünde bazılarında yok.
    İşte ben o olmayanlarda hangi parmağımla hangi notaya tekabül eden tuşa bascağımı nerden bilebilirim.
    Kafama göre rahat gelen şekilde mi çalmalıyım yoksa bir kuralı mı var ?
    Tecrübeli olan arkadaşlar cevaplayabilirlerse çok sevinirim...
    (Buarada önceden nasıl çalındıysa öyle çalınması lazım diye bir cevap gelmişti başka bir forumda, ben nerden bilebilirim önceden nasıl çalındığını ?)

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Merhaba. Profsyonel Olarak Piano Çalıyorum. Çalarken o an hangi parmak rahatsa ve uygunsa sana öyle çal bence. Başka Sorun varsa Sora bilirsin.

• K_H_A_Y_A_L kullanıcısına yanıt
    Dostum sorcağım bazı sorular oluyor sana nerden ulaşabilirim ?
    Buraya yedek instagram hesabımı yazıyorum yedek ya da normal hesabından yazabilirsen birkaç soru daha sormak istiyorum cevabın için de çok teşekkür ederim.
    İnstagram- brothers_comp

• rica ederim . ama bende instagram yok . benim telefonum diyil bu. burdan sor istersen.

• Bide merak ettim. Yaş Kaç?

• Bide merak ettim. Yaş Kaç?

• O numaralar sadece bir tavsiye niteliği taşır. Klasik parçalarda bestekar en iyi olduğunu düşündüğü parmak kombinasyonunu verir. Uyup uymamak çalana kalmıştır.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • K_H_A_Y_A_L kullanıcısına yanıt
    Tamamdır sorun değil yaşım 18 daha 2 yıldır filan çalıyorum bir ay önce öğrendim de notaları daha acemi sayılırım.
    Ragtime müzikleri çok seviyorum onunla ilgili sorucaktım. Acaba şarkılarını içeren bir kitap var mıdır ? (caz piyanosu 1-2) dışında
    Yoksa nereden bulabilirim ? İnternette çok fazla bulamadım.
  • Serdar kullanıcısına yanıt
    Çok teşekkürler yanıtınız için.
    Peki chord dediğimiz şeyleri kesin ezberlememiz gerekiyor mu onun hakkında da biraz ayrıntılı bilgi verebilri misiniz ?
  • Bendede yaş 14. Kitap bilmiyorum. Ama Google da "Ragtime musics notes pdf" diye arattırsan bulursun. ben dinledigim şarkıları öyle bulup çalıyorum. Bide Ragtime muzik dinlemedim hiç. İnternettde baktım qaliba caz müzikle ilgiliymiş. Boggie Woogie tarzi bisey mi,?

• Chord tüm müziklerin temelini oluşturduğu için ezberlersen iyi olur. akorları iyi bilirsen hatta müzik kulağın gelişir ve duyduğun müziği bile çalarsın.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.