Şimdi Ara

Piyano Çalmayı Öğrenmek İstiyorum

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
45
Cevap
2
Favori
40.815
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Arkadaşlar piyano çalmayı öğrenmek istiyorum.Acaba öğrenmesi zor bir entürmanmıdır ? Tabi ki kurs dışında evdede çalışmak gerekecek.Evde çalışmak için nasıl bir alet aldırırlar ve fiyatları ne kadar olur ? Bilgili arkadaşlar yardımcı olursa sevinirim

• bende istiyorum

up
  • quote:

Orijinalden alıntı: age of empires köylüsü

bende istiyorum

up
    Yokmu bilgili bir arkadaş ? :/
  • quote:

Orijinalden alıntı: Mr.Spears

Alıntıları Göster
    bi hırsızdan yardım iste o öğreticektir sana
  • quote:

Alıntıları Göster
    http://www.virtualpiano.net/
  • quote:

Orijinalden alıntı: +18

http://www.virtualpiano.net/

Alıntıları Göster
    Zor desem başlamayacak mısın ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: Uplifting

Zor desem başlamayacak mısın ?

Alıntıları Göster
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Bağlama öğrenmek istiyorum
    5 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Alıntıları Göster
    Öncelikle yaş ve ciddiyet hakkında bilgi verirsen (hobi mi ciddi mi anlamında :D ) sana gereken herşeyi söylerim.

Not: Piyanoda 12. yılımı doldurdum.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Saraveco

Öncelikle yaş ve ciddiyet hakkında bilgi verirsen (hobi mi ciddi mi anlamında :D ) sana gereken herşeyi söylerim.

Not: Piyanoda 12. yılımı doldurdum.

Alıntıları Göster
    Yaşım 16 ve ciddi ciddi öğrenmek istiyorum gerçekten ilgi duyuyorum piyanoya
  • quote:

Yaşım 16 ve ciddi ciddi öğrenmek istiyorum gerçekten ilgi duyuyorum piyanoya

Alıntıları Göster
    bende hobi anlamında öğrenmek istiyorum bir ara notalara vs baktım(ıpod touch ile çalıyıodum) 2-3 gündür bıraktım. mamyun iştahlıyım galiba hevesi alıp bırakıyorum.. mızıka-saz-piyano bu üçüne küçükken hep çalmak istemişimdir piyano işini nasıl ciddiye alabiliriz? mızıkayı seçeneklerden çıkardım bile onu çalana ezik gözüyle bakıyorlar saz zaten şart piyano lazım çok hoşuma gidiyor sesi..

not: 16 yaşındayım. Caz ve metal dinliyorum nasıl bir çelişkiyse

bilgilendirilmek istiyoruz piyano için ne almamız gerek? klasikler zaten pahalı

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi BluePage -- 11 Kasım 2010; 23:16:38 >

• quote:

Orijinalden alıntı: BluePage

bende hobi anlamında öğrenmek istiyorum bir ara notalara vs baktım(ıpod touch ile çalıyıodum) 2-3 gündür bıraktım. mamyun iştahlıyım galiba hevesi alıp bırakıyorum.. mızıka-saz-piyano bu üçüne küçükken hep çalmak istemişimdir piyano işini nasıl ciddiye alabiliriz? mızıkayı seçeneklerden çıkardım bile onu çalana ezik gözüyle bakıyorlar saz zaten şart piyano lazım çok hoşuma gidiyor sesi..

not: 16 yaşındayım. Caz ve metal dinliyorum nasıl bir çelişkiyse

bilgilendirilmek istiyoruz piyano için ne almamız gerek? klasikler zaten pahalı

Alıntıları Göster

• quote:

Alıntıları Göster
    piyona başlayacaksan öncelikli olarak evde düzenli olarak çalışacağın bi piyona veya piyonu özellikli yani tuş hassasiyetli en az 5oktav bir orga ihtiyacın var. bundan sonra ilk başlayacağın için temel şeyleri öğreneceğin bir özel derse mutlaka gitmelisin temelin oluştuktan sonra ki bunun için ciddi ve istikrarlı şekilde çalışman lazım yavaş yavaş kendi kendine çalışmalara başlayabilirsin. ama şunu baştan söyleyim internetten yada kitaptan çalışırım falan diye düşünürsen hayatta öğrenemezsin sadece parana yazık edersin gitar gibi netten izleyerek öğrenilecek bişe değildir. internetten bakarak anca tek parmakla org melodilerini rahat çalarsın o yüzden ders şart

• quote:

Orijinalden alıntı: cahitdikici

piyona başlayacaksan öncelikli olarak evde düzenli olarak çalışacağın bi piyona veya piyonu özellikli yani tuş hassasiyetli en az 5oktav bir orga ihtiyacın var. bundan sonra ilk başlayacağın için temel şeyleri öğreneceğin bir özel derse mutlaka gitmelisin temelin oluştuktan sonra ki bunun için ciddi ve istikrarlı şekilde çalışman lazım yavaş yavaş kendi kendine çalışmalara başlayabilirsin. ama şunu baştan söyleyim internetten yada kitaptan çalışırım falan diye düşünürsen hayatta öğrenemezsin sadece parana yazık edersin gitar gibi netten izleyerek öğrenilecek bişe değildir. internetten bakarak anca tek parmakla org melodilerini rahat çalarsın o yüzden ders şart

Yazdıklarına kısmen katılıyorum, kısmen katılmıyorum.

Özellikle istikrarlı şekilde çalışman gerektiği bir gerçek. Bu müzik aletleri bildiğin nankörler. 1 hafta çalmazsın, bi bakmışsın en basit şeyi unutmuşsun. O yüzden sıkılmadan, istekli bi şekilde uğraşman lazım.

katılmadığım tarafıda şu:

Nedense kursun gerekli olmadığını düşünüyorum ben

Synthesia isimli program,
    şöyle bişey

Çalmak, öğrenmek istediğin şarkının midi versiyonunu buluyorsun(ki bunları bulmak hiçde zor değil, bulamadığın olursa bizzat benden yardım isteyebilirsin).
    Synthesia ya girip şarkıyı seçiyorsun. Yukarıdan nereye, hangi tuşa basıcağın resimdeki gibi geliyor.
    Direk %100 hızda çalmanın yeni başlayan biri için oldukça zor olucağını düşünüyorum. Yukarıdan notalar inerken hızı %10 a düşürüyorsun, yavaş bi şekilde çalmaya başlıyorsun. Sonra yavaş yavaş hızlanarak şarkıyı öğrenmiş oluyorsun.

• quote:

Orijinalden alıntı: Uplifting

quote:

Özellikle istikrarlı şekilde çalışman gerektiği bir gerçek. Bu müzik aletleri bildiğin nankörler. 1 hafta çalmazsın, bi bakmışsın en basit şeyi unutmuşsun. O yüzden sıkılmadan, istekli bi şekilde uğraşman lazım.

şöyle bişey

Çalmak, öğrenmek istediğin şarkının midi versiyonunu buluyorsun(ki bunları bulmak hiçde zor değil, bulamadığın olursa bizzat benden yardım isteyebilirsin).
    Synthesia ya girip şarkıyı seçiyorsun. Yukarıdan nereye, hangi tuşa basıcağın resimdeki gibi geliyor.
    Direk %100 hızda çalmanın yeni başlayan biri için oldukça zor olucağını düşünüyorum. Yukarıdan notalar inerken hızı %10 a düşürüyorsun, yavaş bi şekilde çalmaya başlıyorsun. Sonra yavaş yavaş hızlanarak şarkıyı öğrenmiş oluyorsun.

Alıntıları Göster
    Peki evde çalışılabilecek org veya piyanolar en uygun ne kadara oluyor ? Kaç tl'den başlıyorlar ? Ben şahsen çalışmak konusunda kendime güveniyorum istekliyim

• quote:

Orijinalden alıntı: GRiN<

Peki evde çalışılabilecek org veya piyanolar en uygun ne kadara oluyor ? Kaç tl'den başlıyorlar ? Ben şahsen çalışmak konusunda kendime güveniyorum istekliyim

Şöyle diyeyim 400 liraya güzel bir tane bulursun.
  • quote:

Orijinalden alıntı: GeçmiştekiAcılar

quote:

Şöyle diyeyim 400 liraya güzel bir tane bulursun.

Alıntıları Göster
    Gideceğim kurstan ne almam gerektiğiyle ilgili yönlendirme yaparlar heraldeEvde çalışmak için org daha ekonomik olur galiba.

• quote:

Alıntıları Göster
    @buff r+
    o çalışma suzuki yöntemidir. ordaki olayı taklit etmiş olursun.
    Suzuki yöntemide genellikle 8 yaşın altında başlayanlar için kullanılır.Her zaman en mantıklı yol nota öğrenerek çalışmaktır.
    Zaten bir Rachmaninoff'u o şekilde çalmaya kalkarsan kafayı sıyırırsın.

@GRiN<
    Ucuzuda var pahalısıda. Org olarak düşünürsen 200-300 den başlar 5-6 bine kadar çıkar.
    Ama bence Dijital piyano al şimdilik. Apartman hayatına en uygun piyanodur. Bende akustik duvar piyanosu var saolsunlar mahalle sakinleri anca akşam 10a kadar sabredebiliyolar.
    Kuyruklu piyanoyu aklından çıkar. Çoğu 75 -100 bin civarında dönmekte.
    Akustik duvar piyanolarıda en fazla 15 bine kadar var. 3-4 bine çok iyi piyanolar bulursun.
    Dijital olarakta en ucuzları Yamaha Arius YDPS31 ve Yamaha YDP141.
    Google'a dore müzik yazarsan çok geniş bi kataloğa ulaşırsın.
    Ama almak için acele etmeyin ilk bir öğretmeninle tanış o seni yönlendirsin.

• quote:

Orijinalden alıntı: Saraveco

@buff r+
    o çalışma suzuki yöntemidir. ordaki olayı taklit etmiş olursun.
    Suzuki yöntemide genellikle 8 yaşın altında başlayanlar için kullanılır.Her zaman en mantıklı yol nota öğrenerek çalışmaktır.
    Zaten bir Rachmaninoff'u o şekilde çalmaya kalkarsan kafayı sıyırırsın.

@GRiN<
    Ucuzuda var pahalısıda. Org olarak düşünürsen 200-300 den başlar 5-6 bine kadar çıkar.
    Ama bence Dijital piyano al şimdilik. Apartman hayatına en uygun piyanodur. Bende akustik duvar piyanosu var saolsunlar mahalle sakinleri anca akşam 10a kadar sabredebiliyolar.
    Kuyruklu piyanoyu aklından çıkar. Çoğu 75 -100 bin civarında dönmekte.
    Akustik duvar piyanolarıda en fazla 15 bine kadar var. 3-4 bine çok iyi piyanolar bulursun.
    Dijital olarakta en ucuzları Yamaha Arius YDPS31 ve Yamaha YDP141.
    Google'a dore müzik yazarsan çok geniş bi kataloğa ulaşırsın.
    Ama almak için acele etmeyin ilk bir öğretmeninle tanış o seni yönlendirsin.

Alıntıları Göster
    Yamaha dışındaki markalar pek kaliteli değil heralde ?

• quote:

Yamaha dışındaki markalar pek kaliteli değil heralde ?

yoo sadece yamaha değil casioda gayet kalitelidir ve yeni başlayanlar için çok iyi iş görür ama son zamanlarda benim tavsiye ettiğim kesinlikle jwin marka bi elektronik piyonodur hem fiyatı iyi hemde sonuçta bir piyano ve iyi işliyor
    www.vatanbilgisayar.com
    VATAN BİLGİSAYAR - Teknoloji & Bilgisayar Hiperstore'u
    http://www.vatanbilgisayar.com/jwin-mk-922-jwin-mk-922-61-tuslu-elektronik-piyano/productdetails.aspx?I_ID=45549

• quote:

Orijinalden alıntı: Buff R+

quote:

şöyle bişey

ancak bu programa bakarak sadece şarkı ezberlersin nota okuma tekniğini değil hiç bilmediğin bir bestenin notalarını önüne koyduğunda çalman için eğitimini alman gerekir bu program bunu sağlayabilirmi

• 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.