Şimdi Ara

Kendi Kendime Gitar Çalmayı Öğrenebilir miyim?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir - 4 Masaüstü
5 sn
27
Cevap
0
Favori
14.405
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    henüz kaynak araştırması yapmadım ancak bu konuyu bilenlere soruyorum. Kendi kendime gitar çalmayı öğrenebilir miyim? Hangi kaynaklardan yararlanabilirim.

Teşekkürler...

• öğrenirsin ben öğrendim. 1 ay okuldaki müzik hocası 4-5 akor göstermişti sadece
  • tabiki istek ve azim olduğu sürece öğrenirsim bizim sınıf hocası tek başına kendi saz çalmayı öğrenmiş bizde sınıfta çalmıştı okulun son günleri
  • quote:

Orijinalden alıntı: stifflers

tabiki istek ve azim olduğu sürece öğrenirsim bizim sınıf hocası tek başına kendi saz çalmayı öğrenmiş bizde sınıfta çalmıştı okulun son günleri
    Vallaha arkdaşlar sevimdim bu örneklere...
  • quote:

Orijinalden alıntı: focuss

Vallaha arkdaşlar sevimdim bu örneklere...

Alıntıları Göster
    bknz romanlar
    romanlardan çoğu nota bilmez ama herkesi dehşete düşüren melodiler çalabilirler.
    kabiliyet meselesi
  • quote:

Orijinalden alıntı: Güren

bknz romanlar
    romanlardan çoğu nota bilmez ama herkesi dehşete düşüren melodiler çalabilirler.
    kabiliyet meselesi

Alıntıları Göster
    Valla böyle bir yol olsa süper olur Bizdede müzik hocası kurs açmıştı ilk dönem heves edip aldım bende.Ama pek birşey öğrenemedim açıkçası 2.dönemde yapmadı kurs kaldı öyle güzelim gitar.

• quote:

Orijinalden alıntı: anyother-way

Valla böyle bir yol olsa süper olur Bizdede müzik hocası kurs açmıştı ilk dönem heves edip aldım bende.Ama pek birşey öğrenemedim açıkçası 2.dönemde yapmadı kurs kaldı öyle güzelim gitar.

Alıntıları Göster
    Öğrenirsin kardeşim ben kendim öğrendim müzik kulağı ve yetenek gerektirir.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: Chirico

Alıntıları Göster
    Örneğin
    Muhammed Suiçmez
    tr.wikipedia.org
    Muhammed Suiçmez - Vikipedi
    http://tr.wikipedia.org/wiki/Muhammed_Sui%C3%A7mez

• quote:

Orijinalden alıntı: ::MetallicA::

Örneğin
    Muhammed Suiçmez
    tr.wikipedia.org

Alıntıları Göster
    Evet.

• quote:

Orijinalden alıntı: Chirico

Alıntıları Göster
    Videolardan öğrenebilirsin. Bu iş için çıkmış bir sürü video seti ve program var. Hangi tür çalacaksan sana uygun programı ve seti söyleyebilirim. Ama önerim sadece 1 ay kadar en temel şeyleri alman. Mesela pena tutma, tellere vurma, basit ritimler, tab okuma , nota bilgisi gibi ...
  • quote:

Örneğin
    Muhammed Suiçmez
    tr.wikipedia.org

Alıntıları Göster
    quote:

Orjinalden alıntı: ::MetallicA::

Örneğin
    Muhammed Suiçmez
    tr.wikipedia.org

Ama Muhammed Suiçmez başlı başına bi yetenek bence,yani kendin öğrensen bile onun gibi olamazsın

• quote:

Orijinalden alıntı: Re-1

quote:

Örneğin
    Muhammed Suiçmez
    tr.wikipedia.org

Ama Muhammed Suiçmez başlı başına bi yetenek bence,yani kendin öğrensen bile onun gibi olamazsın

Alıntıları Göster
    quote:

Orjinalden alıntı: Re-1

quote:

Örneğin
    Muhammed Suiçmez
    tr.wikipedia.org

Zaten illaki Muhammed Suiçmez gibi olsun veya olursun demiyorum. Ama o yeteneği kendi kendine keşfetmiş ve geliştirmiş. Belki bu arkadaştada o yetenek vardır, nerden bilebiliriz.

• quote:

quote:

quote:

Örneğin
    Muhammed Suiçmez
    tr.wikipedia.org

Zaten illaki Muhammed Suiçmez gibi olsun veya olursun demiyorum. Ama o yeteneği kendi kendine keşfetmiş ve geliştirmiş. Belki bu arkadaştada o yetenek vardır, nerden bilebiliriz.

Alıntıları Göster
    quote:

quote:

quote:

Örneğin
    Muhammed Suiçmez
    tr.wikipedia.org

Sanmıyorum

• quote:

Orijinalden alıntı: Re-1

quote:

quote:

quote:

Örneğin
    Muhammed Suiçmez
    tr.wikipedia.org

Sanmıyorum

Alıntıları Göster
    temeLi aLsan gerisi kolay önemLi oLan temeL

• quote:

Orijinalden alıntı: Panmordeczka

temeLi aLsan gerisi kolay önemLi oLan temeL

Alıntıları Göster
    ben denedim ama hiçbirşey yapamadım bence birkaç ders temelini al...
  • quote:

Orijinalden alıntı: alicho

ben denedim ama hiçbirşey yapamadım bence birkaç ders temelini al...

Alıntıları Göster
    bak ben gitara bana iki üç kuruş borcu var diye 14 yaşımda arkadaşımın gitarını almayı kabul etmiştim. sonra elime aldım felan derken 2 sene sonra herkes çok güzel çaldığımı söylüyordu ama insanda eksiklik oluyor.

kendi başınada olsa zaten herşeyi internetten alacaksın yada kitaplardan materyellerden vs.. sonuçta kendi başına bir akor keşfetmeyeceksin :p
    ama kişisel olarakta bir yere kadar gelişirsin. ileride olurda seversen gitarı ya ben bir guruba gireyim ama olurmu acaba ben herşeyi bilmiyorum ki kendim öğrendim deyip hep eksik kaldığını fark edersin.

bak sana birşey diyeyim mi. o kadar kurs murs hoca yalan. zaten senin hocan kirk hammet olmayacakya:P kursta ilk aylardan sonra neyi nerden nasıl öğreneceğini öğreneceksin. yani bilgiyi edinme kazanma uğraşıp kendine eklemeyi öğreneceksin. yani ben sana tutupta birşey göstersem par diye öylemi çalacaksın hayır tabiki kendin uğraşacaksın gösterdiğim şekilde yapmaya çalışıp öğreneceksin olay bu.

biraz da yeteneğin varsa gitarıda iyice sevip ilerletmek istersin tabi gitara kız yapmak için başlamadıysan ya da gitarın böyle bir avantajı olduğunu düşündüğün için gitarla birlikte takılmıyorsan. şimdi ilerletmekte ayrı bi iştir. ne kadar hocalardan eğitim alırsan al ne kadar çalışırsan çalış öğrenmen gereken daha önemli şeyler var. gurup çalışması bunlar. bir gurup çalışmalarında arkadaşlarından sağdan soldan görüp yapmaya çalıştığın yada birlikte çalma beceresi vs.. guruptan kazanacağın şeyleri hiçbirşey vermez sana.

kısaca kendinde öğrenirsin ama ileride mutlaka armoni tenik bilgiye ihtiyaç duyacaksın gurup çalışmalarına girebilmek için adı olan birşeyleri çalıp yapmak için. şuan yeni hiç bilmeyen durumundasın ve bir kursa gitmek seni daha hızlı öğrenmene ve doğru(ideal!) şekilde öğrenmene yardımcı olur. tabi bununda dejavantajı var.

ben mesela ilk klasik le başladım. duyduğum ritimleri çalmaya çalışırken deneme yanılma yoluyla kendim çıkarmaya çalıştığımdan hiç farkında olmadan bu sağ elim bileğim acayip gelişmiş. sonradan farkettim herkesin ne kadar zorlanıp öğrenmeye çalıştığı şeyleri ben ismini cinsini bilmeden çalıyormuşum. neyi duysam hemen atarım ritmini ve herkes bakar böle güzel güzel elime:P:P yani biraz kendine özgü tarzın ritimlerin oluşur kendin öğrenirsen. ne kadar gelişeceğin sana bağlı tabi.

kolay gelsin hadi bakalım

• quote:

Orijinalden alıntı: MemID12055

bak ben gitara bana iki üç kuruş borcu var diye 14 yaşımda arkadaşımın gitarını almayı kabul etmiştim. sonra elime aldım felan derken 2 sene sonra herkes çok güzel çaldığımı söylüyordu ama insanda eksiklik oluyor.

kendi başınada olsa zaten herşeyi internetten alacaksın yada kitaplardan materyellerden vs.. sonuçta kendi başına bir akor keşfetmeyeceksin :p
    ama kişisel olarakta bir yere kadar gelişirsin. ileride olurda seversen gitarı ya ben bir guruba gireyim ama olurmu acaba ben herşeyi bilmiyorum ki kendim öğrendim deyip hep eksik kaldığını fark edersin.

bak sana birşey diyeyim mi. o kadar kurs murs hoca yalan. zaten senin hocan kirk hammet olmayacakya:P kursta ilk aylardan sonra neyi nerden nasıl öğreneceğini öğreneceksin. yani bilgiyi edinme kazanma uğraşıp kendine eklemeyi öğreneceksin. yani ben sana tutupta birşey göstersem par diye öylemi çalacaksın hayır tabiki kendin uğraşacaksın gösterdiğim şekilde yapmaya çalışıp öğreneceksin olay bu.

biraz da yeteneğin varsa gitarıda iyice sevip ilerletmek istersin tabi gitara kız yapmak için başlamadıysan ya da gitarın böyle bir avantajı olduğunu düşündüğün için gitarla birlikte takılmıyorsan. şimdi ilerletmekte ayrı bi iştir. ne kadar hocalardan eğitim alırsan al ne kadar çalışırsan çalış öğrenmen gereken daha önemli şeyler var. gurup çalışması bunlar. bir gurup çalışmalarında arkadaşlarından sağdan soldan görüp yapmaya çalıştığın yada birlikte çalma beceresi vs.. guruptan kazanacağın şeyleri hiçbirşey vermez sana.

kısaca kendinde öğrenirsin ama ileride mutlaka armoni tenik bilgiye ihtiyaç duyacaksın gurup çalışmalarına girebilmek için adı olan birşeyleri çalıp yapmak için. şuan yeni hiç bilmeyen durumundasın ve bir kursa gitmek seni daha hızlı öğrenmene ve doğru(ideal!) şekilde öğrenmene yardımcı olur. tabi bununda dejavantajı var.

ben mesela ilk klasik le başladım. duyduğum ritimleri çalmaya çalışırken deneme yanılma yoluyla kendim çıkarmaya çalıştığımdan hiç farkında olmadan bu sağ elim bileğim acayip gelişmiş. sonradan farkettim herkesin ne kadar zorlanıp öğrenmeye çalıştığı şeyleri ben ismini cinsini bilmeden çalıyormuşum. neyi duysam hemen atarım ritmini ve herkes bakar böle güzel güzel elime:P:P yani biraz kendine özgü tarzın ritimlerin oluşur kendin öğrenirsen. ne kadar gelişeceğin sana bağlı tabi.

Alıntıları Göster
    quote:

Orjinalden alıntı: erdemakbıyık

nokta

• Önemli olan parmaklar. Ve hız tabiki de. Yavaş yavaş geliştireceksin kendini. Kendi başına öğrenebilirsin. Benim şuanda yaptığımda bu. Fakat ben akordan nefret ederim. Akor yalnızca lise sıralarında kızları başına toplamak için düşlerinde aynı işi sahilde yapmak olan artiz tipli bilgisiz elemanların yaptığı bir olaydır. Akora karşıyım. Solo atın, yada akor bassanız bile yukarı aşağı tımbır tımbır çalınan bir parça değil, notalara tek tek basılan bir parça tercih edin. Ayrıca bilgisayar başında Guitar Pro programı ile nota veya tab okuyarak çalabilirsin.http://www.ultimate-guitar.com/ 'da bir sürü tab var. Text halinde de var, Power Tab programı için olan da var Guitar Pro için olan da var. En çok tercih edilen Guitar Pro tabikide.

• quote:

Orijinalden alıntı: Haplo

Önemli olan parmaklar. Ve hız tabiki de. Yavaş yavaş geliştireceksin kendini. Kendi başına öğrenebilirsin. Benim şuanda yaptığımda bu. Fakat ben akordan nefret ederim. Akor yalnızca lise sıralarında kızları başına toplamak için düşlerinde aynı işi sahilde yapmak olan artiz tipli bilgisiz elemanların yaptığı bir olaydır. Akora karşıyım. Solo atın, yada akor bassanız bile yukarı aşağı tımbır tımbır çalınan bir parça değil, notalara tek tek basılan bir parça tercih edin. Ayrıca bilgisayar başında Guitar Pro programı ile nota veya tab okuyarak çalabilirsin.http://www.ultimate-guitar.com/ 'da bir sürü tab var. Text halinde de var, Power Tab programı için olan da var Guitar Pro için olan da var. En çok tercih edilen Guitar Pro tabikide.
    Diyorumki: Müzik notalarını bilmen gerekiyor, gitar üzerindeki notalarıda bilmen gerekiyor, vuruş, çalma tekniklerini ve nota seslerini bilmen gerekiyor daha birsürü ayrıntı kendi kendine bunları öğrenipde çalabilen her müzik aletini çalabilecek zeka'dadır, aksi halde, daha dün annemizi çalmaktan ileriye gidemezsin.. Şahsen ben çok denememe rağmen o zekaya ulaşamadım, ustasından öğrenmek daha çabuk sonuca ulaşman açısından faydalı olacaktır....

• quote:

Orijinalden alıntı: Noitu

Diyorumki: Müzik notalarını bilmen gerekiyor, gitar üzerindeki notalarıda bilmen gerekiyor, vuruş, çalma tekniklerini ve nota seslerini bilmen gerekiyor daha birsürü ayrıntı kendi kendine bunları öğrenipde çalabilen her müzik aletini çalabilecek zeka'dadır, aksi halde, daha dün annemizi çalmaktan ileriye gidemezsin.. Şahsen ben çok denememe rağmen o zekaya ulaşamadım, ustasından öğrenmek daha çabuk sonuca ulaşman açısından faydalı olacaktır....

Alıntıları Göster
    quote:

Orjinalden alıntı: Revue

Notaları bilmenin çok gerekli olduğunu zannetmiyorum. Bir seviyeye geldikten sonra ne notaya ne de taba ihtiyaç duymadan duyduğunu çalabileceksin zaten. Ben bazı şarkıları, soloları kendi kendime, dinleye dinleye çıkarıyorum. Gitar üzerindeki bir perdeye bastığımda onun hangi nota olduğunu bilmem. Öğrenmem için birinci perdeden başlayarak saymam gerekir. Ama duyduğum parçayı biraz çalışarak en azından kabasını çıkarabilecek kapesitedeyim. Yani kulağım var. Bununla birlikte Guitar Pro ile de çalışırsan daha rahat olur.

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.