Şimdi Ara

piston 2 kulaklığın kablosu koptu ssli 'çözüldü'

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
9
Cevap
0
Favori
505
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • kulaklığın kablosunda temassızlık vardı biraz uğraştım kablo bağlantılarının olduğu kısmı açabildim kablonun psbye bağlı olduğu kısmı komple söktüm fakat hangi kablo neredeydi not almadım sadece mavi kırmızı kablonun yerlerini biliyorum diğerleri bilmiyorum , kulaklıkta ses var ama kontrol tuşları ve mic çalışmıyor bunu nasıl düzeltebilirim .

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi axelfoly -- 27 Nisan 2016; 11:43:37 >

• kabloda ölçüp hangi renk nereye bağlı buldum buna göre 1.mavi 2.kırmızı 3 ve 4 hem kırmızı bakır hemde sadece bakır renk kabloya bağlı , kabloların bağlı olduğu kart üzerindede L-R ve G1-MG yazıyor l ve r ses olduğu belli peki diğerleri bağlantıların anlamı ne acaba

• G1 gnd, mg mikrofon

Kırmızı mavi kulaklıklar , düz bakır g1 yani gnd

Mikrofon kabloları ile kırmızı bakırlıyı kısa devre ölçün. Büyük ihtimal kırmızı mg ye takılacak mikrofon +sı, bakır olan mikrofon - si. - dediğim g1 e bağlanacak. Eğer küçük kartta 4 lehim yeri var ise dediğim doğru. Çünkü kırmızının içinde bakır varsa birbirine dolanmış iki kablo ve + - olduğu anlaşılır.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • linyit43 kullanıcısına yanıt
    kart üzerinde 5 lehim yeri var ve deneme yanılmayla mic ve kulaklıkları çalıştırabildim ama ses ayar ve aç kapa tuşlarını çalıştıramadım yani karttaki 5. yer boş ve bakır renkli kablo diğerlerine göre daha kalın acaba bunun içinde 2 hat olabilir mi bu arada jackı resimdekine göre lehimledim standart bağlantılı olduğunu düşünerek , mic + ile gnd (jackta 1-2) kısa devre görünüyor , söylediklerine göre kablo bağlantıları resimdeki gibi olur , cevap için tşk

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi axelfoly -- 25 Nisan 2016; 20:18:10 >

• axelfoly kullanıcısına yanıt
    Kısadevre falan olmuyor. Bakın hackta 1 numara mikrofon + , 2 numara hem mic hemde kulaklığın ortak gndsi (-), 3 ve 4 ise kulaklığın l r si oluyor zaten.

Ses ayarı neresinde ? Aç kapa bas çek tuş yani mute tuşu bağlantılar tamamlandığında o da çalışır.

kartın ön kısmında ses aç kapa switchleri var, sandığım gibi düz bakır kablonun içinden beyaz bi kablo çıktı ben bunları kısa devre yapmışım :D şimdi 5 kablo var allah razı olsun senden şimdi oldu , belki piston 2 kulaklığı olanlar için nasıl yapıldığınıda ekleyeyim ; mavi L kırmızı R düz bakır renkli olan kablo aslında 2 kısım içinde beyaz kablo var o beyaz kablo mg ye bakır ve kırmızı olan kablo orta kısıma ve son olarakta bakır kablo g1 e bağlanıyor

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi axelfoly -- 25 Nisan 2016; 23:40:33 >
  • Yardımcı olduysam sevinirim, iyi forumlar

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
    gayette yardımcı oldun tekrar tşk , iyi forumlar
  •  piston 2 kulaklığın kablosu koptu ssli 'çözüldü'

Banada yardımcı olurmusunuz cocuklar kabloları kulaklıktan koparmıs 7.1 oyuncu kalaklıgı yeşil mavi beyaz kablo içinde sarı ve kırmızı birde birbirine sarılı sarı kırmızı olmak uzere 5 kablo kopmus boştaki girişler LI RI GND GND MIC hangisini nereye lehimleyeceğimi bilemedim

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.