Şimdi Ara

Pişmemiş Etin ''Doğrusu Bu'' Palavrasıyla Önümüze Sunulması

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
24
Cevap
0
Favori
961
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
4 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • içimize sızmış dış mihraklar yine bizi adi emellerine alet edip asırlık geleneklerimizi, enfes göreneklerimizi ve eskimez örf-adetlerimizi tahrip etmeye çalışıyor, aga bu pişmemiş et furyası nedir?

bunu ''doğrusu'' olarak yansıtan otoriteye sesleniyorum: sen kimi kazıyorsun, yer miyiz lan biz bu etleri ve oyunları?

herifler her halta normal üstü para bindirip su-çay gibi anadolumun temel sıvılarını bile fahiş fiyatlarla kitlediğinden pişirme parası isteme yüzsüzlüğünde bulunamıyorlar tabi, pişmemiş eti ''öyle daha lezzetli inan bak'' diye önümüze sunuyorlar. hem pişmemiş etin mikroorganizmalarıyla hem de fiyatlarıyla ömrümüze saldırıyorlar, dimağımızı kurutuyorlar, yemek kültürümüzü bizden çalıyorlar, ben 1 taşla bu kadar çok kuş vuranını görmedim

• Eski işyerimde arkadaşlarla öğle yemeğine iyi bir yere gidelim paraya kıyalım dedik. Biri dediki hadi nusrete gidelim. E hadi tamam gidelim dedik. Mekan hiç öyle lüks bir yer değil, bildiğin kasap dükkanı. Neyse siparişleri verdik etler geldi. Yemeye başladım, eti bıçakla kestikçe içinden kan çıkıyordu. Dışı pişmiş içi bildiğin çiğ. Herkes löpür löpür götürdü çiğ çiğ etleri ben yiyemedim, kan midemi bulandırdı. Yarısında bıraktım. Hiç özenmeyin böyle yerlere, pahalı olduğu için insanlar sadece hava atmaya gidiyor başka bir esprisi yok. En güzeli Hasan Kolcuoğlu'na gidin kazıklanmadan etin kralını yiyin. Yanında gelen ikramlarda cabası
  • O et pişmemiş değildir. Sadece içi dışı kadar yanmıyor. O sıvı da kan değil etin suyu (canlı hücreleri büyük oranda sudan oluşur) Ayrıca tadı da çok güzeldir. Sadece bazıları ön yargı ile yaklaşıyor.
  • dostum et o sekilde tuketiliyor hem besin degeri acisindan hem lezzet acisindan.Eger dinlendirilmis bir et olursa kan olmaz suyu icine hapsolur ve ici pembemsi olur disina oranla.Dediginiz gibi bu son yillarda bir pazarlama usulune dönustu ve bu tarz mekanlar daha pahali mekanlar haliyle.

Pişmemiş Etin ''Doğrusu Bu'' Palavrasıyla Önümüze Sunulması

• Tam pişmiş eti severim yansın sorun değil ama çiğe tahammül edemem
    aptallık insanoğlunu rahatsız etmeye başladığı gün, sizin de tedaviniz başlamış olacak
  • quote:

Orijinalden alıntı: Volpenotte

o domatesle mi yiyeceksin eti

Başka neyle yiyeyim
  • Yeav hea hea yok az pisecekmis yok o suyuymus. Banane olm blue rare mis suymus buymus. Ben zaten zor yiyorum lifli eti falan cignedikce kusacsk gibi oluyorum.
  • Hiç unutmam bir gün vedat milor bir sakatat satan lokantaya gitmiş. Şişte bir şeyler yiyor. Adama bunu böyle yap şunu şöyle dedi ve en kritik cümle geldi. "Biraz da fazla pişirmişsiniz ben içi pembe seviyorum"

Adam bi ters baktı veee: "tabi siz çiğ seviyorsunuz" dedi

Benim için bu tartışma orda bitmiştir.

“What do you want?"
    "Just coffee. Black - like my soul.”
  • Eti az pişmiş yemek daha sağlıklıdır çünkü çok pişmiş etin protein yapısı bozulur. Bilip etmeden yorum yapmayalım lütfen.

Vucut icin gerekli olan amino asittir.

Ayrica yanmis et kanserojendir

Eger sizin mantiginizla hareket edersek eti hic pisirmemek gerekir ki bu da parazitlere neden olur hele de tavuk etinde

Orijinalden alıntı: mehmetes999

Proteinin yapisini bozuldugu dogru ama zaten mide de proteinin yapisi bozulur.

Vucut icin gerekli olan amino asittir.

Ayrica yanmis et kanserojendir

Eger sizin mantiginizla hareket edersek eti hic pisirmemek gerekir ki bu da parazitlere neden olur hele de tavuk etinde

mide de proteinin yapısı bozulur ve gerekli olan amino asittirden sonrasını okumadım. bildiğiniz gibi yiyin et değil saman yiyorsunuz farkında değilsiniz. proteinini almadıktan sonra anlamı kalmıyor o etin
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.