Şimdi Ara

PİRELLİ P1 CİNTURATO İLK İZLENİMLERİM! (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
95
Cevap
2
Favori
60.222
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
1 oy
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Konu eski ancak arama motorunda çıktığı için ben de ekleme yapayım.

PİRELLİ P1 CİNTURATO İLK İZLENİMLERİM!

Lastiklerim conti eco contact 3'tü 50 bin km ve 5 yıl olmuş artık değişim istiyordu.

Sibop değişim, sökme takma, balans rot ayarı dahil 4 adet Pirelli P1 Verde pazarlıkla 490 tl 8 taksit aldım.

İlk izlenimim direksiyon elektro takviyeli gibi yumuşadı, içeri alınan yol sesinde de iyileşme oldu.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi icon33 -- 20 Ağustos 2014; 18:40:53 >

• bende araştırmalarım sonucu bu lastikten 4 adet aldım.yaz kış aynı lastiği kullanacağım için bu lastiği seçtim.taktırdıktan sonra 50 km yol geldim sağanak yağmur vardı,ıslak performansını merak ettiğim için iyi bir fırsat oldu.ıslakta gayet güven verici tek problem su birikintisi olan yerlerde kızaklama yapıyor ben 110 120 gibi hızlarda denedim daha stabil kullanımda böyle bir problemde olmuyor kuruda zaten iyi.fren mesafesi tatmin edici yuvarlanma direnci düşük olduğu için yakıtada faydalı.1 yıl ücretsiz yol yardımı var birçok avantajıyla beraber.bence alınabilecek bir lastik tavsiye ederim
  • Bugün 195/65/15 pirelli p1 cinturato verde aldım. 4 lastiği de değiştirdim. Üzerinde 4 adet 3 yıllık michelin energy saver vardı. İlk izlenimim arabanın sessizliği oldu. Benim ses sistemim epey berrak ses veriyormuş ya. Birde memleketimin yolları o kadar da kötü değilmiş.

Çekişte muazzam bir artış oldu. Eskiden en ufak yüklenmede patinaja düşen araba, şimdi birkaç ciklemeden sonra ileri fırlıyor. 0-100ü değişti arabanın resmen...

Uzun vadeli yorumlarımı da ilerleyen zamanlarda paylaşırım.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Raphsody

Bugün 195/65/15 pirelli p1 cinturato verde aldım. 4 lastiği de değiştirdim. Üzerinde 4 adet 3 yıllık michelin energy saver vardı. İlk izlenimim arabanın sessizliği oldu. Benim ses sistemim epey berrak ses veriyormuş ya. Birde memleketimin yolları o kadar da kötü değilmiş.

Çekişte muazzam bir artış oldu. Eskiden en ufak yüklenmede patinaja düşen araba, şimdi birkaç ciklemeden sonra ileri fırlıyor. 0-100ü değişti arabanın resmen...

Öncelikle hayırlı olsun; güle güle, kazasız belasız kullanmak nasip olsun yeni lastiklerinizi.

Bende lastiklerimi değiştireceğim, öncelik aklımda hep michelin vardı, yumuşak olmasından ve konfora önem vermemden dolayı.
    dün rastgele bir lastikçi de aldığınız lastiği önderdi; büyük olasılıkla pirelli bayisi olduğu için düşündüm ama bir bildiği var diyerek bakmaya karar verdim ve sizin gibi arkadaşların yorumlarıyla alınabilir bir lastik olduğu inancı oluştu elimde. yani alırsam pişman olmam gibi görünüyor şimdilik.

Size bir kaç sorum olacak;

1. aracınız nedir? aracınız orjinal lastik ebatı 195/65/15 miydi? Niye soruyorum, benim Chevrolet Lacetti HB aracımın orjinal lastik ebatı 195/55, yakıt tasarrufu olsun ve konforu arttırmak için 185/60 lastik taktım, memnun kaldım. Şimdi de konforu daha da arttırmak için 185/65 takmak istiyorum; bu geçişi yaşayan arkadaşlar varsa deneyimlerinden yararlanmak isterim.

2. lastiklerini kaç paraya aldınız? benim sorduğum lastikçi 185/65/15 içi 175 tl; 185/60/15 için 195 tl fiyat verdi?

3. bir de ben İzmir de yaşıyorum; siz nereden aldınız lastiği?

ilginize şimdiden teşekkür ederim? Konuyla ilgili diğer arkadaşlarında yorumuna açığım :)

• bu lastiğin 195-65-15 olanını sipariş verdim n11 den ama bazı yorumları okıuduktan sonra tırstım açıkçası...ıslak zeminde kayıyor balon yapıyor şikayetleri var.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi quatrros -- 22 Ocak 2015; 23:39:37 >

Goodyear la kıyaslayınca sessizlik nasıldır ?

Goodyear 195/65 R15 91H EfficientGrip Performance , ile Pirelli Cinturato P1 Verde 195/65R15 91T ECO fiyatalar hemen hemen aynı hangisini tercih etsem daha iyi olur.

Goodyear sanırım 68 db yol sesi var. pirelli de 71 db olsa gerek . Arada 3db var , çok minimal bi fark . Ses yalıtıımı benim için önemli sizce ne alalaım arkadaşlar ?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cetera -- 10 Şubat 2015; 11:44:51 >
    MUSTAFA KEMAL ATATÜRK
    ...
  • quote:

Bugün 195/65/15 pirelli p1 cinturato verde aldım. 4 lastiği de değiştirdim. Üzerinde 4 adet 3 yıllık michelin energy saver vardı. İlk izlenimim arabanın sessizliği oldu. Benim ses sistemim epey berrak ses veriyormuş ya. Birde memleketimin yolları o kadar da kötü değilmiş.

Merhaba,

Şu anda ben de aracıma lastik bakıyorum. Aracımdaki lastikler Michelin energy saver+ 185/65 R14 86H
    Lastiklerim şu anda 7 yıl 3 ay / 80.000 km oldu. Michelin beyilerinde 86H serisi lastik bulunmadığı için Pirelli P1 Cinturato Verde almayı düşünüyorum. Michelin bayilerine yeni lastik sipariş etmek istediğimde yeni üretilen lastik gelemeyebileceğini, geçen yılın lastiği de gelebileceğini söylüyorlar. 86H Serisi pahalı olduğu için satılmıyormuş, satılmadığı için de getirmiyorlarmış. Michelin Genel merkezi ile görüştüm. Onlar da benzer şeyleri söyledi. Ne çıkarsa Bahtına! Şaka gibi!

Bir de piyasadaki söylentiye göre Michelin Polonya üretimi lastikler kaliteden çok uzak diyorlar. İtalya, Almanya, Fransa üretimi ile arasında dağlar kadar fark var diyorlar. Lastik nereden gelecek diye Michelin'e sorduğumda bana verdikleri cevap; hangi ülkenin stoklarında fazla varsa ona göre buraya sevkiyat yapılıyormuş, yani bilmiyorlar, Yani Ne çıkarsa Bahtına!

Ben müşteriyim arkadaş. Sizin peşinizde mi koşacağım???

@Raphsody Son mesajınızı geçen sene attığınız için; aldığınızdan bugüne deneyimlerinizi tekrar paylaşabilir misiniz? Pirelli P1 Cinturato Verde'yi tavsiye eder misiniz?

Bu arada P1 Cinturato ile ilgili test sonuçlarını da ekliyorum. Test Sonuçlarına göre Michelin Energy Saver'dan çok daha iyi gibi görünüyor. Bu anlamda kullanıcı deneyimleri bir nevi teyid olacak.

PİRELLİ P1 CİNTURATO İLK İZLENİMLERİM! PİRELLİ P1 CİNTURATO İLK İZLENİMLERİM!
     PİRELLİ P1 CİNTURATO İLK İZLENİMLERİM! PİRELLİ P1 CİNTURATO İLK İZLENİMLERİM!

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bayarmc -- 25 Haziran 2015; 21:37:30 >

• Aynı lastiklerden bende aldım. 185 65 15 ebatlarında. Aldığımın 3. günü arabada 5 kişi varken muhtemelen çivili tahta benzeri birşeyin üzerinden geçmem üzerine bi tanesi patladı. Bayiye gittim. Batan cisimler garantiye girmez dedi. Bende üstelemedim. İlk yamasını yaptırdım ve kullanıyorum. Yaklaşık 500 kmdir kullanıyorum genel olarak iyi diyebilirim. Aldıktan sonra bir kaç arkadaşım pirelli bilinen markaların en kötülerinden dediler ama ön yargılardan öte test sonuçları ve kullanıcı yorumları önemli diye düşünüyorum. Michelinlere 165 ten aşağı fiyat alamazken pirelli p1 i 140 a aldım. Çelik siboplarla 150 ye geldi.

Orijinalden alıntı: ÖfKeLiKaLaBaLıK

Aynı lastiklerden bende aldım. 185 65 15 ebatlarında. Aldığımın 3. günü arabada 5 kişi varken muhtemelen çivili tahta benzeri birşeyin üzerinden geçmem üzerine bi tanesi patladı. Bayiye gittim. Batan cisimler garantiye girmez dedi. Bende üstelemedim. İlk yamasını yaptırdım ve kullanıyorum. Yaklaşık 500 kmdir kullanıyorum genel olarak iyi diyebilirim. Aldıktan sonra bir kaç arkadaşım pirelli bilinen markaların en kötülerinden dediler ama ön yargılardan öte test sonuçları ve kullanıcı yorumları önemli diye düşünüyorum. Michelinlere 165 ten aşağı fiyat alamazken pirelli p1 i 140 a aldım. Çelik siboplarla 150 ye geldi.

Hayırlı olsun lastikleriniz.

Aldığınız lastikler Verde olan mı? yoksa eski tip Pirelli P1 mi? Üretim tarihini biliyor musunuz?

• quote:

Orijinalden alıntı: bayarmc

quote:

Orijinalden alıntı: ÖfKeLiKaLaBaLıK

Aynı lastiklerden bende aldım. 185 65 15 ebatlarında. Aldığımın 3. günü arabada 5 kişi varken muhtemelen çivili tahta benzeri birşeyin üzerinden geçmem üzerine bi tanesi patladı. Bayiye gittim. Batan cisimler garantiye girmez dedi. Bende üstelemedim. İlk yamasını yaptırdım ve kullanıyorum. Yaklaşık 500 kmdir kullanıyorum genel olarak iyi diyebilirim. Aldıktan sonra bir kaç arkadaşım pirelli bilinen markaların en kötülerinden dediler ama ön yargılardan öte test sonuçları ve kullanıcı yorumları önemli diye düşünüyorum. Michelinlere 165 ten aşağı fiyat alamazken pirelli p1 i 140 a aldım. Çelik siboplarla 150 ye geldi.

Hayırlı olsun lastikleriniz.

Aldığınız lastikler Verde olan mı? yoksa eski tip Pirelli P1 mi? Üretim tarihini biliyor musunuz?

Teşekkürler. Lastikler verde. Üretim tarihleri 2015 yılının 16. haftası olması lazım.

• ÖfKeLiKaLaBaLıK kullanıcısına yanıt
    paylaştığınız için teşekkür ederim.

Bu arada hazır konu canlı iken fren mesafesi testini de paylaşayım. Pirelli Cinturato P1 Verde Fren Mesafesi testinde en kısa mesafede durarak 1. sırada yer almış.

http://www.tyrereviews.co.uk/Article/2015-Market-Overview-Braking-Test.htm

PİRELLİ P1 CİNTURATO İLK İZLENİMLERİM! PİRELLİ P1 CİNTURATO İLK İZLENİMLERİM! PİRELLİ P1 CİNTURATO İLK İZLENİMLERİM!

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bayarmc -- 26 Haziran 2015; 0:58:59 >

• quote:

Orijinalden alıntı: quatrros

hocam conti den sonra pirelli nasıl oldu?ben de aynı durumu yaşıyorum conti 2 lerim eskidi n11 den p1 siparişi verdim astram için...nasıl gidiyor memnun musunuz?

Kusura bakmayın geç oldu. Soralı beş ay olmuş.Yeni gördüm zira.

Yine de konuyu okuyanlara faydası olur belki.

Önceki lastiğim Conti eco contact 3 50 bin km beşinci yılda dişleri iyiydi ama çok sertleşmiş, frende kaydırmaya başlamış, abs sık sık devreye girmeye başlamıştı. Şu anki p1 verde fren ve sessizlik yönünden iyi. Memnunum.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >

aracımdaki lastikler michelin energy saver 185/65 R14 86H = 8 yıl 80.000 km oldu.

dün pirelli bayisine gittim, p1 verde'yi inceledim, yanakları çok yumuşak ve ince, michelin'i de incelediğimde böyle değildi.

Michelin 235 TL
    Pirelli 190 TL

lastik testlerinde Pirelli her testte Michelin'den daha iyi sonuçlar elde etmiş, hangisini almak daha iyi olur?
    Ayrıca Varsa her ikisini de kullanan arkadaşlar kullanıcı deneyimlerini de yazabilirlerse çok memnun olurum.

Hocam Bu yorumu 21 Kasım 2014'te yazmışsın, neredeyse 1 yıla yakındır kullanıyorsun

Lastiklerinden hala memnun musun? Tavsiye eder misin? Tekrar lastik alacak olsam gönül rahatlığıyla yine aynı lastiği alırım diyor musun? yoksa başka bir markaya mı bakarım diyorsun?

• quote:

Orijinalden alıntı: icon33

Konu eski ancak arama motorunda çıktığı için ben de ekleme yapayım.

Lastiklerim conti eco contact 3'tü 50 bin km ve 5 yıl olmuş artık değişim istiyordu.

Sibop değişim, sökme takma, balans rot ayarı dahil 4 adet Pirelli P1 Verde pazarlıkla 490 tl 8 taksit aldım.

İlk izlenimim direksiyon elektro takviyeli gibi yumuşadı, içeri alınan yol sesinde de iyileşme oldu.

Arkadaşım Merhaba, Bu yorumu geçen yıl yazmışsın, üzerinden zaman geçtiği için tekrar sormak istedim.

Lastiklerinden hala memnun musun? Tavsiye eder misin? Tekrar lastik alacak olsam gönül rahatlığıyla yine aynı lastiği alırım diyor musun? Yoksa başka bir markaya mı bakarım diyorsun?

+ Fren performansı, yakıta etkisi, lastik sesi, konfora etkisi nasıl?

• Merhaba dün 4adet pirelli cinturato p1 verde aldım gerçekten lastiğin fren performansı konfor yol tutuş ve sessizliği beni etkiledi tavsiye ederim benim motor arkada olduğu için camları kapayinca sadece motor sesi gelio içeride hiç lastik sesi yok gibi

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi jooyermoo -- 9 Eylül 2015; 15:56:16 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

Orijinalden alıntı: bayarmc

....
    ...........

Arkadaşım Merhaba, Bu yorumu geçen yıl yazmışsın, üzerinden zaman geçtiği için tekrar sormak istedim.

Lastiklerinden hala memnun musun? Tavsiye eder misin? Tekrar lastik alacak olsam gönül rahatlığıyla yine aynı lastiği alırım diyor musun? Yoksa başka bir markaya mı bakarım diyorsun?

+ Fren performansı, yakıta etkisi, lastik sesi, konfora etkisi nasıl?

Görüşüm halen olumlu yönde memnunum.

Yol sesine karşı hassasım hatta yalıtım yaptırıp konusunu da eklemiştim. Lastik sonrası daha bir sessiz hale geldi. Önceki lastiğim conti ecocontact 3'tü 50 bin km'den sonra bayağı sertleşmiş, frende abs çokça devreye girmeye başlamıştı.

Yakıt konusunda, aldığım tüm yakıtları excele not ederim.

Uzun kısa yol karışık
    Lastik öncesi 40-50 bin km arası aldığım

102 lt benzin
    1015 lt lpg

Lastik sonrası 50-60 bin km arası aldığım

103 lt benzin
    961 lt lpg

Fazla bir fark yok lpg de 50 lt civarı bir azalma var gibi görünüyor ancak lastikten midir bilemem.
    Aracın zamanı gelmeden bakımlarını yaptırırım bujileri vs gerekmediği halde değiştiririm.

Lastiği tavsiye konusu fiyatıyla ilgili aldığım dönemde michelin energy saver'a göre dört lastikte 150 tl daha uyguna gelmişti. Şu an değişim ihtiyacı olsa fiyatlar benzer seviyedeyse tekrar alırdım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi icon33 -- 12 Ekim 2015; 11:46:05 >

• quote:

Orijinalden alıntı: jooyermoo

Merhaba dün 4adet pirelli cinturato p1 verde aldım gerçekten lastiğin fren performansı konfor yol tutuş ve sessizliği beni etkiledi tavsiye ederim benim motor arkada olduğu için camları kapayinca sadece motor sesi gelio içeride hiç lastik sesi yok gibi

ben de sanki p1 alasım var çok pahalı da olsun istemiyorum alacağım lastikler..

http://urun.n11.com/oto-lastik/19560r15-pirelli-cintp1-88h-P79285603

şu adrese 176 tl %10 çekle falab 160 a gelecek gibi ama bu verde olmayanı mı. p1 in bir verdesi bir de verde olmayanı mı var onu anlayamadım.

Diğer sorum internetten 4 lastik alınca 1 yıllık yol yardımı olayı olmaz mı? Birde internetten alınca taktırma ve balans işi bana ne kadara mal olur?

aracım ford focus 2005 doğru ölçüleri bulamadım. 195 65 15 mi 195 60 15 mi?

Teşekkürler

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi poet3333 -- 12 Kasım 2015; 11:21:10 >

• 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.