Şimdi Ara

Piramitlerin Gizemi (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
164
Cevap
0
Favori
39.723
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: kryeck

Tutankamon'un kolyesi 'dünya dışından gelen uygarlara' ait

Dünyanın en gizemli yapıları olan 'Mısır Piramitleri'yle ilgili yıllardır süregelen "Uzaylılar yaptı" teorisine bir destek daha geldi. Avusturya ve ABD'li bir grup bilimadamı, Eski Mısır'ın en ünlü firavunu Tutankamon'un kolyesindeki taşın dünya dışı bir cisim olduğunu iddia etti.

Bilim dünyası, 1996 yılından bu yana Tutankamon'un mumyası ile birlikte bulunan kolyenin üzerindeki gizemli sarı taşın esrarını çözmek için uğraşıyordu. BBC'ye konuşan bilimadamları, bu sarı taşın en eski Mısır uygarlığından bile daha yaşlı olduğunu, bu nedenle Mısırlılar tarafından yapılmış olamayacağını açıkladı. Uzmanlar taşın oluşumunun sadece bir atom bombası patlamasının 10 katı büyüklüğündeki ısıda gerçekleşmiş olabileceğinin de altını çizdi. Avusturyalı astrokimyacı Christian Koeberl de "Taş, dünyaya düşen dev bir meteor patlamasında ortaya çıkmış olabilir. Ancak şimdiye dek bu bölgede o büyüklükte bir meteor patlaması gerçekleşmedi" şeklinde konuşarak iddiayı destekledi. Bu da "Taş, başka bir uygarlık tarafından mı dünyamıza getirildi?" diye düşündürüyor.
    (www.nethaber.com)

Alıntıları Göster
    quote:

Orjinalden alıntı: denoo

Tutankamon'un kolyesi 'dünya dışından gelen uygarlara' ait

Dünyanın en gizemli yapıları olan 'Mısır Piramitleri'yle ilgili yıllardır süregelen "Uzaylılar yaptı" teorisine bir destek daha geldi. Avusturya ve ABD'li bir grup bilimadamı, Eski Mısır'ın en ünlü firavunu Tutankamon'un kolyesindeki taşın dünya dışı bir cisim olduğunu iddia etti.

Bilim dünyası, 1996 yılından bu yana Tutankamon'un mumyası ile birlikte bulunan kolyenin üzerindeki gizemli sarı taşın esrarını çözmek için uğraşıyordu. BBC'ye konuşan bilimadamları, bu sarı taşın en eski Mısır uygarlığından bile daha yaşlı olduğunu, bu nedenle Mısırlılar tarafından yapılmış olamayacağını açıkladı. Uzmanlar taşın oluşumunun sadece bir atom bombası patlamasının 10 katı büyüklüğündeki ısıda gerçekleşmiş olabileceğinin de altını çizdi. Avusturyalı astrokimyacı Christian Koeberl de "Taş, dünyaya düşen dev bir meteor patlamasında ortaya çıkmış olabilir. Ancak şimdiye dek bu bölgede o büyüklükte bir meteor patlaması gerçekleşmedi" şeklinde konuşarak iddiayı destekledi. Bu da "Taş, başka bir uygarlık tarafından mı dünyamıza getirildi?" diye düşündürüyor.
    (www.nethaber.com)

Teşekkürler

• quote:

Orijinalden alıntı: last_janissary

quote:

Öyle bi yapıyı bugün bile yapmaları zor

zor değil imkansız

Alıntıları Göster
    quote:

Orjinalden alıntı: last_janissary

quote:

zor değil imkansız

niye yapılamasın ki yapılır ama zor

• quote:

Orijinalden alıntı: kaotika

quote:

quote:

zor değil imkansız

Ben bu fikre katılmıyorum. Bence sadece kaynak ve para meselesi, sonuçta ticari bir mesele. Böyle bir yapıyı kim sponso edecek. Ne gibi bir fayda ve gelir sağlayacak, bu önemli. Bu yüzden yapılmıyor yoksa yapılabilecek olursa yapılır bence.

Alıntıları Göster
    quote:

Orjinalden alıntı: kaotika

quote:

quote:

zor değil imkansız

Ben bu fikre katılmıyorum. Bence sadece kaynak ve para meselesi, sonuçta ticari bir mesele. Böyle bir yapıyı kim sponso edecek. Ne gibi bir fayda ve gelir sağlayacak, bu önemli. Bu yüzden yapılmıyor yoksa yapılabilecek olursa yapılır bence.

+1 katılıyorum bi faydası olmuyacaksa neden yapılsın

Bu arada ösci sen buralara uğrar mıydın

• quote:

Orijinalden alıntı: amator_asci

quote:

quote:

quote:

zor değil imkansız

+1 katılıyorum bi faydası olmuyacaksa neden yapılsın

Bu arada ösci sen buralara uğrar mıydın

Alıntıları Göster
    benim merak en çok merak ettiğim iki medeniyet, mayalar ve mısırlılar. iki uygarlığın da ortak özelliği dış dünya ile fazla muhattap olmamaları. belki de ondan bu kadar merak ediliyolar, bilmiyorum.

ayrıca mısır'ı sevenler stargate izlesin.

• quote:

Orijinalden alıntı: Lacrima

benim merak en çok merak ettiğim iki medeniyet, mayalar ve mısırlılar. iki uygarlığın da ortak özelliği dış dünya ile fazla muhattap olmamaları. belki de ondan bu kadar merak ediliyolar, bilmiyorum.

ayrıca mısır'ı sevenler stargate izlesin.

Alıntıları Göster
    Günümüzde bu yapıları yapmak imkansız diyenlerin varolmasının tek sebebi insanoğlunun akıl sınırlarının her geçen gün daralmasıdır.Bu yüzdendir ki gerilere dönüp piramitlere baktığımızda hayret ediyoruz...

• quote:

Orijinalden alıntı: BARIŞA ÖZLEM

Bu mesaj silindi.

Alıntıları Göster
    mısır'ın sakkara bölgesinde, tamamlanamamış piramitler de var. yani başlanmış ama hesaplar tutmamış. sadece en büyük piramide bakıp, aa uzaylılar yapmış demek kolay. peki diğer müsvedde piramitler ne olacak. onları da mı uzaylılar yaptı.
  • quote:

mısır'ın sakkara bölgesinde, tamamlanamamış piramitler de var. yani başlanmış ama hesaplar tutmamış. sadece en büyük piramide bakıp, aa uzaylılar yapmış demek kolay. peki diğer müsvedde piramitler ne olacak. onları da mı uzaylılar yaptı.

Alıntıları Göster
    ayrıca keops pirami hakkında duyduğum en uç tahmin de şöyle.

keops piramidinin içinden hiçbir şekilde mezar, kemik kalıntısı, normalde her firavunun ölümünden sonraki yaşama beraberinde götürmesi için konulan çanak, tabak, köle heykeli ve hazineleri gibi kalıntılar çıkmamıştır. her firavunun hayatta yaptıkları normalde yattığı yerin duvarına kazınır bu mısır geleneğinde. bi çeşit duvar fotoromanı gibi yani... keops'un içinde yokmuş böyle şeyler...

ayrıca yüksekliğinin taban alanına bölümü pi, yükseliğinin milyon katı dünya ve güneş arasındaki uzaklık. karalarin en fazla gectigi boylam uzerindedir. dünynın ağırlık merkezi üzerinde. vs vs. vs. olmasından dolayı diyolar ki. burası bi mezar değil inutasyon merkeziymiş. yani başka evrenlere bir kapı.

bildiğin mezar işte ne kasıyolar ki.. bu arada antik mısır ve bu tür teorileri sevenler stargate i seyredin.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Lacrima -- 28 Temmuz 2006; 0:49:36 >

• quote:

ayrıca keops pirami hakkında duyduğum en uç tahmin de şöyle.

keops piramidinin içinden hiçbir şekilde mezar, kemik kalıntısı, normalde her firavunun ölümünden sonraki yaşama beraberinde götürmesi için konulan çanak, tabak, köle heykeli ve hazineleri gibi kalıntılar çıkmamıştır. her firavunun hayatta yaptıkları normalde yattığı yerin duvarına kazınır bu mısır geleneğinde. bi çeşit duvar fotoromanı gibi yani... keops'un içinde yokmuş böyle şeyler...

ayrıca yüksekliğinin taban alanına bölümü pi, yükseliğinin milyon katı dünya ve güneş arasındaki uzaklık. karalarin en fazla gectigi boylam uzerindedir. dünynın ağırlık merkezi üzerinde. vs vs. vs. olmasından dolayı diyolar ki. burası bi mezar değil inutasyon merkeziymiş. yani başka evrenlere bir kapı.

bildiğin mezar işte ne kasıyolar ki.. bu arada antik mısır ve bu tür teorileri sevenler stargate i seyredin.

Alıntıları Göster
    quote:

Orjinalden alıntı: Lacrima

Bir zamanlar 'Bir kelime bir işlem' adında bir yarışma vardı. 3 basamaklı bir sayı verilir, ardından 5-6 tane rasgele tek veya 2 basamaklı sayı verilir ve bu rakamları 4 işlemde kullanarak başta verilen 3 basamaklı sayıya ulaşılırdı.
    Piramitlerin ölçülerini değişik sayılarla çarparak dünyanın güneşe uzaklığı, kütlesi vs sonuçlara ulaşmak buna benziyor. Şimdi kasmaya başlasam herhalde piramitin enini boyunu bazı sayılarla işlemden geçirip Jennifer Lopezin vücut ölçülerini bulabilirim.

• quote:

Alıntıları Göster
    quote:

Eski Mısırda saltanatlarının devamını garanti altına almak isteyen firavunlar güçlerini gösterecek büyük yapılar yapmayı düşündüler. O zamanlar büyük, görkemli yapılar halk nazarında başlarındaki insana bağlılık konusunda çok etkili oluyordu. Eldeki teknoloji ile yapılabilecek en büyük yapı piramit şeklinde olmalıydı. Ancak en iyi piramiti yapana kadar bazı başarısız denemeler oldu.
    Örneğin firavun Snefrunun kambur piramidi bir hesaplama hatasıdır. Piramidin inşasında belli bir yüksekliğe geldikten sonra bu şekilde devam edemeyeceği farkedilerek eğim açısı düşürülmüştür.
    En eski piramitler zaten basamak şeklindeydi. Daha sonra basamak aralarını doldurarak daha estetik piramitler yapmayı akıl etmişlerdir. Keops piramidinde ise tecrübelerinin zirvesine ulaşmışlardır.

• quote:

Orijinalden alıntı: Target Human

quote:

Bir zamanlar 'Bir kelime bir işlem' adında bir yarışma vardı. 3 basamaklı bir sayı verilir, ardından 5-6 tane rasgele tek veya 2 basamaklı sayı verilir ve bu rakamları 4 işlemde kullanarak başta verilen 3 basamaklı sayıya ulaşılırdı.
    Piramitlerin ölçülerini değişik sayılarla çarparak dünyanın güneşe uzaklığı, kütlesi vs sonuçlara ulaşmak buna benziyor. Şimdi kasmaya başlasam herhalde piramitin enini boyunu bazı sayılarla işlemden geçirip Jennifer Lopezin vücut ölçülerini bulabilirim.

Alıntıları Göster
    o zamanın şartlarında 100000 kişi ile ancak 60 yılda falan yapılabilirmiş.Ancak çok daha az kişiyle daha kısa sürede yapılmış.

• quote:

Orijinalden alıntı: crushing1

o zamanın şartlarında 100000 kişi ile ancak 60 yılda falan yapılabilirmiş.Ancak çok daha az kişiyle daha kısa sürede yapılmış.

Alıntıları Göster
    Bence o zamanın şartları hafife alındığı için böyle sonuçlar ortaya çıkıyor.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Target Human

Bence o zamanın şartları hafife alındığı için böyle sonuçlar ortaya çıkıyor.

Alıntıları Göster
    bi de galiba keopsun yapıldığı tarihte mısır da köle kavramı yokmuş.
  • quote:

bi de galiba keopsun yapıldığı tarihte mısır da köle kavramı yokmuş.

Alıntıları Göster
    demek ki keopsu köleler yapmamış fakat uzaylılar da yapmamış. acaba kim yapmış? diye sorarsanız. tabi ki mısırlılar.
  • quote:

demek ki keopsu köleler yapmamış fakat uzaylılar da yapmamış. acaba kim yapmış? diye sorarsanız. tabi ki mısırlılar.

Alıntıları Göster
    bunların hepsi tamamen insan ürünüdür...
    dikkat ederseniz pramitlerin büyüklüğü ile fravunların tahta kalış süreleri doğru orantılıdır...
    atrıca o yıllardaki en yüksek tekneloji mısırlılardaydı...
    geometride ve matamatikte çok ileriydiler....
    ayrıca iddiaların çoğu safsatadır yiğeceklerin uzun ömürlü olması suyun losyona dönüşmesi falan....
    çok geride kaldı bu tartışmalar aslında pramitleri uzaylılar yaptı falan...
    hakkını yiyorsunuz o pramitleri yapmak için canından olmuş kölelerin işçilerin....
    o yapıtların hepsi insanlığın büyük başarılarıdır....
    nasa marsa araç göndermenin zorluğunu anlatsa burada hiçbirimiz buna imkan tanımayız.....

• quote:

Orijinalden alıntı: Ömer Tuğrul

bunların hepsi tamamen insan ürünüdür...
    dikkat ederseniz pramitlerin büyüklüğü ile fravunların tahta kalış süreleri doğru orantılıdır...
    atrıca o yıllardaki en yüksek tekneloji mısırlılardaydı...
    geometride ve matamatikte çok ileriydiler....
    ayrıca iddiaların çoğu safsatadır yiğeceklerin uzun ömürlü olması suyun losyona dönüşmesi falan....
    çok geride kaldı bu tartışmalar aslında pramitleri uzaylılar yaptı falan...
    hakkını yiyorsunuz o pramitleri yapmak için canından olmuş kölelerin işçilerin....
    o yapıtların hepsi insanlığın büyük başarılarıdır....
    nasa marsa araç göndermenin zorluğunu anlatsa burada hiçbirimiz buna imkan tanımayız.....

Alıntıları Göster
    ben de bI$ey ekLIm o ta$Lar nasIL ust uste kondu ?

• quote:

Orijinalden alıntı: omenax

ben de bI$ey ekLIm o ta$Lar nasIL ust uste kondu ?

Alıntıları Göster
    Tarih öncesi insanları hep vahşi ve teknolojiden bir haber düşündüğümüz için onlara ait olan eserleri de uzaylıların veya başka bir gücün yapmış olabilceğine inanmamız da doğaldır.
  • quote:

Orijinalden alıntı: TuVNeRa

Tarih öncesi insanları hep vahşi ve teknolojiden bir haber düşündüğümüz için onlara ait olan eserleri de uzaylıların veya başka bir gücün yapmış olabilceğine inanmamız da doğaldır.

Alıntıları Göster
    piramitlerin aşınmayla oluşmuş bir yeryüzü şekili olduğunu iddia edenler bile var
  • quote:

Orijinalden alıntı: kaotika

quote:

quote:

zor değil imkansız

Alıntıları Göster
    quote:

quote:

quote:

zor değil imkansız

şu zamanın teknolojisiyle yapılması kesinlikle imkansız bence
    para meselesinin de sorun olcağını pek düşünmüyorm
    çünkü soğuk savaş döneminde sadece sscb ye bizim bilim sizinkini döwer demek için NASA ya trilyonlarca dolar harcayan ABD için büyük bir prestij oluşturacak piramit yapımı için birkaç milyar dolar harcamaktan çekineceğini pek sanmıyorum

• quote:

Orijinalden alıntı: miLkBoy

quote:

quote:

quote:

zor değil imkansız

şu zamanın teknolojisiyle yapılması kesinlikle imkansız bence
    para meselesinin de sorun olcağını pek düşünmüyorm
    çünkü soğuk savaş döneminde sadece sscb ye bizim bilim sizinkini döwer demek için NASA ya trilyonlarca dolar harcayan ABD için büyük bir prestij oluşturacak piramit yapımı için birkaç milyar dolar harcamaktan çekineceğini pek sanmıyorum

Alıntıları Göster
    * Büyük Piramitin tabininin yüzeyi,anitin yarisinin iki katina bölündügünde pi=3,14 sayisi elde edilir.

bu nasıl birşeydir?

bir şeyin yarısının iki katı yine kendisi olmaz mı, ben mi yanlış biliyorum?

• quote:

Orijinalden alıntı: Barlas

* Büyük Piramitin tabininin yüzeyi,anitin yarisinin iki katina bölündügünde pi=3,14 sayisi elde edilir.

bu nasıl birşeydir?

bir şeyin yarısının iki katı yine kendisi olmaz mı, ben mi yanlış biliyorum?

Alıntıları Göster
    Uzaylıda olsa insan insandıır

• 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.