Arkadaşlar ben pipo ya uzun süredir merak sardım ansiklopedik bilgi haricinde kendi bilgilerinizi yazarsanız çok memnun olurum öğüt vermeyin :D Sorum şu pipo içmek zararlımıdır zararlıysa ne kadar zararlı ve ne gibi hastalıklara yol açıyor, zararı engellenebiliyormu? Bu arada bağımlı ediyormu? Bağımlı olmamak için ne kadar sürede bir içilmesi gerekiyor? Okuduğunuz için teşekkürler, saygılar...
up
ben haftada 1 gün keyif amaçlı içiyorum bağımlılık dediğin şey psikolojik zararına gelince dumanı cğere çekilmediği için akciğer kanseri yapacağını sanmam ama dudak damak ve dile zararları var bilinçsiz tüketim zararı daha da arttırır onun için illa pipo içilecekse bilen birinin gözetiminde başlanıp öğrenilmesi tavsiye edilir
Teşekkür ederim
Tütün bazen ilk içişinde bağımlı yapar ve bir kez bağlanırsan hayat boyu sıkıntısını çekersin . Uğraşma içme .
tütün ürünleri kullanmak elbette zararlıdır ama pipo içe çekilmediği için akciğerlere sigara kadar zarar vermez. duman boğazda genizde ağızda dolaştırıldığı için dil dudak gırtlak kanserini tetiklediği bir gerçektir....pipo filtresi özellikle söylüyorum dumanın zararını önlemek açısından hiçbir etkisi yoktur,sadece piskolojik olarak insanı rahatlatır ve içimde oluşan nemi emer ferah içim sağlar,bunlarla ilgili yabancı sitelerde bir çok kaynak bulursun....pipo içmek bir kültürdür bağımlılıktan içilen bir tüttürgeç değildir...