Şimdi Ara

PİONEER HOPARLÖR TAMİRİ !!! (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
46
Cevap
1
Favori
67.241
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Hoparlör tamirinde özellikle Woofer'ler için çok ciddi bir performans değişimi söz konusu değildir. Çok da anormal bir materyal ya da çok kötü bir malzeme kullanılmadığı sürece.

Hoparlör tamirinde en önemli şey yanık sarımların yenisiyle değiştirilmesidir. Çünkü, bazı hoparlörler de kullanılan sarımlar alüminyum, bakır , gümüş vb. Materyallerin farklı saflık ve yoğunlukta kullanılması sebebiyle yerine yapılan sarımlar, çoğu zaman orjinali gibi performans vermeyebilir. Mesela; Pioneer Hpm Serisi hoparlörler de bobin sarım materyali sadece bakır değildir ve sıradan malzemelerle yapılan sarımlar da ciddi performans farklılıkları olmaktadır.

Aynı şekilde hoparlör tamirinde kullanılan hoparlör diyafram kağıdı da çok önemlidir. Mesela; Diyaframı Polyplas malzemeyle yapılmış bir hoparlörün kaplamasını Kağıt diyaframla yaparsanız orta sesler artar. Aynı şeyin tersi bir durumda da orta sesler düşer. Bu sadece bir örnek. Çok çeşitli malzeme ve materyallerden üretilmiş hoparlörlerin mevcut olduğu bu günler de iyi bir tamirci ve doğru malzeme kullanımı çok önemlidir. Ayrıca malzemelerin dayanıklılık farkları da vardır.

Bu arada Japon yapıştırıcısını diyafram yapıştırmada kullanmanızı tavsiye etmiyorum.

• en iyisi parayı bastırıp yenisini almak yaaww kim uğraşcak tamir bilmem nee acemiyken uğraşıyorduk ama şimdi baktım bu işler boş ...
  • Bence halen acemisin.

Çünkü, öyle kolonlar var ki. Senin parayla yenisini alıp dinleyeceğin kolonlardan çok daha iyi.

Jbl L100,112.
    Pioneer Hpm 40,50,60,70,100,150 vb.
    Altec Lansing 510,511 vs.
    vs.vs.vs.

Bunlar efsane ve zamanında Murat 124 parasından bile daha pahalı fiyatları vardı. Halen bile 2. elleri çok ciddi paralar.

Bu kolonlardan alacağın sesi, belki de bir kaç milyar verdiğin kolonlardan bile alamazsın. Tabiki sen şimdi bu dediğimi acemi olduğun için anlamayabilirsin. Çünkü, acemi olmasan böyle bir yazı yazmadın.
  • Selam. Bayağı aradım bu konuyu buldum arkadaşlar. Elimde 10'' bir bas hoparlörü var ama sanırsam bobininde bir sorun var. İnanılmaz kötü bir ses veriyor. Ben bunun bobinini değişebilir miyim?

PİONEER HOPARLÖR TAMİRİ !!!

PİONEER HOPARLÖR TAMİRİ !!!

• Tamirine değecek bir hoparlör değil.Zaten bobin tamiri sonrası eski performansına kavuşmaz.Aslına bakılırsa hoparlör tamiri sadece körük lastiğinin çürümesi durumunda yapılmalı.Çünkü körük lastiği, körüğün esnemesi ve sabitlenmesi için kullanıldığı için tamir sonrası ses performansındaki kaybı çok küçük oluyor.20-30 yıllık kaliteli hoparlörleriniz varsa körük değiştirmek bazen kaçınılmaz oluyor.Karbon zamanla nem-ısı gibi etkenlerden sertleşip çürüyor.Kimileri bu çürümeyi önlemek için körük lastiklerine belirli periyodlarda, badem yağıyla bakım yapıyor.Malum bazı kolonlar 30-50 bin tl civarında, çocuk gibi bakmak gerekiyor.
  • quote:

Orjinalden alıntı: hilhan

Tamirine değecek bir hoparlör değil.Zaten bobin tamiri sonrası eski performansına kavuşmaz.Aslına bakılırsa hoparlör tamiri sadece körük lastiğinin çürümesi durumunda yapılmalı.Çünkü körük lastiği, körüğün esnemesi ve sabitlenmesi için kullanıldığı için tamir sonrası ses performansındaki kaybı çok küçük oluyor.20-30 yıllık kaliteli hoparlörleriniz varsa körük değiştirmek bazen kaçınılmaz oluyor.Karbon zamanla nem-ısı gibi etkenlerden sertleşip çürüyor.Kimileri bu çürümeyi önlemek için körük lastiklerine belirli periyodlarda, badem yağıyla bakım yapıyor.Malum bazı kolonlar 30-50 bin tl civarında, çocuk gibi bakmak gerekiyor.

Eski performansı mı? Çok kötü durumdaydı zaten. Birazcık adam olacak konuma gelemez mi, düşüncem o..

•  PİONEER HOPARLÖR TAMİRİ !!!

slm arkadaşlar bu fotodaki kablo nedir nasıl degişir??
    yardımcı olursanz sevinirim.2 haparlör var 2sindede aynı sorundan dolayı kesik kesik geliyor ses.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ferhat1844 -- 5 Eylül 2009; 23:38:33 >
  • dünyanın en iyi tamir yapan ustası istanbulda dır uygun fiyata yapar ulaşmak isteyene numarasını veririm
  • peki izmirde??
  • Basmane ptt sine gelince sağdaki sokak içinde teknik hoparlör, bu da İzmir'in en iyi tamircisi ben tamir ettirdiğim için biliyorum.
  • aynen izmrde ptt sokağında çok sağlam ^^:D
  • evet bu ıste sabıt ustanın uzerıne tanımam.. uzun zamandan berı tanırım bırcok tamırat yaptırdım yaptıgı hoparlorlarde en ufak bır sorun olmadı en yakın zamanda da suan kullandıgım b&c pwb 40 hoparlorlerın yıpranan koruklerını degıstırecegım
  • Beyler İzmit'te de böyle usta diyebileceğimiz şahsiyet varmı acill lazım
  • Konuyu hortlattım ama bir sorum vardı belki bilen olur. Bende pioneer sw-150s subwoofer var çalışırken bass da bazen ses bozulma yapıyor ama bass şiddeti çok iyi içini açıp bakdım ne körüklerde nede körüğün aldındaki yerde yırtık var neden böyle yapar bilgisi olan varmıdır?
  • quote:

Orijinalden alıntı: erayee

Konuyu hortlattım ama bir sorum vardı belki bilen olur. Bende pioneer sw-150s subwoofer var çalışırken bass da bazen ses bozulma yapıyor ama bass şiddeti çok iyi içini açıp bakdım ne körüklerde nede körüğün aldındaki yerde yırtık var neden böyle yapar bilgisi olan varmıdır?

hocam mesajını henüz yeni görüyorum

pioneer eski seri kağıt subwoofer zamanının en kaliteli ve yumuşak bass ını veren subwooferlardır.

bu pioneer subwooferı başka bir anfiye takıp öyle deneyiniz

körüklerde ve spider (örümcek ayağı) diye adlandırılan sarı renkli kısımda bir yırtık vs olsa ses çok cızırtılı çıkardı

eğer bağladığın anfi güçlü ise ses gücü bu subwoofera fazla geliyorsa örnek 500 w çıkışlı anfiye 750 watt hoparlör bağlama gibi 500 watt güç verebilen bir anfiye en az 38 cm çapında körükleri oldukça kalın çift bobinli ve 1400 - 1700 wattlık bir SUBWOOFER bağlamak gerekir...

1000 wattlık 30 cm lik bir subwooferın ortalama giriş watı 250-300 watt arasındadır. Max ses gücü 1000 wattır ve 1000 watt seni anlık olarak alabilirsiniz yani 1000 w lık subwooferdan sürekli 1000 watt lık ses alamazsınız bu değerler gerçekten büyüktür. 1000 wattlık bass a bağlanacak anfi max 300 wattı geçmemelidir.

umarım yardımcı olmuşumdur.

• quote:

Orijinalden alıntı: tda 1562q

quote:

Konuyu hortlattım ama bir sorum vardı belki bilen olur. Bende pioneer sw-150s subwoofer var çalışırken bass da bazen ses bozulma yapıyor ama bass şiddeti çok iyi içini açıp bakdım ne körüklerde nede körüğün aldındaki yerde yırtık var neden böyle yapar bilgisi olan varmıdır?

pioneer eski seri kağıt subwoofer zamanının en kaliteli ve yumuşak bass ını veren subwooferlardır.

körüklerde ve spider (örümcek ayağı) diye adlandırılan sarı renkli kısımda bir yırtık vs olsa ses çok cızırtılı çıkardı

eğer bağladığın anfi güçlü ise ses gücü bu subwoofera fazla geliyorsa örnek 500 w çıkışlı anfiye 750 watt hoparlör bağlama gibi 500 watt güç verebilen bir anfiye en az 38 cm çapında körükleri oldukça kalın çift bobinli ve 1400 - 1700 wattlık bir SUBWOOFER bağlamak gerekir...

1000 wattlık 30 cm lik bir subwooferın ortalama giriş watı 250-300 watt arasındadır. Max ses gücü 1000 wattır ve 1000 watt seni anlık olarak alabilirsiniz yani 1000 w lık subwooferdan sürekli 1000 watt lık ses alamazsınız bu değerler gerçekten büyüktür. 1000 wattlık bass a bağlanacak anfi max 300 wattı geçmemelidir.

http://www.pioneer.eu/eur/products/archive/S-W150S/page.html
    amfi bu benim orjinal amfi çıkan sesi kaydettdim link olarak veriyorum.http://www.sendspace.com/filegroup/LsCCa2cZrAOeTliidbt3Pw
    sarı kağıtta yırt yok gibi duruyor.

• quote:

quote:

quote:

http://www.pioneer.eu/eur/products/archive/S-W150S/page.html
    amfi bu benim orjinal amfi çıkan sesi kaydettdim link olarak veriyorum.http://www.sendspace.com/filegroup/LsCCa2cZrAOeTliidbt3Pw
    sarı kağıtta yırt yok gibi duruyor.

hocam iyi güzelde sizin verdiğiniz linkteki dosyanın uzantısı 3ga bu nasıl bir dosya sistemi ??

videomu audiomu anlayamadım !! bu yüzden bir yorum yapamayacağım... you tube ta olsa çok daha iyi olurdu

subwoofera gelince pioneer efsanelerinden yanlızca biri aslında aktif bir subwoofer bu yani anfi vs herşey içinde böyle bir sistemde sorunun hoparlördenmi anfidenmi oldğunu anlamak çok kolay

nasılmı !!

hoparlörü çıkarıp başka bir aynı güçteki anfiyle test etmelisin

elindeki kabine aynı ölçülerde aynı güçte bir subwoofer bağlayarak test edebilirsin bunun başka yolu yoktur zaten...

• hocam aynı amfi olsa deneyecemde elimde yok. birde aynı subwoofer nasıl bulacam 22 cm cone diye geçiyor ismi o ölçülerde arama yaptım ama bulamadım.
    sende vlc player varsa bu sesleri deneyebilirsin. mp3 çevirme yapdım bakalım olacakmı link altta.
    http://www.sendspace.com/filegroup/R0zSYN37LA1M1BSvWtZzPg
  • yaww 22 cm subwoofermı olurmuş işte pioneerın yaptığı iş o kabine hoparlör uydurman çok zor kardeşim.

birde verdiğin bu linkteki dosyaları nasıl indirecez ??
  • quote:

yaww 22 cm subwoofermı olurmuş işte pioneerın yaptığı iş o kabine hoparlör uydurman çok zor kardeşim.

birde verdiğin bu linkteki dosyaları nasıl indirecez ??

downloada basarsan tek tek iner onlar 500 kb birşey
  • 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.