Anfi pioneer gmx 422 tsw309d4 baglı ama yanına hic bir şey baglıyamıyorum bagladıgımda anfi asırı derecede ısınıyor el le dahi dokunamılmıyor anfi 1 kanal da 2 kanal da sorunsuz calısıyor tek tek calıstırıldında bu cok ısınımanın sebebi nedir anfiyi ve buffer i
Pc baglı olarak kullanıyorum
anfi ısınıyor sesi kesiyor kestikten sonra soğuyunca devam ediyor
Subwooferi köprü modunda bağlamişsiniz. Subwoofer kabin içinde nasıl bağlı bilmiyorum ancak büyük ihtimal 4+4= 2 ohm olarak bağlıdır. Elinizde ki stereo 2 kanal amfidir. 4 ohmda çalışır. 4 ohmda köprü kabul eder. 2 ohmda bağladiğiniz için amfi gereğinden fazla güç göndermeye çalıştığı için isiniyor ve kesmeye gidiyor.Elinizdeki amfiyi satip mono bir subwoofer amfisi almanız gerekiyor. Veyahutta 4+4= 8 ohma çevirmeniz gerekiyor subwooferi oda yüksek bir güç kaybi demekdir %60 civari. :)
subwoferi 8 ohm a nasıl ceviririm ?
subwoofer degilde 2 adet 3 wattlık 8 ohm ufak hoparlör baglıyorum ama gene aynı ısınana kadar normal ısınınca ses kesior soguyunca devam ediyor
quote:
Orijinalden alıntı: gokhan2
Subwooferi köprü modunda bağlamişsiniz. Subwoofer kabin içinde nasıl bağlı bilmiyorum ancak büyük ihtimal 4+4= 2 ohm olarak bağlıdır. Elinizde ki stereo 2 kanal amfidir. 4 ohmda çalışır. 4 ohmda köprü kabul eder. 2 ohmda bağladiğiniz için amfi gereğinden fazla güç göndermeye çalıştığı için isiniyor ve kesmeye gidiyor.Elinizdeki amfiyi satip mono bir subwoofer amfisi almanız gerekiyor. Veyahutta 4+4= 8 ohma çevirmeniz gerekiyor subwooferi oda yüksek bir güç kaybi demekdir %60 civari. :)
bir nebze ısınabilir bu seriler çok ısınan amfilerdir zaten. ama hem 2 ohm hemde 400 rms gibi bir güç bu amfiye bağlamamanızı öneririm.
bu anfi yi ister normal baglayın ister kopru baglayın farketmez cıkısı 2x40 w ne yaparsanız yapın ısınır cunku wofer ile anfi arasında 10 kat guc farkı var ona 250 w anfi ve üstü ceker