Şimdi Ara

Pioneer 3650 teyp için hoparlör tavsiyesi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
27
Cevap
0
Favori
1.013
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Geçen ay Aracıma Pioneer 3650 teyp aldım hoparlör olarak şirkette tavanlara bağlı pioneer hoparlör vardı üzerine trafo yapıştırmışlar trafoyu söktüm. ve arabanın kapılarına taktım. ( Bu arada arabam babamdan yadigar şahin )
    Arka tarafa da 1986 yılında almanyadan gelmiş 3 yollu roadstar hoparlör var. Anten olarak da yine Almanyadan gelme Hirshmann Elektronik anten var. Açıkcası çok iyi ses alamıyorum.
    Ben öyle bangır bangır ses istemiyorum tamam biraz yüksek olabilir ama sadece kendimi tatmin etsin etrafımdakileri rahatsız etmesin istiyorum.

Arabamın teybinin ses çıkışı 4*50 Watt açıkcası baktığım amfiler 4500 Watt gibi abartı değer yazıyor ancak Rms değerine bakınca da 4*60 Watt olarak yazıyor yani benim

teybe yakın bir değer o nedenle amfi olmadan olabilirmi bana bu konuda yardımcı olmanızı rica ediyorum.

• teybin çıkışı 4*50 watttır rms değildir. büyük ihtimalle 4*15 4*20 falandır. bu da istediğiniz sesi almanıza engel olur. bütçenizi ve nasıl bir ses istediğinizi belirtirseniz uygun bir sistem düzebiliriz
  • Merhaba

Öncelikle cevap verdiğiniz için teşekkür ederim.

Pioneer in sitesinde (yurtdışı) Mosfet 50 Watt*4 şeklinde yazıyor. Açıkcası hoparlör için 300 TL civarında bütçem var bugün bir oto aksesuarcısına gittim izmirde bana cadence marka hoparlör önerdiler ve arkaya 4 tane oval koymam gerektiğini söylediler. Bana çok mantıklı gelmedi yani arkaya 4 hoparlör bu konuda bana fikir verebilirseniz sevinirim. Birde cadence markası nasıl bir ürün tavsiye edermisiniz?
    Tek isteğim net ve güçlü bir ses çıksın ancak tabiki dışarıdaki insanları rahatsız etmeden
  • efes_ E kullanıcısına yanıt
    arkaya 4 tane oval koymanız sadece başınızı ağrıtır istediğiniz sesi vermez. yapacağınız şey ön ve arka kapılara 2 takım mid bir tane de 4 kanal amfi almanız. dediğiniz sesi bu şekilde alabilirsiniz
  • Yardımlarınız için teşekkürler

Marka tavsiyesi de verebilirseniz sevinirim
    Ses kavramı değişir,,, ben 2 oval hoparlör ve 1 teyp ile idare ediyorum.. bass larda sanki woofer varmış gibi.
    Bizim arkadaşta sony teyp var 4*45w yazıyor,, arkada 2 adet roadstar oval var,, bizim arabanın yanında sesde yok, bass ta yok abi.
    Bizim arabada, 4*45w goldmaster var,, arkada 4 adet 15cm woofer var, arkadaşın yanında setli araba gibi kalır,, ses ve bass bana göre yeterli bazğzende fazla bile. diğer arkadaşın dediği gibi, arkaya 4 adet hoparör koyduğuma iyi etmedim,, bass derinliği hafif azaldı,, stereo genişliği azaldı.
    hoparlörlerin + ve -- yönlerine dikkat edin,, birisi ters olursa, seslerde nötrleşme olur, verim alamazsınız.
    Tam olarak net ses almak isterseniz,, arkalara 2 adet 90-100rms pioneer 6975 tarzı hoparlör, önler sac olduğu için kabin görevi yapmayacaktır, ordaki hoparlörler teypte kalsın. arkadaki hoparlörlere 4*60/70w anfiyi gain ayarını zayıf tutarak, 2* köprü modunda bağlıyabilirsiniz..

• Merhaba Öncelikle Cevabınıza çok teşekkür ederedim.

Kafamda yavaş yavaş şekillenmeye başladı. Teybim Pioneer olduğundan ve bu markaya güvendiğimden ilk etapta öne 2 adet 13 cm ve arkaya 2 adet Oval hoparlör almak istiyorum.

Arka hoparlör olarak Pioneer TS-A6965S modeli sizce uygun mudur? öncelikle hoparlör alıp sesin nasıl çıktığını görmek istiyorum ardından 2.aşama olarak 4 kanal bir amfi

almaya düşünüyorum. Birde arka cam da şahinde çukur bir bölüm var benden önceki sahibi oval olarak kesmiş buraya bir sunta yada bir parça koymak mantıklı mıdır?

Benim korkum daha önce çok güzel pioneer hoparlörüm vardı sunta ile vidalıydı sunta da şaseye vidalıydı bir gün arabaya bindiğimde arkadan ses çıkmadığını farkettim

arkaya baktığımda sunta da hoparlör de ortada yoktu Arka kısma sanırım adı Pandizot denen bir kısım oluyormuş bu konuda bana bilgi verebilirseniz sevinirim.

Kusura bakmayın bilgim olmadığı için çok soru soruyorum aslında lisede Teknik Elektronik bölümünü bitirdim ama bunun üzerinden 18 yıl geçti elektronik bilgim var ama

teknolojik bilgim yok maalesef

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    amfi için uygun hoparlör
    16 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Merhaba A.M.K.

Teybin çıkış gücü konusunda haklıymışsın kitapçığına baktım ve 50Watt*4 maksimum gücü 22Watt*4 ise rms değeriymiş
    bizim arabadada, cukur degil, koselerde yukselti var. bizim aldigimizda 4 adet yuva vardi, 2x 15/20cm. 2x20cm. tahtanin kesiti 3-4cm olmasina ragmen benzin deposuna degiyordu. hoparloru koymadan once, tam hoparlorun oturacagi 8mm mdf veya hoparlorunuze uygun pandizot ile koyabilirsiniz. sizin aracinizda arkada hazir hoparlor yeri varmi.. benim teybin rms sini gormek icin sökmem gerekir. ben 25 ser tl ye 4 adet woofer aldim ama hala aklimda pioneer 69xx serisi olsa nasil olurdu cok merak ediyorum.
    teybinizde arkaya 2 adet saglam hoparlor kablosu cekin, +/-- belli olsun. kablo kesiti 1mm olursa en iyisi 1.5mm. kabloyu teybe baglarken bant yerine elektrik klemensi kullanin, sıcakta gevsemez-sökerken rahat olur.. pioneer ts-a6965s hoparloru anfi alacaginiz zaman sizi üzer,, rms 60w. rms 90-100w pioneer modeli bakiniz 6995-6985-6975- lerin manualina bakiniz...

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
    arkaya oval alacaksanız alpine ovallerini de araştırın derim. çoğu kişi alpine ovalleri övüyor. bende 6995s vardı aldığımın 3. günü sattım hoşuma gitmedi ses kalitesi
  • A.M.K kullanıcısına yanıt
    bende 25 tl lik hoparlor ile pioneerin yapisina baktim, öyle aman off birsey göremedim.. hoparlör konisi cok iyi olur veya miknatisi buyuk olur gibi birsey yok... pioneer bana ses netligi sunabilir, ben bass istedigim icin wooferlar isimi goruyor simdilik...

• Emin-Firtina kullanıcısına yanıt
    işte ben daha bu işleri bilmediğimden gittim 2 takım aldım ovallerden. şu an kullandığım iki subwoofer'ı aldım. amfi olarak da aldığım yer iki tane stereo amfi kakaladı. ses çıkmıyodu sistemden. sonradan bu işe biraz daha eğilince kendi başıma düzelttim mono amfidir teyptir kablolamadır falan. şimdi daha iyi oldu
  • Cevaplarınız için herbirinize teker teker teşekkür ederim.

Bu kadar destek alabileceğimi tahmin etmiyordum. Benim arabanın arkası dediğiniz gibi iki yandan yükseklik var ort kısımda dikdörtgen şekilde bir girinti mevcut ve Bu kısımda da 2 adet oval hoparlör için delikleri önceden kesilmiş hatta saç da kesilmiş durumda. Kablolama olarak Elektronik eğitimi aldığım için biraz daha düzenli yapabileceğime inanıyorum. Ben normalde kablo birleştirmede izolebant kullanmam standart elektronikciler kabloyu büküp bantlarlar ama bu bana ters ben işi biraz abartıp havya ile lehimliyorum ve üzerine de izolasyon olarak ısıyla daralan fitil kullanıyorum kesin çözüm oluyor

Sayın A.M.K. bey 6995s den neden memnun kalmadınız açıkcası içime kurt düştü bana cadence i öneren bir oto aksesuarcısı vardı ama adını daha önce hiç duymamıştım. Pioneer markasını kanıtlamış bir firma diye düşünüyorum hatta bundan bir 15 yıl önce bana soranlara hep pioneer araba sistemlerinde iyi ev elektroniğinde de sony iyi derdim ama alpine da çok güçlü bir firma bu konuda da araştıracağım aklınıza bir fikir gelirse benimle paylaşırsanız sevinirim.

Sonuçta insanlar tecrübelerini ve bilgilerini paylaşarak kendini geliştirebilir ve daha başarılı olabilir.

• Piyasada okadar çeşit hoparlör varki,, iyisini bulsanız rms si düşük olur.. watı ile överler verimi düşük olur.. her yönden iyidir, sensivity değeri düşüktür.
    sene 2003 lerde hoparlörler havada uçuşuyordu çeşitli.. ondan öncesini ben bilmiyorum,, 80-2000 arası,, pioneer-alpine-sony-jvs- gibi markaların has olduğu zamanlar. Cengiz Kurtoğlu bile 2 adet pioneer kolonla sunum yaptığı, bir programda şaka belki bilmiyorum, söylendi.
    Şimdi yeni hoparlörler 200tl,,, eski efsane seriler 300-400e gider diye duydum. ben birara hurdacıda pıoneer bulmuştum, 20cm. yaptırdım randıman vermedi,, fakat çalışırken elimi nasıl itekliyordu,, işte o itekleme bass sesinin havada yayılması için kuvvet.. o zamanlar bilmiyordum, sonra anladım daha iyi bass için daha yapılı menyetizma ve sert bir koninin gerekli olacağını..
    şimdi ise coax ve coaksiel türleri çıktı, hine çeşit çeşit.. Yukarıdaki A.M.K arkadaşımız gibi deneyim lazım yada yorum, sağolsun arkadaşımız denemiş ve paylaşmış,,, bende bildiğimi faydalı bulduğumu yazarım.
    Kablo bağlama işini, sağlam yapıyorsunuz, yalnış anlamayın bizim arabada şahin,,, mutlaka 1-2 ay sonra yada 2-3 sene geri sökeceğinizi düşünün,,, kesip bağlamak yerine,, soketli gibi vidalamak, gerektiğinde iki vida söküp kabloyu almak daha kolay bence.. hine lehimleyin, vidalama sırasında kablo telleri ezilmez... montaj yeri olduğuna sevindim, ortada değilde sağlı-sollu olsaymış daha iyi olurdu

• Merhaba Emin Bey,

Öncelikle düşünceleriniz için çok teşekkür ederim. Evet eskiden herşey çok daha iyi ve kaliteliydi herhalde bu kadar sahte ürün de yoktu. Çin devreye girince işçilik maliyetleri düşük olduğundan sahteler de çığ gibi büyüdü. Eskiler bencede çok iyidi ama iş hoparlör tamirine girince hiç yaptırmayın daha iyi kullanılan malzemeler orjinalinin yerini kesinlikle tutmuyor. hoparlör almak için biraz bilgi sahibi olmak gerekiyor watt nedir rms nedir gibi Oto aksesuarcısına gidince direk watt dan bahsediyorlar ama bunun peak değeri olduğunu söylemiyorlar. Geçen gün İzmir Çankaya da sırf ses sistemi satan bir dükkana girdim amfi sordum adam adını bile hatırlamadığım bir amfi gösterdi 150 tl dedi ve 1500 watt süper güçlü dedi. tabi bunu duyunca hemen dükkandan çıktım. Bunlar sadece kandırma asıl olan rms değeri bence tabii bunun yanında frekans aralıkları da ama onlar sistemde gözardı ediliyor

Kablolama konusunda benim kullandığım havya şarjlı yani pil ile çalışıtığı için çok rahat kullanım oluyor benim için eskiden evin camının önüne çeker 2 tane uzun uzatmaya arka arkaya bağlar elektrik almaya çalışırdım şimdi ise sorunum yok nerede oturduğunuzu bilmiyorum ama izmir e gelirseniz kablolama konusunda elimden gelen desteği verebilirim size

• ahmaklığıma denk gelmiş olacak ki aldığım yer digicom bayiisi bile değildi. belki de bana sattığı 6995s ler sahteydi çin malıydı. benim ilk hatam bu oldu ikinci hatam ise dördünü de arkaya koyup güzel ses beklememdi. amfiler zaten kalitesiz amfi. sonuç olarak böyle. kesinlikle ama kesinlikle arka pandizota 4 tane oval koymayın. koyacaksanız 2 oval arkaya 2 tane de mid ön kapılara koyun ki akustiği sağlayın arabada. sırf bi yandan gelip kafa şişirmesin. ayrıca teybiniz 2 rca çıkışlı. kesinlikle arka ön diye kullanın. istediğiniz zaman arkanın sesini kesebilirsiniz
  • Konu sahibi, rca cikisi kullanmasi icin anfi gerekir..
    Kendisi sagdece bassi ve tizi iyi olan 1cift oval ile yada 20cm,, sistemi denemek istiyor, deneme sonucunda ses az gelirse, araya anfi koyacak. Olurda-olmazsa anfiyede uyumlu 80-100rms hoparlör önerisi beklemektedir

• Merhaba Arkadaşlar

Öncelikle yardımlarınız için çok teşekkür ederim.

A.M.K. Arkadaşım senin tavsiyene uyup arkaya iki oval one de iki mid koymaya karar verdim ve sanırım marka olarak da pioneer ile devam edeceğim. İlk etapta hoparlör alacağım sonraki aşamada da amfi alacağım hoparlörleri de amfi varmı gibi düşünerek hoparlörlerin rms değerini yüksek alacağım. sonrasında da amfi araştırması olacak
    o konuda da marka model ile ilgili önerilerinizi bekliyorum bence en az 4 yollu olması gerekiyor açıkcası aşırı bir bas istemiyorum bu nedenle de sanırım sub komayı şimdilik düşünmüyorum zaten bagajım için ona yer ayırmam mümkün değil yardımlarınızı ve önderilerinizi bekliyorum herşey için ve bana vakit ayırdığınız için sağolun
    anladığım kadarıyla ön iki mid arkaya iki oval ve bir tane de amfi tavsiyesi istiyosun?
  • A.M.K kullanıcısına yanıt
    Anfi 2. Planda.. Arkaya önerecegimiz hoparlor bass olarak verimli, rms olarakta en az 80w olmali. Mesela benim idare etsin diye aldigim 1 cift 16cm jameson (25tl) hoparlorler resmen cöptü. Teybin sesi 50max,, bass verimi (0).. Hoparlor dagilacak. Simdiki aldigim bass hoparlorlerde hersey degisti.. Ama onlarin tanesi 20tl idi. Buna benzer bir durum.. Önlerede 80w rms hoparlor alin,, bass gelmemesi icin hoparlore seri 4.7mf 400v kondansator baglayin. Sahinin on kapisi kabin gorevi yapamiyacagindan, iyi hoparlor verim vermiyecektir. Asil yatirimi arkaya yapmaliyiz ama nasil marka model ile...

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.