Şimdi Ara

Ping sorunu ! (2. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
44
Cevap
0
Favori
1.643
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: fastclick

Kablonet ile 1 ay öncesine kadar tüm oyunlarda ve hız testlerinde ping'in 5i geçtiğini görmedim! Abartmıyorum gerçekten görmedim... Ancak son 1 aydır 500'ün altına inmiyor. Şaka gibi ama gerçek... Artık bir çözüm bulsunlar sorun her neyse bu kadar uzamamalı...

Ya arkadaşla Landan oynuyoduk Pc ler yanyanaydı ping gene 20 oluyodu.Bu nasıl olabilr.
  • Keşke o zaman speedtest,cs vb. yerlerden ss almış olsaydım koyardım şimdi. Ama şu andada ping 500 yani.. Sonuçta yalan söylememi gerektiren bir durum yok. Nasıl olabilir bilmiyorum ama AnadoluAjansında speedtest.net aldığım sonuçta ping 0 gördüm. Hata var heralde dedim tekrar yaptım, tekrar yaptım... Ve ping sürekli 0 çıktı.. Nasıl bilmiyorum ama çıktı işte...
  • quote:

Orijinalden alıntı: QbLaY!!!

quote:

Kablonet ile 1 ay öncesine kadar tüm oyunlarda ve hız testlerinde ping'in 5i geçtiğini görmedim! Abartmıyorum gerçekten görmedim... Ancak son 1 aydır 500'ün altına inmiyor. Şaka gibi ama gerçek... Artık bir çözüm bulsunlar sorun her neyse bu kadar uzamamalı...

Ya arkadaşla Landan oynuyoduk Pc ler yanyanaydı ping gene 20 oluyodu.Bu nasıl olabilr.

Lan gamelerde o pingin olma sebebi pb'nin açık olmasıdır.

Cod'da 0 ping dahi gördüm ama bc2'de hiç görmedim.

• BC2 de ping 0 görmeyi mi umuyorsun? O zaman al bilgisayarını git Almanyadaki sunucunun yanına networkden bağla kablo ile.
  • Codda 0 "sıfır"ping imkansız.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Exnuc

quote:

Orijinalden alıntı: QbLaY!!!

quote:

Lan gamelerde o pingin olma sebebi pb'nin açık olmasıdır.

Cod'da 0 ping dahi gördüm ama bc2'de hiç görmedim.

Ya ne alakası var,host isen ping "0" oluyo fakat sana bağlananlar 15-25 arası gidip gelıyolar....

• Bi deli kuyuya taş atar...
    Yahu 0 ping olmaz teknik olarak.
    Saçma sapan teknik bilgi olmadan iddia etmeyin. Konuyu da uzatmayın boşuna.
  • Oyunda görünen pingler yanlış. Logitech, ekranlı klavyesi olanlar gerçek pingi görebilirler.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Murjuk -- 3 Haziran 2010; 14:00:40 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Murjuk

Oyunda görünen pingler yanlış. Logitech, ekranlı klavyesi olanlar gerçek pingi görebilirler.

ben g15 ekranında maksimum 70-80 arası rakamlar görüyorum. geri kalan zamanlarda 60 civarı
  • Yaza yaza elim yoruldu. Türk serverları avrupada; ingiltere almanya hollanda gibi yerlerde ve genelde hepsi 60-90 arası ping veriyor. Bu kadar basit.

Lütfen hala yok oyunda ben bu kadar görüyorum yok sunucu listesinde şu kadar görüyorum diye yazmayın.

Çok merak eden varsa :
    battletracker.com a girer oynamak istediği sunucunun adını yazar IP sini bulur o IP ye ping atar komut satırından.
  • Çok bilen arkadaşlar! Ben oyundan değil pingden bahsettim. ordada söylediğim gibi yaptığım hız ve ping testleri dedim. Anadolu ajansı dedim. Pazartesi gidip buraya speedtest.net ten aldğm sonucun linkini koyacağım. Kaçırmayın sizde 24 saat içinde siliniyor ordaki sonuç için oluşturulan resim. Bakın göründe sonra saçmalama fln demeyin. Ben gördüğümü söyledim. Kablonetteki sorun düzelince size oyunlarda ve yine testlerden aldığım kendi sonuçlarımı da ileticem. Sonra yine konuşursunuz...
  • Sebep ttnet değil,server açmak için EA den onay almak lazım,Türkiye'de ea onaylı server sağlayıcı yok,bu yüzden Türk serverları yurtdışında oluyor (genelde Almanya).
  • Benimkinden iyidir
  • Arkadaşlar uslüblerinizde biraz daha dikkatli olun lütfen.

Adam gördüm diyorsa görmüştür artistliğiniz kime ve neye şu sanal forumda ? :)

Bir çok lan'a katılmış ve beş yıldan fazla cod'u hemen hemen profesyonel olarak oynamış biri olarak sıfır pingte gördüm, lan game'de neden 15-20 ping aldığımızıda öğrendim, biliyorum.

Host'un olduğu makinada pb açık ise pingin nedeni odur. Host'un net bağlantısını çek, lan olarak makinaları bağla o zaman kaç ping alıyorsun gör bakalım. :)

Hem konu sıfır ping değil. Konu dağıldı orasıda ayrı konu.

Codda online olarak sıfır ping olayını yakın bir arkadaşımdan biliyorum. Ağaoğlu sitelerinde 100mb bağlatı ile bağlanıyordu. Bu bağlantı ile İstanbul içinde olan bir server'a 0-15 ping ile gidip geliyorsun.

• quote:

Arkadaşlar uslüblerinizde biraz daha dikkatli olun lütfen.
    Bir çok lan'a katılmış ve beş yıldan fazla cod'u hemen hemen profesyonel olarak oynamış biri olarak sıfır pingte gördüm, lan game'de neden 15-20 ping aldığımızıda öğrendim, biliyorum.
    Host'un olduğu makinada pb açık ise pingin nedeni odur. Host'un net bağlantısını çek, lan olarak makinaları bağla o zaman kaç ping alıyorsun gör bakalım. :)
    Codda online olarak sıfır ping olayını yakın bir arkadaşımdan biliyorum. Ağaoğlu sitelerinde 100mb bağlatı ile bağlanıyordu. Bu bağlantı ile İstanbul içinde olan bir server'a 0-15 ping ile gidip geliyorsun.

Konu neden dağıldı biliyomusun senin yeterince araştırmayıp soru sormandan. Oyunun içinde görünen ile sunucu listesinde görünen ping in aynı olmadığı gerçek ping in sonucu arama ekranındaki olduğu ve oyunun sunucularının EA dan kiralandığı bunun içinde belli ülkelerde bu servisi verenler olduğunu öğrenebilmen için dağaldı konu. Bu gerçeklerin hepsi forumda binlerce kere anlatıldı. İmzama bakarsan sadece benim bile bu konu hakkında yardımcı olsun diye kaç konu açtığımı görürsün. Ayrıca profesyonel olarak COD turnuvasına katılmış olman teknik olarak bilgiye sahip olduğunu göstermez. Sor bakalım IT sektöründe çalışan yetkili bir arkadaşına gerçekten 0 Ping olurmuymuş? Oyun ekranında yada webdeki bir testte ne gördüğünün hiç bi önemi yok.

Neyse sanırım esas merak ettiğin sorulara cevaplarını aldın değil mi?

• quote:

Orijinalden alıntı: aresmar

quote:

Arkadaşlar uslüblerinizde biraz daha dikkatli olun lütfen.

Konu neden dağıldı biliyomusun senin yeterince araştırmayıp soru sormandan. Oyunun içinde görünen ile sunucu listesinde görünen ping in aynı olmadığı gerçek ping in sonucu arama ekranındaki olduğu ve oyunun sunucularının EA dan kiralandığı bunun içinde belli ülkelerde bu servisi verenler olduğunu öğrenebilmen için dağaldı konu. Bu gerçeklerin hepsi forumda binlerce kere anlatıldı. İmzama bakarsan sadece benim bile bu konu hakkında yardımcı olsun diye kaç konu açtığımı görürsün. Ayrıca profesyonel olarak COD turnuvasına katılmış olman teknik olarak bilgiye sahip olduğunu göstermez. Sor bakalım IT sektöründe çalışan yetkili bir arkadaşına gerçekten 0 Ping olurmuymuş? Oyun ekranında yada webdeki bir testte ne gördüğünün hiç bi önemi yok.

Neyse sanırım esas merak ettiğin sorulara cevaplarını aldın değil mi?

Arkadaşlar bu forumda bir sorun mu var ?

Herkes birbirine sanki düşmanmışcasına yorumlar yazıyor. Forumun amacı insanların sorularının yanıtlarını kolayca bulabilmesi, birbiriyle yardımlaşabiliyor olması değil mi ? Ne olmuş yani fazladan bir konu daha açtıysak. Tamam araştırmak gerekiyor evet haklısın ancak buraya konu açıyor olmam araştırmadığım anlamına gelmez.Madem bu konuyla ilgili yüzlerce konu var ve bilgi sahibiysen konuya bakmaman bile yeterli değil mi?

Her arkadaş sağolsun yardımcı olmaya çalışmış ve konu ile ilgili bilgisi olmayan veya olan bir çok arkadaş var ki görüldüğü üzere konu hala konuşulabiliyor.Her açılan konuda farklı yorumların bulunabiliyor olması kötü bir şey mi ? Database'i mi doluyor ? Ne oluyor yani ? :)

Sorduğum ve buradaki arkadaşların anlattığı her bir şeyden haberdarım. Ben bunları teyit etmek için tekrar sormak istedim.

Cod konusuna gelecek olursak;
    Olayın teknik kısmı ile ilgili pek bilgim olmayabilir. Ancak mantıklı düşündüğümde;

Valla ben 8mb'e kadar olan bağlantım ile 20-30 ping alıyorsam eğer fiberoptik kablolar ile 100mb bağlanan adam kaç ping alır orasını bu yorumu okuyan arkadaşlar düşünsün. He dersenki 20-30 pingte alamassın, senin için burayı ss'lere boğarım. :)

Herşeyi geç. Gözümle gördüğüme mi ? Anlattıklarına mı inanmalıyım sence ?

• Arkadaşım hala konuşuyorsun. Bak konu açtım diyorum yardımcı olmak için. Ping nedir nasıl oluşur ne zaman nasıl bir davranış gösterir diye. Sen hala gelmişsin burada (8mbite kadarım var, pingim şöle, fiber olsa pingim ne olur ohooo) diosun. Ne olursun biraz oku öğren. Bak yazdık paragraflarca sırf bu tip yanlış bilgileri düzeltmek için. Ping değerinin hattının hızıyla ilgisi yoktur diye. Daha sana ne söyleyeyim ben?
    Sonra diyosun ki ne sorunu var burdakilerin. Israrla yanlış bilgilerini öne çıkarıp ekran görüntülerine boğarım gibi abuk laflar ediyorsun. Neden doğru bilgilenmek bu kadar zor önünde hazır kaynak da varken? Ha dersen ki dediğim dedik o zaman sana zaten bişey diyemeyeceğim ama açık fikirliysen öğrenmeye açıksan o zaman biraz lafımı kaale almanı tavsiye ediyorum.
  • quote:

Orijinalden alıntı: aresmar

Arkadaşım hala konuşuyorsun. Bak konu açtım diyorum yardımcı olmak için. Ping nedir nasıl oluşur ne zaman nasıl bir davranış gösterir diye. Sen hala gelmişsin burada (8mbite kadarım var, pingim şöle, fiber olsa pingim ne olur ohooo) diosun. Ne olursun biraz oku öğren. Bak yazdık paragraflarca sırf bu tip yanlış bilgileri düzeltmek için. Ping değerinin hattının hızıyla ilgisi yoktur diye. Daha sana ne söyleyeyim ben?
    Sonra diyosun ki ne sorunu var burdakilerin. Israrla yanlış bilgilerini öne çıkarıp ekran görüntülerine boğarım gibi abuk laflar ediyorsun. Neden doğru bilgilenmek bu kadar zor önünde hazır kaynak da varken? Ha dersen ki dediğim dedik o zaman sana zaten bişey diyemeyeceğim ama açık fikirliysen öğrenmeye açıksan o zaman biraz lafımı kaale almanı tavsiye ediyorum.

Yahu sen ne kadar önyargılı bir adam çıktın. :)

Konuna daha önce zaten baktım, okudum. Senin anlatımın tabiri ile evet ping değerinin 0 olması mümkün değil.

Ben sana diyorumki adam alıyordu 0 ping. Defalarca şahit oldum. Aynı takımda oynuyorduk. Yalan borcum felan mı var ? Yada neden birşeyler ispat etmeye çalışayımki şu sanal ortamda.

O yüzden bende diyorumki;

Senin tabirinle önemli olan geçtiği duraklar. E ben gördüklerimi bildiğim için. Demekki bendeki bağlantı minibüsken, onunki otomobil. O duraklara daha çabuk ulaşıyor, daha hızlı geçiyor.

• Ping gösterimi yanlış oyunun neyi tartışıyorsunuz ki? Aynı yerel ağda oynanan oyunlarda bile ping 5 10 ms, internet üzerinden 0 olması imkansız. 0 yazıyorsa da doğru değildir zaten.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Murjuk -- 7 Haziran 2010; 11:22:54 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Murjuk

Ping gösterimi yanlış oyunun neyi tartışıyorsunuz ki? Aynı yerel ağda oynanan oyunlarda bile ping 5 10 ms, internet üzerinden 0 olması imkansız. 0 yazıyorsa da doğru değildir zaten.

'' Orada gösterdiği değer doğru değil ''

Heh işte bana bunu dersen eyvallah derim. Doğru veya yanlış orasını bilemem.
  • 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.