Şimdi Ara

Pin sayıları ve işlemci anakart ilişkisi...

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
8
Cevap
0
Favori
3.190
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

Eskiden herşey daha kolaydı, pentium ve celeron ile aathlon-sempron arasından tercih yapıyorduk.

Pekçok yerde araştırmama rağmen, ne nedir bir türlü anlayamadım, beyin zıncıklaması geçirmek üzereyim.

AMD tarafında, FM2, FM2+, AM1, AM2, AM3 vs.
    İntel tarafında işler daha az karışık, 1150, 1155, 1156 gibi gidiyor.

Bunlar hakkında az bilgi verecek birisi varsa, sevinirim. En son, 775 pin sistem toplamıştım, o günden bu yana hiç takip etmedim ve kafam karıştı.

Misal, FM2 işlemci aldığımda FM2+ anakart çalıştırır mı, illa ikisi de aynı mı olmak zorunda, hangisi daha verimli çalışır gibişeyler lazım.

Bilgisayar için fazla bütçe ayırmak istemiyorum, çünkü yapacağım şeyler, oyun oynamak veya dünyayı kurtarmak değil, office programları, arada video ve çok basit, s,stemi yormayan oyunlar.

286-386lar döneminden gelen biri olarak, bilgisayarın güç düğmesine bastığımızdan itibaren, açılana kadar çay demleyebilen bir kuşaktan geldiğim için hız çok önemli değil.

buna göre bir sistem tavsiye edebilecek biri varsa, minnettar olurum.

• Teşekkür ederim.
  • Bütçe kısmını yazmadım, çünkü bütçe değişebilir, piyasada bulunan en ucuz ve en stabil parçaları araştırıyorum....

300 tl den 500 tl arasında gidip geliyorum...

Sadece anakart, işlemci ve ram üçlüsü için...
  • Yalnız 2 kat pahalı değil. Aynı fiyattaki AMD ve Intel işlemcileri karşılaştırdığınızda Intel her zaman daha performanslı oluyor.

4170-6300
    4460-8350

Gibi.
  • quote:

Orijinalden alıntı: claude

quote:

Orijinalden alıntı: Lana-Del-Rey

Yalnız 2 kat pahalı değil. Aynı fiyattaki AMD ve Intel işlemcileri karşılaştırdığınızda Intel her zaman daha performanslı oluyor.

4170-6300
    4460-8350

Gibi.

Hesaba gpu ve çekirdek sayısını katarak baktığında intel pahalı oluyor, ayrıca yeni nesil olan apulardan bahsediyorum. Sen gidip haswell serisi intel ile antika fxleri karşılaştırmışsın.

Kardeş GPU VE ÇEKİRDEK SAYISI NE ALAKA ?

Intel 2 Çekirdek + HT ile FX 6300'ın 6 çekirdeğini tokatlıyor.

Intel 4 Çekirdek ile FX 8350'nin 8 çekirdeğini tokatlıyor.

APU'lar ile Intel işlemciler karşılaştırılamaz ikisi farklı kulvarlar. Bu ikisini karşılaştırmak bir sahil ile bir arabayı karşılaştırmak gibi bir şeydir.

Haswell ve FX demen garip sonuçta karşılaştırdığım işlemciler aynı fiyat bandında yer alıyorlar.

• quote:

quote:

quote:

quote:

Yalnız 2 kat pahalı değil. Aynı fiyattaki AMD ve Intel işlemcileri karşılaştırdığınızda Intel her zaman daha performanslı oluyor.

4170-6300
    4460-8350

Gibi.

Hesaba gpu ve çekirdek sayısını katarak baktığında intel pahalı oluyor, ayrıca yeni nesil olan apulardan bahsediyorum. Sen gidip haswell serisi intel ile antika fxleri karşılaştırmışsın.

Kardeş GPU VE ÇEKİRDEK SAYISI NE ALAKA ?

Intel 2 Çekirdek + HT ile FX 6300'ın 6 çekirdeğini tokatlıyor.

Intel 4 Çekirdek ile FX 8350'nin 8 çekirdeğini tokatlıyor.

APU'lar ile Intel işlemciler karşılaştırılamaz ikisi farklı kulvarlar. Bu ikisini karşılaştırmak bir sahil ile bir arabayı karşılaştırmak gibi bir şeydir.

Haswell ve FX demen garip sonuçta karşılaştırdığım işlemciler aynı fiyat bandında yer alıyorlar.

Fxlerin çöp olduğunu bildiğin halde konuşuyorsun, evet apular farklı ama amd nin fm2 ve fm2+ soketler haricinde adam gibi işlemcisi yok.

FM2+'da CPU tarafında adam gibi olan tek bir işlemci var o da 860K.

Ama boşversene onu da 2 çekirdekli G3258 tokat manyağı yapıyor.

• Tavsiye için teşekkürler, ben de aynı sonuçlar civarında dolanıyordum. Sağolasın.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    1366 pin anakart ve işlemciler
    4 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Tartışmanıza da, işin teknik kısımlarına bakmayıp, sadece düz kullanıcı gözüyle bir yaklaşımda bulunmak isterim.

Çekirdek hızı, işlem miktarı vs. benim ilgi alanım değil, ben sadece wordde yazı yazıp, internet ve video ile ilgileniyorum.

Bugüne kadar, öncekileri söylemiyorum, sempron, celeron, p4, çift çekirdekler ve ilk çıktığı dönemde i3 bir sistem kullandım ve onu da yeğenimin çift çekirdek kasasıyla takas ettim. Ama bir süre de kullanma fırsatım oldu, sadece şunu söyleyebilirim, i3 işlemcili sistemde, haricen bir ekran kartına ihtiyaç duymadan dahi bazı oyunları orta seviyede kullanabildim.

Daha önceki sistemlerden görebildiğim tek farkı buydu...

Şu an da emektar 775 pin p4 sistemi , 3 ghz olması lazım, sorunsuz bir şekilde kullanıyorum ama bazen artık yeter dediği oluyor, çünkü en son flash destekli videolar falan da yeni işlemcilerin gücü oranında kalitelerini artırıyorlar ve sistemden istekleri fazlalaşıyor.

Bunun dışında, düz kullanıcı olarak hayatım boyunca yazılıma verdiğim para her zaman sisteme harcadığım paranın 2 katında daha fazla olmuştur.

Forumda bazı bütçeleri gördüm, ben o paraya bütün sistem (Yazılımlar dahil) ihtiyacımı karşılar, üstüne de kendime tatil parası ayırabilirim.

O yüzden %10-20 veya 30 değil, %100 hız farkı da olsa işimi görecek bir sistem toplamayı tercih ederim. (Basit bir hesapla, en verimli sistem 10 saniyelik işlemi olduğunu varsayarsak, 20 saniyede yapmasında tarafımca sakınca olmamaktadır)

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.