Şimdi Ara

Pilotluk Hakkında Soru-Cevap (24. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
726
Cevap
50
Favori
104.291
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
4 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 2223242526
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • 1-) havaalanı yapmak neden bu kadar masraflı özellikle de uluslararası havaalanı inşa etmek yılları alıyor herhalde 3.havalanı bu kadar çok abartıldığına göre masraf ve zaman çok olması lazım?

2-) güney kıbrısda larnaka uluslararası havaalanı var oraya niye seferler düzenlenmiyor en basitinden uçak bile indiremiyoruz aynı şekilde onlarda bizim havalanlarımıza uçak indirmeyi bırak hava sahamızdan bile geçemiyorlarmış sırf tanınmamışlık olduğu için mi böyle?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Louie-Andy Anderson -- 9 Temmuz 2017; 21:18:22 >
  • ER uçuşlarda çok sıkıldığınız oluyor mu? İşin monotonluğundan soğuma, motivasyon kaybı hissedilir mi ilerleyen yıllarda?

Sürücüsüz araç teknolojileri gelişiyor, yakın gelecekte (tahminim 20-30 yıl) tamamen otomasyonla yapılacak bir işi yapmak nasıl hissettiriyor?

Benim duyduğum zeki insanların bu işte ilerleyen yıllarda monotonluktan dolayı heyacanını kaybetmesi ve mutsuz olabildiği. Bana bunu uçuş eğitim fuarında bir kaptan söylemişti. Türkiye de fazla abartılıyor bu meslek vs dedi.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • nuriboyka N kullanıcısına yanıt
    Ben de araştırmalarım sonucu THK da okuduğunu iddia eden öğrenciler tarafından kesinlikle gelinmemesi gerektiği, gelindiği takdirde pişman olunacağı hakkında bir sürü yorum okudum fakat bunların doğruluğundan şüpheliyim biliyorsunuz ki tam burslu olarak çok az sayıda öğrenci alan üniversiteler bunlar haliyle karalama, rakip eleme kampanyaları da sıkça oluyordur

Özyeğin konusunda Ayjet in aldığı ücretler hakkında bilgim yoktu sayenizde öğrendim teşekkür ederim ki baya yüksek miktarda ücret talep ediyorlarmış. Bu Özyeğin'i de elememe sebep oldu.

Okan a gelince THY hususunu bilmiyorum fakat Okan da uçuş eğitimlerini Atlasjet'e verdiriyormuş ayni ek ücret durumu onda da mevcut mudur araştırdım bulamadım siz biliyorsanız bilgilendirin lütfen.

Geriye Anadolu ve Atılım kalıyor Atılımdan hiç bahsetmemişsiniz fakat bana Özyeğin ile birlikte bu işi en ciddiye alan üniversite Atılım gibi geldi internet sitelerinde her şeylerini açıkça belli etmişler hiç bir yerde ek ücret vs. tarzı bir şey görmedim ucuş eğitimlerini de kendileri veriyorlar ayrıca talep dahilinde AFA ve Atlasglobal ile yaptıkları anlaşmalar sonucunda Tip eğitimi verebileceklerini söylemişler. Bunun hakkında bilginiz var mi ?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bugragulhan -- 17 Temmuz 2017; 16:23:30 >

• Merhaba, diyelim ki tüm asamaları geçtik ve eğitim almaya hak kazandık, THY'nin sitesinde okuduğum üzere eğitimde de maaş ödeniyormuş acaba ne kadar maaş veriliyor bilgisi olanların yardımcı olmasını rica ederim. İyi forumlar.

• bugragulhan B kullanıcısına yanıt
    Burda konu hakkında bilgisi olanlar yanlışım varsa düzeltirler sırayla cevaplamaya çalışayım.

THK konusu öyle 3-5 kişinin lafı değil gibi görünüyor en azından ben öyle görüyorum imkanınız varsa sosyal medyadan okulda okuyanları bulup bizzat sorun ben birkaç ay önce bütün hesaplarımı kapattım yoksa kendim bulup sorardım.

Özyeğin galiba artık tam burslu öğrencilerinden eğitim masrafını almayacakmış ayrıca bildiğim kadarıyla özel uçuş okulları arasında en yüksek iş istihdamı ayjette. yani özyeğinin eğitim verdiği okul.

Okan yeni açıldı sitelerinde THY ile protokol imzaladık THYnin şartlarını sağlayan öğrencilerimiz orda işe başlayacak diyor. Sen istersen ugandadan İCAO lisansı alıp THY şartlarını sağla yine işe alıyorlar zaten yani adamlar laf ebeliğiyle reklam yapıyor. Uçuş ücreti hakkında bilgim yok.

Atılım yeni açıldığı için pek hakkında araştırmadım araştırmakta istemedim diyebilirim. Zaten tip eğitimini parayı verince atlasdan gene alabilirsiniz önünüzde pek bir engel yok.

benim gönlümden en köklü sivil havacılık okullarından biri olan anadolu üniversitesi geçiyor zaten diğer köklü okulda THK ama orası sıkıntılı.

• Merhaba ben bu sene mezun oldum sınva bir daha çalışacağım. Hedefim eskişehir anadolu üni. Pilotajlık bölümü. Tek hedefim var pilot olmak küçüklükten beri istediğim bir meslek.eğer anadolu üni gelmezse makine mühendisliği veya hangisi akademi için iyiyse(mühendisliklerden)onu okuyup pilot olmam mantıklımı?hani sorarsanız makine mühendisliği olmak istemem gayem pilot olmak o yüzden gidip zorluk çekermiyi?

2-diyelim kazandım anadolu üni.tercih verdim gittim ama sağlık testlerinden geçemedim .geçemeyince o kadar emek boşamı gidiyor çünkü anadoku üni ilk 6 bin sıralamada alım yapıyor. Sormak istediğim tercih yapmadan önce gidip sağlık testi yapabilirmiyim

3-pilot oldun pilotluk mesleğini yaparken sağlık sorunu çıktı mesleğine engel oldu. Noluyor açıktamı kalıyorsunuz havacılıkla ilgili bir bölümde çalışabiliyormuyz veya havaalanında

Şimdiden teşekkür ederim(:

• ömerfaruk0765 kullanıcısına yanıt
    ilk soruya cevap veremem doğru olmaz ama havacılığa ilginiz varsa odtü itü gaziantep ve konyada uçak ile ilgili mühendislikler yazabilirsiniz.

sağlık testinden geçemezseniz ösym sizi bir alttaki tercihinize yerleştiriyor sağlık testi dışında adli sicil kaydı ve güvenlik soruşturması gibi aşamalarda var yine aynı şey geçerli.

bunu sektörü daha iyi bilenler cevaplarsa daha iyi olur ama bildiğim kadarıyla sağlık sorunundan ötürü uçamayan pilotlarda yer dersi öğretmeni olabiliyor. ama her uçuşa elverişliliğini yitiren pilota öğretmenlik fırsatı veriliyor mu bilmiyorum.
  • nuriboyka N kullanıcısına yanıt
    Teşekkür ederim :)

• quote:

Orijinalden alıntı: demisnikolaidis

1-) havaalanı yapmak neden bu kadar masraflı özellikle de uluslararası havaalanı inşa etmek yılları alıyor herhalde 3.havalanı bu kadar çok abartıldığına göre masraf ve zaman çok olması lazım?

2-) güney kıbrısda larnaka uluslararası havaalanı var oraya niye seferler düzenlenmiyor en basitinden uçak bile indiremiyoruz aynı şekilde onlarda bizim havalanlarımıza uçak indirmeyi bırak hava sahamızdan bile geçemiyorlarmış sırf tanınmamışlık olduğu için mi böyle?

1-) İnşaat çok anladığım bir konu değil ama tahminlerim var. 500-600 tonluk uçaklar yapılan zeminin üzerinde hareket edecek, kalkacak-inecek, illa ki iyi hesaplanmış titiz bir çalışma gerekiyordur. Benim de medyadan takip edebildiğim kadarıyla 3. Havalimanının yapılacağı alanın ekstra zorlukları var, önce zemini uygun hale getirmeleri gerekiyor. Yüzlerce uçaklık bir operasyonun yürütüleceği bir havalimanında her konunun ayrıntılı ele alınması gerekli, düzeneklerin kurulması, testlerinin yapılması. Atatürk Havalimanı'nda bir anda tüm alet yaklaşmalarının iptal olduğunu, yerde radarda problem yaşandığını hayal ediyorum, kaos oluşur bir anda havada can pazarı başlar. Milyarlarca dolar yatırım yapılan havalimanının elektrik altyapısı vs. her sistemin uzun süre test edilip herhangi bir sürpriz yaşanmaması gerekli. Senelerce sağlıklı bir şekilde çalışacak şekilde yapılması gerekiyor her şeyin. Yine binlerce uçağın operasyon yapacağı bir havalimanının tek iş zemini düzlemekle bitmiyor; toplu ulaşımın çözülmesi, metro altyapısının kurulması, havalimanına gelecek milyonlarca yolcuyu taşıyacak karayolları, ulaşım ağı, bu kadar büyük yatırımın heba olmaması için sıkı bir güvenlik planlaması bir çırpıda aklıma gelenler. Yani işleri kolay değil. Benim umudum havalimanının ne kadar çabuk açılacağından çok ne kadar problemsiz açılacağı, umarım siyasi propaganda uğruna aceleye getirip hem yolcuyu hem biz çalışanları mağdur etmezler.

2-) Kıbrıs meselesi siyasi bir konu ve çözümü kolay değil.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

Orijinalden alıntı: ecool07

ER uçuşlarda çok sıkıldığınız oluyor mu? İşin monotonluğundan soğuma, motivasyon kaybı hissedilir mi ilerleyen yıllarda?

Sürücüsüz araç teknolojileri gelişiyor, yakın gelecekte (tahminim 20-30 yıl) tamamen otomasyonla yapılacak bir işi yapmak nasıl hissettiriyor?

Benim duyduğum zeki insanların bu işte ilerleyen yıllarda monotonluktan dolayı heyacanını kaybetmesi ve mutsuz olabildiği. Bana bunu uçuş eğitim fuarında bir kaptan söylemişti. Türkiye de fazla abartılıyor bu meslek vs dedi.

Ben dar gövdede olduğum için sıkılacak kadar uzak bir uçuşum olduğunu söyleyemem. Her uçuşun kendine göre artısı eksisi oluyor; çok bacaklı uçuşlar daha koşturmacalı daha zorlu, uzun uçuşlardaysa kokpitteki atmosfer belirleyici oluyor diyebilirim. Kafa dengi bir kokpit ekibi uzun ve yorucu bir uçuşu gayet keyifli ve dinç bitirebilir. Kapitalist sistemde insan faktörü artık 2. planda bile değil, yok sayılıyor. Diğer bir çok işi yapmış biri olarak ve çevremde uzun süre diğer işleri yapan insanlardan gözlemlediğim kadarıyla pilotluğun diğer işlere göre ekstra bir monotonluk/motivasyon sorunu yok.

Otomasyon konusu karışık. Pilotlar olarak şu anda bir panik havası hakim, kaos var. Evlerimize sığınak yaptırıp erzak depoluyoruz İşin dalgası bir yana kimsenin şu anda bu konuları aklının ucundan bile geçirdiğini sanmıyorum. Sonuçta bir Isaac Asimov romanında değiliz; robotların kendi kendini tamir ettiği, sorun çözdüğü, tamamen otomasyona geçilen ütopya bir havacılık için daha uzun yıllar var. Amerika gibi ülkelerde belki Tesla arabalar gibi denemeler yapılabilir ama havacılıkta tamamen otomasyon için Türkiye'nin ücra köşelerindeki havalimanlarında da, herhangi bir Afrika ülkesinde de aynı standartların oluşturulması lazım. Sonra da tüm ülkelerin güvendiği bir sistem üzerinden, bir merkezden yönetilmeli, ki şu anki politik gidişata göre tüm ülkeler kendi alt yapısını oluşturmaya çalışıyor, kimse başka bir ülkeye dayalı güvenlik zaafiyeti oluşturabilecek bir düzeni kabul etmez. Çok ayrıntılı konular, burada fantastik yorumları okuyunca bir çırpıda düşünüp aklıma gelenleri yazıyorum ama gerçek hayatla bağdaşmıyor. Şu anda kapitalist düzenin getirisi olarak otomasyon/robot teknolojisinin artmasıyla işsizlik rekor seviyelerde, işi olan da çok cüzi ücretlerle zor şartlarda hayatını sürdürmeye çalışıyor. Havacılık sektöründeki insanlar olarak ağır şartlarda çalışsak da "nispeten" alım gücü olan bir işimiz olduğu için kendimizi şanslı sayıyoruz diyebilirim.

Akademi alım sürecini tamamlayıp pilot eğitimi alacağım kesinleşince eski iş yerimden günboyu bilgisayarında dizi/film izleyen mühendis bir arkadaşım "bu ülkeyi mühendisler kurtaracak, pilotlar değil" demişti Bir zamanlar daha ulaşılması güç bir meslekken aynı kaptan farklı bir yorum yapardı ama özellikle akademi sayesinde her kesimden kişinin kokpite girmesiyle şu sıralar genel olarak mesleği itibarsızlaştırma, karalama var. Kompleks, haset vs. ülke olarak üzerine çalışmamız gereken konulardan. Umarım o sözü söyleyen kaptanım kazandığı paralarla gayrimenkul yatırımı yerine Ar-Ge'ye dayalı, ülkemizi yükseltecek zeki gençlere yönelik yatırımlar yapıyordur.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Robinson Crusoe -- 25 Temmuz 2017; 14:15:05 >

• quote:

Orijinalden alıntı: Protector24

Merhaba, diyelim ki tüm asamaları geçtik ve eğitim almaya hak kazandık, THY'nin sitesinde okuduğum üzere eğitimde de maaş ödeniyormuş acaba ne kadar maaş veriliyor bilgisi olanların yardımcı olmasını rica ederim. İyi forumlar.

Daha önce de yazdım sanırım ama tekrarlayım, tek kişinin geçinip gitmesine yetecek kadar diyebiliriz. Ailesi çoluğu çocuğu olan ve ekstra geliri/desteği olmayan adaylar zorlanabilir. Alımlarda şartlar değişebiliyor, tam rakam vermek doğru olmaz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Robinson Crusoe -- 25 Temmuz 2017; 13:58:56 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: ömerfaruk0765

Merhaba ben bu sene mezun oldum sınva bir daha çalışacağım. Hedefim eskişehir anadolu üni. Pilotajlık bölümü. Tek hedefim var pilot olmak küçüklükten beri istediğim bir meslek.eğer anadolu üni gelmezse makine mühendisliği veya hangisi akademi için iyiyse(mühendisliklerden)onu okuyup pilot olmam mantıklımı?hani sorarsanız makine mühendisliği olmak istemem gayem pilot olmak o yüzden gidip zorluk çekermiyi?

2-diyelim kazandım anadolu üni.tercih verdim gittim ama sağlık testlerinden geçemedim .geçemeyince o kadar emek boşamı gidiyor çünkü anadoku üni ilk 6 bin sıralamada alım yapıyor. Sormak istediğim tercih yapmadan önce gidip sağlık testi yapabilirmiyim

3-pilot oldun pilotluk mesleğini yaparken sağlık sorunu çıktı mesleğine engel oldu. Noluyor açıktamı kalıyorsunuz havacılıkla ilgili bir bölümde çalışabiliyormuyz veya havaalanında

Şimdiden teşekkür ederim(:

Anladığım kadarıyla istediğin cevapları almışsın ama son kısıma açıklık getireyim.

Pilotların kimisi aktiftir, yerde idari kısımlarda da görev alır. Gider gerekli eğitimi, testleri alır öğretmenlikle ilgili sertifikaları edinir. Şirketinde bu işlerde de ek görev olarak çalışır. Eğer lisans kaybı gibi bir durum olursa bu işlerine devam edip değişik kadrolarda görev alabilir. Bu, genelde bir tercihtir. Kimisi sadece uçuşunu yapıp başka işle meşgul olmak istemez, lisans kaybı gibi durumlarda varsa sigortasının ödeyeceği para hariç bir garantisi olmaz. Sonuçta havacılığın içerisinde biri olduğu için tecrübe/bağlantılar vs. devreye girip başka görevler alabilir tabiki, genel bir prosedür kural yok.

Rica ederim, başarılar.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Robinson Crusoe -- 25 Temmuz 2017; 14:09:19 >

• Robinson Crusoe kullanıcısına yanıt
    hocam size teknisyenlik ile ilgili bir soru sorucaktım. ben uçak gövde motor bakım yazmayı dşünüyorum ama bu meslekte cuma namazına gidiliyor mu? ona göre yazıp yazmamaya karar vericem. her hafta kesin gidebilir miyim?

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: maymum

hocam size teknisyenlik ile ilgili bir soru sorucaktım. ben uçak gövde motor bakım yazmayı dşünüyorum ama bu meslekte cuma namazına gidiliyor mu? ona göre yazıp yazmamaya karar vericem. her hafta kesin gidebilir miyim?

Bilen arkadaşlar yazarsa iyi olur ama yazan olmazsa ben yerde çalışan arkadaşlara sorarım. Şirketleri direk arayıp ya da gidip görüşebilirsin de, kafandaki diğer sorulara da cevap bulursun.

• quote:

Orijinalden alıntı: Robinson Crusoe

quote:

Bilen arkadaşlar yazarsa iyi olur ama yazan olmazsa ben yerde çalışan arkadaşlara sorarım. Şirketleri direk arayıp ya da gidip görüşebilirsin de, kafandaki diğer sorulara da cevap bulursun.

ben mail attım onurair teknik ve pegasus tekniğe. ama cevap yazmadılar. telefonla aramakta istemiyorum çünkü müşteri hizmetleri falan çıkacak onlarda cevap veremeyecek. en garanti yolu buradan sormaktı. sorabilirsen çok iyi olur hocam eğer bi arkadaşının telefonu varsa ben whatsapptan da sorabilirim rahatsız etmeden.

• Öncelikle yarın üniversite tercihleri bitecek ve ben hala bir seçim yapmadim.Puanım tam burslu olarak tüm pilotajlara yetiyor.Aklımda THK Üniversitesi vardı ancak bu sene yine alım yapmayacak.Özyeğin Üniversitesi & Atılım Üniversitesi & (Eğer tam burs İngilizce seçeneği varsa)Anadolu Üniversitesi & Okan Üniversitesi'nden hangisini seçmemi önerirsiniz.Bunların birinden mezun olduktan sonra Türk Hava Yolları hangi lisansları istiyor ve bu üniversiteler her lisansı veriyor mu? Şimdiden teşekkürler.

• AlfaPhoenix kullanıcısına yanıt
    sıralama kaç k hocam
  • 961

• quote:

quote:

quote:

ben mail attım onurair teknik ve pegasus tekniğe. ama cevap yazmadılar. telefonla aramakta istemiyorum çünkü müşteri hizmetleri falan çıkacak onlarda cevap veremeyecek. en garanti yolu buradan sormaktı. sorabilirsen çok iyi olur hocam eğer bi arkadaşının telefonu varsa ben whatsapptan da sorabilirim rahatsız etmeden.

thyde 2 senedir teknisyen yardımcısı olarak çalışan bir arkadaşım vardı ona sordum cuma günleri yemekten sonra saat 2ye kadar mola varmış isteyen namaz kılıyor isteyen sigara içip muhabbet ediyor dedi. arkadaş daha önce pegasusta staj yapmış onlarda da namaza süre veriliyormuş.

• quote:

Orijinalden alıntı: nuriboyka

quote:

quote:

quote:

thyde 2 senedir teknisyen yardımcısı olarak çalışan bir arkadaşım vardı ona sordum cuma günleri yemekten sonra saat 2ye kadar mola varmış isteyen namaz kılıyor isteyen sigara içip muhabbet ediyor dedi. arkadaş daha önce pegasusta staj yapmış onlarda da namaza süre veriliyormuş.

Kardeşim Allah razı olsun senden çok teşekkür ederim bu benim için çok önemliydi. Nasıl teşekkür edecegimi bilmiyorum tercihlere de 1 gün kalmisti Hızır gibi yetiştin :)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi maymum -- 25 Temmuz 2017; 23:2:25 >

• 
Sayfa: önceki 2223242526
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.