Şimdi Ara

Pilot olmak (thy, pegasus, onurair vb..) (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
6 Misafir (2 Mobil) - 4 Masaüstü2 Mobil
5 sn
34
Cevap
2
Favori
19.793
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş

Merhaba arkadaşlar sivil havacılık okullarıyla ilgili birkaç sorum olacak. Ben son sınıf bir makina mühendisi öğrencisiyim. Yani seneye 23 yaşında mezun oluyorum ve uçuş okulları ile ilgili bilgi almak istiyorum. Küçüklüğümden beri hayalim olan pilotluk, uçaklar ve uçmak aklımdan geçmiyor değil. Simülasyon, uçaklar ve dinamikleri konusunda ilgiliyim. Sorularım:

1-) THY, Pegasus, Onur Air veya yabancı havayolları farketmez; ticari havacılıkta uçuş yapabilmek için Türkiye'de eğitim veren kurumlar hangileri?
    2-) Bu kurumlarda eğitim alabilmek için sağlık şartları ne derece sıkı? (Genel bir sorunum yok ama gözlerim 2 numara, ayrıca lazer ameliyatı kabul oluyor mu?)
    3-) Kurumların yaklaşık eğitim süreleri ve bu süre içinde ortalama masrafları ne kadar? Taahhüt ile eğitim veren yani masrafdan maksimum derecede kurtulacağımız eğitim kurumları hangileri?
    4-) Kurumlardan mezun olduktan sonra iş durumu nasıl oluyor? İlk olarak nerelerden başlayıp ne şekilde bir yol izleniyor?
    5-) Kurumlara girmem için gerekli şartlar neler?

Şimdilik aklıma gelenler bunlar ana hatlarıyla. Aslında daha detaylandırmak istiyorum ancak öncelikle bu dediğim konudaki durumları değerlendirmek istiyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Full#Throttle -- 22 Haziran 2014; 20:10:39 >

• Konu günceldir. Yukarıdaki arkadaşın sorduğu sorulara cevap bekliyoruz

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Full#Throttle F kullanıcısına yanıt
    1- Uçuş okulları bulunmakta pilotaj eğitimleri veren. THY Flight Academy'ye giriş yapmanız için belli bir giriş koşulları bulunmakta, mühendislik gibi bölümlerden mezunsanız giriş yapabilirsiniz. Sadece Mühendislikle sınırlı değil tabi ki, internetten araştırırsanız bölümleri bulabilirsiniz.

2- Gözler için belli bir sınır var 2 numaranın etkileyeceğini sanmıyorum fakat araştırmakta yarar var.

3- En güveniliri tabi ki THY Flight Academy. Fiyat arttı diye biliyorum yanlış hatırlamıyorsam 100 bin dolar civarı. Eski fiyata göre 15 yıl taahhüt veriyordu, yeni fiyatta ne kadar bilmiyorum.

4- Oldukça sık bir şekilde pilot alınıyor. 2014 yılında 2-3 kere belki daha fazla olabilir pilot alımı oldu. FO olarak işe başlıyorsunuz, belirli tecrübeyi tamamladıktan sonra (tecrübe uçuş saatinizdir) kaptan pilot oluyorsunuz.

5- Mühendis olduğunuz taktirde istediğiniz gibi girebiliyorsunuz okula. Sadece mühendislik değil çok branş var academy e girmek için araştırmakta fayda var. Hemen hemen tek şart branşınız uyması academy e girmek için. Eğitimden sonrası meşakatli.. DLR testi, koordinasyon, sağlık gibi birçok testlerden geçiyorsunuz, başarılı olduktan sonra pilot olmaya hak kazanıyosunuz.

Size tavsiyem bol bol Microsoft Flight Simulator ı kurcalayın. Oynayın demiyorum kurcalayın, o bir oyun değil!

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >

• Şu an vaktim yok uzun uzun yazamayacağım ama yalan yanlış bilgilerle dolu bir topic olmuş beyler kusura bakmayın.
    Kısaca şunu söyleyeyim Thy uçuş akademisi KAZANILIR. THK üniversitesinin bünyesindeki ise ayrı bir okuldur. Yani Thy pilotaj tam burslu diye bir şey yok, THK üniversitesinin burslu bölümü var. Thy uçuş akademisinde herhangi bir ücret ödemeden eğitimi tamamlarsın, eğitimin bittiğinde masraflar maaşından kesilir ve 15 yıl hizmet mecburiyeti vardır. Kaptan pilot ile yardımcının kağıt üzerinde bilgi olarak bir farkı yoktur, tecrübe yani uçuş saati farkı vardır. Her işi f/o yapıyor diye bir şey kesinlikle yok. Son olarak mühendislik şartı 1-2 yıldır kalktı hatta en son alımlarda bütün sayısal ve eşit ağırlık programları mezunları başvuru yapabiliyor.
  • Thy pilotaj degil Thk pilotaj. Turk Hava Kurumu Universitesi %100 burslu alimlar yapiyor ama ilk 6 bine girmen gerekir

• quote:

Orijinalden alıntı: Revv.0

quote:

Orijinalden alıntı: battlefrt

Güzel bilgiler veriyorsunuz maaş iyiymiş birde

thy ne avrupada ne dünyada en iyi maaşı veriyor air france klm sas vs var

En iyi maaşı THY veriyor. Söylemiş olduğun firmalar THY'ye oranla daha ucuz bir iş gücüne sahip.
  • www.youtube.com/watch?v=w5eGwaalbVs

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Flight Dispatcher -- 2 Ağustos 2014; 7:48:32 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Flight Dispatcher

www.youtube.com/watch?v=w5eGwaalbVs

Dispatcher olarak mı çalışıyorsunuz acaba ? Eğer öyleyse hangi havayolu ? şartları nelerdir ve maaş durumu nedir ? Cevaplarsanız sevinirim.
  • her şey den önemlisi dil problemi, ingilizceniz ileri düzey olmadan THK üniversitesi haric diğer AKADEMİLERE pilot başvurunuz bile alınmıyor

TOEFL dan 100 üzerinden 75

IELTS den 6.5 almanız lazım bunlar da çok zor puanlar

THK üniversitesinde 4 yıl eğitim görüyorsunuz ama AKADEMİLERDE 2 yılda eğitiminiz bitiyor diye biliyorum ama bunla da bitmiyor CIP mi BIS mi bi eğitim daha var onu da almanız lazımdı eskiden onu hava yolları şirketleri kendileri bedava veriyorlardı ama şimdi onu da ücretli yaptılar ve yaklaşık 30 bin dolar civarında diye biliyorum

yanlışlarım olabilir
  • Arkadaşlar hemen pilot maaşı ne kadar diye sorular sormuşsunuz.. bu sektörde en önemsiz şey paradır unutmayın. Sirket size ne kadar veriyorsa hayatinizdan da o kadar gidiyor. Esinin cocugunun dogumgununu kaciriyorsunuz. Bebeginiz gecenin bir saati hastalaniyor ama siz afrikada yatidasiniz. Gecenin bir saati esiniz yalniz yatiyor guvensiz. Daha bunun gibi bircok ornek.. ama pilot olmak cok guzel genede dime. Kendini meslege adamadikca pilotlugun tadi cikmaz.. hayatinizdan vazgecip adarsanizda hayatinizin tadi cikmaz..

• Ayrica afrika ebola virusunden kirilirken bir burada evimizde huzurlu huzurlu uyuyoruz. Arkanizda 150 tane kenyali tasiyin bakalim aldiginiz maasin onemi kaliyormu

• Arkadaşlar lise3 öğrencisiyim thyde pilot olmak istiyorum birkaç sorum olucaktı
    1)şimdiden thy mülakatları için hangi hazırlıkları yapmalıyım?
    2)mesleğin zor olduğunu biliyorum fakat en azından kazandığımız parayı yemeye zaman kalırmı yoksa ben çalışıyım çocuklarım yesin durumu mu var?

(Arkadaşlar sorular hakkında en ufak bi bilginiz olsa bile benimle paylasirsaniz sevinirim cevap vermekten cekinmeyin)

• Şuanda 9 eylül gemi makina isletme mühendisliği okuyorum sorulan sorulara cvp verecek arkadaslar umarım

• quote:

Orijinalden alıntı: battlefrt

Şuanda 9 eylül gemi makina isletme mühendisliği okuyorum sorulan sorulara cvp verecek arkadaslar umarım

Sen de havacılığı bırakıp bizim sektöre girdin demekki. . İlla bir seyir hayalim var ve yapacağım diyorsun yani. Hayırlısı olsun.
    Merak ettiğin konu olursa ulaşabilirsin bana. Ayrıca BURADAN da bilgi alabilirsin...BURADAN
  • 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.