Şimdi Ara

Pilot olmak için sayısal zeka gerekir mi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
17
Cevap
0
Favori
1.038
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

Benim kafam sayisala basmiyor. Matematiksel bakış açım yok, sayilarla hesaplamalarla aram iyi değil. Sayısal zekamin çok yüksek olduğunu sanmiyorum hatta retarde sinirlarinda bile olabilir emin değilim neyse teşhis koymak zaten psikyatrist isi ama çok yüksek olmadığıni biliyorum

Sözelim iyidir, ezberim de iyi, hızlı ogrenirim çabuk kavrarim muhakeme ve yorum yapma gibi konularda oldukça iyiyim, yabancı dil ile de aram iyi 2. Yabancı dil öğreniyorum zaten

Eşit ağırlık 14kdan kapatan İngilizce bir bölümde okuyorum (eadan aliyor ama sözel ağırlıklı)

Yapı olarak sakin yapılı birisiyim hemen panik yapmam, liderlik becerilerim var mi emin değilim, el göz koordinasyonum, genel fiziksel yeteneklerim ve durumum iyidir. Elimin ayağımın ayarı vardır yani amiyane tabirle.

Benden pilot olur mu sizce?

Matematikle aramda o kadar mesafe var ki mesela uçağa konulacak yakıtı hesaplarken muhtemelen yanlış hesaplarim, yük dengesini hesaplarken hesap hatası yapabilirim eğer hesap makinesi yoksa.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-CD88C7FAD -- 21 Şubat 2021; 16:21:19 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

• Yapay Zekanın Yanıtı

Sayısal Zekanın Pilotluk Mesleği İçin Önemi

Pilotluk mesleği, hem sayısal hem de sözel becerilerin birleşimini gerektiren eşsiz bir alandır. Başarılı bir pilot olmak için, sayısal zeka hayati bir rol oynar.

Pilotluk, hava durumunun yorumlanması, uçak sistemlerinin yönetilmesi ve acil durum prosedürlerinin uygulanması gibi karmaşık hesaplamalar ve karar vermeyi içeren sayısal bir yönü gerektirir. Havacılık fiziği, aerodinamik ve meteoroloji gibi derslerde edinilen sayısal beceriler, pilotların uçuş sırasında kritik kararlar almaları için gereklidir.

Bununla birlikte, pilotluk aynı zamanda sözel beceriler de gerektirir. Pilotlar, hava trafik kontrolörleri ve diğer mürettebat üyeleriyle açık ve etkili bir şekilde iletişim kurabilmelidir. Ayrıca, uçuş planlarını ve diğer teknik belgeleri anlayabilmeli ve yorumlayabilmelidirler.

Eşit ağırlık programlarında sunulan matematik, fizik ve diğer sayısal dersler, pilot adaylarına sayısal zeka temelleri için sağlam bir temel sağlar. Bu dersler, havacılık bilimlerine geçiş için gerekli olan problem çözme, analitik düşünme ve sayısal hesaplama becerilerini geliştirir.

Sonuç olarak, pilotluk mesleği sayısal zeka gerektiren eşsiz bir alandır. Başarılı pilotlar, hava durumunu yorumlayabilme, uçak sistemlerini yönetebilme ve acil durum prosedürlerini uygulayabilme gibi sayısal becerilere sahip olmalıdır. Eşit ağırlık programlarında sunulan sayısal dersler, pilotluk kariyeri için gerekli olan temel sayısal zekayı geliştirmeye yardımcı olabilir.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • değil. uçağı uçururken difarensiyel denklem çözmen gerekmiyor.

• quote:

Orijinalden alıntı: patatessiz patso

değil. uçağı uçururken difarensiyel denklem çözmen gerekmiyor.

Hesap kitap işleri yok mudur

• Kursuna git sonra pilot ol. Bu kadar basit. Düşündüğünüz kadar kek bir işte değildir pilotluk. Belli bir sürüden sonra sıkar.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • THY de olmak istiyorsan gerekir çünkü matematik büyük sorun ama diyorsan ben pilotluk belgesi alayım raz parayla olursun pilot

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: isimsiz755

Kursuna git sonra pilot ol. Bu kadar basit. Düşündüğünüz kadar kek bir işte değildir pilotluk. Belli bir sürüden sonra sıkar.
    Kek demedim ki neden tribe giriyonuz

Uygun muyum değil miyim bilmiyorum ama bilenler beni yonlendirebilir akil verebilir

• Ben pilot değilim Flight simulatorde uçuş saatim var bayağı. Yakıt hesabı yapman gerekiyor, VREF hesabı var, V1 ve V2 hesabı yapman lazım onun dışında otomatik pilot veya FMC arızasında climb, descent hesaplarını yapabilmen gerek. Gerçi bunlar için çok üst seviye matematiğe gerek yok. Mantığını bir kere çözdüğünde yapabildiğin şeyler. 4 işlem matematik yeter yani. Sonuçta Concorde'da flight engineer olcak halin yok. Center of gravity hesaplicam diye kafanda saç kalmazdı  

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Ama yalwaririm

• Yakıt işleri ve koordinat belirtme vs için gerekir sanırım
  • Öğrenci pilot olarak söyliyim evet gerekiyor. Özellikle IR Kısmında Arc & radyal önden arkadan yol takipleri & fix to fixler vs.. uçağı uçururken aynı zamanda formüller ile hesap yapman gerekiyor.Hem sayısal zeka hemde multi tasking şart

• quote:

Orijinalden alıntı: Finwe.

Öğrenci pilot olarak söyliyim evet gerekiyor. Özellikle IR Kısmında Arc & radyal önden arkadan yol takipleri & fix to fixler vs.. uçağı uçururken aynı zamanda formüller ile hesap yapman gerekiyor.Hem sayısal zeka hemde multi tasking şart

Multi tasking ok da sayisal gerekiyorsa elendim

Allah kahretsin

• quote:

Orijinalden alıntı: Guest-CD88C7FAD

Multi tasking ok da sayisal gerekiyorsa elendim

Allah kahretsin

Alıntıları Göster

üzülme sektör baya kötü durumda 5 yıla anca toparlanır işsiz pilot dolu şuan

• Boşver pilotluğu, git gemi kaptanı ol yatmana bak.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.