Şimdi Ara

piller çok çabuk bitiyooor :(

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
13
Cevap
0
Favori
10.113
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • alkaline pil de ,2800 amper şarjlı pillerde çok cabuk bitiyor.. bir heves yeni aldığım makineyi kurcalayım dedim. baktım piller hemen bitiverdi. her makinede durum böyle mi? arkadaki ekranı pek fazla harcamıyor objektif devreye girdiği zaman çabuk bitiyor piller.. bir de baktım sınırsız avi formatında çekim yapabiliyor sözde .. nasıl sınızsız olur bilmem video çekerken pillerin 15 dk dayanableceğini zannetmiyorum.. sizin makinelerde pil durumu nasıl sürekli yedek pillerlemi geziyorsunuz siz de ??

• yeni heves aldim diyosun piller de yeni mi,eger yeniyse bi kac kez sarj desarj islemi yapilmasi gerekir,ayrica sarj ederken tek seferde yani sarj baglantisini hic kesmeden doldur ve sarji bitmeden kesinlikle tekrar sarja koyma,bu dedigim ni-mh piller icin gecerli zaten sarji pilde lion yok bildigim kadariyla.

yok kesinlikle dayanmasi gereki 15 dk,makinede de sorun olabilir belki ya benim 3310 vardi bayagi once,ni mh pil vardi sarj ederdim 10dkya pili biterdi yeni batarya aldim gene de sorun cozulmemisti megerse cihazin kendisindenmis,

ayrica piyasada 3-5 milyonluk sarj makinelerinden kullaniosan onlar da hem cok zaman aliyor sarj icin hem de tam doldurmuyor zaten
  • evet piller de yeni.. bir kaç kez bitirip şarj edeyim bari .. ama duracell + plus alkali pillerinde bile çabuk bitiyor .. kitapçığına göre şarjlı piller 3 kat daha uzun gidiyor. mesela normalde ortalam kaç poz çekmesi gerekir. hadi video dan vazgeçtim zaten amacım foto çekmek..
  • İyi güzelde makinenin markası ile modelini versenizde gerçekten yardımcı olabilsek. Bir de makine ile neler yapıyorsunuz? Aldığınız piller (Şarjlı) ve şarj makinesi? hepsi yeni oılabilir de ??? marka lütfen....
    Bu arada sakın ola sürekli video çekimi yapmaya kalkmayın.. Topiklerde bu konu çok konuşuldu, sensörden olmayın birde....
    quote:

Orjinalden alıntı: ornapsen

evet piller de yeni.. bir kaç kez bitirip şarj edeyim bari .. ama duracell + plus alkali pillerinde bile çabuk bitiyor .. kitapçığına göre şarjlı piller 3 kat daha uzun gidiyor. mesela normalde ortalam kaç poz çekmesi gerekir. hadi video dan vazgeçtim zaten amacım foto çekmek..
  • makinem fuji film finepix a920. bu arada video çekimi hakkında uyarın için teşekkür ederim. piller şarj makinesinin içinden çıkan 2700 amperlik piller. markaları zoom . ilk şarjda 14 saat beklettim.
  • bende de a820 var zaten alkalin pillerde (klavuzda yazıor ) ortalama 100 photo cekilir diyor ..şarjlı piller daha uzun diyor.

Bende makinayı yenı aldım a820 finepix içince çıkan pillerle rahat rahat 100 photo cekmişimdir hatta daha fazla pilleri philips di hatta videoda çektim 5 dk falan.

bide makinanda bişey olmasun sorun falan çünkü fujifilm ler az pil yiyen makinalardır..

bende vartadan sarj cihazı aldım 6 saat süreli bakalım onlaru doldurdum onları denicem ne kadar gidicek saygılar.
  • Alkalin pillerle iyi netice alamazsınız. Cunku mA leri zayıftır Sarjlı piller foto makinaları icin uygundur ve cok daha yuksek amper verebildiklerinden uzun omurlu olurlar. Paket icinde cıkan alkalin piller sadece kısa sure deneme amaclıdır. İnsanlarda hep bu yanılgıya duser piller cabuk bitiyor der.

Sarj cihazının kac mA akım veriyor. Normalde 2700 luk pilleri tam doldurmak icin 270 mA 16 saat sure ile sarj etmelisiniz. İdeal sarj akımı ve suresi piller uzerinde yazar. Sarj cihazınıza bakın degeri ne kadar. Eger eski modelse 120 mA civarıysa o pilleri tam kapasite dolduramazsınız zaten. Sarj makinası ve pil kapasite dengesi onemlidir dikkat edin.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ikarahal -- 6 Aralık 2007; 15:44:36 >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Saçlarım çok çabuk uzuyor :(
    13 yıl önce açıldı
    Şarjlı Piller Hakkında Her Şey
    19 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Hatta pillerinizden biri arızalı da olabilir. kanımca makinede bir prb. olduğunu düşünmüyorum 2 Adet Varta şarjlı pil alın deneyin 2500 hatta 2100 mA dahi alabilirsiniz En az 250 foto çekebilmelisiniz. Ama bunu çabuk deneyin.
    quote:

Orjinalden alıntı: ikarahal

Alkalin pillerle iyi netice alamazsınız. Cunku mA leri zayıftır Sarjlı piller foto makinaları icin uygundur ve cok daha yuksek amper verebildiklerinden uzun omurlu olurlar. Paket icinde cıkan alkalin piller sadece kısa sure deneme amaclıdır. İnsanlarda hep bu yanılgıya duser piller cabuk bitiyor der.

Sarj cihazının kac mA akım veriyor. Normalde 2700 luk pilleri tam doldurmak icin 270 mA 16 saat sure ile sarj etmelisiniz. İdeal sarj akımı ve suresi piller uzerinde yazar. Sarj cihazınıza bakın degeri ne kadar. Eger eski modelse 120 mA civarıysa o pilleri tam kapasite dolduramazsınız zaten. Sarj makinası ve pil kapasite dengesi onemlidir dikkat edin.

• Gerçekten 2800 mA/h 'lık pilleri hiçbir fotoğraf makinasının 15 dk'da bitireceğine inanmam..

Ya şarj aletiniz ile ilgili bir sıkıntı vardır ya da piller çakmadır.. (çakma=sahte)

quote:

Orjinalden alıntı: ornapsen

alkaline pil de ,2800 amper şarjlı pillerde çok cabuk bitiyor.. bir heves yeni aldığım makineyi kurcalayım dedim. baktım piller hemen bitiverdi. her makinede durum böyle mi? arkadaki ekranı pek fazla harcamıyor objektif devreye girdiği zaman çabuk bitiyor piller.. bir de baktım sınırsız avi formatında çekim yapabiliyor sözde .. nasıl sınızsız olur bilmem video çekerken pillerin 15 dk dayanableceğini zannetmiyorum.. sizin makinelerde pil durumu nasıl sürekli yedek pillerlemi geziyorsunuz siz de ??
  • Arkadaşlar Şarjlı pil tarafında TAVSİYE lerinizi rica ediyorum. GP 2700 mü alayım yoksa DURACELL 2650 mi alayım? Acil tavsiyeleriniz bekliyorum...
  • evet meğersem pillerin bir tanesi bozukmuş. yani hiç şarj tutmuyor. bende tek pil ne kadar idare ederse o kadar kullanıyormuşum.
  • Bende de aynı durum oluşmuştu eskiden iki adet Varta 2700'lük pil almıştım.
    Uzun süre bir kullanımdan sonra şarj tutmaz oldu pilleri umudu kesmişken iki tane pilden arızalı olduğunu gördüm.
    O pili saklıyorum üzerine keçeli kalemle ölü yazdım. :)

@yaman kardeşim, şöyle bir başlığımız var.
    Bu başlıkta bipekkan hocanın bilgilerinden faydalanabilirsin.
    http://forum.donanimhaber.com/m_11309414/mpage_27/tm.htm
  • quote:

Orjinalden alıntı: yaman156

Arkadaşlar Şarjlı pil tarafında TAVSİYE lerinizi rica ediyorum. GP 2700 mü alayım yoksa DURACELL 2650 mi alayım? Acil tavsiyeleriniz bekliyorum...

bende ikisi arasında kaldm sizce hangisini alayım....?
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.