Şimdi Ara

Şarjlı Piller Hakkında Her Şey (79. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
17.773
Cevap
371
Favori
1.971.690
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
26 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 7778798081
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • pillerin AT-998 her kapasiteden pili 1000 mA ile dolduruyor. bu kullanma kılavuzundan ve pillerin epey ısınmasından da belli. her jarj işleminde 1000 mA ile dolma durumu piller için zararlı değil mi bülent abi. kısa sürede elden çıkarmayalım pilleri?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mbbilici -- 25 Haziran 2008; 14:04:04 >
  • @mbbilici,
    Her pil için 1000mA geçerli değil. Eğer pilinizin iç direnci pilin imalat yapısı gereği pil boşken düşükse O zaman şarj cihazı transformatörünün verebildiği max akımı pilden akıtır. Daha yüksek iç dirençli pillerde ise bu akım pilin çekebileceği max. akımla sınırlı kalacaktır. Genel olarak yüksek şarj akımı kabul eden pillerin iç dirençleri yapıları gereği diğer pillere göre daha düşüktür. Bazı firmalar malesef standart şarj akımı ile şarj edilebilen pilleri de yüksek akımla şarj edebilmek için basit bir hileye baş vururlar. Şarj gerilimini 1.44-1.48 Volt aralığından 1.65 Volt/pilbaşına kadar çıkartırlar ve pillerinde içine ederler. Tabi bu 2 türlü vurgundur. Hızlı şarj cihazı diye şarj cihazı satarlar size ve mahvettikleri pillerin yenisini almaya zorlarlar.
    Piller neden bozulur?
    Pilin içinden yüksek akım geçirdiğinizde piller ister istemez ısınacaktır. Şarj İşleminde ısının ortaya çıkmasında 2 parametre vardır. Pile uygulanan max. Gerilim ve pilden geçen akım miktarı. İşte bu noktada eğer şarj cihazında pillerin ısısını doğru-dürüst ölçebilen bir sensör yoksa bu iş pilin patlamasına kadar gidebilecektir. Patlamasa bile 2.ya da 10. belki 15. şarjda pillerinizin içindeki kimyasallar (+) kutup etrafındaki deliklerden beyaz köpükler halinde taşacak ve içindeki elektrolitte azalacak ve kalanda sertleşip özelliğini kaybederek 2 kutup arasındaki iç direnç anormal artacaktır. Bu direncin artması da pilin veriminin düşmesi ve bir noktadan sonrada şarj tutamaz hale gelmesi demktir.. Pillerin max. ısı sınrı 40-45oC dir ama bu sınırın hiçbir zaman 35oC'yi aşması istenmez.
    BÖYLECE PİLLERİN ZAMANLA ESKİ VERİMİNİ VERMEMESİ NEDENLERİNDEN BİRİNİ DE ANLATMIŞ OLDUK
    quote:

Orjinalden alıntı: mbbilici

pillerin AT-998 her kapasiteden pili 1000 mA ile dolduruyor. bu kullanma kılavuzundan ve pillerin epey ısınmasından da belli. her jarj işleminde 1000 mA ile dolma durumu piller için zararlı değil mi bülent abi. kısa sürede elden çıkarmayalım pilleri?

• bülent bey! ben daha önceden kullanmakta olduğum üzerinde 1200 ma yazan camelion pilleri yeni AT-998 ile şarj ettim şarj esnasında en az 45 derece ısındılar sonra kullanma kılavuzunda AA piller 1000 ma, AAA piller ise 500 ma ile şarj olur türünden bir ibare gördüm, normalde benim piller için 250 ma daha uygun bir şarj akımı diye düşündüm. cihazın yuvalarına büyük pil koyarken ittirmek zorunda kaldığımız kızakları inceledim cihazı acarak tabi. kızaklara koordineli küçük sviclewr var, büyük pil koyunca, kesik kesik verilen akımın darbe süresi uzuyor yani sviç kapalı devre olduğunda. bu sırada 1000 ma değil 600 ma kadar bir akım gösteriyor dijital avometre. darbe süresinin uzadığını ise el feneri ampulunü jarja bağlayınca her iki durumdaki yanma sönme sürelerinden anlıyorum.

daha sonra aynı pilleri boşaltıp tekrar şarj ettim. bu sefer pillein üzerine dijital oda termometresi koydum ısı 45 dereceye kadar ulaştı. bu demek oluyor ki piller tehlikede.

bunun üzerine ben AAA piller için görev yapan sviçleri devre üzerinden söküp devrenin diğer tarafına aynı deliklere bağladım görevlerini eskisi gibi yapıyorlar ancak cihazın alt tarafına açtığım delikler sayesinde sviç çıkıntıuları cihazın alt düzleminin dışına çıkmış oldu. bu sayede cihazın altını boşluğa getirerek AA pilleri daha az süreli darbelerle doldurabiliyorum. bu şekilde piller 30 dereceden daha fazla ısınmıyor. tabii ki şarj süresi uzuyor. eğer cihazı eski şarj şekli ile kullanmak istersem yani hızlı şarj gerekince cihazı düz bir zemine koyuyorum ve svicler basılmış oluyor. nasıl sizce boşuna mı uğraşmışım. yaptığım değişikliğin resimlerini aşağıda vermeye çalıştım.

http://img66.imageshack.us/my.php?image=r0013696ph1.jpg
    http://img505.imageshack.us/my.php?image=r0013695qd4.jpg

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mbbilici -- 25 Haziran 2008; 22:32:13 >

• Arkadaşlar bi önceki mesajımda yazmıstım sarj cihazımı ( 120mah. * 2700mah pil ) dün saat 4te şarja koydum ve hala dolmadı galiba taktıgımdada kırmızı ışık yanıyordu hala o ışıkı yanıyor bana 25 saat dediniz fakat 30 saat oldu neredeyse ya ne yapıcam ben ?? :(
  • pillerde ısınma durumuı ne peki.
  • hep aynı ısıdalar aşırı sıcak denmez..
  • oda sıcaklığından biraz olsun farklı iseler doluyor demektir. yoksa bu kadar sürede dolmaları gerekridi. piller çok uzun süre boş kaldı iseler ya da aşırı boşaldıysalar bu gibi şarj başlamama durumu oluyuordu sanırım. yani cihazınızın jarş akımıda düşük olduğundan böyle birşey olabilir. başka bir cihazda bir müddet şarj edip öyle deneyin.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mbbilici -- 25 Haziran 2008; 23:46:56 >
  • Teşekkürler neyse çıkardım artık ne kadar olduysa pf.. morelimde bozuldu .. sağolun ...
  • @mbbilici,
    Mantıken en doğru işi yapmışsınız. Ve anladığım kadarıyla AAA pilleri kendi kızağına oturttuğunuzda yine düşük akımla şarj edilebiliyor. Ancak switch çıkıntıları yine boşlukta olmalı değilmi? İyi düşünmüşsünüz.
    Şu an tam içini hatırlayamıyorm. Eğer cihazın içinde herhangi bir yerde 1x1 cm boşluk varsa ana switch' lerin kart üzerindeki bağlantılarını ince tekli kablolarla 2x3 kontaklı bir mini switch'e taşıyarak cihazın üstünden 500-1000 mA seçenekli hale de getirilebilir. (Bu dediğim konu ettiğiniz switch'ler birer adet bağlantıyı devreye sokuyor yada çıkartıyorsa. Aksi halde switch' i büyütmek gerekir) Dolayısıyla boşluk veya düz zemin seçeneği aramaktanda kurtulabiliriz.
    30 Haziran' da Ankara' dan ayrılıyorum. Yazlıkta hemen bir deneyeceğim.
    Teşekkürler @mbbilici....
    quote:

bülent bey! ben daha önceden kullanmakta olduğum üzerinde 1200 ma yazan camelion pilleri yeni AT-998 ile şarj ettim şarj esnasında en az 45 derece ısındılar sonra kullanma kılavuzunda AA piller 1000 ma, AAA piller ise 500 ma ile şarj olur türünden bir ibare gördüm, normalde benim piller için 250 ma daha uygun bir şarj akımı diye düşündüm. cihazın yuvalarına büyük pil koyarken ittirmek zorunda kaldığımız kızakları inceledim cihazı acarak tabi. kızaklara koordineli küçük sviclewr var, büyük pil koyunca, kesik kesik verilen akımın darbe süresi uzuyor yani sviç kapalı devre olduğunda. bu sırada 1000 ma değil 600 ma kadar bir akım gösteriyor dijital avometre. darbe süresinin uzadığını ise el feneri ampulunü jarja bağlayınca her iki durumdaki yanma sönme sürelerinden anlıyorum.

daha sonra aynı pilleri boşaltıp tekrar şarj ettim. bu sefer pillein üzerine dijital oda termometresi koydum ısı 45 dereceye kadar ulaştı. bu demek oluyor ki piller tehlikede.

bunun üzerine ben AAA piller için görev yapan sviçleri devre üzerinden söküp devrenin diğer tarafına aynı deliklere bağladım görevlerini eskisi gibi yapıyorlar ancak cihazın alt tarafına açtığım delikler sayesinde sviç çıkıntıuları cihazın alt düzleminin dışına çıkmış oldu. bu sayede cihazın altını boşluğa getirerek AA pilleri daha az süreli darbelerle doldurabiliyorum. bu şekilde piller 30 dereceden daha fazla ısınmıyor. tabii ki şarj süresi uzuyor. eğer cihazı eski şarj şekli ile kullanmak istersem yani hızlı şarj gerekince cihazı düz bir zemine koyuyorum ve svicler basılmış oluyor. nasıl sizce boşuna mı uğraşmışım. yaptığım değişikliğin resimlerini aşağıda vermeye çalıştım.

http://img66.imageshack.us/my.php?image=r0013696ph1.jpg
    http://img505.imageshack.us/my.php?image=r0013695qd4.jpg

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bipekkan -- 26 Haziran 2008; 12:24:21 >

• sviçleri alt tarafa çıkarmaktan önce, aynen dediğiniz gibi, hızlı ve normal şarj seçeneği olarak cihazın üzerine almayı planladım. bu durumda çok küçük ve konum değiştirmeyen farklı bir svic kullanmak gerekli idi. ama ne yazıkki hem böyle bir svic bulamadım, hem de cihazın içerisinde üst kısma denk gelecek bir boşluk yok. sadece lcd displeyin yan taraflarına cihazın yanına denk gelen bir yerde boşluk var. ama orası da oraya sviç eklenecek gibi değil. plastik zayıf ve açılma kısmına denk geliyor. cihazı fazla hırpalamadan ancak bu şekilde yapabildim. sadece yavaş şarj için cihazın altını boşluğa denk getirmek yetiyor. bu yavaş haliyle piller çok güzel ılgıt ılgıt şarj oluyor vücut sıcaklığında.
  • arkadaşlar, kuzenim bana 3800 mAh pil isteyip istemediğimiz sordu. pillerin markasını bilmiyorum ama...
    ne dersiniz, tanesi 7.5 ytl ye geliyor..
  • Uzak durun böyle pillerden ve fiyatıda epey abartılı....
    Arkadaşlar bu gün Ankara' dan ayrılacaktım. bir prb. nedeniyle yarın ayrılıyorum. Burhaniye' de imkanlarım dial-up nedeniyle kısıtlı. Bu nedenle sık sık bir arada olamayacağız. Şimdilik hoşçakalın.....
    quote:

Orjinalden alıntı: a197016

arkadaşlar, kuzenim bana 3800 mAh pil isteyip istemediğimiz sordu. pillerin markasını bilmiyorum ama...
    ne dersiniz, tanesi 7.5 ytl ye geliyor..
  • bende canan a85 fotoraf makinası var yaklaşık 3-4 yıllık Kullandığım piller 2100mah lık olup artık çok fazla şarj tutmamaya başladı çabuk boşalıyor Yeni pil alacağım bu makineme 2300 yada 2500mahlık pil alsam herhangi bir zararı olur mu? bide bu şarjı boşalmayan pillerin performansı şarjlı pillere göre nasıl kullanan varmı?
  • kodak Z730 icin sarj cihazina ihtiyacım var...İcinde lion pil var acaba sarj aletinin nerden bulabilirim ve kaca mal olur?
  • VPW 2500 mA pil ve Digital Power DP-817 şarj cihazı nasıldır?
  • bende Canon a720ıs makine var...

4 adet şarjlı pil almayı düşünüyorum hangi marka veya modelini önerirsiniz..(şarj aletim var (ataba marka))

pazla pahalı olmasın 15-20-25 ytl arası olsa süper olur
  • quote:

Orjinalden alıntı: EXIST

bende Canon a720ıs makine var...

4 adet şarjlı pil almayı düşünüyorum hangi marka veya modelini önerirsiniz..(şarj aletim var (ataba marka))

pazla pahalı olmasın 15-20-25 ytl arası olsa süper olur

www.hepsiburada.com
    Ansmann Digital 2850mAh AA Pil (4'lü) Fiyatı - Taksit Seçenekleri
    http://www.hepsiburada.com/productdetails.aspx?categoryid=248&productid=bd97162

beyler bu ürün nasıldır lütfen yorum...

• bence iyi değil. gp recyko öneririm.
  • quote:

bence iyi değil. gp recyko öneririm.

en ucuz nerde link verebilirmisin 4'lü

+tripod ne tavsiye edersiniz...?
  • 
Sayfa: önceki 7778798081
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.