Şimdi Ara

pil yüzdesi sorunu

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
28
Cevap
1
Favori
55.338
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Arkadaşlar, telefon pil yüzdesini yanlış gösteriyor. şarzdan çıkarınca 100 olan oran 85'e kadar iniyor hızlıca. Sonra beklemeye başlıyor. Muhtemelen o aradaki 15'lik oran süresince. Sonra normal bir şekilde iniyor ama aşağılarda benzer bir problem daha yapıyor. Nasıl düzeltebilirim ?

• Yapay Zekanın Yanıtı

Pil Yüzdesi Sorunu: Nedenleri ve Çözümleri

Telefonunuzu şarj ettiğin halde pil yüzdesinin değişmediği veya sabit kaldığı bir sorunla karşılaştıysan, bu durum can sıkıcı olabilir. Bu sorun, çeşitli faktörlerden kaynaklanabilir ve aşağıda en yaygın sorunlardan bazılarının yanı sıra çözümleri bulacaksın:

• Telefon Şarj Oluyor Ama Yüzdesi Değişmiyor: Bu, telefonun pilinin tam dolu olduğu veya şarj cihazının düzgün çalışmadığı anlamına gelebilir. Şarj cihazını farklı bir prize takmayı veya başka bir şarj cihazı kullanmayı dene.
    • Telefon Şarj Yüzdesi Değişmiyor: Bu sorun, pilin arızalı olmasından veya şarj göstergesinin bozulmasından kaynaklanıyor olabilir. Pili kalibre etmeyi veya telefonu yetkili bir servis merkezine götürmeyi dene.
    • Pil Yüzdesi Sabit Kalıyor Samsung: Samsung telefonlarında, "Hızlı Şarj" özelliği etkinleştirildiğinde pil yüzdesinin sabit kalması sorunu görülebilir. Bu özelliği devre dışı bırakmayı dene.
    • Telefon Şarj Göstergesi Bozuk: Şarj göstergesi, pilin durumunu doğru yansıtmayabilir. Telefonu yeniden başlatmayı veya fabrika ayarlarına sıfırlamayı dene.
    • Pil Yüzdesi Sabit Kalıyor Xiaomi: Xiaomi telefonlarında, pil optimizasyon ayarları pil yüzdesinin sabit kalmasına neden olabilir. Bu ayarları "Yüksek Performans" moduna değiştirmeyi dene.
    • Şarj Göstergesi Yanlış Gösteriyor: Bu, yazılım hatasından veya pilin arızalı olmasından kaynaklanabilir. Telefonu yazılım güncellemelerini kontrol etmeyi veya telefonu yetkili bir servis merkezine götürmeyi dene.
    • Telefonun Şarjı Düşmüyor: Pilin arızalı olması veya yazılım hatası nedeniyle telefonun şarjı düşmeyebilir. Telefonu yeniden başlatmayı veya fabrika ayarlarına sıfırlamayı dene.

Bu çözümleri denedikten sonra sorun devam ederse, telefonu yetkili bir servis merkezine götürmen önerilir.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • Arkadaşlar Fikri olan yok mu ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: Dr Geyik Reoman

Arkadaşlar Fikri olan yok mu ?
    Batarya kalibrasyonu yapman lazım hocam
  • quote:

Orijinalden alıntı: Ahmtcnars

Ben bir tane yaptım ama bir işe yaramadı. Tam olarak siz nasıl yapıyorsunuz kalibasyon ?
  • discovery grubunda anlatılmış resim üzerinde onu bulabilirsem atıyım hocam buraya.
  • quote:

discovery grubunda anlatılmış resim üzerinde onu bulabilirsem atıyım hocam buraya.

Ben buldum.

http://forum.donanimhaber.com/m_79612591/f_/key_kalibrasyon//tm.htm#79612591 bundan bahsediyorsunuz galiba ?
    Bunu yaptım ben 100 şarz oldu çıkardım ama dosyayı silmeyi unuttum yüzde 35 te sildim. Ondan mı olmadı acaba ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: gnostikgali

quote:

discovery grubunda anlatılmış resim üzerinde onu bulabilirsem atıyım hocam buraya.

Ben buldum.

http://forum.donanimhaber.com/m_79612591/f_/key_kalibrasyon//tm.htm#79612591 bundan bahsediyorsunuz galiba ?
    Bunu yaptım ben 100 şarz oldu çıkardım ama dosyayı silmeyi unuttum yüzde 35 te sildim. Ondan mı olmadı acaba ?

Evet buydu hocam,bütün adımları baştan deneyin bence

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: gnostikgali

quote:

Ben buldum.

Evet buydu hocam,bütün adımları baştan deneyin bence

Zararı olur mu ? Bazıları kalibrasyon zararlı diyor.

• Kalibrasyon değilde,kalibrasyonu yaparken eğer voltaj dalgalanması olursa işte o zaman sıkıntı olur,kalibrasyon yapmadan önce ki voltaj değerini ve,yaparkenki voltaj değerini karşılaştırın ona göre kalibrasyon yapın,batarya çok gitsin diye,devreleri yakmayın sonra.
  • quote:

Kalibrasyon değilde,kalibrasyonu yaparken eğer voltaj dalgalanması olursa işte o zaman sıkıntı olur,kalibrasyon yapmadan önce ki voltaj değerini ve,yaparkenki voltaj değerini karşılaştırın ona göre kalibrasyon yapın,batarya çok gitsin diye,devreleri yakmayın sonra.

şimdi baktım DU battery den 3,800 civarı yavaş yavaş azalıyor.

ek; şimdi şarz 100 de 100 olunca ilgili istatistik dosyasını sildim sonra şarzdan çıkardım. hızlıca tek tek 91e kadar idir şimdi muhtemelen 85e kadar iner...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Dr Geyik Reoman -- 7 Şubat 2014; 23:56:22 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Dr Geyik Reoman

quote:

Kalibrasyon değilde,kalibrasyonu yaparken eğer voltaj dalgalanması olursa işte o zaman sıkıntı olur,kalibrasyon yapmadan önce ki voltaj değerini ve,yaparkenki voltaj değerini karşılaştırın ona göre kalibrasyon yapın,batarya çok gitsin diye,devreleri yakmayın sonra.

şimdi baktım DU battery den 3,800 civarı yavaş yavaş azalıyor.

ek; şimdi şarz 100 de 100 olunca ilgili istatistik dosyasını sildim sonra şarzdan çıkardım. hızlıca tek tek 91e kadar idir şimdi muhtemelen 85e kadar iner...

Alıntıları Göster
    Sorun çözülmedi arkadaşlar. Başka fikri olan yok mu ?

• quote:

hocam bu ayarlardaki jiroskop kalibrasyonu değilmi ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: bcevq

quote:

hocam bu ayarlardaki jiroskop kalibrasyonu değilmi ?

Alıntıları Göster
    Arkadaşlar en azından pil de mi sorun var telefonda mı buna dair fikri olan yok mu ?
  • Aynı sorun bendede var(general Mobile Discovery)Bütün pil kalibrasyonlarını denememe rağmen sonuç aynı.%75'e kadar normal şarj oluyor,75den sonra 2dakika içinde %100 oluyor.pili kullanırken de %40'a kadar normal %40dan %13'e iki dakikada iniyor ondan sonra normal devam ediyor.Yani bataryanın %25-29luk kısmı dolmuyor.Ama şunu söylüyeyim sorun bataryada değil telefonun pil yüzdesinde,tam 4 adet ayrı ayrı bataryayla demedim sonuç aynı.
  • Konuyu hortlatıcam ama aynı sorun bendede var sarj %35 ten sonra 1 dk da %1e gelip bi süre sonra kapanıyor şarj ederkende %65 ten sonra hızla doluyor batarya değiştirdim kalibrasyon yaptm hala aynı sorunun sebebini bilen varmı ??
  • quote:

Orijinalden alıntı: Marcus3

Konuyu hortlatıcam ama aynı sorun bendede var sarj %35 ten sonra 1 dk da %1e gelip bi süre sonra kapanıyor şarj ederkende %65 ten sonra hızla doluyor batarya değiştirdim kalibrasyon yaptm hala aynı sorunun sebebini bilen varmı ??

Konuyu ben de hortlatayım.Aynı sorun bir yakınımda var.
    Yok mu bu konuda tecrübesi olan.Yeni pille de denendi sonuç aynı maalesef
  • Bende hortlatim galaxwin
  • Arkadaşlar sorun yasayanlar konuyu hayata döndürmüş. Basligi actigim zamandaki telefonumda bu sorunu hic cozemedim. İsterseniz farkli rom deneyin. Baska da yolu yok.
  • merhaba, benim telefonumda da pil yüzdesi %100'den %80'lere çok hızlı iniyor. Buna alıştım artık. dün ise kendi kendine saati geri kalmış! alakasız bir saat gösteriyordu. kapatıp açıldıktan sonra düzeldi.
    samsung galaxy s4.
    sizce sorun pilde mi? telefonda mı?

yardımlarınız için çok teşekkürler
  • Sorun pilde büyük ihtimalle (eğer şarj giriş yeri sorunlu değilse) orijinal batarya 50 tl telpada,
    Orijinal 2-4 yıl sahte 6ay-2 yıl gider sonra aynısı başlar yine.
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.