Şimdi Ara

Pil Şişmesi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
18
Cevap
1
Favori
11.713
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Macbook air in içindeki pil şişti, çıkartıp bir süre beklettim biraz inmiş, şişlik hava gibi.. biraz patlatıp havasını alsam kullanmaya devam edebilir miyim kullanmamalı mıyım? ne yapmalıyım? bir ara dolapta pilleri şoklamaktan bahsediyorlardı dondurucuda filan?

• pil şiştiyse bitmiş onun işi dandik pil mi takıyor ki apple neyse. yeni pil almaya bakın ömrünü doldurmuş.
  • sürekli şarjda tutmuşsun cihazı o yüzden şişmiştir. Yeni bir pil al kullanmaya kesinlikle devam etme!
  • sakat dostum yenı pıl al
  • Dostum evi patlatirsin pil isi ciddi istir gonder servise bedava yapabilirler
  • dostum hehe tam turk işi havasını alma fıkrı
  • millet birde cahil cahil yorumlar yapmış, arkadaşım pil şişimesi normal birşey değildir, birgün yatmaya giderken şarjda bırakırsın evin yanar sende içinde yanarsın, acilen servise götür o cihazı!
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: CoMeR

sürekli şarjda tutmuşsun cihazı o yüzden şişmiştir. Yeni bir pil al kullanmaya kesinlikle devam etme!

Böyle bir şey var mı gerçekten? Ben şarjda tutarım sürekli bilgisayarlarımı.
  • quote:

Orijinalden alıntı: masterm1nd

quote:

Orijinalden alıntı: CoMeR

sürekli şarjda tutmuşsun cihazı o yüzden şişmiştir. Yeni bir pil al kullanmaya kesinlikle devam etme!

Böyle bir şey var mı gerçekten? Ben şarjda tutarım sürekli bilgisayarlarımı.

Sürekli şarjda tutmak pil şişmesine neden olmaz. Zaten pil sürekli şarj olmaz, yeşil yanıyorsa şarj sona ermiş demektir. %95'in altına düştüğünde şarj eder.

Yalnız, pilinizi kullanmadığınızda ömrünün uzun olacağını sanmayın. Pil bir sarf malzemesidir ve belirli bir ömrü vardır. Pille kullanmaya hiç ihtiyacınız olmasa bile 2-3 ayda bir tamamen boşalana ve bilgisayar kendini kapatana kadar kullanıp kapalı durumda 4-5 saat beklettikten sonra dolana kadar devamlı şarj etmeniz önerilir. Bu sürede bilgisayarınızı kullanabilirsiniz. Buna pil kalibrasyonu deniyor.

• Evet o yöntemi Apple kendi sitesinde ayda bir yapılması için öneriyor. Ben de zaten sürekli şarjda kullanmıyorum ama örneğin geceleri uyku modunda şarjda bırakıyorum. Bir de yanılmıyorsam %100 şarjdayken pili hiç kullanmıyor, elektriği direk adaptörden alıyor değil mi?
  • otomatik batarya gücü keser tam dolduğunda devamlı fişte kullanamak zararalıdır doğru bir kanı değildir makine sağlığı açısından batarya ile fişte kullanmak gerekir elektrik gidip gelmelerinde makinenin durumu iyi olmayabilir burda gücü dengeleyen bataryadır elektrik kesildiği anda jeneratör gibi devreye girer geldiğinde azalmış olan şarzını doldurur tekrar güç keser. öyle bir sıkıntı olsa bazı leptoplarda batarya sabittir ultrabooklarda bunları görmek lazım.
  • quote:

Orijinalden alıntı: masterm1nd
    Evet o yöntemi Apple kendi sitesinde ayda bir yapılması için öneriyor. Ben de zaten sürekli şarjda kullanmıyorum ama örneğin geceleri uyku modunda şarjda bırakıyorum. Bir de yanılmıyorsam %100 şarjdayken pili hiç kullanmıyor, elektriği direk adaptörden alıyor değil mi?

Şarj adaptörü takılıysa pilin şarj yüzdesi ne olursa olsun adaptörden beslenir. İlginç, ben de sizin yaptığınızın tam tersini yapıyorum, gece uykuda adaptörsüz bırakıyorum, fırsat bu fırsat bari uykudayken pilden beslensin diye.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ocaklilar -- 29 Şubat 2012; 22:40:22 >
  • Pilin şişmesi... Bence kullanmayın ne olur ne olmaz Allah muhafaza.
  • Bu macbook kaç yıllık? eğer garantisi varsa yenisini talep edin. yoksada bu pili bir daha kullanmayın, şişen pil kimbilir daha neler yapar..
  • malesef pil şişmesi hafife alınacak bir olay değil , bence bir an önce yenisi ile değiştirin ,,
  • ilk seri macbook airlerden... durup dururken birden sismesi normal gelmedi soktum bende, pil kenarda duruyor, adaptorle kullaniyoruz makinayi simdilik...sarjdan alinca kapaniyor haliyle :).. ne yapacagimi bilemedigim icin eski sismis pili de atmadim ama makinaya takili degilken de bir tehlike arz edecek ise cope filan atayim ya da bilemedim ne yapayim... garantisi bittigi icin birsey yapmiyorlar, yeni pil siparis edecegim ebay uzerinden filan...
  • nerazzuri kullanıcısına yanıt
    Merhaba, konu çok eski ama pilleri çöpe atmaktan bahsedildiğini görünce yazma gereği duydum: Atık pillerin çevreye ve dolayısıyla bize ne kadar zararlı olduğunu artık bilmeyen kalmamıştır diye umuyorum. Evinizde bir atık pil kutusu yapıp (ben Pringles kutusunu yaptım) arada bir marketlerdeki atık pil kutularına boşaltabilirsiniz. Çok severek takip ettiğim bir ağabeyimin şu sözünü de paylaşmak istiyorum:

• KONUYLA ALAKALI DURUMU VİDEOLU ANLATTIK
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.