Şimdi Ara

pil ömrü uzatma!!! (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
44
Cevap
0
Favori
19.943
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • quote:

    Orjinalden alıntı: atikanatasoy

    arkadaşlar eğer evinizde ya da laptopu kullanacağınız yerde kesintisiz güc kaynağı varsa pil'i çıkartın, cünkü bu piller kimyasal tepkime sonucu elektriği ortaya cıkartıyorlar, ve kullandıkça icindeki kimyasallar özelliğini kaybedebiliyor. o yüzdfen kgk olduğunda pili çıkartıp prize takmanızın getirisi olacaktır, ama kgksiz kesinlikle önermiyorum büyük paralar verdiğiniz bilgisayarınızı riske atmaya değmez




    Ya çok kurcalama taraftarı değilim artık pil ölürsede yenisini alırız olur biter bize paraya mal olur ama olsun
  • quote:

    Orjinalden alıntı: aglc

    Selam
    Yahu arkadaşlar bende laptopu alalı daha 3 ay falan oldu pil süresi 3 saat 15 dakika giderken şimdi 2 saatten fazla gitmiyor.Ne yapmam lazım bilen var mı?Garantiye falan götürsem değiştirirler mi acaba? Batarya garanti kapsamına giriyor mu?Düşüncelerinizi bekliyorum.Selamlar........




    Hangi marka bilmiyorum ama 6 ay yani 2 yıl falan vermiyolar :)
  • quote:

    Orjinalden alıntı: taz333

    Okadar para verecem notebook alcam bide bataryasını takmıyacam


    Ben de o kadar para verdim 5610Z aldım. Pili takılı olarak kullanıyordum ve şu anda elektrik takılı olmadan pilde 40dk dan fazla dayanmıyor, hem de güç tasarrufu modunda.

    Bu bataryada mı bir sorun var anlamadım.

    Benim de bir sorum olacak, Acer için batarya alırken pildeki hangi özelliklere dikkat etmem gerekiyor. Yani 11.4 olan voltaj değerine mi yoksa 4000mah olan yere mi? Ve nereden temin edebilirim?
  • adaptör ve pili aynı anda kullanınca pilden akım geçmediği belirtilsede,
    pilin ömrü ciddi oranda azalıyor..
    eski makinem 2 yılda 5 dk ya indi..

    yeni makinemde ise bili kenara koymayı düşünüyorum...gerekirse kullanırız..voltaj düşmesi olayına gelince..

    makine 2 yıl garantili..

    2 yıldan sonra düşünürüz.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi GOKMENM -- 4 Mayıs 2008; 15:12:49 >
  • quote:

    Orjinalden alıntı: tahir2023

    Belki geç oldu ama yine de yazmak istedim birkaç cümle.
    Evde kullanıyorsan genelde kesinlikle uzun ömürlü olmasını istiyorsan tabiki bataryasını çıkart bir kenara koy. dışarda işin olduğunda takarsın ihtiyaç halinde. Bunu ben de eski dizüstümde uyguladım ve sonucunu bizzat yaşayıp gördüm. ama ilk başlarda bu dizüstüdür kardeşim aldıysam taşınabilir olacak oraya buraya götürecez elbette batarya da varsın takılı kalsın diyordum yani o zaman dizüstünün mantığına ayrıkı hareket ettiğimi düşünüyordum ayrıca bataryayı haznesine çıkar tak çıkar tak yalama olacak birgün diyordum. ama bu endişelerimin hiçbiri başıma gelmedi. bataryam gayet güzel neredeyse aldığım günkü gibi hala sağlam.

    bataryanı tak ve windows ortamında herhangi bir işlem yapmadığın esnada pil göstergesinin yüzde60 doluluk oranına sahip olduğu seviyede bilgisayarını kapat ve bataryasını çıkartıp bir kenara koy. lazım olduğunda takarsın ve bu da hiç zahmetli bir iş dizüstünün taşınabilirlik mantığını sekteye uğratan bir muamele değil. Bunu bir dene derim çok işe yarar.



    Arkadaşlar bende 5920G kullanıyorum aynen bende bu işlemi yapıyorum ve pil omru inanılmaz arttı. Tavsiye ederim ve şunu da belirteyim, pilsiz kullanımlarda olası bir voltaj bozuklugunda notebooklara birsey olmaz cunku arada adaptor var. Sevgiler...




  • quote:

    Orjinalden alıntı: GOKMENM

    adaptör ve pili aynı anda kullanınca pilden akım geçmediği belirtilsede,
    pilin ömrü ciddi oranda azalıyor..
    eski makinem 2 yılda 5 dk ya indi..

    yeni makinemde ise bili kenara koymayı düşünüyorum...gerekirse kullanırız..voltaj düşmesi olayına gelince..

    makine 2 yıl garantili..

    2 yıldan sonra düşünürüz.

    voltaj düşmesi ya da yükselmesi sonucu pc nizin anakart vs. si yanarsa garanti kapsamına girmez garantiye güvenmeyin yani
  • simdi kafam karıstı

    laptopu pillimi kullansak pilsiz mi?
  • Arkadaşlar ben kimseye sormadan direk servise gittim ve oraya sordum.Onların dediği pili şarj et sonra çıkar 1 hafta pilsiz kullan sonra yine pili tak ve sürekli böyle .Bence azıcık zahmet girin tak çıkar tak çıkaar merak etmeyin yalama yapmaz.Bu arada voltaj dengeleme hadisesinde çok yanlış bilgiler var .Voltajı dengeleyen alet şarj kablosunun üstündeki o KOCAMAN şey. Dediğiniz işi pil yapacak olsaydı ne diye okadar büyük bi şeyi koysunlar o bir dengeleyici(düşürücü).Siz sadece pil yokken elektrik kesilmesinden korkun
  • notebookta çok önemli çizimler yapıyorum. zaten notebook almamın bir sebebide bilgilerimi her zaman yanımda taşımak ve kesintisiz olarak kullanabilmek. şimdi çok önemli bir çizim yaptığım anda elektrikler giderse ben ne anladım bu işten. sürekli evde kullananlar için batarya bozulmuş yada bozulmamış zaten farkeden bişey olmaz.. alın bi tane yedekte dursun ne olcak. benim cep telefonumun bile bir tane yedek pili var..
  • arkadaşlar, benim kullanım kılavuzunu okuyup anladığım üzere pille ilgili şu yanlış ya da doğru bilgilere ulaştım..ve kafam karıştı. kılavuzda böyle yazıyor yani hepimizin bilgisayarında bulunan user guide da..

    pil ile ilgili acer kullanım kılavuzu (pcdeki user guide'dan)

    "Pil koşullandırma işlemini izleyerek, pilinizi mümkün olan en yüksek şarjı kabul etmeye koşullandırırsınız. Bu prosedürlerin takibini aksatmak pilin en yüksek düzeyde şarj olmasına engel olacaktır ve ayrıca pilin etkin ömrünü kısaltacaktır.

    Ayrıca, aşağıdaki kullanım şekilleri de pilin kullanım ömrünü olumsuz yönde etkiler.

    • Bilgisayarı pil içindeyken AC gücünde kullanmak. Sabit AC gücü kullanmak isterseniz, tam dolduktan sonra pil kutusunu çıkarmanız gereklidir.

    • Pili mobil kullanım için korumak amacıyla mümkün olduğunca AC gücünü kullanın.

    • Yukarıda tanımlandığı gibi pili sonuna kadar doldurmamak ve boşaltmamak.

    • Sık kullanım; pili ne kadar çok kullanırsanız ömrü o kadar kısa olacaktır. Standart bir bilgisayar pilinin ömrü yaklaşık 300 şarjdır."

    hala emin değilim ya, pille mi kullansam yoksa pilsiz mi? elektrik kesilmesi problemim yok diyelim, pili çıkarıp bi kenara koysam, belirli periyodlarla doldur boşalt yapsam, 1-2sene sonra pil süresinde bbi değişiklik olur mu yoksa ne yaparsam yapayım 1-2 sene yeni bir pil almak zorunda mı kalacağım??




  • quote:

    Orjinalden alıntı: G0G0

    notebookta çok önemli çizimler yapıyorum. zaten notebook almamın bir sebebide bilgilerimi her zaman yanımda taşımak ve kesintisiz olarak kullanabilmek. şimdi çok önemli bir çizim yaptığım anda elektrikler giderse ben ne anladım bu işten. sürekli evde kullananlar için batarya bozulmuş yada bozulmamış zaten farkeden bişey olmaz.. alın bi tane yedekte dursun ne olcak. benim cep telefonumun bile bir tane yedek pili var..


    +1

    Bende web tasarımı yapıyorum. Bir anda elektrik gitse tüm işlerim aksar yedek olarak bir tane alıcam bende hatta bu 9-cell olacak.
    Ömrü azaldığı tükendiği anda 9-cell'i takarım kullanırım laptop'a o kadar para veriyoruz biraz daha verip pil alırım olur biter.

    Sonuçta ben laptop'u taşınsın dışarda kullanayım ayrıca evde bile fişten bağımsız en az 2 saat kullanayım diye alıyorum.
    Ayrıca 2 seneye kalmaz eskiyor laptop(benim ihtiyaçlarıma göre) ne farkeder pil 1 senede ömrünü doldursun.




  • Benim ki Acer 1950, bende evde kullandigim surelerde pilini cikarmayi dusunmustum ama laptopu zeminde yukarda tutan 4 ayaktan birisi pilin uzerinde, yani pili cikardigimda dengesi bozuluyor..
  • quote:

    Orjinalden alıntı: fallen_angel17

    Benim ki Acer 1950, bende evde kullandigim surelerde pilini cikarmayi dusunmustum ama laptopu zeminde yukarda tutan 4 ayaktan birisi pilin uzerinde, yani pili cikardigimda dengesi bozuluyor..


    Al bir tane oyuncak araba (otobüs minübüs daha iyi olur) hele tekerlekleri de lastikse hiç de kaymıyor koy boşta kalan pilin yerine hem laptop biraz havaya kalkıyor fan için hava alması ve vermesi(kısacası soğuması) kolaylaşıyor.
  • 1.5 sene oldu alalı.pili hiç çıkartmadan kullandım.ve şuan bitkisel hayatta

    pil tam dolu olsa bile hemen yarıya düşüo ve bikaç dk sonra düşük pil uyarısı veriyo.
    uyarıdan sonra bir müddet daha kullanabiliyosun tabi. ışığın kapattığımda rahat 15 dk açık kalabiliyo.
  • bende bu konu hakkında cok arastırma yaptım ve pılı cıkarmadan kullanmaya karar verdım 1.nedenı pıl takılı degılken voltaj degısımlerınde ve elektırık kesılmelerınde kesınlıkle bısey yanıomus ve yukarda da yazdıgı gıbı mıllet 100 ytllık pıl yuzunden laptop tan oluyorlarmıs okuduklarımda boleydı..2.sı pıl ı ılk sarjdan sonra sureklı arada sırada pılıde kullanın sonra full doldurun ve normalde de hep tam bosaltın tam doldurun kesınlıkle yarım doluyken cıkarmayın tam bosalmadan da fıse takmayın en onemlı konulardan bırı..3.su ıse hep aynı voltajda kullanmaya dıkkat edın pılı ve bılgısayarın fısteyken ısısına bakmayın ve yuksek performans pıldeykende genelde ılk seferde ve cogunlukla hangı guç secenegınde kullandıysanız hep aynı sekılde kullanın ...ısınma hıc bı zman sorun olmaz cunku son teknolojılerde bılgısayarlar ısıya dayanıklı kı zaten haddınden fazla ısınırsa da kendı kendını kapatıyor ...bunlara dıkkat edersenız uzun sure kullanabılırsınız..bende acer ın 5920g modelı var .8 hucrelı pıl guc tasarrufunda 3 ,3 bucuk saate yakın(yolda fılm dizi ızlemek ıcın kullanıorum),dengelı secenegınde de 2bucuk saat gıdıyor ....yınede ben bu konu hakkında sureklı arastırıorum ...yenı bı bılgı elde edersem bılgılendırırım




  • Arkadaşlar bu konuyu aslında mantıklı düşünerek de bir sonuca bağlayabilirsiniz.Şöyle ki:
    Bir şey ne kadar fazla kullanılırsa o kadar çabuk eskir bu maddenin tabiatında vardır.Aynı şekilde hiç kullanılmazsa da Başka sorunlar çıkabilir(çalışmayan demir pas tutar misali).Sürekli pilinizi şarj edip boşaltırrsanız pillerin belli şarj edilme limitleri vardır bu limit erken dolar ve verim gitgide düşer.Sürekli şarjda kullanmakta ole yada bole pili yine de kullanmak demktir.Eğer kesintisiz güç kaynağınız varsa bence pilinizi çıkartın ve 1-2 haftada bir şarj edip kullanın. Pili çıkardığınızda tam dolu olarak çıkarmayın.Bu durumu yeni bir şarjlı pil yada cep telefonu bataryası aldığınızda da görebilirsiniz.Fabrikasyon olarak hiçbir pil tam dolum yapılarak gelmez.Tam dolu bekletmenin sakıncaları var demkki. Şarj adaptörü adı üstünde zaten adapte etmek yani uyumlu hale getirmek, oda cihazı elektirik dalgalanmalarına karşı korur görevi sadece pili şarj etmek değildir.Ama çok düşük voltaj geldiği zaman şebekeden adaptör voltajı aarttıramaz.Yüksek gelse düzenler ama çok düşük te sorun yapabilir. O yüzden pilsiz kullanacaksanız kesintisiz güç kaynağına bağlayın. Ha şuda doğrudur benim çok param var yılda 2 tane pil alırım uğraşamam diyosanız o daha güzel bir çözüm.Herkesin pilsiz kullanmayın lafına da aldırmayın çünkü pil bitecekki milett de pil satsın.




  • selam arkadaşlar

    Tüm acer serisine xp kurmak istiyorsanız yardımcı olabilirim aşağıdaki linkten hp serisine bakınız sizin pc nizin modeli varsa xp kurmakta yardımcı olalım.


    acer Serisi marka ve modeller bakmak için tıklayınız
  • quote:

    Orjinalden alıntı: deryacom

    1.5 sene oldu alalı.pili hiç çıkartmadan kullandım.ve şuan bitkisel hayatta

    pil tam dolu olsa bile hemen yarıya düşüo ve bikaç dk sonra düşük pil uyarısı veriyo.
    uyarıdan sonra bir müddet daha kullanabiliyosun tabi. ışığın kapattığımda rahat 15 dk açık kalabiliyo.


    1.5 seneyi geçti. hiç pili sökmedim. Pil + fişte kullandım.

    Bataryam aynen sıfır aldığım gündeki gibi.

    Yeni asus aldım. onda da aynı şekilde kullanacağım elbette.
  • arkadaşlar olayı özetleyim pil tam dolunca prizi kullanmayın pil yıpranır pil azalınca prizle kullanın hatta %1 lere düşmesini bekleyin böylelikle ne pc nize nede pilinize bişey olur
  • li-on pillerde tam deşarj pilin ömrünü yer. bu arada pilin tam olduğu olduğu sırada üzerinden akım geçmez fakat geçmese bile uzun süre (bir kaç günden bahsediyorum) tam dolu olarak durması pile yine zarar verecektir.
    li-on pilleri bir süre kullanmayacaksanız %25-30 doluluk oranında saklamak lazım.

    not: ni-mh pillerde deşarj yapılabilir hatta ii de olur. fakat o tip laptoplar piyasada yok artık.
  • 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.