Şimdi Ara

Pil konusunda yardımınıza ihtiyacım var

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
8
Cevap
0
Favori
101
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • arkadaşlar fotoğrafta gördüğünüz pil çok eski bir kamera pili. Pil tamamen bitik durumda hiç çalışmıyor.
    İstanbul da bu pili çok aradım ancak bulamadım, hatta bir dükkan sahibi bu pilden satıyoruz sonra adam çalışmıyor diye geri getiriyor, o kadar eski ki rafta satılmayı bekleye bekleye pil bitmiş.
    Şimdi size sorum ben bu pili nasıl tamir edebilirim. Aliexpress de çok pil çeşidi var ama bendeki bataryanın içinde 5 pil var. Üzerinden 2.400 mah 6V yazıyor. Ben aliexpress teki hangi pillerden kaç tane almalıyım ki kamerama zarar vermeden çalışsın?

Örnek aliexpress de 1.2 Volt 1300mah 5 pil alıp lehim yapsam toplamda 6 V 6500 mah yapar. Bu kameraya zarar verir mi?
    Siz ne önerirsiniz?
    https://tr.aliexpress.com/store/product/new-arrival-for-2017-2PCS-a-set-Sub-C-SC-battery-1-2V-1300mAh-Ni-Cd/1155098_32803866595.html?spm=a2g10.12010612.0.0.5629e3e4nJDm12

Pil konusunda yardımınıza ihtiyacım var

• Pillerin seri bağlı ve kapasiteleri 2400mA, bir araya gelerek 6v elde ediliyor, Ni-Cd aynı tip ve boyuttaki pilleri bulup aynı yapıyı yapacaksın olacak. Bazı elektrik toptancıları hem pil satıyor hem de puntalıyor. Kolay gelsin.
  • mavi-kaplan M kullanıcısına yanıt
    piyasada o boyutta 1300 mah'den aşağı Ni-cd pil yok
    şuan en düşük 1300 mah pil var bunlardan 5 tane 1.2 V pili birleştirdiğimde en az 6500 mah oluyor, bu kameraya zarar verir mi?
  • Bir adet sıfırı okumuyorsun sanırım 2.400mA bir de böyle yazam belki farkeder :), tekrar ediyorum piller seri bağlanacak dolayısıyla akım artmaz volt artar ancak, paralel bağlanırsa tersi geçerli volt artmaz akım artar!

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mavi-kaplan -- 28 Ocak 2018; 15:7:6 >
  • mavi-kaplan M kullanıcısına yanıt
    ben pilin ters mi düz mü bağlanacağını sormuyorum ki, dur bir de şöyle sorayım
    bu güne kadar 2400ma ile çalışan kameraya 6500ma ile çalıştırırsam kameraya zarar verir mi?
  • quote:

Orijinalden alıntı: Musab

ben pilin ters mi düz mü bağlanacağını sormuyorum ki, dur bir de şöyle sorayım
    bu güne kadar 2400ma ile çalışan kameraya 6500ma ile çalıştırırsam kameraya zarar verir mi?

Risk de mal da senin tehlikeye atmak isteyebilirsin tabi ki. Ben anlatamıyorum galiba 6500 elde edemiyorsun ki nerden veriyorsun bu akımı. Neyse ben çekildim bu konudaki son mesajım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mavi-kaplan -- 28 Ocak 2018; 16:9:2 >
  • Seri bağladığınız piller asla 6500 mAh etmez.
    Seri bağladığınızda sadece voltajlar toplanır (1.2+1.2+1.2+1.2+1.2), akım tek pilin akımı kadardır. Yani sizin elde edeceğiniz yeni pil 6 volt 1300 mAh olacaktır.

Amper zorla cihaza verilemez, amper cihaz tarafından çekilir.
    Amperin ne kadar çekileceğini cihaz belirler. Siz oraya 100.000.000.000 mAh pil de bağlasanız yine cihaz kendi ihtiyacı kadar çekecektir.
    Bu elde edeceğiniz yeni pilin 1300 mAh olması diğer 2400 mAh'lik pilin yarısı kadar süre dayanacağını gösterir.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Yardımlarınıza ihtiyacım var
    11 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Bu gayet açıklayıcı oldu ve pil alıp bağlama işinden vazgeçtim.

Kameraya adaptör alıp öyle çalıştırmayı deniyeyim

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.