Şimdi Ara

PİKAP TAVSİYESİ (11. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir (1 Mobil) - 3 Masaüstü1 Mobil
5 sn
1.184
Cevap
34
Favori
121.670
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 910111213
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

ilandaki dual hs 152 model pikabın üzerinde otomatik belt drive yazıyor o yuzden öyle söyledim.işin teknik boyutuna hakim değilim belkide oradaki otomatik ifadesi bizim kastettiğimiz manada baslata basınca ignenin plaga kendiliğinden oturup calmaya baslaması ve de sonunda tekrar yerine dönmesi olmayabilir.ben otomatik derken bunu kastettim esasen.

• quote:

Orijinalden alıntı: sylar_1

https://www.sahibinden.com/ilan/ikinci-el-ve-sifir-alisveris-ev-elektronigi-ses-sistemleri-dual-hs_152-anfili-pikap-300402053/detay
    ilandaki dual hs 152 model pikabın üzerinde otomatik belt drive yazıyor o yuzden öyle söyledim.işin teknik boyutuna hakim değilim belkide oradaki otomatik ifadesi bizim kastettiğimiz manada baslata basınca ignenin plaga kendiliğinden oturup calmaya baslaması ve de sonunda tekrar yerine dönmesi olmayabilir.ben otomatik derken bunu kastettim esasen.

Otomatik belt drive pikap mümkündür, vardır.
    Google'da "belt drive automatic turntable" yazın gelecektir.

Yalnız pikabın otomatik oluşu ses kalitesini olumsuz etkileyen bir faktördür.
    Örneğin plağın sonunda plağın sonunun geldiğini anlayıp otomatik kalkmasını sağlayan mekanik bir düzenek vardır. Bu düzenek plağın sonlarında kola bir sürtünme uygulamaya başlar ki ses kalitesi açısından iyi değildir. Bu düzeneğin optik olması halinde bu dezavantaj olmayabilir. Ama neticede en basit en güzeldir.

• Kursun_ kullanıcısına yanıt
    değerli dostum peki bu özelliğin olup olmadıgını bir pikapta nasıl anlıyacagız.yani bu sistememe ne deniyor optik bilmem ne gibi? çağdaş bi turntable almaya karar verdiğimi varsayarsak başlıca ne gibi özellik bakmamız gerekiyor.amacım 60-80 yılları lp ve 45 liklerini dinlemek.tas plaĞı bu segmentteki turntable ların cogu desteklemiyor galiba.pikap butcesi olarak 2000-3000 civarına cıkabilirim kaliteyi yakalamak icin.aslında pioneer plx 1000 harika bi secenek gibi duruyor ama işin içine amphi ve hoparlör de dahil olunca pek altından kalkamam gibi duruyor.onu fiyatına bi sistem toplayabilirim gib geliyor
  • quote:

değerli dostum peki bu özelliğin olup olmadıgını bir pikapta nasıl anlıyacagız.yani bu sistememe ne deniyor optik bilmem ne gibi? çağdaş bi turntable almaya karar verdiğimi varsayarsak başlıca ne gibi özellik bakmamız gerekiyor.amacım 60-80 yılları lp ve 45 liklerini dinlemek.tas plaĞı bu segmentteki turntable ların cogu desteklemiyor galiba.pikap butcesi olarak 2000-3000 civarına cıkabilirim kaliteyi yakalamak icin.aslında pioneer plx 1000 harika bi secenek gibi duruyor ama işin içine amphi ve hoparlör de dahil olunca pek altından kalkamam gibi duruyor.onu fiyatına bi sistem toplayabilirim gib geliyor

Pikap için 2-3 Bin TL ayırdıysan al temiz bir 1210 kurtul

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• sylar_1 S kullanıcısına yanıt
    Örnek bu linkteki ilan gibi mesela

• quote:

Otomatik pikaplarda plak sonu optik sensörü olan spesifik bir model bilmiyorum. Sadece mümkün olduğu için açık kapı bırakmak adına yazdım. Ancak olsa da, değer mi dedirtecek bir fiyatta olabilir.

Bence plak dinlemeyi özel kılan da bu önemseme, tören havası...
    Internet radyo veya media player dinlemekten ayıran, kendinizi tamamen dinlemeye vermenizi talep eden bir özellik.

Pioneer PLX-1000'i çeşitli kartuşlarla (Shure SC35C, V15 Type IV, Audio Technica AT-F7) kullanıyorum.
    Bir Technics 1200 serisi veya Pioneer PLX-1000'i kaliteli bir ampli ve hoparlörler ile dinlerseniz inanın bir daha flac dahi dinlemek istemezsiniz.

Pro kullanım nedeni ile sağlam, içinize sinen bir Technics SL-1200 bulmanız zor.
    Pioneer PLX-1000 zaman zaman kampanya ile 2500 TL'ye bulunuyor. Ben Dikmen Müzik'ten bir kaç ay önce kargo dahil 2489 TL'ye almıştım. O tarihte bu fiyattan satan bir yer daha vardı.n11, sahibinden ve gittigidiyor gibi siteleri takip etmek lazım.

Bir başka seçenek yine bu sitelerden ikinci el bir direct drive bakmak...
    Ben yakın tarihte Sansui SR-525 sattım. 24 saatte 550 TL'den satıldı. Harikulade bir aletti. Böyle fırsatlar bulunabilir.

technics 1200 serisi kendi icinde değişiklik arzadiyo sanırsam.ornegin mk5 otomatikken mk2 galiba değil gibi.aslınnda benimde içime sinen pioneer plx1000 ama bunu almam icin dediğiniz gibi sağlam bir indirim kovalamam lazım. ya da RELOOP RP-7000 gibi bir model hakkında ne düşünürsünüz kalite acısından fiyatı 2500 seviyelerinde galiba.birde pioneer plx1000 alırsam buna uygun güzel bir amfi+hoparlör (pre amfi gerekirmi bilmiyorum)seti bana ortalama olarak bahsettiğiniz flactan vazgecme seviyesine de beniulastıracagını varsayarsak ekstra kac liraya mal olur
  • quote:

technics 1200 serisi kendi icinde değişiklik arzadiyo sanırsam.ornegin mk5 otomatikken mk2 galiba değil gibi.aslınnda benimde içime sinen pioneer plx1000 ama bunu almam icin dediğiniz gibi sağlam bir indirim kovalamam lazım. ya da RELOOP RP-7000 gibi bir model hakkında ne düşünürsünüz kalite acısından fiyatı 2500 seviyelerinde galiba.birde pioneer plx1000 alırsam buna uygun güzel bir amfi+hoparlör (pre amfi gerekirmi bilmiyorum)seti bana ortalama olarak bahsettiğiniz flactan vazgecme seviyesine de beniulastıracagını varsayarsak ekstra kac liraya mal olur

Dediğiniz gibi Technics SL-1200 serisi kendi içinde çok versiyon içeriyor. Bunlar hakkında bilgi şu link'ten alabilirsiniz:
    en.wikipedia.org
    Technics SL-1200 - Wikipedia
    https://en.wikipedia.org/wiki/Technics_SL-1200

Geçenlerde çeşitli kaynaklardan okuduğuma göre Technics'in direct-drive motoru üzerindeki patent haklarının süresinin dolması nedeni ile Çin'de Hanpin adlı bir firma bu motoru OEM olarak üretip çeşitli DJ pikabı üreten firmalara (Reloop, Gemini, AT gibi) satıyormuş. Ne derece doğru bilmiyorum ama Pioneer'in motorunun bu motor olduğunu sanmıyorum.

Ben PLX1000'i özel üretim bir phono preamplisi, A sınıfı bir ampli (2x30W) ve Yamaha NS-1000M monitör hoparlörler ile dinliyorum. Bu hoparlörlerin ne yazık ki 2. el fiyatı bugün 8000 TL. Kaliteli amplifikatör kullanmak kaydı ile bence bu hoparlörlere her fiyat değer. Ama alternatif ürünlerle maliyet sanıyorum toplam 10000 TL altına düşmeyecektir.

sylar_1 S kullanıcısına yanıt
    Thorens TD295 MK IV Modelinde optik sensör vardı sanırım. Pikap manuel başlayıp bitişte optik sensör vasıtasıyla kendiliğinde duruyordu. İlk bakışta iyi bir özellik gibi gözükmesine rağmen, plaklarda bir standart olmadığı için, tıka basa şarkıyla doldurulan plaklarda son parça bitmeden durabiliyordu.
  • Selam arkadaşlar, EUR.1.000,00 bütçe ile sıfır pikap alma aşamasındayım. İmzamdaki Denon PMA-1520 AE ve Ikon 7 MKII ler ile ve belki kısa bir süre sonra da Opticon 8 ler ile dinleyeceğim. Thorens TD-206 ya niyetlendim ve birkaç yerden fiyat aldım. Bu fiyat aralığında (mümkünse daha üstüne çıkmadan) önerebileceğiniz daha iyi ürünler var mı? Arada çok abartı fiyat farkı olmayan ve burada bahsi geçen Pioneer PLX-1000 kullanım ve ses kalitesi açısından daha üst bir ürün müdür? DJ kullanımına yönelik olmasının benim gibi sadece ev kullanımı yapacak biri için bir dezavantajı veya artısı var mıdır? Pikap işine yeni giriyorum ve bu konuda marka/model/özellik bilgim çok kısıtlı. Ayrıca küçük bir ricada bulunacağım. Bu işi bir an önce bitirmek istediğimden ve karar sürecim de kısıtlı olduğundan mümkün olan en doğru bilgiye en kısa sürede ulaşmak istiyorum. Dolayısıyla pratiği olmayan kulaktan dolma bilgilerden ziyade tecrübeli arkadaşlardan tecrübelerine dayalı yorumlar rica ediyorum. Vakit ayıracak arkadaşlara şimdiden teşekkürler.

PMA 1520 AE'deki phono girişleri :

PHONO-giriş (MM): Var
    PHONO-giriş (MC/MM): Var

Edit : Phono girişleri eklendi.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi -Vegass- -- 23 Kasım 2016; 11:21:40 >

• quote:

Orijinalden alıntı: -Vegass-

Selam arkadaşlar, EUR.1.000,00 bütçe ile sıfır pikap alma aşamasındayım. İmzamdaki Denon PMA-1520 AE ve Ikon 7 MKII ler ile ve belki kısa bir süre sonra da Opticon 8 ler ile dinleyeceğim. Thorens TD-206 ya niyetlendim ve birkaç yerden fiyat aldım. Bu fiyat aralığında (mümkünse daha üstüne çıkmadan) önerebileceğiniz daha iyi ürünler var mı? Arada çok abartı fiyat farkı olmayan ve burada bahsi geçen Pioneer PLX-1000 kullanım ve ses kalitesi açısından daha üst bir ürün müdür? DJ kullanımına yönelik olmasının benim gibi sadece ev kullanımı yapacak biri için bir dezavantajı veya artısı var mıdır? Pikap işine yeni giriyorum ve bu konuda marka/model/özellik bilgim çok kısıtlı. Ayrıca küçük bir ricada bulunacağım. Bu işi bir an önce bitirmek istediğimden ve karar sürecim de kısıtlı olduğundan mümkün olan en doğru bilgiye en kısa sürede ulaşmak istiyorum. Dolayısıyla pratiği olmayan kulaktan dolma bilgilerden ziyade tecrübeli arkadaşlardan tecrübelerine dayalı yorumlar rica ediyorum. Vakit ayıracak arkadaşlara şimdiden teşekkürler.

PMA 1520 AE'deki phono girişleri :

PHONO-giriş (MM): Var
    PHONO-giriş (MC/MM): Var

Edit : Phono girişleri eklendi.

Bütçeniz ilk alınacak pikap için fena değil. Ben olsam bu bütçe ile İkinci el fırsatları kovalardım. Tabi sizin tercihiniz. Thorens Td 206 firmanın ünlü td309 modelinin bir alt versiyonu sanırım. Şekli klasik pikap şekli ve tp92 kol yerine Tp 90 kol kullanılmış.

Thorens'in iki handikabı var bana göre, kısa bir süre önce Türkiye temsilcisi değişti, Sigma Elk'den Ertekine'e geçti. Ertekin bu konuda soru işareti. Muhtemelen Pio Plx 1000'ide onlar satıyor. Neyse ikinci handikap fiyatı, bu bütçe ile bir süre önce Td309 alabiliyordunuz, ürüne devamlı surette zam geliyor.

Dj pikaplarının ev kullanımında bir avantajı veya dezavantajı yok, sadece görüntü olarak bir dezavantaj olabilir. Pioneer Plx-1000'e gelirsek, ben kullanmadım ama tipine bakarak söylüyorum Technics 1210'un birebir aynısı sadece bağlantı kablosu ve güç kablosunu sabit kablo yerine değiştirilebilir yapmışlar. İç dizaynı motor aksamı Technics'i yakalar mı, sanmıyorum. Fiyatı ise oldukça yüksek 4.500 Tl civarında, bu fiyat üzerinden iskonto falan yoksa almak delilik olur. Özellikle aşağıda verilen linkteki pikapların ikinci el fiyatına göre;

• simsek07 S kullanıcısına yanıt
    Thorens TD-206 sahibiyim cihazım Sigma çıkışlı Thorens hep € üzerinden satılmıştır.Bende 206-309 arasında kalmıştım geçen yıl alırken ve fiyat farkı 500€ du.Şimdide 500€ hiçbir zaman 206 fiyatına 309 olmadı.Hatta bu fiyatlara artı kdv alırken kdv oranını iskonto yapıyorlar.Şuan da 206-1000€, 309-1500€ bu geçen yılda aynıydı...

Selamlar, dün ilk Sigma'dan Asım Bey ile görüştüm ve geçen yılbaşından itibaren Thorens'i bıraktıklarını öğrendim. Dün netten epey bir araştırmama rağmen yeni tedarikçiyi bir türlü bulamamıştım, bu bilgi güzel oldu teşekkürler.

309 u ben klasik dışı şekli yüzünden liste dışı bırakmıştım kafamda. İkinci eli de pikaplarla ilgili tecrübe birikimimin olmayışı nedeniyle düşünmedim doğrusu. Siz buradan her ne kadar kozmetik, iğne kartuş, motor, model konularında destek olabilecek olsanız da muhtemel arıza, titreşim, tamir veya aklıma gelmeyen başka durumları benim tespit edememe ihtimalim çok yüksek. O yüzden en azından bu kısmı elimine edebilmek için sıfır arayışına girdim.

Gerçi bugün verdiğiniz ikinci linkteki siyah SL-1210 u ben de düşündüm. Hatta akşam iş çıkışında arayarak bilgi alacağım. Bu pikapla ilgili fiyat/performans görüşünüz nedir?

• aydinsakaryali A kullanıcısına yanıt
    Ben de 206 ile 309 un değil de 206/209'un fiyatının yakın ya da aynı olduğunu hatırlıyorum. 2015/2016 yılbaşına doğru Sigma ile bu konuda bir görüşme yapmıştım yanlış hatırlamıyorsam.
  • -Vegass- kullanıcısına yanıt
    206-209 teknik olarak herşeyiyle aynı 209 yamuk birazo yüzden fiyatlarıda aynı.Ama 309 farklı bir cihaz kol zaten farklıda sanırsam motordada bir farklılık var,yapı itibari ile klasik Pikap tipinde değil 209 tipindedir.Birde 206-209 a nazaran 309 500€ kadar daha duygusaldır..

• arkadaşlar uygun fiyatlı technics replikaları hakkında ne düşünüyorsunuz acaba. aynı fiyat aralığında reloop,lenco,dual birebir aynı modeller var. hatta kullandıkları iğne bile aynı. örneğin:
    www.amazon.de
    Reloop RP-2000M – DJ Plattenspieler mit quarzgesteuerten Direktantrieb und Phono-/Lineausgang, (schwarzmetallic): Amazon.de: Elektronik
    https://www.amazon.de/Reloop-AMS-RP-2000-M-rp-2000-m/dp/B00FJY8LGC/ref=sr_1_1?s=ce-de&ie=UTF8&qid=1479969683&sr=1-1&keywords=reloop

www.amazon.de
    Dual DTJ 301.1 USB DJ-Plattenspieler (33/45 U/min, Pitch-Control, Magnet-Tonabnehmer-System, Nadelbeleuchtung, USB Kabel) schwarz: Amazon.de: Heimkino, TV & Video
    https://www.amazon.de/gp/product/B0076Z72RQ/ref=ox_sc_act_title_1?ie=UTF8&psc=1&smid=A3JWKAKR8XB7XF

www.amazon.de
    Lenco L-3808 USB DJ-Plattenspieler mit Direktantrieb - 33/45 U/min - Pitch-Control - Magnet-Tonabnehmer-System - Nadelbeleuchtung - Digitalisierung via PC - Staubschutzhaube - matt grau: Amazon.de: Elektronik
    https://www.amazon.de/Lenco-L-3808-Grey-Digitalisierung-Staubschutzhaube/dp/B014J7QIKA/ref=sr_1_2?s=ce-de&ie=UTF8&qid=1479969921&sr=1-2&keywords=lenco+3808

böyle bir cihaz alsak üzer mi tavsiye edermisiniz? (hatta bu ve yanında daha iyi bir iğne de alınabilir.)

not: link koymayı bi türlü beceremedim kusura bakmayın

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi c.ozan -- 24 Kasım 2016; 9:45:55 >

• aydinsakaryali A kullanıcısına yanıt
    -Vegass- kullanıcısına yanıt
    209 ve 206 yeni ürünler, 4-5 yıl önce td309 900 €+ Kdv'ye satılıyordu diye hatırladım. Yanlış hatırlıyorsam bile en fazla küsurat farkı vardır. Güncel fiyatlarına baktığımızda Euro üzerinden %50 zam gelmiş. Kur artışı falan, %300'e yakın artış var.
    Technics 1210 performans açısından hiç sıkıntı yaratmaz merak etmeyin. Dikkat edeceğiniz nokta, temiz kullanılıp kullanılmadığı. Bu pikaplarda boya ile ilgili bir sıkıntı var, bazı noktalarda boyalar pul pul dökülüyor, bu yüzden kullanıcılar cihazı boyatabiliyor, bu sizi yanıltmasın, kozmetik yapı temiz olduğu anlamına gelmiyor. Kol ve butonları dikkatli inceleyin.
    Bu fiyat kategorisinde önerebileceğiniz başka marka/model var mı? Mesela aşağıda linkini verdiğim Rega RP6 ? varsa bildiğiniz bir Pro-Ject modeli? veya bilmediğim herhangi bir marka/model?

• quote:

Orijinalden alıntı: -Vegass-

Bu fiyat kategorisinde önerebileceğiniz başka marka/model var mı? Mesela aşağıda linkini verdiğim Rega RP6 ? varsa bildiğiniz bir Pro-Ject modeli? veya bilmediğim herhangi bir marka/model?

http://www.dukkanhifi.com/p-2477-Rega-RP6-Pikap.html

Project'in xtension serisini önerebilirim ama bütçenizin üstünde olur sanırım. Xtension 9 ikinci el takip edilebilir, kolay kolay ikinci ele düşmüyor yalnız bunlar. Bu serinin altındakiler hakkında bilgim yok.

Rega pikaplar iyidir. Timpani Adnan Bey ile iletişime geçebilirsiniz.

• tchibo gene indirim yapmış. 449tl yapmış fiyatı. forumdan %23 indirim kodu alıp 345tl ye lenco l90 alabiliyorsunuz ki çok iyi fiyat. benim gibi uygun fiyatlı bişeyler arayan arkadaşlar baksınlar
  • 
Sayfa: önceki 910111213
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.