Şimdi Ara

PİKAP TAVSİYESİ (10. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir (1 Mobil) - 3 Masaüstü1 Mobil
5 sn
1.184
Cevap
34
Favori
122.159
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 89101112
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

• Bu ürün alınırmı arkadaşlar ? Daha önce satılan Lenco'nun aynısımı bu ? Birde Preamp i iptali nasıl olur yarımdıcı olurmusunuz ?
    Saygılarımla.

• Arkadaşlar yeni Pikapa geçiş yapacak biri için Tchibo'daki 600 tl'ye satılan pikap mı yoksa 1500 tl'ye TEAC TN-300'mü desem ne dersiniz acaba ? Teac'ın siyah rengi çok kaliteli duruyor. Dinleyen ve bilgisi olanlarda yorum alabilirmiyim ?
  • fctmerkezi F kullanıcısına yanıt
    Önemli olan sizin cihazı nasıl kullanacağınız, 3-5 plak alıp salonunuzda bir aksesuar, obje olarak kullanacaksanız Tchibo'daki pikap size göre. Müzik dinlemeyi hedef alıp, analoğa sağlam bir giriş yapmak istiyorsanız Teac tn-300'ü almalısınız.
  • bu plakçalar a kolon bağlamak lazım değilmi birde amfi sini alacağız ;set 1000 -1200 e gelir :( . 500 -600 liraya kadar başlangıç yapabilecek bir şey arıyorum.hani plağı mı çalsın ama plağa zarar vermesin. tavsiye edebileceğiniz bir şey varmıdır.
  • merhaba arkadaslar.pikap alma evresinde arastırma yapıyorum.izmirdeyim.amacım gercekten nostalji ve gercek plak sesini huzur icinde yasamak.yeni nesil pikaplar bu acıdan zevkime cok hitap etmiyor daha cok dj pikabı hemen hepsi.bazı retro göruntulu olanlar da var malesef ama onlarda kalitesiz bence.o yuzden 2.ele yoneldim.yasadıgım yerde bir yer buldum bu işi yapan henuz gidip yerinde inceleyemedim ama on arastırma icin yardım istyorum.almak istediğim pikap dualin modellerii

urun.n11.com
    Antika Radyo & Gramofon Seçenekleri & Fiyatları - n11.com
    http://urun.n11.com/radyo-ve-gramofon/dual-hs-135-pikap-05-P29923198

acaba bu modeller nasıl?kalite için butcemi zorlayabilirm allah ömür verirse uzun yıllar kullanmak istyorum tabi pikabın ömrü tettiğince.ozellikle sonuncusu cok ucuk sanki fiyatı sizce bu parayı edermi? yardımcı olursanız sevinirim

• quote:

Orijinalden alıntı: sylar_1

merhaba arkadaslar.pikap alma evresinde arastırma yapıyorum.izmirdeyim.amacım gercekten nostalji ve gercek plak sesini huzur icinde yasamak.yeni nesil pikaplar bu acıdan zevkime cok hitap etmiyor daha cok dj pikabı hemen hepsi.bazı retro göruntulu olanlar da var malesef ama onlarda kalitesiz bence.o yuzden 2.ele yoneldim.yasadıgım yerde bir yer buldum bu işi yapan henuz gidip yerinde inceleyemedim ama on arastırma icin yardım istyorum.almak istediğim pikap dualin modellerii

https://www.sahibinden.com/ilan/ikinci-el-ve-sifir-alisveris-ev-elektronigi-ses-sistemleri-dual-hs_135-pikap-060-362969060/detay
    https://www.sahibinden.com/ilan/ikinci-el-ve-sifir-alisveris-ev-elektronigi-ses-sistemleri-dual-hs_132-anfili-pikap-052-364811991/detay
    https://www.sahibinden.com/ilan/ikinci-el-ve-sifir-alisveris-ev-elektronigi-ses-sistemleri-dual-hs_36-anfili-pikap-022-364806487/detay
    https://www.sahibinden.com/ilan/ikinci-el-ve-sifir-alisveris-ev-elektronigi-ses-sistemleri-dual-hs_37-anfili-pikap_kabinler-hediye-353918608/detay
    https://www.sahibinden.com/ilan/ikinci-el-ve-sifir-alisveris-ev-elektronigi-ses-sistemleri-dual-hs_152-pikap-277081061/detay

acaba bu modeller nasıl?kalite için butcemi zorlayabilirm allah ömür verirse uzun yıllar kullanmak istyorum tabi pikabın ömrü tettiğince.ozellikle sonuncusu cok ucuk sanki fiyatı sizce bu parayı edermi? yardımcı olursanız sevinirim

izmirdeyseniz azim han'da 4. katta meda pikap merkezi var. çok temiz çalışıyorlar, ve ziyaretimde bi tane bile kusurlu ürün göremedim. duallere bu kadar para bayılmak yerine daha kaliteli seçenekler bulacağınıza inanıyorum.

• Creedence Clearwater R. kullanıcısına yanıt
    teşekkürler.tavsiyenize uyup haftasonu ziyaret edicem uygun olursam.facebookta baktım güzel ve ceşitli malzeme var galiba ellerinde.ama bir dual hs153 modeli gördüm fiyatı kolonlarla beraber(2x50 lik) 2500 lira yazmıs.bu da bahsettiğim yerden asagı kalır bi fiyat değil.(ama tabi diğerinden daha iyi durumda gibi gözüküyor bide üst model)bilmiyorum bakıcam gidip elindeyse indirim yapar belki ya da baska bir model tecnics falan varsa.izmirde bu işi yapan güvenilir yerler varsa başka bildiğiniz paylaşmanızı isterim dolaşıp bakmak isterim.dual istememin nedeni zamanını iyi markalarından olması,görüntüsü ve nostalji havasının beni tatmin etmesi,parca konusunda cok sıkıntı cekmiyceğimi düşünmem birde instagramda plak satısı yapan bir kac yer var onlardan takip ettiğim 2 sinde dual pikap var biri hs36 seside gayet iyi geldi kulagıma tabi ben cok aşina değilim belki plak dinleyen bu işi bilen birinin fikri ne olur bilemiyorum.

• quote:

teşekkürler.tavsiyenize uyup haftasonu ziyaret edicem uygun olursam.facebookta baktım güzel ve ceşitli malzeme var galiba ellerinde.ama bir dual hs153 modeli gördüm fiyatı kolonlarla beraber(2x50 lik) 2500 lira yazmıs.bu da bahsettiğim yerden asagı kalır bi fiyat değil.(ama tabi diğerinden daha iyi durumda gibi gözüküyor bide üst model)bilmiyorum bakıcam gidip elindeyse indirim yapar belki ya da baska bir model tecnics falan varsa.izmirde bu işi yapan güvenilir yerler varsa başka bildiğiniz paylaşmanızı isterim dolaşıp bakmak isterim.dual istememin nedeni zamanını iyi markalarından olması,görüntüsü ve nostalji havasının beni tatmin etmesi,parca konusunda cok sıkıntı cekmiyceğimi düşünmem birde instagramda plak satısı yapan bir kac yer var onlardan takip ettiğim 2 sinde dual pikap var biri hs36 seside gayet iyi geldi kulagıma tabi ben cok aşina değilim belki plak dinleyen bu işi bilen birinin fikri ne olur bilemiyorum.

dualler kötü cihazlar değil ama dual'e vereceğiniz parayla neler neler alırsınız. ülkemizde bi dual algısı olduğu için fiyatlar çok yüksek. ben dual'lerin o kadar paraları hakettiklerini düşünmüyorum.

• Creedence Clearwater R. kullanıcısına yanıt
    tavsiye edebileceğiniz ürünler varmı fiyat aralıklarıyla beraber.bide belki diğer markalarda fiyat uygun olabilir ama işin içine birde preamphi amfi hoparlör masrafıda girnce belki +1500 lira ortalama maliyette eklenicek.benim istediğim beni uzun zaman sorunsuz götürsün teknik bilgim cok olmadıgından su asamada amfi flan olayıyla ugrasmak istemiyorum belki ilerde bir de görsellik.su dj pikabı gbi basit görünüşlu seylerden hoslanmıyorum pek
  • quote:

tavsiye edebileceğiniz ürünler varmı fiyat aralıklarıyla beraber.bide belki diğer markalarda fiyat uygun olabilir ama işin içine birde preamphi amfi hoparlör masrafıda girnce belki +1500 lira ortalama maliyette eklenicek.benim istediğim beni uzun zaman sorunsuz götürsün teknik bilgim cok olmadıgından su asamada amfi flan olayıyla ugrasmak istemiyorum belki ilerde bir de görsellik.su dj pikabı gbi basit görünüşlu seylerden hoslanmıyorum pek

tavsiye vermem uygun olmaz, ikinci el piyasası derya deniz. yüzlerce farklı ürün var.
  • quote:

Merhaba almayı düşündüğünüz Dual Hs serisi 1960 ve 70'li yılların başında üretilmiş pikap amfi kombinasyonu.

50 Yaşında bir cihaza sahip olup uzun yıllar kullanmayı düşünmek biraz zor görünüyor. Sizi anlayabiliyorum,

pikap, pre, amfi, hoparlör kombinasyonuna makul bir fiyatla sahip olmak hem mantıklı hem de bütçe dostu gibi görünüyor fakat ileride hepsi ayrı ayrı sorunlar çıkarmaya başlayacak ve bu cihazları tamir ettiğini düşünen kişinin müdavimi olacaksınız.

DJ pikaplarına o kadar önyargılı olmayın, Technics'in 1990'lı yıllarda üretilen 1210 serisini bulabiliyorsanız düşünmeden alın, çok kaliteli bir üretimdir, bu pikabı söylediğiniz gibi uzun yıllar kullanabilirsiniz.( pre amfi, amfi, hoparlör almak gerekiyor tabi)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi simsek07 -- 17 Kasım 2016; 12:35:21 >

• quote:

Orijinalden alıntı: Creedence Clearwater R.

quote:

merhaba arkadaslar.pikap alma evresinde arastırma yapıyorum.izmirdeyim.amacım gercekten nostalji ve gercek plak sesini huzur icinde yasamak.yeni nesil pikaplar bu acıdan zevkime cok hitap etmiyor daha cok dj pikabı hemen hepsi.bazı retro göruntulu olanlar da var malesef ama onlarda kalitesiz bence.o yuzden 2.ele yoneldim.yasadıgım yerde bir yer buldum bu işi yapan henuz gidip yerinde inceleyemedim ama on arastırma icin yardım istyorum.almak istediğim pikap dualin modellerii

urun.n11.com
    Antika Radyo & Gramofon Seçenekleri & Fiyatları - n11.com

izmirdeyseniz azim han'da 4. katta meda pikap merkezi var. çok temiz çalışıyorlar, ve ziyaretimde bi tane bile kusurlu ürün göremedim. duallere bu kadar para bayılmak yerine daha kaliteli seçenekler bulacağınıza inanıyorum.

Dual set uzmanı değilim ama öncelikle dikkat etmeniz gereken husus pikap kolunun ucundaki kartuş manyetik mi yoksa piezo kristalli bir kartuş mu...

Manyetik kartuşlarla kaliteli ses elde edebilirsiniz.
    Piezo kristal veya seramik kartuşların ses kalitesi yetersiz olmanın yanında plakları da çabuk bozar.
    Cihazda tadilat yapmadan kristal kartuşu çıkarıp yerine manyetik kartuş takmanız mümkün değildir.

simsek07'nin dediği gibi dj pikaplara önyargılı olayın.
    Bir ikinci el Technics SL 1200 veya sıfırı zaman zaman 2500 TL'ye satılan Pioneer PLX-1000 (*) eski ve yeni birçok pikaptan üstündür.
    Bu arada almak istediğiniz pikabın otomatik mi yoksa full-manual mı olmasını istediğinize karar vermeniz lazım.

(*)

• Kursun_ kullanıcısına yanıt
    bahsettiğiniz turntable in türkiye fiyatı 4300-4500 civarı buna amfi ve hoparlör de ekleyince fiyat 7 binler gibi beni cok cok asan bi düzeye cıkıyor.tamam cok hos bi görüntüsü var kalitesine de diyecek lafım yok ama bu ürün ev tipinden ziyade ticari olarak kullanmaya uygun tasarlanmıs profesyonel bi pikap.oomatik manuel ayrımına gelince otomatik istiyorum.birde belt drive direct drive ayrımı var.belt drive olanların ses kalitelerinin daha iyi oldugunu ve ev tipi kullanıma daha uygun arastırmalarım boyunca okudum.bu kombinasyonlarda bi ürün varmı bilmiyorum eski ya da yeni.
  • quote:

bahsettiğiniz turntable in türkiye fiyatı 4300-4500 civarı buna amfi ve hoparlör de ekleyince fiyat 7 binler gibi beni cok cok asan bi düzeye cıkıyor.tamam cok hos bi görüntüsü var kalitesine de diyecek lafım yok ama bu ürün ev tipinden ziyade ticari olarak kullanmaya uygun tasarlanmıs profesyonel bi pikap.oomatik manuel ayrımına gelince otomatik istiyorum.birde belt drive direct drive ayrımı var.belt drive olanların ses kalitelerinin daha iyi oldugunu ve ev tipi kullanıma daha uygun arastırmalarım boyunca okudum.bu kombinasyonlarda bi ürün varmı bilmiyorum eski ya da yeni.

ses kalitesi farkını dediğiniz bütçenin daha da üstüne çıkmadan hissedemezsiniz.
  • pinoeer plx 1000,RELOOP RP-7000,Technics SL-1210 MK5(tam otomatik sanırım bu model) gercekten güzel cihazlar.ama bunlara amfi ve de hoparlör masrafı da eklennce kısa vadede bütcemi asıyor.2. el temiz amfi ve hoparlör bakmam lazım bütceme uyarsa belki bir kısmına taksite bağlayıp alabilirim.sormak istediğim bir sey su;
    https://www.infomusicshop.com/
    Pioneer DJ PLX-1000 Turntable ® En iyi Fiyatlar infoMusic'de!
    http://www.infomusicshop.com/pioneer-dj-plx-1000-turntable

4600 tl ()türkiye satıs ortalaması 4300-4600 civarı)fiyattan 1900 liraya düşmüş bu normal mi yoksa kacırılmaması gereken bir fırsatmı?
    Bir de böyle bir şey kısa vadede iş görürmü.iğnesi yokmus iğne bulmada sorun yasarmıyım ve de en önemlisi plaklarıma zarar verirmi böyle komple setler nasıldır?birde kanımca bu sette amfi vardır değilmi?.cok şık ve nostaljik bir havası var dezavantajı yer kaplaması

• quote:

pinoeer plx 1000,RELOOP RP-7000,Technics SL-1210 MK5(tam otomatik sanırım bu model) gercekten güzel cihazlar.ama bunlara amfi ve de hoparlör masrafı da eklennce kısa vadede bütcemi asıyor.2. el temiz amfi ve hoparlör bakmam lazım bütceme uyarsa belki bir kısmına taksite bağlayıp alabilirim.sormak istediğim bir sey su;
    4600 tl ()türkiye satıs ortalaması 4300-4600 civarı)fiyattan 1900 liraya düşmüş bu normal mi yoksa kacırılmaması gereken bir fırsatmı?
    Bir dehttps://www.sahibinden.com/ilan/ikinci-el-ve-sifir-alisveris-ev-elektronigi-ses-sistemleri-fisher-cok-temiz-muzik-kabinli-deck-muzik-seti-349118294/detay böyle bir şey kısa vadede iş görürmü.iğnesi yokmus iğne bulmada sorun yasarmıyım ve de en önemlisi plaklarıma zarar verirmi böyle komple setler nasıldır?birde kanımca bu sette amfi vardır değilmi?.cok şık ve nostaljik bir havası var dezavantajı yer kaplaması

Infomusicshop'ın elinde o fiyattan sattığı PLX-1000 yok. Stoklarımız tükendi diyor. O ilanı neden koymuş, neden stokta yok yazmamış anlamak güç. Herhalde o ilanı yem olarak kullanıyor.

Sahibinden.com'dan verdiğiniz ilandaki ürüne verilecek paraya yazıktır. Çöpe atılacak paradır.

Belt-drive'ların direct-drive'dan üstün olduğu uzun yıllar doğru dürüst direct-drive turntable yapmayı beceremeyen Avrupalı ve Amerikalı üreticilerin uydurdukları bir yalandır. Tüketiciyi bu yalana o kadar inandırdılar ki, artık kendileri de de direct-drive yapabilecek teknolojiye ulaştılar (günaydın) ama daha önce yaymış oldukları yalanlar nedeni yapmıyor, belt-drive'a devam ediyorlar. Belt-drive, direct-drive'ın kendinden emin, stabil performansının yanına bile yaklaşamaz.

• quote:

Hem Belt Drive olsun diyorsunuz hemde otomatik olsun istiyorsunuz bu nasıl olacak

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• sylar_1 S kullanıcısına yanıt
    İnfomüzikshop web sayfasında zaman zaman sahte ilanlar veriyor, genelde bu ilanlar dikkat çekmek için abartılı indirimli oluyor. Dikkate almayınız.

Pikap seçimi konularında hep aynı şeyleri söylüyoruz. Pikap bir müzik sisteminin parçası, kaynak cihaz. Bu sistemin en önemli (veya ilk üzerinde durulması gereken parçası diyelim) parçası hoparlördür. Öncelikle iyi bir hoparlör almak gerekiyor. Amfi konusu, 90'lı yıllarda üretilmiş kaliteli ve ucuz pre amfili ürünlerle çözülür diye düşünüyorum. Bütçenin büyük bir kısmını hoparlöre ve amfiye ayırdıktan sonra kaynak konusuna eğilmemiz gerekir.

En ucuz çözüm evde varsa DVD player veya blueray player bağlamak veya ucuz yollu bir cd player bulmak. Daha sonra bütçeyi denkleştirip pikap arayışına girilebilir. Tabi bir de arşiv konusu var, mevcut dededen babadan kalma 100-200 plak varsa kaynak olarak hemen pikap arayışına girilebilir.

• quote:

Orijinalden alıntı: Kursun_

quote:

pinoeer plx 1000,RELOOP RP-7000,Technics SL-1210 MK5(tam otomatik sanırım bu model) gercekten güzel cihazlar.ama bunlara amfi ve de hoparlör masrafı da eklennce kısa vadede bütcemi asıyor.2. el temiz amfi ve hoparlör bakmam lazım bütceme uyarsa belki bir kısmına taksite bağlayıp alabilirim.sormak istediğim bir sey su;
    Bir dehttps://www.sahibinden.com/ilan/ikinci-el-ve-sifir-alisveris-ev-elektronigi-ses-sistemleri-fisher-cok-temiz-muzik-kabinli-deck-muzik-seti-349118294/detay böyle bir şey kısa vadede iş görürmü.iğnesi yokmus iğne bulmada sorun yasarmıyım ve de en önemlisi plaklarıma zarar verirmi böyle komple setler nasıldır?birde kanımca bu sette amfi vardır değilmi?.cok şık ve nostaljik bir havası var dezavantajı yer kaplaması

Infomusicshop'ın elinde o fiyattan sattığı PLX-1000 yok. Stoklarımız tükendi diyor. O ilanı neden koymuş, neden stokta yok yazmamış anlamak güç. Herhalde o ilanı yem olarak kullanıyor.

Sahibinden.com'dan verdiğiniz ilandaki ürüne verilecek paraya yazıktır. Çöpe atılacak paradır.

Belt-drive'ların direct-drive'dan üstün olduğu uzun yıllar doğru dürüst direct-drive turntable yapmayı beceremeyen Avrupalı ve Amerikalı üreticilerin uydurdukları bir yalandır. Tüketiciyi bu yalana o kadar inandırdılar ki, artık kendileri de de direct-drive yapabilecek teknolojiye ulaştılar (günaydın) ama daha önce yaymış oldukları yalanlar nedeni yapmıyor, belt-drive'a devam ediyorlar. Belt-drive, direct-drive'ın kendinden emin, stabil performansının yanına bile yaklaşamaz.

DD ve BD pikaplara değişik bir bakış açısı,sizin tezinize göre Thorens vb.gibi işi Pikap yapmak olan firmalar bir Technics kadar olamamış yani Pikap yapımında

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

Orijinalden alıntı: aydinsakaryali

quote:

Orijinalden alıntı: Kursun_

quote:

https://www.infomusicshop.com/
    Pioneer DJ PLX-1000 Turntable ® En iyi Fiyatlar infoMusic'de!

Bir de böyle bir şey kısa vadede iş görürmü.iğnesi yokmus iğne bulmada sorun yasarmıyım ve de en önemlisi plaklarıma zarar verirmi böyle komple setler nasıldır?birde kanımca bu sette amfi vardır değilmi?.cok şık ve nostaljik bir havası var dezavantajı yer kaplaması

DD ve BD pikaplara değişik bir bakış açısı,sizin tezinize göre Thorens vb.gibi işi Pikap yapmak olan firmalar bir Technics kadar olamamış yani Pikap yapımında

Dediğiniz doğrudur. :)

Esasında stereophile dergisinden verdiğim link'te de bu görüşe yer verilmiş.

Bu görüş sadece benim görüşüm değildir. O yazıyı dikkatli bir şekilde baştan sona kadar okuduğunuz takdirde aynı görüşü göreceksiniz.
    O kadar ki okur yorumlarında bir İngiliz bu yalan-dolan propagandayı maalesef kendi ülkesinin yayın organları tarafından yoğun bir şekilde yapıldığından dolayı günah çıkartıyor:
    Direct drive v. idler drive v. belt drive
    Submitted by David Mansell on March 23, 2015 - 8:09am
    I have to agree with Herb Reichert about the misplaced denigration of Japanese direct drive turntables, particularly by the British hi-fi press (nostra maxima culpa, I am a Brit). I started my hi-fi trip in the 70s with a Rega 3 and graduated to a Roksan (I missed out on Linn because of the excessive hype). Then one day I went to audition a Grado cartridge a fellow audiophile was selling (Signature 6, I think) and heard a Garrard 401 for the first time. Sell the Roksan, over to idler drive. Since then have acquired a Garrard 301, a Thorens 124, Thorens 135. Did improvements to the Garrard, new stainless steel thrust bearing for the spindle ; for the Thorens a new thrust bearing for the motor, and so on.
    Then a couple of months ago, on a whim, having seen good reports on the Technics direct drives in the hi-fi press, I bought a Denon DP37F on eBay for about £120 all in to see what the fuss was about. Inserted it in the system and was blown away by the improvement over the Garrard, another octave of bass, better transients, better soundstage with stereo. I don't know how much this was down to the direct-drive motor and how much to the "dynamic servo tracer" (is that right?) micro-processor-controlled tone-arm, which will track badly-warped discs that other turntables give up straightaway. All this and it's automated too, just press the button and go. Enough said.

Read more at

Mesele sadece direct/belt drive da değildir.
    Bir zamanların en iyi transcription turntable'ı Garrard 301 ve 401 ise idler wheel drive yani kasnak sürücülü idi.
    Bu pikaplar hala en iyi pikaplar arasındadır. Belt drive idler wheel'a alternatif olarak geliştirildi. Ancak gerek idler wheel gerekse direct drive'da motor platformu arada esnek kauçuk kayış olmadan çevirdiğinden platforma çok daha hakim durumdadır.

• 
Sayfa: önceki 89101112
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.