Şimdi Ara

pikap plak gramofon

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
21
Cevap
0
Favori
35.434
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    pikap ve gramofon arasındaki farklar neler acaba?
    bide 33lük 45lik taş plaklar vs farkları neler ve her plakta 1-2 şarkı mı oluyor sadece ?

ve nereden satın alabilirim bunları ?

• yukarı
  • yok mu bilen
  • pikap,plağı çalan aletin adı,gramafon zambak görünümlü plak çalan alet,33 lük plakların boyu 1 cd den az daha büyük,45 lik orta boy pizza kadar yada lahmacun kadar,önlü arkalı çalarlar.her plak kaset kadar şarkı alır yani 90 dakika.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi TIMERIDER -- 29 Mart 2009; 12:32:05 >
  • satılan plaklara bakıyorum internetten 1 veya 2 şarkı oluyor bazılarında :s
  • 3 çeşit plak biliyorum,
    78'lik = taş plak (sanıyorum yalnızca gramofonla dinlenebiliyor)
    45'lik
    33'lük = long play

quote:

Orjinalden alıntı: TIMERIDER
    her plak kaset kadar şarkı alır yani 90 dakika.

Kesinlikle yanlış. Taş plaklar tek yüzünde en fazla 1 şarkı alabiliyor. 45'likler sanıyorum 2-3 şarkı alıyor. 33'lük olana ise bir albüm sığabiliyor. (Bir taraf A yüzü bir taraf B yüzü)

Hepinizin bildiği gibi bunlar dakikada devir sayısı oluyor. Daha yavaş dönen plak daha çok şarkı alırken daha kalitesiz bir müzik deneyimi vaad ediyor. Tıpkı günümüzdeki KBPS terimi gibi yani.

Pikap, plağı elektrikle döndüren, sesi hoparlörlere ileten müzik çalar.
    Gramofon, kurmalı bir kolla hazırlanan düzenek sayesinde plağı çevirir. Ses tamamen analogtor. Hiç bir elektrikli parça içermez. Sesi en kayıpsız ileten müzik çalardır. CD-DVD teknolojisinden daha gelişmiştir yani. Tüm dünyada yeni teknolojiyle üretilen cızırtısız plaklara dönüş varken ülkemizde hala sahaflarda üç kuruşa satılan antikalar gözüyle bakılması biraz üzücü.

• yani caadas sence gramofon mu alayim yoksa pikap mi
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • gramafonda ses boru sayesinde yükseltiliyor. Yani iğneden gelen titreşim seslerini boru yükselterek rahatlıkla duyulabilecek şiddete getiriyor. pikap ise iğneden çıkan sesi amfisi sayesinde yükselterek hoparlörden veriyor.
  • pikapı bi hoparlöre mi bağlamak gerekiyor yani?
  • evet hoparlöre bağlanıyor. eskiden müzik setlerinde standart olarak pikap bulunurdu tabi ayrı hoparlörleri de oluyordu. Hoparlöre bağlamasan da ses çıkar ama çok kısık.
  • anladım peki gramofon 33 45 78 bütün plakları calıyor mu
  • ya su soruyu bende merak ediyorum gramofon almaya karar verdim ama acaba gramofon 45 lik de çalıyormu onu da bilmem gerekiyor__
  • arkadaşlar 45.lik33 lük 78 lik hepsini gramafon çalar yanlız gramafon kaliteli olması lazım.devirlerine göre ayar yapabilmeniz gerekir.ben ce dual bir pikap alın gramafondan önce tecrübe edinin .hepsinde igne olayı önemlidir..aldıgınız pikabın hepsini çaldıgını teyıt ettirin.lp albüm yanı uzun çalar....kalın saglıcakla.....
  • kardes bu hafta sonuna kadar bir gramafon almam lazım ankaradayım ama ınternet sıtlerınde cok cesıtlı fıyatlar var cok yuksek olmadan nerden alabılırım gramafonu yardımcı olursan sevınırım
  • Bende almayı düiünüyorum bir gramafon fakat emin değilim hangisi daha kullanışlı diye, hala da değilim açıkçası. Bir pikap almak mı kaliteli ses ve kolay dinleti kazandırır yoksa gramafon mu ? Açıklarsanız çok sevinirim..

Ankara'daki arkadaşlar bende kısa bir süre önce öğrendim Kızılayda bu işin ustaları varmış meğersem pikap, gramafon, plak yani tüm alet zerzevatları mevcut burada. Bende ordan almayı düşünüyorum.

Adres : Bayındır Sok. 6/35 Adilhan Kitapçılar Çarşısı
  • hocam gramafonlar hakında bilgi istemişsiniz...bende internetten aldım sayılır...iyi çıkar ALLAHtan kötü çıkar kuldan ....yanlız fazladan modifikasyon istiyor turkçe plak çalması için ..benim ayarlarını yaptıgım 33.45 .78 çalıyor şu anda...ucuzu ile pahalısı arasında ne fark var derseniz sadece satıcının nereden sattıgına bakın geçmişine bakın ...yakınlarınızdaki hediyelik satan yerleri araştırın...veya antikacıları araştırın bakarak deneyerek alın hoşçakalın slm
    *
    TB2NOX:
    *aklınıza takılan birşey olursa buralardayımmmm
    *
    * Aşağıdaki ileti tüm alıcılara teslim edilemedi:
    aklınıza takılan birşey olursa buralardayımmmm
    *
  • 33 , 45 ve 78 lik çalabilen pikap nasıl ve nereden bulabilirim bilemn var mı?
  • Merhaba arkadaşlar yakında bir yerden antika bir gramofon geçicek elime.Almak istediğim plak yeni dönemde olduğu için 180 gram plak adıyla geçiyor.Peki ben bu plakı gramofonda çalabilirmiyim her gramfononun desteklediği plak çeşitleri farklı mıdır? Bilgilendirirseniz sevinirim :)
  • Pikap gramafonun daha yeni olanı. Gramafon 1930'larda sanırım, pikap da 70 ve 90'lar arası filan kullanılıyormuş, tarihler değişebilir.
  • fenomertcan kullanıcısına yanıt
    Gramofon sadece taş plak çalar. Sizin dediğiniz plaklar için pikap almanız gerekiyor.
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.