Şimdi Ara

PIII sistemimde kasa değişim sorunu

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
9
Cevap
0
Favori
274
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
    kasamı daha sessiz olsun diye değiştirmek istedim
    ASUS marka bir siyah kasa aldım
    anakartı taktıktan sonra (anakartım ASUS CUV4X) ön panelde ile ana kart kablo bağlantılarını anakartın kitabına uygun yaptım
    güç kaynağını da ana karta bağladım ancak sistem açılmadı defalarca denedim sonra farkettim ki yeni kasanın güç kaynağı-kasa bağlantı kablolarından biri boşta, hatta bir diğer bağlantıya iki kablo birden giriyor eski kasanın güç kaynağı çıkışında ise böyle birşey yok sanırım kasa-psu çıkış kablosu arızalı
    siz ne dersiniz değiştirmelimiyim yoksa sorun bende mi?

Resimleri ekliyorum

• boşta dediğin kablo ufak 4 pinli kablo mu?onu zaten takman gerekmez sistemin p3 sonuçta takacak yer zaten yoktur.eğer elektrik gelmiyorsa sorun psu da.yani aldığın kasanın psu arızalı olmalı.benim anladığım bu.yalnız resimde o 4 pinli kabloyu sanki çıkartmamışsın gibi geldi bana.takarken çıkartıp taktın değil mi?gerçi onun anakarta girmesi de mümkün değil yani ters taktın diyecem ama çok zorlasan bile girmez diye biliyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi transylvania -- 12 Ocak 2006 0:29:52 >
  • Sende bir sorun olduğunu sanmıyorum. Şu an kontrol için kasayı sökmek de istemimiyorum ama aklıma ilk gelen bir şeyler var. Öncelikli olarak kasayı alırsan P3 destekli bir anakartın olduğunu söylemişmiydin. Yani acaba P4 kasa mı verdiler diye düşündüm. Yoksa kasayı ve anakartını götür, eğer kasayı da çok sevdiysen gerekirse power suplyi değiştirsinler...
  • bir de power düğmesini doğru bağladığını test etmek için anakarta kısadevre yaparak güç almayı denesen.ufak bir tornavida ile power tuşunun kablosunu bağladığın yere bir müdahalede bulunsan...
  • bence kasayı değiştir.aynı problem bendede oldu
  • koyduğum ikinci resimde görünen boşluğun sebebi ben değilim .:) zaten öyle idi
    3. resimde ise turuncu ve kahverengi kablolar aynı yuvada görünüyor bunlardan biri fazla herhalde
    bana üretim hatası gibi geldi

bu arada kasayı alırken PIII sistem olduğunu söyledim tabii
  • quote:

Orjinalden alıntı: dret

koyduğum ikinci resimde görünen boşluğun sebebi ben değilim .:) zaten öyle idi
    3. resimde ise turuncu ve kahverengi kablolar aynı yuvada görünüyor bunlardan biri fazla herhalde

Tamam dostum. Götür power supplyi değişsinler...
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • bende öyle düşünmüştüm

teşekkürler

bu arada ufak 4 pinli kabloyu kastetmemiştim boşta derken
    sanırım o yeni kartlar için
  • quote:

Orjinalden alıntı: dret

koyduğum ikinci resimde görünen boşluğun sebebi ben değilim .:) zaten öyle idi

özür dilerim.boşluğu şimdi gördüm psu gidik o halde..desene...
    kolay gelsin..
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.