Şimdi Ara

Piercingin yararları ve zararları??

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir (1 Mobil) - 3 Masaüstü1 Mobil
5 sn
16
Cevap
0
Favori
4.361
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Piercingin yararlarını ve zararlarını anlatan bir kaynak varmıdır yada piercing hakkında sık sorulan sorular ve cevaplarını yazan kaynaklar lazımm bildiğiniz bişiler varmıdır bu konuyla ilgii ?

• Yapay Zekanın Yanıtı

Piercingin Yararları ve Zararları

Giriş Piercing, vücudun çeşitli bölgelerine takı takılması uygulamasıdır. Son yıllarda popülaritesi artmış olsa da, piercing yaptırmayı düşünmeden önce hem yararlarını hem de zararlarını değerlendirmek önemlidir.

Yararlar

• Kişisel ifade: Piercing, bireylerin kişiliklerini ve tarzlarını ifade etmelerine olanak tanır.
    • Duygusal bağ: Bazı insanlar, özellikle anma veya kutlama amaçlı piercing yaptırmayı duygusal olarak faydalı bulabilir.
    • Estetik amaç: Piercingler, vücudun belirli bölgelerini vurgulayabilir ve estetik olarak hoş bir görünüm sağlayabilir.

Zararlar

• Enfeksiyon: Piercing yaptırmak, enfeksiyon riski taşır. Özellikle bakım talimatlarına uyulmadığında, enfeksiyonlar ağrı, şişlik ve yara izine neden olabilir.
    • Alerjik reaksiyon: Bazı kişiler, piercing takılarına alerjik reaksiyon gösterebilir. Bu reaksiyonlar kaşıntı, kızarıklık ve şişme gibi belirtilere neden olabilir.
    • Göbek piercingi zararları: Göbek piercingi, özellikle kötü takılırsa veya bakımına dikkat edilmezse, enfeksiyon, yara izi ve hatta karın duvarı hasarına neden olabilir.
    • Kalıcı yara izi: Piercingler, özellikle büyük veya karmaşık olanlar, çıkarıldıktan sonra kalıcı yara izleri bırakabilir.
    • Hematoloji sorunları: Bazı piercingler, özellikle dil veya dudak piercingleri, kanama ve pıhtılaşma sorunlarına neden olabilir.

Sonuç Piercing yaptırmayı düşünüyorsanız, olası yararları ve zararları dikkatlice değerlendirmek çok önemlidir. Kişisel nedenlerinizi, sağlık geçmişinizi ve piercingin bakım sorumluluklarını göz önünde bulundurun. Piercingi yetkili bir piercing sanatçısının yapmasını ve enfeksiyonu önlemek için uygun bakım talimatlarını izlemesini sağlayın. Böylece piercing deneyiminizden güvenli ve keyifli bir şekilde yararlanabilirsiniz.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • Yararı ne olabilir ki? Belki kendini bir şey zannedersin belki o olur...
  • tamam yararı çok salakça oldu sadece zararları olsun o zaman
  • kulak burun kaş dudak gibi yerlere usulune uygun olarak temiz yapılırsa hiç bir sorun yaşamazsın
    göbek ve dil de biraz dikkat gerekir bakımına dikkat edilmesi gerekir
    burada önemli olan studyo ve yapan kişinin yeteneği
    örneğin bursada güney gümüş vardır 95 den beri bin defa dalaşmışımdır heryere kulak zımbasıyla birşeyler tıkıştırır
    bu işler zımbayla olmaz standart malzeme ile temiz steril pens r2 iğne
    kanul ve benzeri malzemeler ile yapılır
    örneğin bir göbek deliniyorsa göbek deliği içinden pensle tutulmalı iğne boyu ölçülmeli ve bunlara göre yapılmalı
    geçensene bir arkadaşım 6 aylık olmasına ramen göbeğinden rahatsızdı sürekli ilaçlı
    olay şu delik teki doku 12 mm piercing iğne 10 mm haliyle uçlar dokuyu sıkıştırıyor buda iltahap ve rahatsızlığa neden oluyor hemen 13 lük bir piercingle değiştik halloldu

ayrıca göğüs ucuna piercing eğer gerekli sterillikte yapılmazsa mastitis e neden olur normalde koyun ve ineklerde yaygın bir rahatsızlıktır nadiren emziren annelerde görünür ancak dediğimgib bu sadece bakımla alakalı

genital piercing oldukça ciddi iştir çok hassas noktalara dokunmamanızı öneririm

• eger bayansan ve gobegıne pıercıng yaptıracaksan hamıle kaldıgında buyuk olasılıkla kopacaktır eger kasına yaptıracaksan kazak veya tısort felan goyerken dıkattlı ol bıde ben her cıkattıgımda alkola koyarım temızlık cok onemlı bıde yaptırdıgın yere dıkkat et ben ozel hastanede yaptırmıstım sende ole yapabılırısn
  • bayanım ve kaşa yaptırmak istiyorum.. peki yaptırdığım yerin iyi mi kötü mü olduğunu nasıl anllıcam burada bir kaç yer var piercing yapan hangisi en iyi nasıl anlıcam..
  • yaa birde bazıları saçma sapan yerlerde yaptırıooen güseli özel poliklniklerde yaptırmak..çünkü sağlıksız koşullarda yapılan piercing deri kanserine yol açılabilio
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • ya bıktım artık yok dövme kanser yapio yok piercing kanser yapiyo.. ama hiç görmedim dövmedim kanser olan veya herhangi birşey..hangi polikinik mi diyim hastanemi diyim her neyse bunu göze alıp riske girer ki..bir yerin sağllı olduğuu nerden bilicem
  • quote:

Orjinalden alıntı: yaprakcob

ya bıktım artık yok dövme kanser yapio yok piercing kanser yapiyo.. ama hiç görmedim dövmedim kanser olan veya herhangi birşey..hangi polikinik mi diyim hastanemi diyim her neyse bunu göze alıp riske girer ki..bir yerin sağllı olduğuu nerden bilicem
    valla sağlıklı olup olmdığını araştırmalısıngeçen gün sağlıksız koşullarda koluna dövme yaptıran bir adamın kolunun kesileceği haberini izledim bu arada deri kanseri yapıo lafını doktor olan eniştemden duydum;))bende kulağımın kıkrdak kısmını deldirdim 3 sene önce allahtan bi sorunum yok

• valla korkuorum ama yaptırcam işallah birşey olmaz... dua edin benim için hahau...
  • yaa ama hakkaten sağlıklı ve temiz bir yerde yaptır..dikkatli olsonra kötü şeyler yaşama..herkes bişiler dior haklsın ama bunları kulak arkası etme:)
  • Özellikle şimşek çaktığında direk paratoner görevini üstlenmiş olursunuz.

Hatta birkaç sene önce gazetelere televizyonlara çıkmıştı.
  • evet efsane avcılarını seyret kafana kapı topmağı takmadıkça birşey ifade etmez
    yaprak istanbulda isen bana ulaş tanıdık iyi studyo var
  • bildiğiniz kaliteli dövmecileri de buraya yazarsanız sevinirim..yakın zamanda yaptırmayı düşünüyorum..ha bi de fiyat hakkında da bilgi yazarsanız iyi olur..
  • quote:

Orjinalden alıntı: yaprakcob

ya bıktım artık yok dövme kanser yapio yok piercing kanser yapiyo.. ama hiç görmedim dövmedim kanser olan veya herhangi birşey..hangi polikinik mi diyim hastanemi diyim her neyse bunu göze alıp riske girer ki..bir yerin sağllı olduğuu nerden bilicem

uğur dündarı çaar
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.