Şimdi Ara

Pick-up tavsiyesi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
27
Cevap
0
Favori
2.464
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

2009 polodan artik tam anlamiyla sismem sebebi ile araba degistirmeye karar verdim. Agir yuk tasimak icin degil daha cok hafif yukler tasiyip (enstruman) trafiktede biraz yuksege cikmak sebebi ile pick-up lara bakmaya basladim aradigim ozellikler.

2012 model yukarisi
    Az yakan (cok onemli)
    Vergisi cok ucuk olmayacak
    Sehir icinde ve disinda konfor sikintisi olmayan (off-road amacli kullanmayacagim)
    50000 tl uzerine cikamayacagim

Bir pick-up bakiyorum l200 cok hosuma gitti ama nasil yakar bilmiyorum.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >

• Zaten ticarilerin vergileri 2 tip: 1.6'nın üstü 1.6'nın altı, yakıt anlamında 2.5 terörist kasa toyota 10 litre civarı(ş.içi) yaktğını duydum. Konfor olarak çok kötü değil ama ne beklediğinize göre yani bi f350 yada türevi değil ama bence kötü değil

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hilux varsa bakın derim. Eski kasaları(1990' lardakiler) rahat değildi ama şimdikiler çok güzel. Kapı döşemesi, göğüs, konsol, koltuklar velhasıl herşeyini beğendim. İlk çıkan Auris de hoşuma gitmişti ama Hilux daha bir hoşuma gitti.

Üstte Hilux içi, altta Avrupa malı başka bir modelin içi.

Pick-up tavsiyesi
     Pick-up tavsiyesi

• Navara kullanıcısıyım. Bu aracı alana kadar her türlü araca baktım. Ford Ranger alacakken son anda fikir değiştirip Navara aldım. Kendi gördüğüm ve araştırdığım kadarıyla anlatayım.

L200: Arazi koşullarında en övülen araç. Fiyatı da diğerlerine göre uygun. Ancak ben bu aracı hiçbir zaman beğenmedim. Bir şehirli gibi durmuyor bana göre. Bu sebeple tercih etmedim. Bu arada dokunmatik ekranla satılıyor.

Hilux: Gittim inceledim. Fiyatı çok uygun değil. Araçta donanım çok fazla. Dokunmatik ekran geri görüş kamerası katlanan aynalar falan var. Ben neden tercih etmedim öncelikle vites boyu çok uzun ve çalıştığında kamyonet gibi sallanıyor hiç estetik değil bu durum. Birde bütçemi aşıyordu.

Amarok: Yakıt açısından motor avantajıyla en uygun araç. İçi tamamen suv gibi. Bu araçla ilgili geçmiş olmadığı için kötü yorumlar okudum ancak pek katılmıyorum. Alınabilecek en güzel araçlardan biri. Highline modeli baya dolu. Ayrıca bitdi çift turbolu motoru gücüne destek veriyor. Yani diğerlerinden biraz farklı. Ona göre de fiyatı var. En son sorduğumda en ucuz modeli 82000 TL idi.

Navara: Kendi aracım diye söylemiyorum zaten bende alalı 1 ay oldu. O sınıfta ne arazide en iyi nede şehir içinde en iyi araç ama ikisinden de biraz var ve kullanıcıyı tatmin ediyor. Özellikle arkası kapatılınca Pathfinder'ın biraz uzunu gibi oluyor. Yani aracın görünüşü bir ticari araç imajını vermiyor. Donanım olarak gayet başarılı. Çift bölgeli otomatik klima bluetooth bağlantılı usb aux destekli 6lı cd changer var. Yan ayna altı aydınlatma yine yan aynalarda sinyaller gibi şaşırtan özellikleri var. Fiyatına göre çok başarılı bir araç. En son 4x2 düz vites 62000 otomatik vites 67000 TL idi. Bu arada son mazot indiriminden sonra kmde 35 kuruş yakıyorum. Yani 2500 motor ancak çok fazla yakıtı yok. Ben ikinci el aldım ve senin fiyat aralığından daha ucuza aldım. O fiyatlara çok temiz bulabilirsin.

Ranger: Tipini en çok beğendiğim gidip kullanıp çok sevdiğim bir araçtı. Bayramdan sonra alma planı yaparken bayramda bir misafirimizin ford servisi varmış. Bana ilk tepkisi sakın alma oldu. Parçasını bulamazsın bulsan bile çok pahalı olur satmak istesen satamazsın arazide tamam ama şehir içinde seni çok yorar gibi yorumlar yaptı. Bende vazgeçtim almaktan. Ki gördüm ki 53500 den girilmişti benim baktığım araç yaklaşık 3 ayda kademe kademe düşerek şu an 50500'e satılmaya çalışılıyor ancak hala satılamıyor.

Sorun olursa cevaplarım. Özellikle pick-up lar ile ilgili çok fazla bilgi bulunamıyor. Ben araştırırken çok zorlandım benim çektiğimi kimse çekmesin diye uzun uzun yazdım. Yinede aklına takılan olursa sorabilirsin.

• D-max denemiş biri de gelse seri tamamlanacak.
  • Denemek için bir galeriye gittim kapalıydı dışından bakabildim sadece :) Görünüş olarak güzel ancak ısuzu bende sadece ticari izlenimi bırakıyor. Dayanıklılık açısından en iyi pick-up deniyor ancak şehir içinde keyif vermesi için birazda narinlik gerekir diye düşündüm. Nedense hususi amaçlı kullanmak için ısuzu'ya hiç aklım gitmedi bile. Ama kullanmadım belkide benim beklediğimden çok farklı bir araç çıkabilirdi.

Ssangyong'un da bir modeli var ben denemedim kullanan arkadaşım var arazide güzel ama düz yolda çok oynuyor seni yorar demişti.
  • Bu arada taksit taksit gibi oluyor ama aklıma geldikçe yazıyorum. Vergisini sormuşsun. Eğer 4x2 alırsan kamyonet sınıfına girer taşıma kapasitesine göre vergilendirilir buda yıllık 1200 TL'ye geliyor. 4x4 alırsan motor hacmi üzerinden vergi verirsin.

Ayrıca bu araçlar içinde euroncap'ten 5 yıldız alan tek araç Ford Ranger.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Pick Up Seçimi
    17 yıl önce açıldı
    Pick-up karşılaştırması
    13 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • hımm
    50,000tl-2012 model,az yakan,düşük vergili,konfor sıkıntısı olmayan-şehirde kullanılacak pickup....

pickuplerın hepsinin arkası makaslı olduğu için arka boşken konforsuzdur...arkaya 150kg yük atarsanız rahatlar..sadece korando sports helezon yaylıdır
    2000cc dizel otomatikte az yakan amarok ve korando sports var..diğerleri 2500-3000cc

bu kriterlere tamamen uyan tek pickup ssangyong korando sports...
    hatta sıfırı 60,000tl..2000cc dizel otomatik,sunroof,cruise control,abs ,esp, vs.vs...

• şehir içi ise ssangyong arkası yaprak değil.

amorok'da övülüyor bayaa. otopark konforlu bulduysa durum iyidir. hilux l200 arazi ağırlıklıdır.
  • Benzin, vergi gibi belalarımız olmasa alınabilecek en güzel crossover/suv chevrolet avalanche ama hükümet sağolsun 1.6 üstünü hayal yaptı insanlara.
  • bende uzun araştırmalar sonucu l200 aldım 3 ay oldu 10 bin km yaptım gayet memnunum . özellik olarak pek bişey yok ama konforu felan iyi ,

bazen virajlarda arka tarafın beni geçmeye çalıştığı oluyor.

bayide sıfır 2013 l200 kalmıştı pazarlık larla arka cam kabin dahil 52 bine aldım

Ankara trafiğinde kullanıyorum, 8-9 lt mazot harcıyor. yaklaşık 35 -40 krş arası yakıyor.

dışardan tipsiz bişey ama içine oturup kullandığınız zaman o tipsizliği unutuyorsunuz.arka tarafıda rahatda çukurlarda zıplatıyor.

10 bin bakımına 375 TL verdim.

amacım Amarog almaktı ama fiyatları görünce vazgeçtim

ranger elllerinde yok

navara çok yakan bi araç

yeni dmaxlar çok basık içinde sıkılıyosun

toyota da 62 binTL lerdeydi. ondan da vageçtim

ssangyoung da güzel araç ama hem bagaj kısmı ufak, hemde benim gibi bi adama dayanmaz diye düşünmedim, ama binmek için
    alınacaksa bi inceleyin derim

• Calistigim isyeri arazide 4x4 pickup kullaniyor ford toyota ve mitsu var. Mitsubishinin ciktigi yeri hicbiri cikamiyormus difrasiel kilidinden dolayi

• İlginiz icin cok tesekkurler en kisa zamanda birkac modelin test surusunu yapip size geri bildirim yapacagim

• Konuda amarok ismi geçince bir ara açılan konu vardı. Amarok trtnin zorlu şartlarına dayanamadı diye. O geldi aklıma

• quote:

Orijinalden alıntı: ozerpeker61

Konuda amarok ismi geçince bir ara açılan konu vardı. Amarok trtnin zorlu şartlarına dayanamadı diye. O geldi aklıma

Bizim sehirlerarasi uzun yol disinda zorlu sartimiz yok

• quote:

Orijinalden alıntı: legend1982

bende uzun araştırmalar sonucu l200 aldım 3 ay oldu 10 bin km yaptım gayet memnunum . özellik olarak pek bişey yok ama konforu felan iyi ,

bayide sıfır 2013 l200 kalmıştı pazarlık larla arka cam kabin dahil 52 bine aldım

Ankara trafiğinde kullanıyorum, 8-9 lt mazot harcıyor. yaklaşık 35 -40 krş arası yakıyor.

dışardan tipsiz bişey ama içine oturup kullandığınız zaman o tipsizliği unutuyorsunuz.arka tarafıda rahatda çukurlarda zıplatıyor.

ranger elllerinde yok

navara çok yakan bi araç

ssangyoung da güzel araç ama hem bagaj kısmı ufak, hemde benim gibi bi adama dayanmaz diye düşünmedim, ama binmek için

Kulaktan dolma bilgilerle insanları yanlış yönlendirmek doğru değil. Ben navara kullanıyorum kilometrede 35 kuruş yakıyorum. Neye göre çok yakar dediniz?

• Basarrrr kullanıcısına yanıt
    ama yinede amarok alın diyemem. Toyota ve nıssan varken pick-up olayında diğerlerine laf düşmez diye düşünüyorum. Özellikle navaranın dizaynı çok hoşuma gidiyor.
  • 2.5 arabaya 35 kurus yaktirmakda ayri bir basari olmus. Nasil kullanimda bu verimi yakaladin??

• quote:

Orijinalden alıntı: Zapt-ı Na Mümkün

quote:

Orijinalden alıntı: legend1982

bende uzun araştırmalar sonucu l200 aldım 3 ay oldu 10 bin km yaptım gayet memnunum . özellik olarak pek bişey yok ama konforu felan iyi ,

ranger elllerinde yok

navara çok yakan bi araç

Kulaktan dolma bilgilerle insanları yanlış yönlendirmek doğru değil. Ben navara kullanıyorum kilometrede 35 kuruş yakıyorum. Neye göre çok yakar dediniz?

fabrika verileri 10,5 lt ve kullanan arkadaşlardan

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi legend1982 -- 7 Kasım 2014; 13:14:16 >

• Şehirli pickup diyorsan ilk defa öncelikli olarak bir wv aracı tavsiye edeceğim amarok al.
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.