DH elektronik bölümünde bu soruyu cevaplayabilecek kullanıcı kitlesi kaldımı bilmiyorum ama yine de problemimi yazayım: Yaptığım devrede ilginç bir problem yaşıyorum, mikrodenetleyici olarak PIC18F46K20 kullanıyorum ve MAX3232 kullanarak bilgisayarın seri portuna veri aktarıyorum. MCU'yu PICKit 3 kullanarak ICSP ile programlıyorum fakat ICSP'nin saat sinyali PGC pininden kesildiği anda, yani ICSP konnektörünü söktüğümde PIC USART üzerinden veri göndermeyi kesiyor, fakat USART hariç normal çalışmasına devam ediyor. USART'ın çalışması için clock pinini bağlamam yetiyor. Acaba bu problemi yaşayanınız oldu mu? Yardım edebilirseniz sevinirim.
ICSP konnektörünü söktüğünüzde haberleşme kesiliyor, taktığınızda devam ediyorsa, bilgisayar ile devreniz arasındaki RS232 kablosunun GND hattında kopukluk olabilir. Eğer kopukluk varsa, siz ICSP kablosunu taktığınızda devrenizin toprağı ile bilgisayarın COM portunun toprağı PICKIT3 üzerinden birleşmiş olduğu için çalışıyor olabilir.
Ancak, "USART'ın çalışması için clock pinini bağlamam yetiyor." demişsiniz. Eğer tüm konnektörü değil de sadece PGC'yi bağlamak çalışmasını sağlıyorsa yorum yapamayacağım. Tek aklıma gelen şey, PGC olduğunu düşündüğünüz hattın GND olma ihtimali.
PGC ucu aynı zamanda interrupt girişi. ancak USART ile bu interrupt arasında bir ilişki de yok. ilginç bir sorun...