Arkadaşlar öncelikle merhaba. Eskiden picli devreler ile uğraşıyordum PBP dilini kullanıyordum fakat geçen sene arduinoya sardım daha kolay ve daha kullanışlı geldi bana. Arduinonun programlama diline alışınca tabi PBP'Yi birazcık unuttum. Geçen sene picle uğraşırken yapmış olduğum led küp devresine yenilikler yapmak için hazırlandım. buton ile değişik animasyonlar yapacaktım. Kullandığım pic16f877a. MicroCodeStudioda yazdığım program:
TRISA=%11111 TRISB=0 TRISC=0 TRISD=0 CMCON=7
PORTA=0 PORTB=0 PORTC=0 PORTD=0
BASLA: IF PORTA.0=0 THEN GOTO LED_YAK PAUSE 100 GOTO BASLA
porta.0'a bağlı butona (basılınca 0 olan) basıldığında portb.0 daki ledi yakıp söndürmesini istiyorum en basiti lakin program isite böyle çalışmıyor.. simülasyonu başlattığımda direk led yanıp sönmeye başlıyor. buton tipini değiştim basılınca 5V olan yaptım bu seferde yanmıyor led. ama aynı programı pic16f628a ya yazdım onda sorunsuz çalıştı ama şu pic16f877ada çalışmıyor.. en az bir haftadır bunla uğraşıyorum kafayı yiyecem arkadaşlar yardım edin :D
pbp den anlamam fakat c dilinde o işi yapan program yazıp yollayabilirim.Tabi işini görecekse ?
LED_YAK döngüsünü BASLA döngüsünün içine almanız lazım. Aksi takdirde ilk döngüye bakıyor porta.0 ile bir işlem olmadığı için LED_YAK döngüsüne devam ediyor.