Şimdi Ara

PIC Simulator ve USB port hakkında yardım!

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
11
Cevap
0
Favori
2.977
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
0 oy
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar yazdıgım pic programlarını simule edebilecegim program tavsiye edermisiniz.Veya elinde olan bi yere yükleyip link atabilirmi?

Birde usb port hakkında bilgi almak istiyorum.Kaç volt bulunur girişleri çıkışları nelerdir.Nasıl kontrol edilir vs vs Yardımlarınızı bekliyorum şimdiden saolun

Çalışmadan,yorulmadan ve üretmeden rahat yaşamanın yollarını aramayı alışkanlık haline getirmiş milletler evvela haysiyetlerini sonra hürriyetlerini daha sonrada istikballerini kaybetmeye mahkumdur.
    M.Kemal Atatürk
  • USB hakkında bilemem ama PIC smilatoru için sana en ıyı tavsiyem proteus PCB programı. Devreyı cizip calıştırıyosun ama dersenkı ben başka sım istıyorum pm at sana bı kactanesını daha soyleyım .(şu an aklıma gelmedı ewe bakmam lazım :) )

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bilginr -- 19 Şubat 2006 11:58:03 >
    Çalışmadan,yorulmadan ve üretmeden rahat yaşamanın yollarını aramayı alışkanlık haline getirmiş milletler evvela haysiyetlerini sonra hürriyetlerini daha sonrada istikballerini kaybetmeye mahkumdur.
    M.Kemal Atatürk
  • Siteme bakabilirsiniz
    Not:Bu site izoelektronik.com değildir .İsteyen pm atabilir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi alper.y -- 29 Haziran 2007; 23:24:09 >

SIMULATION LOG
    ==============
    Design: C:\Program Files\Labcenter Electronics\Proteus 6 Professional\PIC animasyon\PIC 16F84 DENEY.DSN
    Doc. no.: <NONE>
    Revision: <NONE>
    Author: <NONE>
    Created: 05/08/03
    Modified: 27/03/04

Compiling source files...
    Build completed OK.
    Compiling netlist...
    Linking netlist...
    Partition analysis...

Simulating partition 1 [60B32524]...
    PROSPICE Release 6.2 SP0 (C) Labcenter Electronics 1993-2002.
    SPICE Kernel Version 3f5. (C) Berkeley University ERL.

Reading netlist...
    FATAL: Cannot open 'C:\DOCUME~1\BARIŞ\LOCALS~1\Temp\LISA1206.SDF'.

Simulation FAILED due to fatal simulator errors.

bu hatayı sölüyor
    FATAL: Cannot open 'C:\DOCUME~1\BARIŞ\LOCALS~1\Temp\LISA1206.SDF'. buradaki lisa1206 yazan yerde hjer seferinde değişiyor.Bunun sebebi ne olabilir.Çok canımı sıkıyo bu olay.Programlayıcımı yaptım pic lerimi aldım ama
    M.Kemal Atatürk

• Beyler yokmu tavsiyesi olan.Bu konu benim için çok önemli.Zati elektronik okuyorum zamanı gelmeden iyice öğrenip çözeyim şu olayı.Devreyi yaptım kaynak kitaplarım var bol bol örnek var fakat simule programı yok.Proteusu çalıştırmak için denemedigim şey kalmadı onu gözden çıkardım bari başka bi program yokmu ?
    M.Kemal Atatürk
  • devren çalışıyor fakat pic programında hata varsa, bence pic in üreticisinin sitesinden MPLAB programını indir, ben asembly dilinde yazıyorum ve her pals sonucu her komutun davranışını izleyebiliyorum, sadece istanbulda isen kendin bizzat gidip bedava olmak üzere Türkiye dağıtıcısından PIC ve CD temin edebilirsin, şahsen ben gittim aldım, yada posta ve telefonla da bu işi halledebilirsin, ama sorun un kurduğun devre de ise ona bişi diyemem,
    Design: C:\Program Files\Labcenter Electronics\Proteus 5.2 Lite\1led_pic.DSN
    Doc. no.: <NONE>
    Revision: <NONE>
    Author: <NONE>
    Created: 25/02/06
    Modified: 25/02/06

Compiling source files...
    Build completed OK.
    Compiling netlist...
    Linking netlist...
    Partition analysis...

Simulating partition 1
    PROSPICE Release 5.20.06 (C) Labcenter Electronics 1993-2001.
    SPICE Kernel Version 3f5. (C) Berkeley University ERL.

Reading netlist...
    FATAL: [U1] External model DLL "PIC16.DLL" not found. GLE=0x00000002.

Simulation FAILED due to fatal simulator errors.

PIC16.DLL dosyasını nerden bulup nereye koyacaz
    (bu ilk simulasyon denemem )

• Hocam proteus klasörünün içindeki MODELS klasörüne atacaksın.İstersen bana bitane mail adresi ver atayım. 830kb lık boş yer olsun ama

Neyse ben bundan vazgeçtim microchipin programlarıyla denicem artık
    M.Kemal Atatürk
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.