@szkl Fiyat avantajı var evet ama onun yanında eksisi de bol. Direkt olarak usb'den çalışmıyor , usb-rs232 çeviricisi var üzerinde. Eski seri Pic kullanıyor.Yeni seri Pic'leri programlamayabilir. Debug'ı olduğunu sanmıyorum.
Bir soru sormak isterim size ben pickit2 ciğazını sordum alayımmı diye kurs hocamıza (xp yada win7) sorun çıkarttığını söylemişti tanımıyormuydu neydi tam anlamdım nedemek istediğini bana alma demişti 2. bir sorumda bu aşağıdaki cihazı alsam eeprom entegresini okuyup yazabilirmiyim elimde 2 adet eeprom var bunları birbiriyle aynı ama içindeki verileri farklı misal 1. eeprom mu bu pickit 2 ye taksam içindeki değerleri okuyup çıkartıp 2. eepromu taksam ve yaz desem yazabilirmiyim zaman ayırıp cevap yazarsanız çok müteşekkir olurum
@szkl Fiyat avantajı var evet ama onun yanında eksisi de bol. Direkt olarak usb'den çalışmıyor , usb-rs232 çeviricisi var üzerinde. Eski seri Pic kullanıyor.Yeni seri Pic'leri programlamayabilir. Debug'ı olduğunu sanmıyorum.
Bir soru sormak isterim size ben pickit2 ciğazını sordum alayımmı diye kurs hocamıza (xp yada win7) sorun çıkarttığını söylemişti tanımıyormuydu neydi tam anlamdım nedemek istediğini bana alma demişti 2. bir sorumda bu aşağıdaki cihazı alsam eeprom entegresini okuyup yazabilirmiyim elimde 2 adet eeprom var bunları birbiriyle aynı ama içindeki verileri farklı misal 1. eeprom mu bu pickit 2 ye taksam içindeki değerleri okuyup çıkartıp 2. eepromu taksam ve yaz desem yazabilirmiyim zaman ayırıp cevap yazarsanız çok müteşekkir olurum
Hocanız hariçten gazel okumuş. Windows7 32 ve 64 bit, XP pro ve home ile hiçbir problem yaşamadım. İlk önce programını kuruyorsunuz sonra da takıp çalıştırıyorsunuz. Yanlış hatuırlamıyorsam son yazılım versiyonu 2.61'idi.
quote:
Orijinalden alıntı: zokur Bir soru sormak isterim size ben pickit2 ciğazını sordum alayımmı diye kurs hocamıza (xp yada win7) sorun çıkarttığını söylemişti tanımıyormuydu neydi tam anlamdım nedemek istediğini bana alma demişti 2. bir sorumda bu aşağıdaki cihazı alsam eeprom entegresini okuyup yazabilirmiyim elimde 2 adet eeprom var bunları birbiriyle aynı ama içindeki verileri farklı misal 1. eeprom mu bu pickit 2 ye taksam içindeki değerleri okuyup çıkartıp 2. eepromu taksam ve yaz desem yazabilirmiyim zaman ayırıp cevap yazarsanız çok müteşekkir olurum
Hocanız yanlış biliyor.Pickit en sorunsuz Pic programlayıcıdır. Piyasadaki programlayıcılar ya seri port kullanıyor ya da USB-Seri port dönüştürücü entegre içeriyor ki bu ikisi büyük sorundur.Pickit ise 18f2550'deki dahili USB modülünü kullanıyor.Bilgisayar programı da Microchip'e ait olduğu için sorun çıkmıyor.
Burada Pickit2'nin desteklediği cihaz listesi var.Bu listede elinizdeki Eeprom entegresi varsa sorunsuzca istediğinizi yapabilirsiniz. Pickit2'de hedefi okuyup , içeriğini hex olarak kaydetme seçeneği var.Bu hex'i de tekrar yükleyebilirsiniz.
Brenner ile windows 7de sorun yaşamıştım.
Linkte verilen ebayde sure electronics tarafından satılan pickit2 yi aldım ve sorunsuz kullanıyorum (+ek özellikleri de cabası) Zaten pic üreten microchip firmasının ürünü, desteklenmediği söylentisi size de garip gelmedi mi :)
quote:
Orijinalden alıntı: _panzerschreck_
Linkte verilen ebayde sure electronics tarafından satılan pickit2 yi aldım ve sorunsuz kullanıyorum (+ek özellikleri de cabası) Zaten pic üreten microchip firmasının ürünü, desteklenmediği söylentisi size de garip gelmedi mi :)
Ben de kullanıyorum ama hiç bir sorun yaşamadım... Brenner debug haricinde çok daha iyi.
quote:
Orijinalden alıntı: maytere
quote:
Orijinalden alıntı: _panzerschreck_
Ben de kullanıyorum ama hiç bir sorun yaşamadım... Brenner debug haricinde çok daha iyi.
katiliyorum. tek eksigi debug...
"Çok daha iyi" mi? Arkasında Microchip desteği yok. Debug , Logic analyzer yok. Programlama hızı daha düşük. Mplab uyumu yok. Çıkış gerilimini otomatik ayarlamıyor. Üst seviye Pic'leri programlaması sorunlu. Programmer to go özelliği yok. Kayıp osccal değerini otomatik düzeltmiyor. İnternette Brenner ile sorun yaşayan bir çok insan görebilirsiniz.
Çok daha iyi diyerek insanları yanlış yönlendirmeyin.Memnunum deyip geçin.
quote:
Orijinalden alıntı: pea.
"Çok daha iyi" mi? Arkasında Microchip desteği yok. Debug , Logic analyzer yok. Programlama hızı daha düşük. Mplab uyumu yok. Çıkış gerilimini otomatik ayarlamıyor. Üst seviye Pic'leri programlaması sorunlu. Programmer to go özelliği yok. Kayıp osccal değerini otomatik düzeltmiyor. İnternette Brenner ile sorun yaşayan bir çok insan görebilirsiniz.
quote:
Ne diyeceğimi size soracak değilim. Arkasında mikrochip desteği olması önemli değil. Ona bakarsanız PICKIT3 var piyasada. Sizde yanlış yönlendirmeyin insanları PICKIT2 diyerek.
Piyasada Pickit3 yok dedim mi ki? Pickit2'nin Pickit3'e göre fiyat dışında bir eksiği yok.Pickit3 ile sorun yaşayanlar da var. Piyasadaki en stabil , fiyat/performans programlayıcı Pickit2. Fanatizme gerek yok.
Peki...
quote:
Orijinalden alıntı: maytere
quote:
Orijinalden alıntı: .Haywire.
Piyasada 30-40 tl ye satılan brenner ürünleri var ama listesinde yer almasına rağmen bazı picleri programlıyamıyor. O yüzden bulursanız pickit2 alın.
Sen becerememişsindir. Ben listede bulunan tüm picleri programladım.
BIOPIC adı altında aldım brenner ı. Yanında verdikleri dökümanlar eksik ve tam olarak doğru değil. Almanca sitesinden baktıktan sonra DSPIC leri programladım.
Ayrıca bu kadar gerzekçe bir uslüp kullanmanıza gerek yoktu.
ebay dan aldırdığım pickit3 bugün geldii arkadaşımın ebayda ındırrım kodu vardı değerlendirmem için bana gettirti . Malzeme kalitesi ambalajı falan kaliteli geldi bana win7 sorunsuz tanıdı başka sorunlar çıkartmassa bu iş tamamdır benim için ustaları dinlemedğm için pişman olmam inşallah pickitt2 al demişlerdi pickit3 ün mathlaba ihtiyacı varmış çünkü
Yine de güzel seçim yapmışsın.Güle güle kullan Mathlab diye bir şey yok.Matlab var , ancak senin kastettiğin MPLAB Mplab , Microchip'in yazılım geliştirme programı.Bir çok Compiler'a destek veriyor.En son versiyonu da ücretsizdi. İhtiyacı var diye bir şey yok , sadece işleri kolaylaştırıyor.
quote:
Yine de güzel seçim yapmışsın.Güle güle kullan Mathlab diye bir şey yok.Matlab var , ancak senin kastettiğin MPLAB Mplab , Microchip'in yazılım geliştirme programı.Bir çok Compiler'a destek veriyor.En son versiyonu da ücretsizdi. İhtiyacı var diye bir şey yok , sadece işleri kolaylaştırıyor.
Tam zamanında yetiştiniz azkalsın matlabı indirecektim 5gb çok teşekkür ederim
@zokur : Ne kadar zamanda geldi acaba bilgi verebilir misiniz ? Bende sure electronics'den pickit 2 aldım 13 Ocakta yola çıktı 8 gün oldu , 15 günden önce beklemiyorum çünkü daha önceden iki aya varan beklemeler yaşadım çinden aldığım ürünlerde :D
Dana önce açmış olduğum bir topik vardı istersen onu incele link aşağıda LINK ICIN TIKLA
quote:
Orijinalden alıntı: SBTECH
@zokur : Ne kadar zamanda geldi acaba bilgi verebilir misiniz ? Bende sure electronics'den pickit 2 aldım 13 Ocakta yola çıktı 8 gün oldu , 15 günden önce beklemiyorum çünkü daha önceden iki aya varan beklemeler yaşadım çinden aldığım ürünlerde :D
6 sında yolladı tam 14 gün sonra arkadaşıma geldi aynı gün aldım takipli kargolar genelde hızlı gelir sizinkide hızlı gelebilir takip kodu varsa
Arkadaşlar bende ebayden alıcam ama pickit 2 ile pickit 3 arasında kaldım. Sizce hangisini almalıyım ?