Şimdi Ara

PIC neden çalışmaz ? yardım....

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
18
Cevap
0
Favori
974
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • arkadaşlar meb 7. robot yarışmasına hazırlanıyorum çizgi izleyen bır robot yapıorum sensor kartım qrd1114 lerden olusuyor ve sensor kısmı %100 kalıtelı sekılde calısıyor, motor surucude oyle ancak pıc çalışmıyor pıc'ı pıc pıcprogrammer e takınca pıcın çalıstıgını gorebılıyorum ancak programı atıp karta taktıgımda calsmıyor. normalde programda ilk 5 sanıye fren yap daha sonra hata 0 ise tam devır ılerle komutu var ancak ben pıc ı karta taktıgımda sankı pıc'ı hıc takmamısm gıbı motorlar dırek donmeye baslıyor. pıc olarak pıc18f550 kullandım pıc ın beslemesı gelıyor reset bacagında 5V da var ancak program calsmıyor, pwm 74hc14 takılı ıken 0, 74ls14 takılı ıken 2.5 V gelıyor 74hc takılı ıken motorlar donuyo ancak 74ls takılı ıken donmuyor ve devrenın tasarımını 74hc ye uygun sekılde dızayn ettım pıc ın ayaklarını tekrar tekrar kontrol ettım ama bı sebep bulamadım lutfen yardımcı olun

• hocam breadboarda yazılımı butonlar ile deneyin belki o zaman sorunun picten mi devreden mi olup olmadığını anlarsınız
  • evet breadboardda pic devresini kurun.motor yerine led, sensörler yerinede buton bağlayıp deneyin
  • pıc ozaman calısıyo kardesım :/ pıc ı devreye baglayınca calsmıyor varmı aklınıza gelen bı sebep
  • quote:

Orijinalden alıntı: gunduzalp26

arkadaşlar meb 7. robot yarışmasına hazırlanıyorum çizgi izleyen bır robot yapıorum sensor kartım qrd1114 lerden olusuyor ve sensor kısmı %100 kalıtelı sekılde calısıyor, motor surucude oyle ancak pıc çalışmıyor pıc'ı pıc pıcprogrammer e takınca pıcın çalıstıgını gorebılıyorum ancak programı atıp karta taktıgımda calsmıyor. normalde programda ilk 5 sanıye fren yap daha sonra hata 0 ise tam devır ılerle komutu var ancak ben pıc ı karta taktıgımda sankı pıc'ı hıc takmamısm gıbı motorlar dırek donmeye baslıyor. pıc olarak pıc18f550 kullandım pıc ın beslemesı gelıyor reset bacagında 5V da var ancak program calsmıyor, pwm 74hc14 takılı ıken 0, 74ls14 takılı ıken 2.5 V gelıyor 74hc takılı ıken motorlar donuyo ancak 74ls takılı ıken donmuyor ve devrenın tasarımını 74hc ye uygun sekılde dızayn ettım pıc ın ayaklarını tekrar tekrar kontrol ettım ama bı sebep bulamadım lutfen yardımcı olun

itüro2013 yarışmasına hazırlanırken aynısı başıma geldi.Hocalarım statik elektriğin pici etkileyebileceğini söylediler

• quote:

pıc ozaman calısıyo kardesım :/ pıc ı devreye baglayınca calsmıyor varmı aklınıza gelen bı sebep

Motor sürücü olarak ne kullandın ?
  • ır2104 mosfet surucu ırfz44n surucu devre cooooooook karısık pıyasada falan yok kendı tasarımım.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

ır2104 mosfet surucu ırfz44n surucu devre cooooooook karısık pıyasada falan yok kendı tasarımım.

Hocam şimdi pic olmadığı zaman butonlar ile denediğinizde motorlar gayet verimli çalışıyor hiç bir sıkıntı yok doğrumu ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: mrkabaca

quote:

arkadaşlar meb 7. robot yarışmasına hazırlanıyorum çizgi izleyen bır robot yapıorum sensor kartım qrd1114 lerden olusuyor ve sensor kısmı %100 kalıtelı sekılde calısıyor, motor surucude oyle ancak pıc çalışmıyor pıc'ı pıc pıcprogrammer e takınca pıcın çalıstıgını gorebılıyorum ancak programı atıp karta taktıgımda calsmıyor. normalde programda ilk 5 sanıye fren yap daha sonra hata 0 ise tam devır ılerle komutu var ancak ben pıc ı karta taktıgımda sankı pıc'ı hıc takmamısm gıbı motorlar dırek donmeye baslıyor. pıc olarak pıc18f550 kullandım pıc ın beslemesı gelıyor reset bacagında 5V da var ancak program calsmıyor, pwm 74hc14 takılı ıken 0, 74ls14 takılı ıken 2.5 V gelıyor 74hc takılı ıken motorlar donuyo ancak 74ls takılı ıken donmuyor ve devrenın tasarımını 74hc ye uygun sekılde dızayn ettım pıc ın ayaklarını tekrar tekrar kontrol ettım ama bı sebep bulamadım lutfen yardımcı olun

itüro2013 yarışmasına hazırlanırken aynısı başıma geldi.Hocalarım statik elektriğin pici etkileyebileceğini söylediler

statık lektrık derken kardesım bahsetmek ıstedıgın sey bakır kablodan gecen akımın urettıgı manyetık alanın pıc ı etkılemesı mı ? bu cok kucuk bı ıhtımal cunku bu devreyı yakın bı arkadasıma verdım oda benmle beraber yaptı onunkı calstı benımkı calsmadı yemın ederım evlat acısından farkı yok cocuk devreyı bılmıyo ne ne ıse yarar bılmyo ama onnkı calstı bnm kart calsmadı abı yardım edın delırıcem ya

• quote:

quote:

ır2104 mosfet surucu ırfz44n surucu devre cooooooook karısık pıyasada falan yok kendı tasarımım.

Hocam şimdi pic olmadığı zaman butonlar ile denediğinizde motorlar gayet verimli çalışıyor hiç bir sıkıntı yok doğrumu ?

evet kardesım aynen oyle pıc cok harıka sekılde calısıyor. pıc baska robotta calsıyor acı ama gerçek

• hocam ?? yokmu cevap ?
  • Ozaman yollarda kisa devre vs ara

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Devrede 7805 varsa yerine 7806 tak çalışır.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • devre şemasını koyarsanız, sonuca daha çabuk ulaşırsınız
  • brown out reset i iptal edip bir de öyle deneyin, ayrıca programın belli kısımlarına led yakıp söndürme gibi komutlar ekleyerek hata ayıklama yapabilirsiniz.
  • quote:

quote:

quote:

evet kardesım aynen oyle pıc cok harıka sekılde calısıyor. pıc baska robotta calsıyor acı ama gerçek

Yazılımı ve şemayı koyarsan emin ol yardımcı olacak kişiler çıkacaktır.

• quote:

Orijinalden alıntı: certy

Devredeki pasta artıklarını temizle.

usta sana kurban olurum ben saol harbı oyleymıs. osılatör ıle 22 pF kondansator arasnda bıtane kucucuk parazıt lehım bırazda pasta varmıs temızlememle beraber cızgı ızleyen 4 sanıyede 1 metre. :) saolasınz cok saolun :)
  • sorun çözülmüş galiba :)
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.