Şimdi Ara

Pıc Programlamaya Giriş

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
11
Cevap
0
Favori
663
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
    Öncelikle bu konu daha önce açılmış olabilir araştırdım fakat bulamadım.
    Pıc Programlamaya başlamak istiyorum bir kaç sorum var;
    1-En rahat ve en kolay çalışabileceğim program hangisi ?
    2-Pıclerin 1f2332... (gibi ama doru deil bu adlarını bilmiyorum) isimleri var neyi değiştirir bunlar ?
    3-nasıl bir kart kullanmalıyım pıc programlamak için ?
    4- hangi alıştırmalarla başlamalıyım yardımcı olan arkadaşlara şimdiden teşekkür etmek istiyorum yardımlarınızı bekliyorum...

• 1- CCS C
    2- her picin degişik ozellikler vardır. İlk basta 16F84A - 16F628A ve 16F877A temin et 2-3 adet.
    3- PICKIT2 alabilirsin. Veya bir gelişitrme kartı alırsın devre kurmayla ugrasmazsın. Ne kadar para harcamayı düiünüyorsun?
    4- Bir malzemeleri temin et başlarsın elbet alıstırmalara....
  • Yardımın için teşekkür ederim öğrenciyim yazılım okuyorum bunu hobi gibi uraşmak istiyorum para ne kadar harcarsın demişsin çok harcayamam ama hiçde harcamam demiyorum yane 50-60 arası fln bi kaç parça için harcayabilirim ... yardımın için sağol
  • pic geliştirme kartı yerine breadboard da işini görür yani lehim fln uğraşmazsın.
    Programlayıcıyıda kendin yapabilirsin Fazla para harcamassın böylece
  • quote:

Orijinalden alıntı: Arcatera

pic geliştirme kartı yerine breadboard da işini görür yani lehim fln uğraşmazsın.

burada kafa yapacak bir durum yok böyle bir cevaba gerek yoktu.

aslında ilk etapta bir donanıma ihtiyacınız yok yazdıgınız prog.isis ile deneye bilirsiniz

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi evren kılıç -- 5 Mart 2010; 20:17:12 >
  • programlayıcı olarak ben pickit2 nin klonlarında birini aldım 45 liraya filan gittigidiyorda birisi satıyordu gayet güzel ama tavsiye ederim

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Whisper81 -- 5 Mart 2010; 20:58:23 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: evren kılıç

quote:

Orijinalden alıntı: Arcatera

pic geliştirme kartı yerine breadboard da işini görür yani lehim fln uğraşmazsın.

burada kafa yapacak bir durum yok böyle bir cevaba gerek yoktu.

aslında ilk etapta bir donanıma ihtiyacınız yok yazdıgınız prog.isis ile deneye bilirsiniz

Abicim çok haklısın burada kafa buluncak bir durum yok ama nabçan bazılar böle

• Kafaya almıyordu. Söyledikleri normal öneriler arasında...
  • quote:

Orijinalden alıntı: roxbury81

programlayıcı olarak ben pickit2 nin klonlarında birini aldım 45 liraya filan gittigidiyorda birisi satıyordu gayet güzel ama tavsiye ederim

Pickit2 ile bu ürün arasında ki fark ne?

http://urun.gittigidiyor.com/USB-2-0-PIC-PROGRAMLAYICI-GARANTILI-ve-HEDIYELI_W0QQidZZ24944384

• Programlamaya çalıştığımız mcular PIC markası altında microchip firmasının ürünleridir. PICKIT 2 microchip firmasının geliştirdiği PIC programlayıcısıdır.

Brener bir almanın geliştirdiği yazılımdır. Brenerin geliştirme desteginin ne kadar sürecegi belirsizdir. Ve yazılım kalitesi pek çok farklı yönden tartışılır.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi merakliturk -- 9 Mart 2010; 22:31:16 >
  • Y a sağlam bir pıc2kit yada bir devre kartı alınması iyi olur bunun kanısına vardım
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.