Şimdi Ara

Pic programlama yardım!!!

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
23
Cevap
0
Favori
1.620
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Ben pıc programlama öğrenmek istiyorum ve nerden başlıcağımı bilmiyorum. Elektronik bilgim deseniz hiç yok denecek kadar var. Yardımlarınız için şimdiden teşekkür ederim.

• benimde bi sorum var.bu pic programlama nedir ne işe yarar.nerde kullanılır.ne amaçla programlanır?? birden fazla soru oldu ama
  • Arkadaşlar ikinize de bir öneri de bulunayım.
    quote:

benimde bi sorum var.bu pic programlama nedir ne işe yarar.nerde kullanılır.ne amaçla programlanır?

Bu soruya buradan ne yanıt verilir ki..

Bilgilenmek istediğiniz konu hakkında google-yahoo-yandex ten araştırma yapın.Çok miktarda bilgiye ulaşabilirsiniz. Öğrendiklerinizi uygulamaya geçirin, takıldığınız yerde gelin, buradan yardım isteyin.

quote:

Ben pıc programlama öğrenmek istiyorum ve nerden başlıcağımı bilmiyorum. Elektronik bilgim deseniz hiç yok denecek kadar var. Yardımlarınız için şimdiden teşekkür ederim.

Siz de aynı şekilde PIC öğrenmek istiyorsunuz buradan yazılacak 3-5 satırla ne öğrenebilirsiniz ki...

Bu kadar hazırcı olmayalım. Araştırın, Araştırın, Araştırın....

İyi çalışmalar, kolay gelsin...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi muhsin kamer -- 3 Şubat 2013; 16:16:17 >

• quote:

Orijinalden alıntı: photos

Arkadaşlar ikinizede bir öneri de bulunayım.
    quote:

benimde bi sorum var.bu pic programlama nedir ne işe yarar.nerde kullanılır.ne amaçla programlanır?

Bilgilenmek istediğiniz konu hakkında google-yahoo-yandex ten araştırma yapın.Çok miktarda bilgiye ulaşabilirsiniz. Öğrendiklerinizi uygulamaya geçirin, takıldığınız yerde gelin, buradan yardım isteyin.

quote:

Ben pıc programlama öğrenmek istiyorum ve nerden başlıcağımı bilmiyorum. Elektronik bilgim deseniz hiç yok denecek kadar var. Yardımlarınız için şimdiden teşekkür ederim.

Siz de aynı şekilde PIC öğrenmek istiyorsunuz buradan yazılacak 3-5 satırla ne öğrenebilirsiniz ki...

pic konusunda bilginiz varsa özelden nereden başlamamız gerektiğini konuşabilir miyiz ?
    araştırma yaptım da biraz kararsız kaldığım konular var.
    mesela hangi geliştirme kartı daha mantıklı giriş seviyesi için? (arduino mini,pro-pickit2-3) anladığım kadarıyla bunlar arasında modelden modele değişen çeşitli farklar var mesela debug desteği üzerinde çip için giriş yada devre üzerinde geliştirmeye yarayan farklı bir arabirim,assembly,hex,c,jal ile geliştirilen yazılımlar derken insanın nerden başlayacağı konusunda kafası karışıyor.
    ben .net ortamında program geliştiren biriyim c# , silverlight, php, html,ajax dillerinde kodlarla çalıştım. c diline hakim olmamakla beraber aşina olduğumu söyleyebilirim. pickit ile geliştirirken c kullanılan projelere baktım çok karmaşık gelmedi, arduino ile geliştirilen kodlara baktığımda işi biraz daha az kodla daha basit bir dille yaptıklarını gördüm ama derinlemesine inceleyemedim kartı mı programlıyor yoksa pic mikroçipi mi.

uzun bir yazı oldu ama okuyup fikir verebilirseniz sevinirim.

• quote:

Orijinalden alıntı: kasirga_

quote:

Orijinalden alıntı: photos

Arkadaşlar ikinizede bir öneri de bulunayım.
    quote:

quote:

pic konusunda bilginiz varsa özelden nereden başlamamız gerektiğini konuşabilir miyiz ?
    araştırma yaptım da biraz kararsız kaldığım konular var.
    mesela hangi geliştirme kartı daha mantıklı giriş seviyesi için? (arduino mini,pro-pickit2-3) anladığım kadarıyla bunlar arasında modelden modele değişen çeşitli farklar var mesela debug desteği üzerinde çip için giriş yada devre üzerinde geliştirmeye yarayan farklı bir arabirim,assembly,hex,c,jal ile geliştirilen yazılımlar derken insanın nerden başlayacağı konusunda kafası karışıyor.
    ben .net ortamında program geliştiren biriyim c# , silverlight, php, html,ajax dillerinde kodlarla çalıştım. c diline hakim olmamakla beraber aşina olduğumu söyleyebilirim. pickit ile geliştirirken c kullanılan projelere baktım çok karmaşık gelmedi, arduino ile geliştirilen kodlara baktığımda işi biraz daha az kodla daha basit bir dille yaptıklarını gördüm ama derinlemesine inceleyemedim kartı mı programlıyor yoksa pic mikroçipi mi.

uzun bir yazı oldu ama okuyup fikir verebilirseniz sevinirim.

Ya o kadar çok farklı bakış açılı bir mevzu ki ; inan anlatmayı düşünmek bile sıkıcı geliyo şuan :)

MEGEP'in ücretsiz ''MİKRODENETLEYİCİLER'' kursu var.320 saatti benim aldığım.PIC bir mikrodenetleyicidir.MCU diye geçer ( Microcontroller ).Microchip firmasının PIC serisi mikrodenetleyicileri en yaygın olanıdır (kanımca).Ucuzdur.MATEMATİK gerektirir.Projeler için hayal gücü gerektirir.pic'lerin kullanım kulavuzu gibi teknik verilerinin yer aldığı DATASHEET dökümanlarını çözümleyebilmek gerektirir ( az da olsa ).Bu sebeple ingilizce ister çok az da olsa.

C işine gireceksen PIC-C öneriririm ( C++ ya göre daha donanımsal ).C++ daha çok *.exe uzantılı yazılımlarda başarılı ama pic işleri gibi olaylar için PIC-C daha mantıklı ( profesyonel olmayanlar için ).

Ben PicBasicPro öğrendim..kolay sade...ama PIC-C daha kulağa hoş geliyo ( tekniklik bakımından).

Ebaydan programlama kartını alabilirsin.Ayrıca programlanan pic'i PIC DEVELOPMENT BOARD larda test etmen daha güzel olur...

pic programmer ( bende bu var) (10 DOLAR.)
    http://www.ebay.com/itm/PIC-USB-Automatic-Programming-Develop-Microcontroller-Programmer-K150-ICSP-/170782648044?pt=LH_DefaultDomain_0&hash=item27c37066ec

pic geliştirme , test etme kartı (pic development board) , bende bu da var. (15 DOLAR.)
    http://www.ebay.com/itm/PIC-Development-Board-For-PIC16F877-PIC16F877A-ICSP-Program-Emulator-Interface-/290688236594?pt=LH_DefaultDomain_0&hash=item43ae5e7c32

PIC 16F877A ( 5 TANESİ 13 DOLAR )
    http://www.ebay.com/itm/5PCS-IC-MICROCHIP-DIP-40-PIC16F877A-I-P-PIC16F877A-E-P-/251065253595?pt=LH_DefaultDomain_0&hash=item3a74a7bedb

UZMANI DEĞİLİM , EKSİĞİM , YANLIŞIM VARSA AFFOLA , BİLDİKLERİMİ PAYLAŞIYORUM , SAYGILAR :)

• quote:

Orijinalden alıntı: dnmhbr

Ya o kadar çok farklı bakış açılı bir mevzu ki ; inan anlatmayı düşünmek bile sıkıcı geliyo şuan :)

MEGEP'in ücretsiz ''MİKRODENETLEYİCİLER'' kursu var.320 saatti benim aldığım.PIC bir mikrodenetleyicidir.MCU diye geçer ( Microcontroller ).Microchip firmasının PIC serisi mikrodenetleyicileri en yaygın olanıdır (kanımca).Ucuzdur.MATEMATİK gerektirir.Projeler için hayal gücü gerektirir.pic'lerin kullanım kulavuzu gibi teknik verilerinin yer aldığı DATASHEET dökümanlarını çözümleyebilmek gerektirir ( az da olsa ).Bu sebeple ingilizce ister çok az da olsa.

C işine gireceksen PIC-C öneriririm ( C++ ya göre daha donanımsal ).C++ daha çok *.exe uzantılı yazılımlarda başarılı ama pic işleri gibi olaylar için PIC-C daha mantıklı ( profesyonel olmayanlar için ).

Ben PicBasicPro öğrendim..kolay sade...ama PIC-C daha kulağa hoş geliyo ( tekniklik bakımından).

Ebaydan programlama kartını alabilirsin.Ayrıca programlanan pic'i PIC DEVELOPMENT BOARD larda test etmen daha güzel olur...

http://www.ebay.com/itm/PIC-USB-Automatic-Programming-Develop-Microcontroller-Programmer-K150-ICSP-/170782648044?pt=LH_DefaultDomain_0&hash=item27c37066ec

pic geliştirme , test etme kartı (pic development board) , bende bu da var. (15 DOLAR.)
    http://www.ebay.com/itm/PIC-Development-Board-For-PIC16F877-PIC16F877A-ICSP-Program-Emulator-Interface-/290688236594?pt=LH_DefaultDomain_0&hash=item43ae5e7c32

http://www.ebay.com/itm/5PCS-IC-MICROCHIP-DIP-40-PIC16F877A-I-P-PIC16F877A-E-P-/251065253595?pt=LH_DefaultDomain_0&hash=item3a74a7bedb

UZMANI DEĞİLİM , EKSİĞİM , YANLIŞIM VARSA AFFOLA , BİLDİKLERİMİ PAYLAŞIYORUM , SAYGILAR :)

bunların ikincisinin tam ne yaptığını anlayamadım yardımcı olursanız sevinirim :)) birde bunların bana kargo dahil gelişi ne kadara malolur? kargo yurtdışından korkutucu rakamlara ulaşabiliyor da.
    ikincisi siz picbasicpro öğrenmişsiniz mesela röleli devreleri yapabiliyor musunuz? devre basımı konusunda nasıl bir yol izleniyor hani lazer yazıcı ve ütü ile olan metod var ya mesela orda kullanılan kağıt ne? lazer yazıcı dediği şu evlerimizde kullandığımız tonerli lazer yazıcılardan mı başka bişey mi? çok soruyorum ama hazır bilen birini bulmuşken yararlanayım :)

• quote:

quote:

bunların ikincisinin tam ne yaptığını anlayamadım yardımcı olursanız sevinirim :)) birde bunların bana kargo dahil gelişi ne kadara malolur? kargo yurtdışından korkutucu rakamlara ulaşabiliyor da.
    ikincisi siz picbasicpro öğrenmişsiniz mesela röleli devreleri yapabiliyor musunuz? devre basımı konusunda nasıl bir yol izleniyor hani lazer yazıcı ve ütü ile olan metod var ya mesela orda kullanılan kağıt ne? lazer yazıcı dediği şu evlerimizde kullandığımız tonerli lazer yazıcılardan mı başka bişey mi? çok soruyorum ama hazır bilen birini bulmuşken yararlanayım :)

FİYATLAR KARGO DAHİL FİYATLAR.TÜRKİYE İÇİ PTT GETİRİR.
    ISIS PROGRAMINDA USTALAŞMADAN SOMUT HALE GETİRMEYE ÇALIŞMAK BOŞA.
    PAT DİYE OLSUN İSTİYOSUN.BU ŞEKİLDE OLMAZ.
    paypal sistemine kredi kartını tanıttır.sonra alışveriş yapabilirsin..
    EBAY'I ARAŞTIR... googlede ne nasıl yapılır araştır...

1. alet ile pic'e hex uzantılı yazılımı gömersin.
    2. alette de içinde yazılım gömülü pic'i denersin.8 adet led var üzerinde.her bir ledi bir aygıtmış gibi düşünebilirsin.
    3.sü de pic...16f84a ve 16f877a en meşhurlarıdır...

BENDEN BU KADAR :)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi dnmhbr -- 3 Şubat 2013; 18:02:46 >

• quote:

Orijinalden alıntı: t4yo

quote:

Orijinalden alıntı: ThKrkmz!
    benimde bi sorum var.bu pic programlama nedir ne işe yarar.nerde kullanılır.ne amaçla programlanır?? birden fazla soru oldu ama

Sorunuzun cevabı burada;
    http://www.linkcim.com/?q=Pic+programlama+nedir+%3F

• quote:

2. alette de içinde yazılım gömülü pic'i denersin.8 adet led var üzerinde.her bir ledi bir aygıtmış gibi düşünebilirsin.

birincisi pat diye olsun istediğimi nerden çıkardın da güldürdün beni :))
    ikincisi isis hiç kullanmadan direk fiziksel devrelerde çalışan ve çok başarılı olan insanlar var senin söylediğin cümle bunu yalanlıyor :)

ebay ve paypala aşinayım daha önce alışverişim var ki kiminde ücrete kargo dahil değildi kiminde ödemedim.
    yardımların için çok teşekkürler tabi.

şu lazer yazıcı ile devre basma kısmını da bir açıklayan çıkarsa çok güzel olacak. o lazer yazıcı dedikleri bizim evlerimizdeki yazıcılar mı ve kağıdı ne ?

• quote:

quote:

birincisi pat diye olsun istediğimi nerden çıkardın da güldürdün beni :))
    ikincisi isis hiç kullanmadan direk fiziksel devrelerde çalışan ve çok başarılı olan insanlar var senin söylediğin cümle bunu yalanlıyor :)

ebay ve paypala aşinayım daha önce alışverişim var ki kiminde ücrete kargo dahil değildi kiminde ödemedim.
    yardımların için çok teşekkürler tabi.

şu lazer yazıcı ile devre basma kısmını da bir açıklayan çıkarsa çok güzel olacak. o lazer yazıcı dedikleri bizim evlerimizdeki yazıcılar mı ve kağıdı ne ?

MİKRODENETLEYİCİLER ,
    MİKRODENETLEYİCİLERE HANGİ ENTEGRELERİN NASIL VE HANGİ ALTERNATİFLERLE BAĞLANABİLECEĞİ ,
    MİKRODENETLEYİCİLERİ PROGRAMLAMA,
    PIC HARİCİ MİKRODENETLEYİCİLER ,
    ISIS TARZI PROGRAMLARDA YAZDIĞIN YAZILIMLARI SİMÜLE ETME,
    ve PROGRAMLAMA MANTIĞINDAKİ MATEMATİKSEL İŞLEMLER ,DÖNGÜLER ,TABAN ARİTMETİĞİ VE ÖZETLE YAZILIM MATEMATİĞİ,
    HAKKINDAKİ BİLGİ VE BECERİ SEVİYENİ 100 ÜZERİNDEN İFADE EDEBİLİR MİSİN?

BİRŞEY DİCEM.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi dnmhbr -- 3 Şubat 2013; 20:23:41 >

• dnmhbr konu tartışmaya dönüşmesin :) düşüncelerini kötülemiyorum ama biraz daha geniş düşün diyorum sadece :)
  • quote:

dnmhbr konu tartışmaya dönüşmesin :) düşüncelerini kötülemiyorum ama biraz daha geniş düşün diyorum sadece :)

O kadar işimin gücümün arasında sana yardımcı olmaya çalışıyorum ,
    hakkında ( pic ) yorum yapabilmeye kafi bir bilgi ( nedir , ne değildir , nasıl çalışır , yanılma payları vs. )
    ve deneyim (ISIS uygulamaları) edinmediğin bir konu hakkında ukalalık yaparak zamanımı alıyosun...

üstelik ;
    UZMANI DEĞİLİM , EKSİĞİM , YANLIŞIM VARSA AFFOLA , BİLDİKLERİMİ PAYLAŞIYORUM , SAYGILAR dediğim halde...

Hiç deneyimi olmayan bir pilotu (PIC), direk uçağa (DEVREYE) bindir (MONTAJLA) uçursun (ÇALIŞTIRSIN) istiyorsun.
    Oysa pilotlar (PIC) , herşeyden önce simülasyon programları (ISIS) ile deneyim (ISIS UYGULAMALARI) yaşarlar ve daha sonra uçarlar...

PIC ile bir pilotun uçağı operate etmesi arasında büyük bir benzerlik var.
    PIC'i yazılımla bütünleştirir ISIS'te dener, gözün görür , onaylar kullanırsın ,
    PİLOTU eğitimle bütünleştirir SİMÜLASYONDA dener , gözün görür , onaylar kullanırsın...

''...düşüncelerini kötülemiyorum ama biraz daha geniş düşün diyorum sadece ! ''

OK?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi dnmhbr -- 3 Şubat 2013; 21:02:39 >

• quote:

quote:

dnmhbr konu tartışmaya dönüşmesin :) düşüncelerini kötülemiyorum ama biraz daha geniş düşün diyorum sadece :)

hakkında ( pic ) yorum yapabilmeye kafi bir bilgi ( nedir , ne değildir , nasıl çalışır , yanılma payları vs. )
    ve deneyim (ISIS uygulamaları) edinmediğin bir konu hakkında ukalalık yaparak zamanımı alıyosun...

üstelik ;
    UZMANI DEĞİLİM , EKSİĞİM , YANLIŞIM VARSA AFFOLA , BİLDİKLERİMİ PAYLAŞIYORUM , SAYGILAR dediğim halde...

Hiç deneyimi olmayan bir pilotu (PIC), direk uçağa (DEVREYE) bindir (MONTAJLA) uçursun (ÇALIŞTIRSIN) istiyorsun.
    Oysa pilotlar (PIC) , herşeyden önce simülasyon programları (ISIS) ile deneyim (ISIS UYGULAMALARI) yaşarlar ve daha sonra uçarlar...

PIC'i yazılımla bütünleştirir ISIS'te dener, onaylar kullanırsın ,
    PİLOTU eğitimle bütünleştirir SİMÜLASYONDA dener , onaylar kullanırsın...

OK?

yardımın için teşekkür ettim zaten dikkat et bence bu noktaya :)
    hem hala anlamış değilim nerden çıkardın pat diye olsun istediğimi :)
    ukala kelimesi hiç yakışmadı.
    yağmurdan nem kapıp kendini gaza getirme derim sonra banlattırma ikimizi de :))

• quote:

quote:

quote:

üstelik ;

PIC'i yazılımla bütünleştirir ISIS'te dener, onaylar kullanırsın ,
    PİLOTU eğitimle bütünleştirir SİMÜLASYONDA dener , onaylar kullanırsın...

OK?

yardımın için teşekkür ettim zaten dikkat et bence bu noktaya :)
    hem hala anlamış değilim nerden çıkardın pat diye olsun istediğimi :)
    ukala kelimesi hiç yakışmadı.
    yağmurdan nem kapıp kendini gaza getirme derim sonra banlattırma ikimizi de :))

mesajı aldın...gerisi sorun değil.hoşçakal.

• mesaj mı almam gerekiyordu :D
  • quote:

mesaj mı almam gerekiyordu :D

• bu isis'i nerden indircez ??
  • quote:

bu isis'i nerden indircez ??

http://seckinburakcengiz.com/tag/isis-download/

burada Burak arkadaşımız hem link vermiş hem de özelliklerinden bahsetmiş programın
  • quote:

quote:

bu isis'i nerden indircez ??

http://seckinburakcengiz.com/tag/isis-download/

burada Burak arkadaşımız hem link vermiş hem de özelliklerinden bahsetmiş programın

buladım :((

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.