Şimdi Ara

PIC programlama devremde sorun var

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
12
Cevap
0
Favori
369
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

ben bir pıc programlama devresi yaptım tam pıckit programından yüklemeyi gerçekleştircem pic'e(16f84a) hex file not loaded diye bir hata veriyor acaba diyorum pıc'i taktıgım küçük board da sorun olabirmi acil cevaplarınızı bekliyorum şimdiden teşekkür ederim

• bu sorunuza cevap almak için yaptığınız programlayıcının cinsini belirtmelisiniz. (JDM, Pickit2,3 , Brenner.. vs)
  • PICkit 2 v2.60 ayrıca bir şey daha söylemek istiyorum ben lise son ögrencisiyim bölüm ögretmenimiz bana devrende kısa devre vardır dedi büyük ihtimal ancak ben herhangi bir kısa devre göremedim
  • Ben pickit2 kullanmıyorum ama,

1-Pickit2 nin kalibrasyon ayarları yapıldı mı?
    2-PIC programlayıcıya takıldığında tanınıyor mu?
    3-Öğretmeniniz kısa devre vardır demiş siz yok diyorsunuz , belki de açık devre vardır.
  • biraz önce bir daha denedim yüklemeyi başlatıyo ancak bitirmiyor sizce yazdıgınız üç şık yine geçerlimi
  • Bence halen geçerli. Öncelikle kalibrasyonun yapılması gerekir PICkit2 niz programlama gerilimini üretebiliyor mu onun test edilmesi gerekeir. PIC tipine bağlı olarak 10-13V arasında bir programlama gerilimi (Vpp) ye ihtiyaç var.

buradaki pdf incele
    http://www.google.com.tr/url?sa=t&rct=j&q=&esrc=s&source=web&cd=1&ved=0CBwQFjAA&url=http%3A%2F%2Fwww.mavidevreler.com%2Fftp_urunler_download%2Ffile_115.pdf&ei=24tcVYyKL8yrsAGWtYCgDQ&usg=AFQjCNEy3o_diVqNGQvQZBp8FSoAWLBqKQ&bvm=bv.93756505,d.bGg

burayı da incele
    http://www.auelectronics.com/Q4.htm

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ferit -- 20 Mayıs 2015; 16:35:59 >

• 10-13 volt arası demişsiniz ben bunu kalibre ederken bir gerilim degeri soruyor orayamı yazmam gerekiyor yoksa ögretmenimiz bize 5 volt demişti
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • ölçeceğiniz gerilim öğretmeninizin dediği gibi 5V civarında olmalı. Sizin ölçtüğünüz ( Pickit2 nin Vdd çıkışını ölçeceksiniz) Ve sorgu ekranından gireceğiniz gerilim değerini dikkate alarak Pİckit2 Vpp yi 10-13V olarak kendisi ayarlayacak.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ferit -- 20 Mayıs 2015; 16:59:49 >
  • pıckit 2 vdd nasıl ölçebilrim burda devre üzerinde 6 lı soket bana pdf te 2-3 pin i ölç diyor bende olcum gercekten çok düşük bir gerilim aldım sonra 4.21 volt çıkcak diye bir resim var ancak öyle bir gerilim görmedim
  • pardon şimdi gördüm 4.2 volt volt measured karşısına yazdım kalibreye tıkladım ama kabul etmedi usb falan dedi
  • 4.2 Vl çıkacak diye bir şey yok. Ne çıkarsa onu yazacaksınız. Çok düşük bir gerilim ölçüyorum diyorsunuz buna göre sizin programlayıcınız ve/veya USB besleme hattınızda problem var.
  • peki cevaplarınız için çok teşekkür ederim bana bir hobi devre sitesi önerebilirmisiniz benim bulduklarım çok karışık
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.