Şimdi Ara

PIC Ödevi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
3
Cevap
0
Favori
417
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
0 oy
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar merhaba... Okuldan ciddi anlamda kazık bir ödev geldi... Neye uğradığımı şaşırdım... Yardımınıza ihtiyacım var...
    Şimdi... Bu devre öyle bir karmaşık ki... Ben bir kısmını yaptım takıldığım noktalar ise şunlar...

PIC16F84

A3 pini 1... Bu pin 0 oldu... Pin 0 olduktan sonra 10 saniye içinde A4 pinide 0 olursa A5 pini 1 yapılacak...
    Ama bu olurken program akışı etkilenmeyecek... Yani program sadece bu komuta bağlı değil... Bunun kontrolünü yapıp geçicek... 'A3 1 mi evet... O zaman burda işim yok' 'A3 0 oldu 10 saniye içinde A4 de 0 olacakmı buna baktı... baktı ki olmadı program akışına devam...'

Aynı zamanda kişisel bir sorumda... Aynı anda iki program çalışması mümkünmü... Yani...
    Benim b3 b4 pinlerime 2 ayrı led bağlı... Bu ledler b5 pinindeki ldr ile tetikleniyor... Program akarken döngüler kurarken kendi içerisinde ben bu led leri ve ldr yi diğer programdan bağımsız olarak kontrol altında tutabilirmiyim?

BUDA BENİM NACİZANE SİSTEMİM...

~~ ASUS M2A-VM ~ AMD 64 X2 3800+ 2.0 GHz~ KİNGSTON 1GB 800 MHz + 2*KİNGSTON 1 GB 667 MHz ~~

~~ LG GH20-NS15 SECURE DİSC SATA DVD RW ~ REDROCK 430W POWER SUPPLY ~ SAMSUNG HDJ321KJ 320 GB HDD ~~

~~~~~~~~~~~~LOGİTECH A500 5+1 SES SİSTEMİ~~~~~~~~~~~~

• İnterrupt kullanın.Timer0 interruptını kullanın.10 sn lik sayma işlemini de yapabilirsiniz böylece.Bu dediğiniz kısmı interruptın içine yazın,o arka planda çalışıp durur kendi kendine
  • :S ya ben bilgisayar öğrencisiyim... Bu dersten geçme ödevi... Bu yüzden pic programlamayla ilgili bildiğim komutlar bi elin parmakları kadar... Rica etsem örnek verebilirmisiniz kod örneği... Bu dediğimin nasıl çalışacağına dair bir kod...

BUDA BENİM NACİZANE SİSTEMİM...

~~ ASUS M2A-VM ~ AMD 64 X2 3800+ 2.0 GHz~ KİNGSTON 1GB 800 MHz + 2*KİNGSTON 1 GB 667 MHz ~~

~~ LG GH20-NS15 SECURE DİSC SATA DVD RW ~ REDROCK 430W POWER SUPPLY ~ SAMSUNG HDJ321KJ 320 GB HDD ~~

~~~~~~~~~~~~LOGİTECH A500 5+1 SES SİSTEMİ~~~~~~~~~~~~
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Arduino çalışmalarım,,,
    9 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.