< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ipli jeton -- 12 Ocak 2024; 9:15:4 > |
PIC'ler için I2C LCD sürücüsü
-
-
Teşekkürler paylaşımınız için.
CCS de ..\Drivers içerisine kopyalarsanız (varsayılan yolu c:\program files(x86)\.... şeklinde) belirttiğiniz şekilde çalışır. Yanlış bir kullanım değil. Fakat ben bu tarz standart dışı kütüphaneleri proje klasörünün içerisini kopyalamayı tercih ediyorum.
Nedeni:
+ Format sonrası veya kaynak kod başka bir makinaya taşındığında, CCS kurulu ise extra birşey yapmaya gerek kalmadan derlenir. Format atmadan önce başka bir yerde kopyası yoksa \Drivers içerisindeki kendinize ait kütüphaneleri yedeklemeyi unutmamak gerekir.
+ Proje klasöründe tutarsanız, yıllar sonra tekrar derleme ihtiyacı çıkan projeler içinde kolaylık sağlar. Zaman içerisinde bu tarz harici yollardaki kütüphaneler unutulur, ayrıca versiyon problemleride çıkabiliyor, onun için projenin dışa bağlantısı olmayan çalışır tüm bileşenlerinin proje klasöründe tutulduğu yöntemi kullanıyorum. Proje klasörünüde kendi içerisinde organize edebilirsiniz.
+ Standart olarak program files yoluna kurulu ise bazen kütüphane içerisinde değişiklik yapmak gerekebiliyor veya bazı özellikleri açma-kapatma işlemleri lazım olduğunda, yazma yetkisi problemleri ortaya çıkacaktır.
CCS diğer standart c derleyicilerinden farklı olarak kütüphane uzantısının .c olmasını dert etmez :) Aslında olması gereken .c ve .h şeklinde (kodlar ve header file) iki parça olması gerekir. Bir bakıma kolaylık aslında :) ama standart c kullanımına aykırı bir durum, farklı bir geliştirme ortamına geçince alışılan bu kolaylık / uyumsuzluk diğer tarafda sorun olabiliyor.
lcd_init(); içerisinde
disable_interrupts(GLOBAL); ..... enable_interrupts(GLOBAL);Kod
Yığını:yapılmış. Bunun kütüphane içerisinde değil, kullanıcının kontrolünde olan kod bloğunda olması daha doğru olur.
void main() { ..... disable_interrupts(GLOBAL); ..... lcd_init(); ..... enable_interrupts(GLOBAL); .... }Kod
Yığını:şeklindeki kullanımı tercih etmek gerekir.
-
Teşekkürler. CCS-C'de kaynak kodlarını zip dosyasına export ederken CCS source files kısmını da işaretlersek kütüphane ve sürücü dosyalarını da kaynak kodu ile beraber kaydeder. Her zaman burayı kullanırım, kullandığım kütüphane ve sürücüler başka cihazlarda var mı yok mu derdi olmaz.
Burada CCS-C'nin dahili bir I2C LCD sürücüsü olmaması, üçüncü parti sürücüler kullanmak zorunda kalınması da bir eleştiriyi hal ediyor.
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X