Şimdi Ara

PIC ile yapılan KAYAN YAZI devresi yapmak istiyorum!!! Bi bakın !!!

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
12
Cevap
0
Favori
6.601
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • slm arkadaşlar şu an okuduğum ünv. tede mikrodenetliyici dersimiz var.. biz burda ısıs ile devreler yapıp microcode derleyici programı ile pıc 16f 877 kullanark siülasyon devreler yapıyoruz...

ben bu pic le devre yapma işini çok merak ediyorum elimde seri kablo RS 232 var sanırım böyle

kayan yazı devreleri yapmak için pıc programlamak lazım...

ilk önce bana RS 232 Veya USB arayüzü kullanarak haberleşen pıc programlama devresi lazım

elinizde şöyle sağlam çalışan ve az masraflı olan pıc programlayıcı devreleriniz var ise lütfen beninmle paylaşın ne yapmam gerekiyor

daha sonrada bana Pıc ile yapılan 500 veya 750 ledli kayan yazı devresi ve programı yani HEX dosyaları lazım

internette uzun araştırmalar yaptım ama henüz net bir bilgiye ulaşamadım...

şimdiden vereceğiniz cevaplar için tşk ederim...

• http://feng3.cool.ne.jp/en/pg5v2.html

Bu programlayıcı devre. Henüz denemedim kısmetse bugün baskı devresini yapıp deneyeceğim.
  • yaa neden kimse ilgilenmez anlamamki modasımı geçti ne ??
    valla bu PIC ler gerçekten çok olağanüstü mikrodenetleyiciler yaa

arkadaşlar sizlerden yardım bekliyorum dün bir usb den PIC Programlayıcı sorayım dedim adam 50 TL deyince şok oldum resmen küçücük bir devre yaa sonuçta ...
  • quote:

Orijinalden alıntı: tda 1562q

yaa neden kimse ilgilenmez anlamamki modasımı geçti ne ??
    valla bu PIC ler gerçekten çok olağanüstü mikrodenetleyiciler yaa

arkadaşlar sizlerden yardım bekliyorum dün bir usb den PIC Programlayıcı sorayım dedim adam 50 TL deyince şok oldum resmen küçücük bir devre yaa sonuçta ...

Mühim olan işlevi
  • Malzemelerini al kendin yap ozaman basit bişey zaten :)
  • kardeşim size bahsettiğim devrenin aynısı internette zaten 20 tl benim sorduğum bana çok para dedi zaten...

bu arada tşk ederim çok güzel yardımcı oldunuz töbe töbe yaa
  • quote:

Orijinalden alıntı: tda 1562q

kardeşim size bahsettiğim devrenin aynısı internette zaten 20 tl benim sorduğum bana çok para dedi zaten...

bu arada tşk ederim çok güzel yardımcı oldunuz töbe töbe yaa

Kardeşim yardımcı olalım olmayada senin ne istediğini bize doğru dürüst anlatman lazım. USB veya RS232 programlayıcı mı istiyorsun, kayan yazı devresimi yoksa başka birşey mi? İnternette programlayıcıdan bol birşey yok zaten, kayan yazı devresi istiyorsan tübitakın onunla ilgili küçük bir örneği aşağıdaki bağlantıda. Bu örnek üzerinden baya bir sütunlu kayan yazı devresi yapabilirsin

http://www.biltek.tubitak.gov.tr/gelisim/elektronik/dosyalar/17/17.pdf

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Net bilgi derken ne kasdediyorsunuz.
    Mesela elektro-tekno- forumda paylaşılan devreler var.
    yaklaşık 1000 adet ledi olan kayan yazı devresi zaten epey uğraştırır.
    adım adım gitmekte fayda var.o foruma bakarsanız işin inceliklerini ve problemleri görürsünüz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi eloko -- 20 Nisan 2010; 18:34:22 >
  • evet arkadaşlar haklısınız konuya nasıl başlayacağımı bilemedim ben ilk önce Pıc programlayıcı yapmalıyım...

daha sonra kayan yazı devrelerini yapabilirim...

elinizde düzgün çalışan usb veya RS 232 bağlantısı kullanan PIC programlayıcı devresi varsa paylaşırsanız sevinirim...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tda 1562q -- 25 Nisan 2010; 12:00:12 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: samed.yıldırım

http://feng3.cool.ne.jp/en/pg5v2.html

Bu programlayıcı devre. Henüz denemedim kısmetse bugün baskı devresini yapıp deneyeceğim.

Ben bu devreyi yaptım gayet güzel çalışıyor.
  • ben zaten bu devreyi bulup tümk dosyaları indirdim... kardeş eğer çalışıyorsa bana yeter 16f877 ve 16f84 16f628 programlasın yeter bana kardeş...

siz bu devreye ne kadar para harcadınız ??
  • Sadece elimde zif soket ve 6.2v zener yoktu onlarıda 5 tl ye aldım, pcb ye basmak içinde fotokopiye 1 tl verdim o kadar Net maliyet hakkında herhangi bir fikrim yok
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.