Pic ile 5 tane role kontrol edeceğim bu rolelere 220 V cihazlara bağlı olacak. Buraya kadar tamam fakat anlamadığım role cıkışlarına cihazı nasıl bağlıyacam 220 volt notr nu fazını nereye bağlıyacam?
nötr'ü direk cihaza götür fazı rolenin enerjisiz iken açık kontaklarından geçir
acaba soruyu yanlış mı anladım... pic li bir röleli devre yaptın ama 220 bağlantısını nasıl anlamadın, halbuki basit birşey.. evren kılıç ın tarif ettiği gibi.. acaba şu noktada mı takıldın; 220 ile çalışan cihazların kablosu klemens ile bu rölelere bağlanabilir.ama ya bu cihazlar fişli cihaz ise ne olacak; o zaman cihazın üzerine topraklı prizler takılacak yani ben sorunu bu şekilde anladım...
benim anlamadığım şu; şimdi tek kontaklı rölenin bobin uçlarından farklı normalde acık, kapalı ve ortak 3 ayrı ucu var benim elimdede fişli cihazlar var. faz ve notru nasıl vereceğim? Şu şekildemi olacak.
1) Notr u fişten direk cihaza alacağım, fazı fişten alıp rölenin normalde acık ucuna getirip sonra normalde kapalı uçtan devam edip cihaza mı getireceğim.
2)Yapacağım pcb üzerideki trafodan faz ve notr cekip rolenin uclarına getireceğim direk devre kartından mı güc cekeceğim.
Ya da siz ne önerirsiniz.
nötür direkt cihaza gidecek faz önce ortak uca girecek sonra açık uçtan çıkıp cihaza gidecek.
eğer fişi olan cihazlar kontrol edilecekse ve bu fişler doğrudan bu yapacağın cihaza bağlanacaksa demek ki bu cihaz üzerine priz takmak gerekecek. bu prizlerede röle üzerinden enerji verilecek ama röle çift kontaklı olacak. çünkü cihazın ana besleme kablosuda neticede bir prize takılacak ,eğer ters takılırsa cihazlar çalışmaz ama üzerlerinde faz olur!
eğer fişi olan cihazlar kontrol edilecekse ve bu fişler doğrudan bu yapacağın cihaza bağlanacaksa demek ki bu cihaz üzerine priz takmak gerekecek. bu prizlerede röle üzerinden enerji verilecek ama röle çift kontaklı olacak. çünkü cihazın ana besleme kablosuda neticede bir prize takılacak ,eğer ters takılırsa cihazlar çalışmaz ama üzerlerinde faz olur!