Şimdi Ara

Pic çıkışlarında düzensizlik var, sebebi ne olabilir?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
3
Cevap
0
Favori
789
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhaba,

    Pic (16f84) ve Lcd'li bir devre hazırladım. Lcd ekranında tuhaf tuhaf şeylerden başka birşey çıkmıyordu. Butona basınca 1 saniye sonra, ondan da 3 saniye sonra değişmesi gereken yazılar da değişiyordu (tabi yine o tuhaf karakterler olarak). Pic'in butonu doğru okuduğunu, pause komutlarını falan işlediğini düşünerek lcd'ye yoğunlaştım. Acaba lcd'yi yanlış mı bağladım, bacakları bazı lcd'lerdeki gibi standart değil mi (ki 3-4 sene önce aynı lcd'yi aynı bağlantılarla çalıştırdığımı biliyorum) derken yine de pic'i kontrol edeyim dedim. Basit bir led yakıp söndüren program yazıp programladım. Enteresan olan şu ki, ledi 500 ms arayla yakıp söndürsün diye atadığım bacağın çıkışındaki gerilim çok çok düşük. Led gerçekten 500 ms arayla yanıp sönüyor ama çok zayıf. Üstelik direnç falan da bağlamadım. Led'e 0.3 volt falan verdiğinizi düşün, öyle yanıp sönüyor. Daha sonra aynı bacak için yakıp söndürme değil de sabit 1 olarak programladım. Led tam parlaklığında yandı. Aynı şeyleri başka 1-2 bacak için de denedim ve sonuç aynı.

    Anlayacağınız, pic sabit çıkışları güzel veriyor, osilasyon yapması gereken çıkışlarda sapıtıyor. Daha önce bu tür bir durumla karşılaşan var mı? Muhtemel sebepler ne olabilir?

    Not: Pic'e bağlı olması gereken herşey bağlı; 100nf, kristal, 2x22pf, mclr bacağına 4k7 vs.. Hatta bağlantılardan emin olduğum için direk pcb'ye çıkardım.

    Cevaplar için teşekkürler şimdiden..







  • Devrenin beslemesini kontrol et.
  • Bahsettiğiniz hatalar pic'in bozuk olmasından kaynaklanmaz , zaten denemesi kolay yeni bir 16F84 programlarsanız anlaşılır ,
    Beslemenin 5voltunu , kristal ve ayaklarındaki Pikofaradlı kondansatörleri , reset bacağındaki direnç ile kondansatörüde denemişsiniz,
    Bu durumda Sadece yazdığınız programın hatası olabilir.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.