Şimdi Ara

PIC carry bayragi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
12
Cevap
1
Favori
462
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • File yazmaclarini 1 arttirip 1 azaltmaya yarayan
    Incf ve decf
    komutlari sonrasinda carry bayragi calisiyor mu yani tasma varsa carry 1 oluyor mu

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Datasheetten okumadim ancak
    www.microchip.com
    decf and incf instructions | Microchip
    http://www.microchip.com/forums/m311661.aspx
    adresindeki mesajlara göre yalnızca zero flag set ediliyor. Carry flag etkilenmiyor. Yalniz bunun bazı seviyedeki pic modelleri icin olduğu belirtilmis.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi burlion -- 15 Ekim 2013; 1:57:45 >
  • M@rKSm@N kullanıcısına yanıt
    carry flag etkilenmez.datasheet'te instruction set listesinde affected bits diye yazıyor.oradan daha sağlıklı bilgi alırsın.
  • Bu kotu oldu. 8 bitten fazla saydirmaya ihtiyacim var. (Yukari ve asagi yonde) Zero flag file yazmaci sifirlanirsa mi 1 oluyor?

• Adresinde sizin probleminizin aynısı sorulmus. Eğer taşma varsa zero flag set ediliyor. Ayrıca assembly da yazma zorunlulugunuz yoksa bu tür sıkıntıları c nin içindeki integer ve türevleri veri tipleri ile asabilirsiniz.

• teşekkürler, zero bayrağını kullanmayı deneyim.
    encoder okuduğum için yüksek stabilite/hız 'a ihtiyacım var. bu nedenle assembly yazıyorum. diğer dillerde denemedim aslında ama gerek de kalmadı gibi
  • bir soru daha sorabilir miyim. sonucu w saklayıcısına yazdırsak dahi zero bayrağı çalışır mı. diyelim ki portb=11111111

INCF PORTB, 0 ; PORTB yi 1 arttır sonucu W saklayıcısına yaz
    BTFSC STATUS, 2 ; zero bayrağı 1 ise sonuç 00000000, demek ki PORTB=1111111 imiş
    GOTO ZART
    CALL ZURT

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi M@rKSm@N -- 19 Ekim 2013; 20:23:52 >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Caitlyn yanına support?
    12 yıl önce açıldı
    Solo icin Fiora mı Riven mi
    10 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
    eğer logic bir işlemde elde(carry) varsa C bayrağı 1 olur.bu kuraldan yola çıkarsak program zart'a gider :D
  • quote:

Orijinalden alıntı: faruk_ultras

eğer logic bir işlemde elde(carry) varsa C bayrağı 1 olur.bu kuraldan yola çıkarsak program zart'a gider :D

logic işlem yok, incf var. status 2 de zero bayragi imiş
    logic'e takılma herhangi bir işlem :)

işin çözümü instruction setten instructionların yanında yazan affected bits'e bakmak.lütfen bakınız :)
  • merhaba, bilgi için teşekkürler komut listesine baktım. zero bayrağını etkiliyor incf onu da gördüm. bu duruma göre programın zurt'a dallanmasi gerekmiyor mu (gayriciddi dallanma isimleri için üzgünüm :) )
     PIC carry bayragi
    gece gece aklım neredeyse benimde kafam karışmış.incf carry bayrağını etkilemiyormuş.zero flag'i etkiliyormuş.yani carry'yi kontrol etmenize gerek yok bu işlemde
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.