Teşekkürler garfie yardımın için ama ben burda bir reset devresi göremedim zaten yapılacak :) Ayrıca PIC'in diğer bağlantıları nasıl olacak ?
arkadaşlar size konuyla pek alakalı olmayan bişe sorcaktım ben biyomedikal bölümü 2 sınıf öğrencisiyim. Ders programımızda Mikrodenetleyiciler diye bir ders var bu ders sayesinde dönem sonunda PIC programlayacak seviyeye gelebilirmiyim bu kadar bilgi yetermi yani ?? birde PIC programlamak için sanırım MİCRO STUDIO bir derleyici program gerekiyormuş.. bu programı nerden indirebilirim?? proteus ve ısıs var sadece bu microstudio programı lazım nette araştırdım bulamadım yardımcı olursanız sevinirim...
quote:
Orjinalden alıntı: the_insomniac
Teşekkürler garfie yardımın için ama ben burda bir reset devresi göremedim zaten yapılacak :) Ayrıca PIC'in diğer bağlantıları nasıl olacak ?
http://www.etc.ugal.ro/cchiculita/software/tinybldusage.htm sayfasında 'OPTIONS' başlığında bulabilirsin reset devresini. PIC'in diğer bağlantıları önemli değil bootloader için. geliştirdiğin devrede pinlere ne bağlıyorsan onlar olacak. sadece RC6 ve RC7 pinlerini MAX232 ile PC'ye bağlayacaksın. tinbootloader'ı indirip, source klasörü içindeki 16F877 için olan hex dosyasını başka bir programlayıcı ile PIC'e atacaksın. ondan sonra yazdığın programları PIC'i sökmeden seri porttan yükleyeceksin. anlaşılmayan bir konu olursa mail atabilirsin.
quote:
Orjinalden alıntı: tda 1562q
arkadaşlar size konuyla pek alakalı olmayan bişe sorcaktım ben biyomedikal bölümü 2 sınıf öğrencisiyim. Ders programımızda Mikrodenetleyiciler diye bir ders var bu ders sayesinde dönem sonunda PIC programlayacak seviyeye gelebilirmiyim bu kadar bilgi yetermi yani ?? birde PIC programlamak için sanırım MİCRO STUDIO bir derleyici program gerekiyormuş.. bu programı nerden indirebilirim?? proteus ve ısıs var sadece bu microstudio programı lazım nette araştırdım bulamadım yardımcı olursanız sevinirim...
Derste hangi dili öğreniyorsunuz?. assambler ise mpasm ve notepad gibi herhangi bir editör işinizi görür. MicroCodeStudio picbasic için geliştirilmiş editör yazılımıdır. (notepad gibi)
PicBasic kullanacaksanız ve derste de picbasic görüyorsanız; picbasic pro microcode studio programlarını kurmalısınız. nette biraz arama yaparsanız ikisini de bulabilirsiniz.
derleyici dili farketmez diyorsanız; www.mikroe.com adresinden, c, basic veya pascal için demo derleyicileri indirebilirsiniz. 2kb'a kadar derlemeye izin veriyor ve bu miktar, sizin pic programlama öğrenmeniz için gayet yeterli.
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme