Şimdi Ara

PİC BASİC YARDIM

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
6
Cevap
0
Favori
436
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
0 oy
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar ben dtmf ile cihaz kontrolü yapmayı düşünüyorum yarım yamalak pic basic bilgimle. Şu anda bir sorunum var aşamadığım. Telefon kaç defa çalarsa cm8870 entegresi aktif olacak? Bu sorunun pic basic kodunu nasıl oluşturabilirm. Bi yerde telefon hatına sinyal gelirken 40ms aralıklarla kare dalga ürettiğini okudum bu doğrumudur? Yardımlarınızı bekliyorum. Teşekkürler...

Doğukan Tuncer

Orijinalden alıntı: dogi_1905

Arkadaşlar ben dtmf ile cihaz kontrolü yapmayı düşünüyorum yarım yamalak pic basic bilgimle. Şu anda bir sorunum var aşamadığım. Telefon kaç defa çalarsa cm8870 entegresi aktif olacak? Bu sorunun pic basic kodunu nasıl oluşturabilirm. Bi yerde telefon hatına sinyal gelirken 40ms aralıklarla kare dalga ürettiğini okudum bu doğrumudur? Yardımlarınızı bekliyorum. Teşekkürler...

Doğukan Tuncer

CM8870 telefona gelen çağrıları algılamıyor bildiğim kadarıyla. Sadece basılan tuşları algılayıp 4 bitlik çıkışla mikroişlemciye bilgi veriyor. Yani kod çözücü olarak kullanılıyor. Telefon hattından gelen çağrıları 75V AC olarak kabul edersek bu voltajda çalışabilecek bir kondansatör ve bir gerilim bölücü devreyle Pic'e algılatabilirsiniz. Telefonla cihaz kontrolu konusunda değişik şema ve kod örnekleri internette bulunuyor.

• Hayır onu anladımda benim sorunum mesela telefon çalıyor bunu picle nasıl basic kod olarak algılatabilirim. Entegrenin (cm870) ne işe yaradığınıda biliyorum.

Burada devre şeması ve picbasic kodu var. Kodun içinde aşağıdaki kısımda telefonun çalma sayısına göre hattı açarak tuş algılamaya hazır hale geliyor.

BIR: IF HAT=0 THEN BIR
    '------------------------------PORTB.0=LOW-----------------
    IF SAYAC=ZIL THEN
    PAUSE 1800
    HIGH ROLE
    pause 300
    GOTO BIRINCI
    ENDIF
    SURE=0
    WHILE HAT=1
    SURE=SURE+1
    IF SURE=300 THEN ILK
    PAUSE 1
    WEND
    IF SURE<100 THEN BIR
    GOTO BAK
    '------------------ZİL SAYMA BÖLÜMÜ BİTTİ------------------

• teşekkür ederim
    Visual basic satır atlama
    7 yıl önce açıldı
    TXT Tool Yardım Python
    geçen yıl açıldı
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.